Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas 14,5 kg 😅 ona i z wzrostem i z waga od dawna jest w 90 centylu.
Espoir ja jestem przerażona tym pobieraniem krwi 😂 trzymam kciuki, żeby sprawnie poszło. Mąż już wie jakie ma zadanie ? 🤪
Syrenka ja jeszcze nie urodziłam a już chcę trzecie. I to nawet jakby była trzecia dziewczynka. Ale mam bana od męża.
Sumi ja mam jedno dziecko i marzę, żeby się wyspać 😅 -
U nas jest tez 12.5 kg. Na pewno teraz urósł, ale nie wiem ile mierzy dokładnie. W każdym razie wszystkie spodnie są za krótkie. Z zary np legginsy są super szczupłe i kupujemy rozm 98 z hm niektóre maja fajna gumkę w pasie i guziczki do regulacji i bierzemy rozm 92. A tak to Ignacy uwielbia typowe dresowe joggery.
Tez marze o tym żeby się wyspać. I NIE marze totalnie o 3 dziecku. Kiedyś chciałam, a teraz zdecydowanie nie.
Trójka na wakacjach to już oczu mi zabraknie, a ja za bardzo kocham wyjeżdżać, żeby się jeszcze poświecić 😅 a tez nie wiem jak miałabym wynająć auto np gdzieś na miejscu za granica i dostać 3 foteliki nie-antymandaty. To jest w ogóle do zrobienia? 😅
Także my zostajemy 2+2 + pies
I a propo wyjazdów to właśnie jesteśmy w drodze do Jastrzębiej Góry 🌊☀️ oby tylko nie lało 😅
Zoe Ty polecałas jakiś hotel w Turcji, dobrze kojarzę?
Chce coś poszukać na przyszły wrzesien. Myślimy o Long Beach Resort lub którymś z sieci Delphin.
I kolejne mam pytanie o Wyspy Kanaryjskie. Czy ktoras była w sezonie wiosennym? My nie bylismy nigdy, a tez chce mieć coś na oku na Wielkanoc, chociaż chodzi mi po głowie jakiś Oman w styczniu lub lutym 🙈 bo Egipt chyba narazie odpuścimy…
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Sumi to łączę się w bólu. Dziś umówiłam pediatrę prywatnie dla Jaśka bo tak okropnie kaszle. Oby tylko nie skończyło się szpitalem bo zamiast cieszyć się nowym domkiem po weekendzie to będziemy gnić w szpitalu.
Espoir sanostol to też mój smak z dzieciństwa. I Vibovit 😄
Zoe trzymam kciuki za poszukiwania nowego domku. U nas była odwrotna kolejność bo najpierw druga ciąża. I chociaż nie planowaliśmy to domek znalazł się sam, to był spontan. Na przypale albo wcale 😂 Chociaż już jesteśmy blisko rozwodu przez ten remont i dwójkę maluchów 😂 -
kurczę Wy zawsze wybieracie tam gdzie ciepło 🤪 ja nie licząc Włoch i rejonów Garda to bym pojechała do Norwegii (Lofoty ❤️), na Wyspy Owcze itp 🤪 u nas musimy Kornwalie zwiedzić. takie ciepłoty to nie dla mnie, ja mam od razu +100 do wkurwu...💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Taaaak tylko muszę poczekać ze 3 lata aż Kajtek będzie trochę kumaty 😅👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Espoir w zimę mogłam normalnie funkcjonować jedynie jak byłam w ciąży bo było mi wiecznie gorąco. Teraz znowu wiecznie mi zimno. Bardzo lubię jak śnieg leży, jak sypie, klimat świąt. Ale jak muszę wyjść na zewnątrz to 🥶 pod kurtkę zimową zakładam top na ramiączka, bluzkę, polar i dopiero wychodzę. Czapkę tak nasuwam na oczy ze ledwo widzę. Jak odpalają światełka na starym mieście to idziemy na godzinny spacer a jak wracam to nie mogę się nagrzać. Siedzę pod kocem. Ciepłe picie. Skarpety, na nie drugie grube skarpety i kapcie z miśkiem. Dlatego pomimo, że uważam ze Skandynawia jest piękna to nie wybiorę się bo będę przechodzić tam katusze.
Siostra jęczy, że do Danii nie chce przyjechać. Powiedziałam, że będę w lato jak przestanie tam tak wiać 😅 -
to ja ostatni raz czapkę szalik i rękawiczki miałam w podstawówce - nie cierpię 🤪 nigdy nie jest dla mnie na tyle zimno żebym musiała to robić. a pod kurtkę mam założoną zwykła koszulkę z długim rękawem. nic poza tym 🤪💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Espoir, u mnie tez jedza czasem slodycze wiec lyzka sanostolu to naprawde nic strasznego. Do odpieluchowania mam to samo podejscie, mi wygodnie jak sa pieluchu ale ostatnio na 3 dni zdjelam no igeneralnie ogarnia, siada jak czuje ze chce siusiu ale jeszcze nie umie 'wysiusiac'. Dopiero jak przypadkiem siusiał to zatrzymywał biegł na nocnik i tam kończył. Potem byl nocnik na nie i tylko mama zalos pieluche zalus zalus.... wiec mowie ze nie ten moment moze.
Co do wyjazdu to tez mi sie marzy Norwegia ale dzieciaki musza urosnac. Dom Swietego Mikołaja tez planuje. I przejazd swiatecznym pociagiem. Jejku no planow mam mnostwo pospisywanych ale dzieciaki muszą podrosnąć bo na razie wystarczy mi nasza ostatnia podroz samolotem z Egiptu po ktorej musiałam sie 2 miesiące otrząsać..
Super, czyli jednak wagowo jest ok. Fakt ze on nie je tach cudasnych rzeczy jak stripsy itp. Woli oddzielnie kazdy skladnik. Np dzis zjadl calego brokuła i talerz ryżu.. ale nigdy wymieszane21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Karolina melduj jak tam wam jest. Nigdy w Jastrzebiej nie byłam.
Zoe kolezanka planujaca rodzine 2+2 kupiła teraz mieszkanie dwupoziomowe w lesznowoli 120metrow za 600 tys bodajze. Cena sie podwoiła na przestrzeni 5 lat ale to podobno i tak mało bo ceny tam zaraz wywindują. Fakt ze na razie to odludzie ale zalezy na czym ci 'zalezy'. Z jednej strony pod Warszawą ale z drugiej strony do pracy w wawie i tak dojezdzaja w 20 min. A jednak budzisz sie i zamiast bloku widzisz piekne pole i palac kultury na horyzoncie21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
dopiero się skapnęłam, że Wy pewnie myślicie, że Stary będzie mi z żyły pobierał 😅😅😅😅 haha nie to taki domowy test z palca, nie wiem na ile skuteczny, ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma 🤪🤪🤪🤪💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Mój brat mieszka w Zgorzale to już dla mnie koniec świata, Lesznowola jest dalej 🙃 dla mnie odpada nawet Białołęka bo to kolejny koniec świata, na siłe może bym się zgodziła na Rembertów i to przy PKP. Wielki priorytet kładę na komunikację. I jeśli trzeba to dam milion 🫣 za dom ruinę ale musi być w dobrej lokalizacji. W okolicach brata są segmenty, takie wystarczające na 2+2 ale tez już są po milionie gdzie on ze 4 lata temu kupował za 600 tys.
stamtąd do Warszawy można dojechać w 20 min. Zgadzam sie. Ale zależy gdzie kto ma biuro. Ze Zgorzaly do poprzedniej lokalizacji firmy miałabym 20 min. Do obecnej nie wiem czy w godzinę bym sie wyrobiła. I bierzmy pod uwagę ze musze jeszcze ogarnąć rano sama dziecko. Nie chce drugiego samochodu bo jeździć codziennie w korkach to z góry dziękuje.
Wymagania wysokie, budżet ich nie dogania 🤣 -
Espoir byłam przekonana, że z żyły stąd moje przerażenie 😅
Te lż kocham Norwegię - byłam wprawdzie raz, ale 3 tygodnie latem i było cudnie.
Jako główne wakacje z dziećmi wolę ciepłe miejsca - dla Soni to szał cały dzień się pluskać w basenie czy bawić na plaży. Ale planuje Skandynawię , Islandię też na pewno kiedyś odwiedzić i to właśnie latem.
Zimą to tylko wioska świetego Mikołaja i moze
Muminków - więc to jeden zimowy wyjazd z dziećmi i to jak bedzie mieć Iga kilka latek.
I mi się marzy koło podbiegunowe - zobaczyć zorzę polarną. Ale to chyba za dekadę i dzieci zostawić i dziadków 😅 -
Ja się chyba nigdy do Bałtyku jednak nie przekonam 😅 ja wiem, ze jest po sezonie ale te miasta jak opuszczone.
W naszym hotelu turystów multum. Swoją droga hotel bardzo fajny i to jest jedyny plus całego wyjazdu - hotel z basenem, spa, bawialnia i bardzo dobrym jedzeniem 😅 i to by było na tyle. Wczoraj bylismy tez na Helu. Pogoda średnia, niby nie padało ale wietrznie. Choć nad samym morzem, na plazy dość przyjemnie.
Za to moje dzieci w hotelu w nocy zachowywały sie tragicznie. Ani jeden ani drugi nie chcial spać. O tyle dobrze, ze mieliśmy studio z dwoma sypialniami, bo mielibyśmy dwie noce totalnie nie przespane. kajtek ske kręcił i popłakiwał ciagle, a Ignacy w nocy płakał ze mu się tu nie podoba i on chce wyjść z pokoju.👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️