Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Zazdroszcze
A Igus od kilku dni jest jakis.... smutny. Zmarkotniały.
Moja mama tez mowi ze taki nieswój jest. U nich zawsze biegał z kotem bawił sie a teraz leży i jęczy. Dziś całą noc soe wiercił, jęczał. Rano leżał na podłodze a potem w swoim pokoju. Mama go wzieła to tez taki był smętny. Jakby nieobecny. Czesto mi zaczal mowic ze sie chce przytulać. Nie wiem co mu jest, widze ze mu wychodzą piątki spod dziąseł, wiec moze to to...
Mikołaj jęczy potwornie mam ochote go wyrzucic na balkon. Juz zapomniałam jak Igus w tym wieku jęczał. Cały dzień. Caaaały dzień....
Probuje uspac nakarmic nic... mysle ze moze sie nudzi bo na dworzu jest ok. Jak dam mu miche z makaronem/kaszą to tez sie bawi. On chyba juz ma preferencje i zaczyna sie ewidentnie domagac emocji21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Sumi dobrze, że " na balkon" a nie z balkonu 🤣 Czyli nie jest jeszcze aż tak źle 🤪
Moja też jęczy strasznie. Od początku tygodnia kładzie się na drzemkę dopiero jak wróci ze żłobka tj.ok.14.30 , ale nie daje rady teraz bez. W żłobku niby zmęczona nie jest, ale co się dziwić jak ciocie się ją pytają czy chce spać czy iść na podwórko się bawić 🤦♀️ Zdziwiłabym się jakby powiedziała, że spać. A potem wieczór o 2 godziny dłuższy.
Zoe mi za to zostały jeszcze 3 otwarte opakowania SPF 50, tyle tego nakupilam a lato się skończyło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2023, 11:08
-
Lisa kładzie się na drzemkę o 14:30??? Współczuję. Kosmos się w tym żłobku dzieje. Za rok przedszkole?
Nina już drzemki nie ma, o 20 już śpi, ale w ciągu dnia czasem się zdarza że już bardzo zmęczona, ale jej nie kładę. Bo ona zmęczona dopiero właśnie koło 14, spałaby do 16, a potem poszła spać o 23. A jak ją budzę to wyje przez pół godziny.
Ale żeby nie myo tak dobrze, do Filip baluje do 22.
-
Batylda a jak Filip teraz śpi w nocy? Często wstaje? Jak zaśnie o 22 to chociaż rano dłużej pośpi?
Karolina prowadzasz Ignasia do żłobka? W sensie chodzi mi czy osobiście go prowadzisz razem z małym. Ogarniasz dwójkę rano? I jak to idzie?
Mama pp tez właśnie mam 2 na wykończeniu. Będzie za mało jak tam takie upały. Jak przed ostatnio zapłaciłam 20 euro w hotelowym sklepie za spf to teraz pamietam ze trzeba brać swoje ulubione z Polski 😂
-
Zoe, raz lepiej raz gorzej, budzi się 2-3 razy, więc luksus w porównaniu z ostatnim wstawaniem co pół godziny. Rano mąż wstaje o 7:30, Nina razem z nim i koniecznie musi wycałować Filipa, więc on też wstaje. Dwie lub trzy drzemki w dzień, jak Nina jest w tym czasie w klubiku, to lecę na szmacie jak dzika. A i tak jest syf straszny. Ona wyciąga wszystko. Balaganiara jest okropna. I co chwilę by się przebierała. Co noc chce nową piżamę. Więc na krześle się piętrzą raz ubrane piżamy. Bo do szafy już nie włożę, a do prania za czyste.
Ostatnio z mężem się zastanawialiśmy ile byśmy zapłacili za podróż w czasie do momentu sprzed dzieci, sprzed wojny, sprzed covida i inflacji, czyli jest lato 2018 i mamy tydzień urlopu. I wyszło nam że to byłyby bardzo drogie wakacje 😅
-
Zoe ja odprowadzam Laurę do przedszkola z małym. Ale to wiesz było raptem 5 dni, bo znów ma gila z temperaturą 😜 zwykle jak ją rano ogarniam to Jasiek jeszcze śpi. Jak jesteśmy wyszykowane to zakładam małemu na piżamkę ciepły dresik i wrzucam do wózka. Ale my mamy bardzo blisko i pogoda jeszcze sprzyja więc Jasiek w wózku a Laura jeździ rowerkiem bo na piechotę za bardzo się ociągała. Ale przydałaby się dostawka do wózka tylko nie chce mi się kupować bo i tak niedługo się przeprowadzamy, będziemy mieć daleko więc będę ich wozić samochodem.
-
Okazało się, że dzisiaj nie była taka padnięta więc obyło się bez drzemki o 14.30, całe popołudnie trzymała fason, ale teraz zasnęła z wielkim rykiem, aż okna zamykałam w popłochu 🙈
Więc tak źle i tak nie dobrze.
Może miałam już ją kłaść też o 18.30.
Lato 2018 🙃 -
Ann Laura jeździ już na rowerku z pedałami?
Lisa tego cruze chyba się boi, nie ma ochoty próbować. Mam wrażenie że za duży jeszcze jest na nią. Dzisiaj widziałam jak chłopczyk z jej grupy miał rowerek biegowy z kołami o połowę mniejszymi i śmigał. -
Ech trudne decyzje
Batylda 2018? Ja tez podziękuje. To był rok szastania kasą do zera 🤣 to rok wesela na nasz koszt, kupno drugiego mieszkania z odbiorem w wakacje i wykończenie za gotówkę a na koniec roku zmiana pracy 🙃 wole się cofnąć do 2011 😁
bezdzietna samotna lambadziara na wakacjach 😂
Dzisiaj przeczytałam nieodpowiednią książeczkę i nakryłam nieodpowiednim kocykiem 🫣
A po domu chodził w pampie, koszulce od piżamy, moich skarpetach i sandałach. Zakładał tez moje spodenki ale trochę mu spadały -
Zoe, można wybrać własną datę 🤪 my ślub braliśmy w 2019, mieszkanie wykonczylismy w 2017, więc 2018 hulaj dusza.
Nina ubiera czasami ubrania Filipa, potem płacze, że się zaplątała i nie może się wydostać. Znam te humory, Nina chce nosić tylko pampersy z koalą, nie z tygrysem. Więc albo negocjujemy albo pokazuje jej koalę, zagaduję i ubieram tygrysa...
-
Zoe ja odwożę Ignasia autem rano z Kajtkiem. Wstają podobnie. Ogólnie rano zawsze jakieś 20 minut kokosza się razem w łóżku, schodzimy na dół. Ignacy na sniadanie na ogół pije jogurt tylko, więc w tym czasie ubieram Kajtka i ogarniam siebie. Potem ubieram Ignasia i myjemy zeby. W zależności ile mamy czasu, czasem jeszcze układa puzzle lub czymś tam się bawi to ja nakarmię Małego. Pakujemy się do auta i tyle ogólnie poranki mamy dobrze zorganizowane.
A jak jest weekend i mąż w domu to jest armagedon 🤣
Teraz był lajt, bo jednak ciepło więc mało ubrań. Nie wiem jak to rozwiąże w zimę, te czapki i kombinezony... 😅👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Mama pp nieee, ona śmiga na tym biegowym, mamy kidwell. Ale jeździ już super, podnosi nogi do góry i utrzymuje równowagę. Mąż był z nią na placu zabaw i spotkał koleżankę z synem. Ten chłopczyk miał zwykłą dwukołową hulajnogę i Laura próbowała na niej jeździć i podobno po kilku wywrotkach zaczęło jej to nawet wychodzić. Na tej trójkołowej s&r też już śmiga. Ona się nie zraża nawet jak się trochę poobija.
-
Właśnie a propos kombinezonów to miałyście może z Kappahla firme Kaxs? Teraz jest -30% i kombi wychodzi za 230 zł. Zastanawiam się czy nie wziac Ignacemu.
A kurtę zimową i tak mu jakąś kupię.👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
A i u nas Cruzee to hit. Ignacy śmiga jak szalony.
To jego motorek 😁
I: Mamusiu masz siusiaka?
- nie mam
I: to czym robisz siku? 😅
- a jak myślisz?
I: Przez pępek? 🤣👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Zoe zaczyna się u Was ciekawie 🤭 Laura chwilowo przystopowała z aferami a nawet sporo bawi się sama. Robi przy tym okropny bajzel ale przynajmniej jest czymś zajęta.
To ja bym chciała się cofnąć do 2017. Rok po ślubie, bezdzietni, co tydzień wychodziliśmy na randki, miałam formę życia. Już chyba nigdy nie będę tak wyglądać🥹 czekam tylko aż podrosną i będę mogła ich zostawić z dziadkami. Ale zabalujemy 😃 -
Cześć dziewczyny🙂 z racji tego ,ze jest tu bardzo dużo mam ,przyszłych mam , chciałabym Wam przedstawić ofertę dodatkowego zarobku ,która być może Was zainteresuje .
Od półtora roku działam w branży marketingowej z fajnym zyskiem ,prowadzę prywatną grupę informacyjna gdzie możecie sobie dołączyć poprzez link poniżej 🙂
https://bit.ly/Magdalena-Markowska-praca-zdalna
Dodatkowo jeśli ta oferta Was nie zainteresuje działam również w Livegood ,mega mlm gdzie zarabia każdy ! bez jakiejkolwiek sprzedaży 🙂
Poniżej przesyłam również dostęp do stronki 🙂
Więcej informacji na stronie ⬇️
♾️ https://magdalenamarkowska.my.canva.site/livegood
Serdecznie Was pozdrawiam 🙂😉🥰 -
Lisie wystarczy świadomość, że może sobie zrobić ała, więc nawet boi się próbować na rowerku 🙈
Karolina on wypija tak dużo tego jogurtu na śniadanie czy Ty tak szybko się ogarniasz ?😅
Batylda, tak za rok przedszkole, ale to jest ten sam budynek, ta sama dyrektorka. Panie inne, ale nie łudzę się, że to coś zmienia. Właśnie też dlatego odrazu posłaliśmy ją do żłobka, bo to gwarancja miejsca w przedszkolu. Placówki przepełnione, o miejsce trudno.
Zoe wszystko spakowane? Spf kupiony?😄
Spokojnego lotu i udanego wypoczynku. -
Mama pp chyba i to i to ja rano to tylko zęby + pielęgnacja twarzy czyli żel + emulsja i spf ubieram się w międzyczasie 😅👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️