Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie to chyba geny, mąż ciągle powtarza że to moja rodzina jest za to odpowiedzialna 😅 Sama mam dość ciemne owłosienie. Lata temu robiłam laser, nie pamiętam jak się nazywał, ale na ten czas ponoć był super, najlepszy, a po 5 zabiegach dalej muszę golić. Najlepszy efekt mam pod pachami i okolice bikini. Na nogach i rękach tylko mniejszyła się liczba. Jak się dorobię to może znowu się wezmę za ten temat 😅
Karolina u Ciebie to też był taki okropny ból podczas zabiegów?
Polecacie jakieś buty do zadań specjalnych, bardziej wytrzymałe niż nike revolution? Moja po jednym dniu na dworze w żłobku ma takie przetarcia, że tylko patrzeć jak wróci z dziurą. Wiedziałam, że dzieci szybko wykańczają buty, no ale bez przesady 🙈 -
Karolina a Kajtek je z butelki? Twoi rodzice dadza rade go nakarmić?
Moi rodzice to tytani dziecięcy ale ostatnio juz powiedzieli ze 'nie wiedza czy dadza rade z dwojka'. A pytalam o 2h w ciagu dnia xD
Jest z nimi naprawde ciezko od kiedy Mikolaj chodzi na czworaka. Ogolnie dzis mialam ochote wyć. W nocy Mikołaj od 3 dni wstaje i musi 'iść'. Jak syrenkowa Ula. Do tego Igus wpada w histerie. Dzis rano wpadł w taką histerie że zwymiotował. Pobiegłam po recznik a w tym czasie Mikołaj sie w tym poslizgnal. Naprawde mysle o jakis lekach na uspokojenie
My mamy wesele kolezanki w ten piatek. Wynajelismy pokoj i tesciowa ma pilnowac spiacych dzieci. Ale jak oni beda sie wybidzac tak jak teraz co 15 min to sie skonczy na imprezie pokojowej.21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Jesli chodzi o laser to ja sobie kupilam przenosny do domu. Zrobilam kilka serii i pieknie mi nogi ogarnal a to bylo z dobre 5-6 lat temu i nadal mam pojedyncze wloski. Mysle ze jakbym systematycznie robila to by bylo ekstra. Natomiast bikini tym laserem srednio.
Aa i pachy tez super zrobil21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Mama pp no zabiegi są zdecydowanie mało komfortowe, w niektórych miejscach nawet bolesna mocno, ale jednak efekt był taki super, ze jestem w stanie przeboleć. Ja ostatni zabieg robiłam w maju 2020 od tamtej pory owszem wróciło mi trochę włosków ale bardzo mało. Tyle, ze ja nie robiłam zabiegu przypominającego po pół roku i roku, bo zaszłam w ciąże. Mysle ze jakbym zrobiła jeszcze te dwa zabiegi to miałabym i teraz spokój. A nawet jakbym miała raz do roku robić takie przypomnienie to dla mnie i fak luksus
Sumi z moimi rodzicami zostaje Iguś, a Kajtek jedzie do mojej siostry, która tez ma dwuletnia córkę
I w niedziele mu podałam mm i zjadł może nie od razu, ale załapał w końcu wiec dadzą sobie radę.
Jak nie, to ja będę u niej w ciągu 5 minut autem, bo ona mieszka blisko sali weselnej.👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
A jaki laser ma taką cudowna moc? Kiedyś się czaiłam, bo mam trochę miejsc, gdzie bym się chętnie pozbyła kłaków, ale od znajomych słyszałam,że mało skuteczne. Dajcie znać jaki dobry, zapisze i jak już będę mogła, to zainwestuje w siebie;)
Sumi, współczuję. Ja też na Ty etapie prawie na uspokajaczach skończyłam. To chyba najgorszy czas. 1.5 roku będzie miał Mikołaj i będzie spoko. Dużo lepiej.
Chociaż, muszę pomarudzic i nie cukierkowac;) ostatnio się tłuką. Ale tak porządnie. I ciągle rywalizacja o wszystko i ryk. Więcej tego niż wspólnej zabawy. Mam nadzieję,że się wkrótce odwidzi.
W ogóle co rano mam awanturę, że Iga nie chce do przedszkola, a Ula chce. Widzi dzieci i płacze,że ona chce szukać przedszkola. Chyba coś jej ogarnę na rok, a potem spróbuję przenieść do taniego. -
Karolina to zazdroszcze. U mnie Mikolaj potrafi nawet wypic troche wody z bitelki. Bboxa tez pije. Ale tylko wode, wode x soczkiem. Mleka nie tyka... Nawet jak jest glodny wiec ta sama glina co Iguś albo ja za szybko odpuszczam. No nic. Mam nadzieje ze chwile posoedzimy na tym weselu sami21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Ann i jak sytuacja? Była w przedszkolu z katarem?
Karolina czy myślisz już o Świętach? 😅 Jak się nie mylę, kiedyś wspomniałaś, że też lubisz te świąteczne klimaty. Chciałam się pochwalić, że kupiłam już dla Lisy sukienkę z ciastkiem 😁 Już mam wizję jak ma ją założoną i peczemy siwteczne pierniczki 🤣 -
Zoe my taką mamy, bo z prawdziwa wkretarka od mojego taty potrafi sie bawic dlugo ze niby cos wkreca. A ta nie podeszla za bardzo. Jakos trudno sie naciska ten plastikowy guzik, zwlaszcza w 2latkowych rączkach. No i na razie ciezko mu trafic w te srubki wiec sie szybko denerwuje i zostawia 😂21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Mama po ja bardzo kocham swiateczne klimaty. U nas co roku cale mieszkanie wystrojone. Dwie choinki, lampki. Nawet nie mam zludzen ze uda mi sie z nimi zrobic pierniczki ale mimo wszystko bedziemy probowac
No i... mikolaj ma wtedy urodziny haha.. masaaakra. Wszyscy w swiatecznych potrawach a tu bach. Impreza urodzinowa 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2023, 22:35
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Mama pp zostawiłam w domu. W nocy miała temp 38,5 teraz już sam katar. Gdybym pracowała to inaczej bym do tego podeszła a że jestem w domu więc i ona niech siedzi do końca tygodnia. Ale wczoraj wspominała, że chce iść do przedszkola.
Sumi, odważnie 😃 to trzymam kciuki za Igora i za Ciebie 😃 -
Mama pp jakieś 3 dni temu pisałam do znajomej fotograf, kiedy wrzuci ofertę na święta 🤣 więc niedługo zacznę kombinować. Zwłaszcza że w tym roku chce już zrobić dla Igusia kalendarz adwentowy
My jutro mamy to wesele mojej sis, udało mi się załatwić nianie do nocnego czuwania na sali 😁 od 22 do 3 rano :p 4 stówki za 5 godz. Uważam że to spoko cena zaoj relaks 🤣👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Syrenka, na weekend. Nie wiem co robić.. dni sie nie martwie w ogóle. Bardziejnte nocki bo to zupełnie nieprzetestowany obszar. Czy nie bedzie mamozy. A nawet jesli bedzie to czy taka do uspokojenia.
No boje sie ale gdyby sie udało to naprawde moglibysmy miec fajnie teraz bo moi rodzice co chwile gdzies jezdza, weekendu w domu nie usoedzą wiec by go zabierali. No i fajnie bo by posoedzial nad morzem...21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10