Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • espoir Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu Zoe wrote:
    W ogóle się nie cieszę, że już zimno. Rano wychodzę z nim o 7 to już grubą bluzę trzeba zakładać albo cienką kurtkę bo jest normalnie 12 stopni 🤯
    W tamtym tyg zamówiłam sobie ciepłą czapkę i kominy dla nas. Muszę ogarnąć jeszcze cienkie czapki ale nie widziałam fajnych.
    Mam nadzieje, ze W następnym tyg przedłużę sobie lato o tydzień 😅
    u nas takie upały, że idzie się roztopić...

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w dzień też. A rano chłodno. Mi pasuje. Rzesko tak.
    Ula do zloba nie chodzi, a wstała z katarem i kaszlem. A wszyscy zdrowi. Sezon chorobowy czas zacząć.

• Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir właśnie rano i od 17 robi się już chłodno. U mamy płac zabaw od 16 jest już w cieniu, rześkie powietrze i nie da rady bez bluzki z długim rękawem być. A wieczorem Ok 21 któregoś dnia zrobiliśmy sobie grilla to siedziałam w dwóch bluzach.

Batylda to spowijanie nie sprawdziło się? Może trzeba sprawdzić żelazo/ ferrytyne? Ja wraz polecam profil na insta tej babki co była u mnie na konsultacji snu zaklinaczka_snu_psycholog Emilia Dziadosz. Zastosowałam jej wskazówki i żyje jak pani sytuacji 😅 oczywiście dużo tez zależy od charakteru dziecka. ale jak nie spróbujesz to się nie dowiesz.
    Nie było mowy o żadnym zostawiania dziecka samego sobie z wyplakiwaniem. Ona nie jest za takimi metodami. Jak była u mnie to sprawiła wrażenie cieplej, czułej osoby

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wymiekłam. Stwierfziłysmy z mamą ze najpierw przenocuje u nich w domu a potem go gdzies blisko zabiorą dla przetestowania. Oni tez sie przestraszyli zeby sie nie nastawil zle.. itp. No trudno :D ale ciagle gdzies jezdza to beda zabierac.

My mamy o 17 wesele i moja kolezanka ktora jest panną młoda zaproponowała Cioci ze żłobka opieke nad dzieckiem od pobudki dzoecka do 11:00-12:00 :) i tez jej dała 500-600 zł.
    Z nami jedzie tesciowa i ma pilnowac chlopakow :D

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj yez goraco w dzień a w nocy juz sie chowam pod koldre

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Batylda Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe ja nigdy nie spowijałam. Filip ma skok rozwojowy, więc czekam aż mu to minie, Nina pewnie odreagowuje, że chodzi na zajęcia z dziećmi. Myślę że piękne noce zaczną się dopiero jak go odstawię, jak to było z Niną, czyli zostało mi jeszcze dobre pół roku, pod warunkiem, że będzie dobrze jadł normalne jedzenie.
    W ogóle nie wiem co jest przysmakiem Waszych dzieci, ale Nina najbardziej lubi surową cebulę. Zęby jej ostatnio w ciągu dnia musiałam myć bo cały czas mi chuchała 😅

relgtv73ymxx11gn.png

Wysłany: 8 września 2023, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batylda, ogólnie to nie bardzo wpłynie to na moja decyzje. Spodziewałam się ze będą czekać. Wydaje mi się, że jestem dobrym pracownikiem. Byle szefowe zawsze mi mówiły, że jak będę szukać pracy to mam się odzywać, same się odzywają. Osoby u których byłam na rozmowach tez potrafią ponownie dzwonić czy jednak nie szukam znowu pracy. Obecna, nowa szefowa (jest od kwietnia) tez mnie ceni. Słyszę od niej dobre rzeczy na mój temat. Dostaje godne premie. W tym miesiącu to taką jakiej jeszcze w swojej karierze nie dostałam. Wiec wydaje mi się, że doceniają moją pracę. Oczywiście zdaje sobie sprawę że jedyne co jest pewnie to śmierć i podatki 🤣 a to jest jedynie ich gadanie. Jak nie będzie dla mnie miejsca po powrocie z macierzyńskiego to wtedy będę się martwić co dalej. To jest tak duża instytucja, że jak nie w moim biurze to będę szukać w innym.
    W następnym miesiącu wysyłają mnie na dwudniowe szkolenie. Firma stawia 😉
    Moje kompetencje są teraz cenione na rynku.

Dlatego jeżeli chodzi o decyzje o dziecku to z pracą byłam spokojna. Przeważają inne rzeczy

Mama po przejściach lubi tę wiadomość

Wysłany: 8 września 2023, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i sama sobie tez zafundowałam trzydniowe szkolenie w październiku 🙃 z zupełnie nowego dla mnie tematu

Mama po przejściach lubi tę wiadomość

• espoir Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas rano też jest chłodno, ale moi tam i tak krótkie spodenki ubierają. w nocy Franek i Szymek w samych pieluszkach śpią i nawet ich nie przykrywam niczym. ale my też się nie przykrywamy. ja ogólnie nie cierpię jak jest ciepło, od razu mam -100 do cierpliwości.

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • espoir Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka spakowałaś torbę już do szpitala? na jakim imieniu stanęło?

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę się zebrać z tą torba. Chyba wszystko w domu mam, ale nie umiem tego do toreb powkładać. Boję się, że wtedy będę już czekać na poród, a jeszcze ponad miesiąc. A póki torby nie stoją, to jeszcze nie czas i łatwiej mi wytrzymać.
    Też tak mam z tą pogoda. Normalnie upały wzglednie znoszę, ale teraz nie mogę się sobą zająć, a tu dzieci miauczą. Mam chęć wywieźć do okna życia. A na dwor nie wyjdę, bo mi zaraz slabo i odchorowuje resztę dnia. Dlatego ja się cieszę tymi chłodnymi porankami i wieczorami. Czuję,że żyje. I w nocy da się spać.

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stanęło na Olafie. Zrobiliśmy szalona rzecz, kupiliśmy bilety w dobrej cenie na Cypr na przełom listopada/grudnia. Datę urodzenia można zmienić, ale imienia chyba nie, więc była szybka decyzja.
    Pewnie i tak nie polecimy, ale przynajmniej problem z imieniem odpadl;)

espoir, Mama po przejściach lubią tę wiadomość

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumi podjęliście rozsądna decyzję, z czasem i na wyjazd nad morze bez rodziców przyjdzie czas.

Syrenka i po problemie, Olafek 😊

Batylda jaki rozmiar tego zimowego kombinezonu kupiłaś? Ja jestem o krok od zakupy reima 86, bo naprawdę okazja, ale nie wiem czy do zimy nie będzie za mały. Wie ktoś ile urosną przez 2-3 miesiące? 😅🤔

OrT4p2.png
  • Batylda Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp ja wzięłam 92, ale Nina jest wysoka.
    Syrenka, Olaf fajnie! Dziewczynom też się podoba? Szalona jesteś z tą podróżą, oby się udało!

relgtv73ymxx11gn.png

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga mówi,że czeka na swojego balwana;D
    Ona codziennie całuję brzuszek i cieszy się na brata, ale jednocześnie widzi,że przez ciążę nie mam sił.
    Dzisiaj padłam na drzemkę. Stary na imprezie integracyjnej. Po godzinie budzi mnie Ula. Że ona brudna. Otwieram oczy, a moje dziecko zamieniło się w małego murzynka. Obok jej siostra. Obie czarne.
    Dorwały opakowanie 12 szt farb do malowania palcami. I się wymazaly. Całe. Wszędzie na podłodze ślady stop. Ściany. A pokój, w którym urzędowały wygląda jak po wojnie.

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moglam się napić kawy po prostu.

Wysłany: 8 września 2023, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batylda ile Nina ma wzrostu?

Syrenka 🙈

OrT4p2.png
  • Batylda Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka matko kochana, tyle sprzątania 😳 ja czasami najchętniej bym Ninę taśmą do ściany przykleiła, ona taki bałagan zawsze robi.
    Mama pp, Nina ma 90cm, tzn miała w czerwcu, nosi wszystko 92 i niektóre spodnie 86 bo ma krótkie nóżki. Filip za to już w 74 😳 Karolina jak tam u Was? Jak rozszerzanie diety?

relgtv73ymxx11gn.png

Wysłany: 8 września 2023, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batylda to nasze dziewczyny są podobnego wzrostu. Lisa też miała na bilansie w czerwcu 90 cm, tyle że ona przeważnie dół ma rozmiar większy niż góra. Przymierzyłam jej kombinezon Reima z zeszłego roku, rozmiar 80 i też spokojnie weszła. Rękawy dobre, w tali nadal luz ( bo ona z tych szczypiorków), tyle że nogawki przykrótkawe. No i dalej mam zagwozdkę 🙈

OrT4p2.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka, omg 🙈😂Laura dzieiaj „kąpała” lalki siostry w mascarpone🤦‍♀️ a poszłam tylko do wc. A Olaf fajne imię! Moja koleżanka ma synka Olafa, uroczy chłopak ☺️

Sumi dobrze zrobiłaś…Lepiej zacząć łagodnie niz od razu na głęboką wodę.

U Was zimno a u nas lato wróciło 😁 dzisiaj nawet na plaży byłyśmy. Chociaż to już pewnie ostatnie dni pięknej pogody.

Kombinezony Reima na pewno wypadają sporo większe - Laura w zeszłym roku miała rozmiar 74 i było sporo zapasu 🙈

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
‹‹ 2232 2233 2234 2235 2236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ