Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
My mamy Reime 80 na zime bo rok temu sie 'topił' w noej. Super te kombinezony są ale faktycznie duże wypadają. Ale on ma 85 wzrostu teraz
My po weselu, chlopaki przespali. Tesciowa popilnowała do 1:00. Nawet sie napiłam i teraz mi słabo troche. Stary ze starszakiem śpia a ja w toalecie siedze z Mikołajem
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Dzien Dobry 😁powiem Wam, daaaawno się tak nie wybawiłam. Ta niania od 22 do 3 to był wspaniały pomysł. Babeczka totalnie wszystko ogarnęła i wcale do nas nie dzwoniła. Przed 4 bylismy w domu
Zaraz się szykujemy na drugie👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Mała Syrenka Olaf bardzo fajnie i mam nadzieje ze polecicie na ten Cypr 😜
Co do kombinezonów Reimy to my mieliśmy rok temu 74 ale był dosłownie na styk. A teraz jak będę kupowała to raczej 86 bo one maja 6 cm zapasu zawsze
Batylda u nas Kajo tez 74. Rozszerzenie diety słabo bo nie miałam czasu bardziej się w to zagłębić ale od poniedziałku ruszamy👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Karolina moj Stary do 4 siedział i dziś jest kiepsko ze zdrowiem my biegamy po placu zabaw.
Panna mloda miała nianie na wesele plus rano od 6:00 do 10:00 i powiedziała ze jej to uratowalo zycie. Babeczka pracuje u syna w zlobku woec go zna i byla naprawde fajna no ale kilka stowek...21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Co do podrozy, kolezanka wlasnie jest na majorce z dzieckiem i bardzo poleca ten kierunek. Hotel jak sprawdzilam to 7,5k okolo wychodzi za all in wiec to jest naprawde dobra cena. Lot 3h.21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Patrzyłam kiedyś Majorkę to wychodziło drogo.
7,5 od osoby czy rodzinę 2+1?
W sobotę lecimy do Turcji. Hotel taki sobie bo nic ciekawego nie było w naszym budżecie. W podobnej cenie była Kreta i tam chciałam bo jeszcze nie bylismy. Mąż się czepił ze w Turcji będą lepsze warunki 😒
W listopadzie ogarnę Korfu na następny rok.
dużo hoteli za takie małe dzieci bierze drogo według mojego odczucia. Większość hoteli za malego liczy sobie raptem 200 zł mniej niż za dorosłego. Myślałam kiedys ze dopiero za dziecko 6+ biorą z polowe co za dorosłego.
To teraz wylot z rodziną 2+2 do wypasionego hotelu to 😱 -
Zoe, właśnie dlatego ja tak polecam na własną rękę. Bo u nas koszt hotelu all in jest gigantyczny. I jak ja sobie to przeliczę,że mogę znaleźć apartament 2 sypialnie i salon, czyli wielka przestrzeń za 50 e/doba dla nas i to bardzo spoko warunki-oczywiście po sezonie, do tego auto, dzięki któremu szybko się wszędzie przemieszcze, no i nie wychodzę na wyjeździe źle, bo z biura się niby leci na 7 dni, a tak naprawdę często wychodzi 5, to dla mnie się to zwyczajnie inaczej opłaca. Oczywiście nie próbuje Cie zachęcić do zmiany zdania, bo już ustaliłyśmy, że mamy inne preferencje i to jest ok.
A wiele hoteli już sobie liczy za 2latka, co jest chore. Za sam bilet w jedną stronę dopłacaliśmy za Ule z Egiptu 700 zł. Bo ona akurat na urlopie kończyła 2 latka. Więc sam lot jaki drogi, a jak jeszcze hotel doliczy, to wychodzi gruba kwota.
Kolejna rzecz do przemyślenia drugiego dziecka;D bo zobacz co będzie jak będziecie 2+2, jaki to koszt.. I wtedy wychodzi,że na tydzień do dobrego hotelu w Europie jedziesz taka rodzina za prawie 15k. Albo taniej, ale wtedy trzeba na wiele rzeczy przymykać oko.
No masakra ceny urlopów teraz..
A Majorka mi się marzy, koleżanka była w okolicach Alcudii i mówiła,że rajsko. Kiedyś pojedziemy;) -
Syrenka tylko najgorsze w tym wszystkim jest to, że ja się nagadam nagadam nagadam i zapłacę 15 tys żeby jechać na wakacje. Podejrzewam, że zapłacę nawet więcej. Nie lubię wydawać tyle kasy. Na cokolwiek. I będę jęczeć
najwyżej będziemy latać raz w roku za granice i raz w roku w Polskę nad morze czy gdzies.
Najlepsze w tym wszystkim jest to że mamy darmowa miejscówkę nad morzem i nie możemy się zebrać żeby tam jechać bo mąż wiecznie w pracy. A jak tu zarezerwuje to już nie ma odwrotu. Musi jechać. A tam elastycznie i o 🤷♀️ Wiecznie coś ważniejszego
-
To u mnie mąż wiecznie „dziadujesz” 😅
Bo ja dziaduje żeby mieć na rzeczy ważne dla mnie. Ostatnio było mi go szkoda i obiecałam, że dołożę mu do auta (uważam ze wymiana fajnego, sprawnego auta na droższe jest jego fanaberią) i tak oto „parę groszy” jestem w plecy 🙃 i to przez chwile nieuwagi 😂
Okolice Manavgat. Sunmelia beach resort spa. Jak dla mnie nie jest on super jak na Turcje ale w naszym odczuciu najlepszy z przesłanych ofert. Jeszcze Kreta była spoko ale cóż poradzić. -
Syrenka no ja rozmawiałam z twoim mężem i pamietam jak namawiał mnie żeby tipować kazdemu eurasami to bedziemy jak krolowie 😂😂 i ze wtedy drineczki w szkle na tacy przynoszone hahaha 😂😂 a w ogole to mega odwazni jestescie z tym wyjazdem! Z trojka sami czy dziadek do pomocy?
Jak dzieci podrosną to bedziemy bez biura podrozy jezdzic, teraz mi jakos bezpieczniej jak wiem ze to zorganizowany wyjazd.
Pewnie tak jak zoe, pojecze, poszukam promek, last minute ale wydam te kase.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2023, 11:55
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Sumi, mój stary to wtedy szalał jak dziki;D ale znalazł kolesia, który koło nich porządnie fruwał teraz jedziemy bez dziadka. Nie wiem,czy to odwaga czy głupota. Bo raczej to się nie uda. Muszę urodzić na początku października, a moje dzieci lubia że mną raczej do końca prawie zostawać, więc prędzej przenosze. A z miesięcznym bobasem nie jadę. No i musi być prawie po połogu albo już koniec, bo inaczej nie dam rady. Już nie wspomnę, że my od października zaczniemy chorować w trybie ciągłym, więc w ogóle małe szanse na wyjazd. No i jaki egzemplarz się trafi..
A to poczucie bezpieczeństwa to tylko pozorne, bo tak naprawdę jadąc blisko na własną rękę wszystko będzie prawdopodobnie ok. Trzeba się jedynie sugerować opiniami. Albo się nie nacielam i dlatego tak uwazam;D
Mnie ostatnio ten Egipt dobił, bo najpierw droga, która powinna trwać 5 min, a autokar jechał 30? Potem kolejka do odbioru kluczy, potem pokój, który nam dali wcale nie nadawał się dla rodziny 2+2, a o tym nikt nam nie wspomniał.
Ale na wszystko jest czas. Jak będziecie gotowi i chętni, to spróbujecie i może taki sposób podróży będzie Wam odpowiadał. A może nie.
Zoe, fajnie ten hotel się prezentuje. Zazdroszczę, też bym chciała na urlop. W tej chwili nawet bym nie wybrzydzala i mimo że nie jestem zwolenniczką all in, to bym chętnie pojechała teraz nawet tak. -
Zoe byłam w tym hotelu w 2019 roku w październiku na koniec wyjazdu dla beki nazywaliśmy go SunMelina 🤣
Ogólnie spoko, kojarzy mi się fajny aquapark ze zjeżdżalniami dla większych dzieci. Jedzenie tez było dobre.
Pamiętam, ze mieli pyszne Cosmo :p bo jeszcze to były czasy ze piłam na wakacjach 🤣👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
My już jesteśmy po weselnym maratonie. W sobotę po północy bylismy już w domu bo opadalismy z sił, ale i tak warto było iść bez dzieci Kajtek u mojej siostry bardzo dobrze 😅 ładnie doił butle. Ale nie chce myśleć ile kasy poszło, patrząc na koperty, sukienki, makijaż itd 😅 pewnie mielibyśmy z 1/3 wakacji dla naszej czwórki już opłacona. No ale trudno…
Ostatnio tez doszliśmy z mężem do wniosku, ze chyba zrezygnujemy z budowy domu. Koszty są przeogromne, a jak patrzę ile jest pięknych miejsc na świecie do obejrzenia to wole chyba w to inwestować.
Jak wykończymy poddasze w obecnym segmencie to będziemy mieć 4 pokoje + salon, dwie łazienki i kuchnie. Tam…owszem byłaby większa przestrzeń ale kosztem lokalizacji, a czy chce do 18stki dzieci robić za ich taksówkę? No niekoniecznie…. 😅
Różne myśli nami targają… jak zrezygnujemy z budowy to mysle, ze zainwestujemy może w jakaś działkę, żeby potem każdy z chłopaków dostał swoją na dobry start lub kupimy działkę gdzieś na Mazurach.👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Sunmelina 😂 podoba mi się 😁 chociaż ja nie pije alkoholu. Nie smakuje mi i głowa później boli. Wole napić się dobrej lemoniady z lodem
Ja mam taki maraton weselny w następnym roku 😒
Uprzejmie donoszę, że grasuje jakiś rotawirus. Siostra mowila ze dwa tyg temu u niej w przedszkolu był pogrom. Druga siostra wróciła ze spotkania z koleżanka (w środę) już z objawami, z piątku na sobotę padło na mamę, w sobotę koło południa ja czułam się niewyraźne ale brak typowych objawow rota, wczoraj siostry chłopak mówił ze źle się czuje, dziś w południe mąż napisał że będzie „umierał”.
Mały na razie nie załapał od nikogo. -
Syrenka no tamten egipt byl sredni.. my mielismy ok pokoj ale doplacalismy do wiekszego. Aquapark na plus ale wylaczany o 17 wiec absurd bo igus z drzemki wstawal i do wody wejsc nie mozna... i te komary... za chlere wieczorem nie bylismy w stanie wysiedziec na animacjach. Pierwszej nocy nas tak obzarly ze szkoda gadac21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10