X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • espoir Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudowny! jejku jak ja bym chciała takiego Misiaczka jeszcze mieć... ❤️

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka jaka czuprynka 🤩

Zoe przypomnij mi proszę Waszą historię o drzemkach w pampersie. Rozbierali Małego do samej pieluszki? Pytam, bo ostatnio mąż widział
    jak Lisa wyskoczyła z pokoju drzemkowego w samych majtkach i podkoszulku. Jak zapytał co to ma być to opiekunka tłumaczyła się, że oni tam mają ogrzewanie i niektóre dzieci tak śpią. I co, znowu mam się rzucać? 🙈 No ręce opadają. Nikt nie mówił, że mamy przynieść piżamę. Myślałam, że kładą ją tak jak stroi.

OrT4p2.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super chłopak 🥰

Mama pp tak. Kładli w samym pampersie. Później kazałam żeby spał w ubraniach. W domu jak idzie na drzemkę to ściąga skarpety i czasem spodnie zdejmie.
    Napisałam im wtedy wiadomość, żeby tez został ślad ich uczynku. I mówiłam żeby kładli go w tym w czym chodzi.

• Kryśka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp ale cudny!!! 😍

tm01qjv.png
  • Kryśka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp ale macie ciekawie w tym żłobku.

tm01qjv.png
  • Kryśka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio jestem tak zagoniona ze na nic nie mam czasu. Zapuściłem się strasznie. Widzę po cerze że potrzebuje żeby bardziej o nią zadbać. Czy któraś z Was używa szczoteczki sonicznej do twarzy i mogłaby się podzielić opinią czy warto kupić? A jeśli tak to czy jest jakaś diametralna różnica między tymi z górnej półki a tańszymi?

tm01qjv.png
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp... ja juz nie wiem jak komentowac
    Syrenka jezusienku cudowny. Jak dziewczyny do brata?

Batylda o ktorego pytasz? Z Mikołajem bez problemu. Jemu klockiem lego machniesz przed twarza to otwiera paszcze. Zjadłby konia z kopytami.
    O Igusia sie bardzo martwie. Chyba zapisze go na konsultacje do neurologopedy/kogos od zaburzen SI tych od jedzenia no bo on naprawde słabo je...
    Dzisiaj juz siedziałam i wertowałam internet. To ze ma wybiorczosc to na pewno. Wszystkie skladniki musi osobno jesc, nic wymieszane, miesa nie, nic nowego nie. Je tak malutko ze szkoda gadać. Zupy w ogole odpadaja, nawet sprobowac nie chce. O
    Wczoraj go przetrzymalam 12h to tylko sam dwie kluseczki wzial i dalej sie bawił. Jakby mu w ogole glod nie przeszkadzal a jedzenie nie istnialo. Trudny to temat.. natomiast jak moze sobie budowac z lego albo czytamy ksiazeczke to zje. Ale wiadomo, tulk oto co zna i lubi. No ale pisza wszedzie zeby mimo wszystko codziennie pokazywac rozne produkty nawet jak za cholere nie chce... wiec pokazuje..
    Gotujemy razem, kanapki sam robi, ale to nic nie daje :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2023, 22:11

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Kryśka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Sumi ciężki temat z dzieckiem niejadkiem. A badania są ok, jak waga? U nas aż tak skrajnie nie jest ale ma dużą wybiórczość pokarmową. I w sumie nie ma pewniaków. Czasem coś czym wczoraj się zajadała dziś nie tknie. Z warzyw to tylko ogórki. Do drugiego dania żadnych warzyw w sałatkach nie zje, ani buraczków ani marchewki - nic. Ostatnio nie je tez mięsa. Wczoraj na obiad zjadła same ziemniaki. Nie mogę powiedzieć ze jest typowym niejadkiem bo są dni że je ładnie ale aktualnie więcej wybrzydza.

tm01qjv.png

Wysłany: 2 listopada 2023, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ufam żadnym szczotkom do twarzy. Jeszcze je czyść i dezynfekuj.
    Kryśka kiedyś byłam u dermatologa i polecił mi krem na przebarwienia. Podczas jego stosowania zauważyłam rewelacyjną poprawę cery. Pal licho przebarwienia! Pierwszy raz w życiu zobaczyłam realną różnice po stosowaniu kremu. Uważam, że najważniejsze to prawidłowe mycie twarzy. Oddzielny recznik do twarzy.
    Ten krem to pharmaceris PHARMACERIS W MELACYD Krem Wybielający SPF50 - 30 ml
    W aptece kupuje po Ok 40 zł a w superpharm potrafi kosztować 70 🙈
    Później dodałam do wieczornej pielęgnacji retinol, rano witaminę C, spf codziennie. W życiu nie miałam tak dobrej cery jak teraz.
    Już dawno nie byłam na zabiegach na twarz wiec to nie ich zasługa.

• Kryśka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Zoe. Ostatnio praca mnie dojeżdża na maxa. Biłam się z myślami czy przyjąć nowe stanowisko (co wiąże się z awansem ale i większym zakresem obowiązków) i przyjęłam. W sumie kiedy jak nie teraz. Tyle, że to coś nowego i dużo nowych rzeczy do ogarnięcia a jeszcze jedną nogą do połowy stycznia będę na starym stanowisku bo muszę tematy domknąć. Dzieciaki tez nie dają wytchnienia. Młodsze mamoza totalna a starsze tez teraz potrzebuje więcej uwagi chociażby przy lekcjach. Także czas dla siebie ciężko wygospodarować. Ostatnio odkryłam ze pokończyły mi sie kosmetyki a buzia szara i bez życia.
    Dzięki Zoe za polecajki. Oblookam sobie.

tm01qjv.png

Wysłany: 3 listopada 2023, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy przyjęciu nowych zadań nigdy nie jest łatwo. Trzeba wdrożyć się na nowo. Potrzeba czasu. Chorujące dzieci nie ułatwiają zadania. Praca się piętrzy. Nadgodziny.
    Ze swojej perspektywy powiem, że nie żałuje awansu pomimo wszystkich trudności.

Wysłany: 3 listopada 2023, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryśka Ty faktycznie potrzebujesz trochę odpoczynku skoro mi gratulujesz tego słodkiego maluszka 🤪
    Przecież to od Syrenki.

OrT4p2.png

Wysłany: 3 listopada 2023, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do szczoteczki sonicznej, to kupiłam zaraz jak zaczął się szał na nie. Długo nie używałam, bo przy wypryskach i zmianach skórnych nie można, potem podejrzewam że to wręcz przez nią cera mi się pogorszyła i rzuciłam w kont. Tak jak Zoe napisała, czyszczenia, dezynfekcja.

Przypomniało mi się, że mam też taką domową mikrodermabrazję z Philipsa, chyba ją odszukam i poużywam znowu trochę 😅

Kryśka trzymaj się, dasz radę! Gratuluję awansu.

Sumi, a owoce albo jakieś przekąski też się cały dzień nie skusi?

OrT4p2.png

Wysłany: 3 listopada 2023, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zapytałam opiekunkę, czy Lisa ma drzemkę bez ubrania, to zaprzeczyła, a przecież mąż widział na własne oczy 🤦‍♀️ Zapewniła, że Lisie nie jest tam zimno, a że aktualnie nie ma kataru to zostawię to tak póki co, mam nadzieję że już na taki pomysł nie wpadną.

OrT4p2.png
  • Kryśka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp faktycznie. Już myślałam o Tobie i o waszym żłobku jak pisałam do Syrenki 😂
    Nieogarniam ostatnio :-)

W takim razie daruję sobie szczoteczkę. Dzięki dziewczyny.

Jak tam u Was z odpieluchowaniem? U nas dalej masakra. W domu sama biegnie na nocnik czasem wcześniej zawoła. Jak jesteśmy na zewnątrz to praktycznie nie woła (raz na jakiś czas). W żłobku pytana idzie ale sama nie zawoła. Najlepsze jest to że jest ciąg dni że nie zesika się wcale a są takie że leci kilka kompletów. Nie wiem jak nauczyć ją wołać. Pieluchę ma tylko na noc. W dzień pampersa nie chce. Pytałam panie w żłobku to mówiły ze absolutnie już do pieluch nie wracać. Także bujamy się w tym stanie już naprawdę długo.

tm01qjv.png
  • Batylda Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Sumi, chodziło mi o Mikołaja i karmienie piersią ile jeszcze planujesz, zupełnie zapomniałam że Igor taki niejadek. Ile on waży? Robiłaś mu krew? Dajesz mu jeszcze mm?

relgtv73ymxx11gn.png

• Batylda Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryśka, moja Nina je wszystko, ale to wszystko. Za to do nocnika nie zrobiła jeszcze nic 🙃

relgtv73ymxx11gn.png

Wysłany: 3 listopada 2023, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryśka u nas podobnie. W żłobku ponoć wcale nie mówi sama wcześniej że musi. Jak przychodzi sucha to tylko dlatego, że opiekunki pytały czy chce siku. Za to z dwójką nie ma już żadnego problemu, zawsze woła i biegnie.
    A w nocy dzisiaj tyle nasikała, że aż pants przebrał.

OrT4p2.png
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też szczoteczek nie polecam :) dobrze dobrana pielęgnacja i będzie super :) oczyszczaj, nawilzaj sporo plus teraz fajny czas na złuszczanie i będzie pięknie.
    Ja teraz zaczęłam też serię zabiegów anti anging z PCA skin u kosmetologa. A skończę kp to wjedzie w końcu botox i stymulatory pod oczy :)
    Ja z kolei polecam serum antyoksydacyjne na dzień z pro xn + filtr spf 50, na noc nakładam serum z kwasem hialuronowym z La Roche posay i krem z ceramidami z Bielenda wymiennie z cell fusion :)
    Mi akurat retinol nie służy niestety.

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do odpieluchowania to u nas duży progres. W żłobku sobie super radzi, w domu zdarzy się wpadka jak założę mu majtki. I teraz mam trochę problem bo do żłobka też narazie chodzi bez majtek ale jest zimno. Nie wiem jak rozwiązać wychodzenia na dwór w samych spodenkach, zaraz pęcherz przeziębi. Myślę o jakiejś bieliźnie termoaktywnej lub takich dzieciecych kalesonach.

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
‹‹ 2265 2266 2267 2268 2269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ