X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, dopiero przebrnęłam, jakoś mnie życie pochłonęło.

Syrenka wiem, ze masz już to za sobą, ale włosy dęba stają na sama myśl o tej twojej szpitalnej sąsiadce. Nie wiem, jak można być tak obrzydliwym, żeby nawet majtek sobie nie przeprać… fuj no…
    Dobrze, ze już jesteście w domu :)
    Daj znać jak tam ;)

U nas w żłobku nie było żadnych hallowenowych imprez. Dzien jak codzień mieli :)
    Ignacy dziś poszedł pierwszy raz do żłobka bez pampersa i uwaga! Wrócił w tych samych spodniach :) także zostawiam mu pampersa już tylko na noc. Na pewno będą jakies wpadki ale mamy zdecydowanie duży progres :)

W sobotę jedziemy chyba na 3 dni nad morze. Tyle wyszło z mojej Turcji :( mąż nie może sobie teraz pozwolić na tydzień wolnego.
    Jedziemy albo do Jastrzebiej Gory do hotelu Primavera lub do Łeby do Saltic Resort. Czy któraś była? Bo nie mogę się zdecydować, chociaż bardziej przychylam się ku Jastrzebiej Gorze.

A jeszcze a propo wypraw to obecnie w Warszawie jest Garden Lights z motywem Smerfow :) bylismy w niedziele, polecam ogólnie :) bardzo przyjemny spacer :)

mediimind lubi tę wiadomość

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze czy możecie mnie oświecić a propo kalendarzy adwentowych. Czy prezenciki to się wkłada na każdy dzien grudnia? Czy jak to się robi? 😅

Mama pp zakładam, ze Ty coś wiesz 🫣

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    22dpt ❤️
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina służę wiedzą 🤣 Tak, odliczamy od 1.12 do 24.12. Będziesz sama robić?
    Lisa ma w tym roku z Haba " Boże Narodzenie na Farmie" z drewnianymi figurkami.
    Brawo dla Ignacego, oby tak dalej.

Syrenka jak się macie?

OrT4p2.png

Wysłany: 31 października 2023, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w żłobku też żadnej imprezy Halloweenowej nie było, ale widziałam niektóre osoby w przebraniach. Pani z kuchni za dynię, jedna pani opiekunka z kapeluszem czarownicy itp.

Moja dynia właśnie poszła z tatą na spacer po osiedlu 😅
    Pierwsze dzieci byli już u nas o 15😅 bo wieczorem ich mama pracuje, a tata widocznie nie miał ochoty w tym uczestniczyć.

OrT4p2.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir, w czwartek mamy sesje, wtedy coś wrzucę. Młody mało kiedy oczy otwiera i nie mam nawet zdjęć. Każde wydaje się takie samo. Zwłaszcza, że Mały słabo przybiera. Dopiero 300 g od wagi urodzeniowej. Przez ten katar słabo je i przypiera w dolnej granicy normy. Nadrobi jak będzie mógł ssac, pewnie za kilka dni odzyje i zmaltretuje mi cycki.
    Ciągle nas straszą szpitalem, ciągle kontrolę, osłuchiwanie. On nadal kaszle i ma katar. Ale jest już naprawdę fajnie.
    U nas dzisiaj dzieci chyba z 40 było łącznie. Wielkimi grupami chodzily. Za rok muszę mieć dużo więcej cukierków i nasze dziewczyny też się wybiorą z kociolkami;)
    Kalendarz adwentowy robiliśmy w zeszłym roku. W tym zrobimy też. Jednego dnia byl słodycz, innego jakieś rzeczy do prac plastycznych, spinki do włosów, naklejki, tatuaze. W tym roku też coś zrobimy w tym stylu.

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez juz dzieciaki były. Oplułam sie ze smiechu jak wyskoczyły na mnie takie bąbelki małe poprzebierane za spajdermeny a potem taka wielka 14 latka przebrana za czarownice z worem zbierała cukierki. Widać że szefowa 😂🤣🤣 ogólnie smieszne to haloween mi sie podoba chociaz wiem ze jest wiele osób ktore są przeciwne. Być może niektóre żłobki chcą pozostać neutralne w tej kwestii.

Syrenka jesteście dzielni, naprawde szacun. Teraz jakies diabelstwo wisi w powietrzu. Nie puszcza tez moich chlopakow. Mikołaj wczoraj okaz zdrowia, juz sie cieszyłam a w nocy znowu.. katar, zatoki kaszel. Już załamuje rece bo to w koło macieju jeden zdrowieje zara, znowu choruje i tak siedze z nimi. Moja mama jest strasznie chora, zle wyglada. Tesciowa postanowiła 5 lat przed emerytura pojsc an studia zaoczne z finansow 😅 wiec odpada nam babcia w weekendy..

Karolina wieeem, bylismy rok temu na śnieżce i było cudnie. Czekam aż troche chlopcy ozdrowieja i pojedziemy. Polecam jednak w tygodniu bo weekendy jest bardzo zatłoczone

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)

Wysłany: 31 października 2023, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może nasz żłobek chciał pozostać neutralny, ale np. za dwa tygodnie mamy pochód na Świętego Marcina. Wieczorem z latarenkami.

Halloween w formie zabawy mi nie przeszkadza, choć raczej nigdy nie przebiorę Lisy za kościotrupa, ale dynią może sobie być 😅

OrT4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2023, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Cześć Dziewczyny, dopiero przebrnęłam, jakoś mnie życie pochłonęło.

Syrenka wiem, ze masz już to za sobą, ale włosy dęba stają na sama myśl o tej twojej szpitalnej sąsiadce. Nie wiem, jak można być tak obrzydliwym, żeby nawet majtek sobie nie przeprać… fuj no…
    Dobrze, ze już jesteście w domu :)
    Daj znać jak tam ;)

U nas w żłobku nie było żadnych hallowenowych imprez. Dzien jak codzień mieli :)
    Ignacy dziś poszedł pierwszy raz do żłobka bez pampersa i uwaga! Wrócił w tych samych spodniach :) także zostawiam mu pampersa już tylko na noc. Na pewno będą jakies wpadki ale mamy zdecydowanie duży progres :)

W sobotę jedziemy chyba na 3 dni nad morze. Tyle wyszło z mojej Turcji :( mąż nie może sobie teraz pozwolić na tydzień wolnego.
    Jedziemy albo do Jastrzebiej Gory do hotelu Primavera lub do Łeby do Saltic Resort. Czy któraś była? Bo nie mogę się zdecydować, chociaż bardziej przychylam się ku Jastrzebiej Gorze.

A jeszcze a propo wypraw to obecnie w Warszawie jest Garden Lights z motywem Smerfow :) bylismy w niedziele, polecam ogólnie :) bardzo przyjemny spacer :)

Byliśmy w tym roku w jastrzębiej górze, w domkach kaszubska przystań. Miejscowość ładna ale nie wróciłabym.
    Mieszk w górach i mam mniejsze górki niż tam. Z dwójką dzieci na plażę zejść na spacer to zadyszka ładna, mimo że nie mam złej kondycji 🤣🤣

• Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas był dzień dyni. Pomarańczowy strój.

Wysłany: 1 listopada 2023, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tematu hoteli to szukam czegos na Mazurach. Termin okolice Walentynek. Chciałam zrobić mężowi prezent bo ma wtedy urodziny. Hotel najlepiej z basenem lub w okolicy jakiś park wodny. Już mnie głowa boli od wyborów.
    Pomyślałam, że może pojedziemy tam gdzie bylismy jak mały był mały 😅 bylismy w Uniejowie na 3 dni. Wtedy płaciliśmy Ok 800 zł teraz prawie 1300 🙃
    Nigdy nie wyjeżdżamy w Polskę wiec chciałam coś ogarnąć miłego. Ale tak żeby i mały miał radochę a nie tylko siedzenie w pokoju

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe a patrzyłaś na Gołębiewski w Mikołajkach? Tam będzie i bawialnia i baseny :)

I ceny niestety są straszne w Polsce. My teraz za dwa dni płacimy 2100 nad morzem. Nie chce myśleć jaki jest koszt pobytu w sezonie na tydzień 🤣

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    22dpt ❤️
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp chciałam sama zrobić ten kalendarz adwentowy, ale nie wiem czy znajdę tyle bibelotów. Chciałam powkładac książeczki ale musiałoby to być mega wielkie… i nie wiem 😅

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    22dpt ❤️

Wysłany: 1 listopada 2023, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Mama pp chciałam sama zrobić ten kalendarz adwentowy, ale nie wiem czy znajdę tyle bibelotów. Chciałam powkładac książeczki ale musiałoby to być mega wielkie… i nie wiem 😅

Są do kupienia z mini książeczkami, no przynajmniej w Niemczech 🙃
    Lisa miała w zeszłym roku taki. Książeczki 9×9cm.

OrT4p2.png

Wysłany: 1 listopada 2023, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina patrzyłam. Ok 2 tys za dwa noclegi 🫣 jak doliczę paliwo, coś do zjedzenia to 3 tys tylko dotknie.
    Muszę zobaczyć w pracy czy zniżek tam nie mamy.
    Jak mam być szczera to wolę tą trójkę dołożyć do budżetu wyjazdu za granice i pławić się w luksusie przez tydzień 🙈
    No nic. Będę obserwować i jak mnie natchnie to ruszymy.

Również polecam tą wystawę Smerfow w Powsinie. Myślałam, że będzie kilka figurek na krzyż a byłam pozytywnie zaskoczona.

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego właśnie nie jeździmy w Polskę. Bo za drogo.
    Jeśli wypali nam Cypr, to tydzień w apartamencie z 2 sypialniami wyjdzie dla nas 1500 zł. I to w bardzo dobrych warunkach. Jak do tego doliczymy jedzenie, to i tak wyjdzie taniej niż u nas.

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe wiem, gdyby nie to, ze w tym roku nigdzie nie bylismy i mąż jest uwiązany przez prace chwilowo to bym nawet na Polskę nie patrzyła. Ale ja potrzebuje chociaż na 3 dni oderwać się od codzienności, nie gotować, nie sprzątać. Po prostu mieć wywalone.

A co do wyjazdu to nie myślałaś o górach? Tam masz tez termy jeżeli chodzi o relaks :) a część hoteli tez ma spoko bawialnie dla dzieci. My ostatnio bylismy w Litworowym Stawie w Białce Tatrzańskiej. Blisko to Bani, tam oprócz term działa tez śnieżny labirynt dla dzieci :)

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    22dpt ❤️

Wysłany: 1 listopada 2023, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Góry są za daleko. Pogoda może być rozna. Dlatego patrzę czegos w miarę blisko. Chciałabym wyjechać w piątek po pracy a wrócić w niedziele po obiedzie. Tak samo jak Ty Karola, naładować baterie i wrócić.
    W następnym roku chcemy zmienić auto, wiec wydatek się szykuje. Będą trzy wesela i chrzciny. Czyli za granice pojedziemy tylko raz. Najwyżej jak zrobi się ciepło to pojedziemy jeszcze nad morze. Mamy tam darmowe mieszkanie. Marzy mi sie większe mieszkanie. Naszym nowym hobby jest oglądanie otodom i olx 🙃
    Dlatego jak patrzę na te ceny i zbliżające się wydatki… najwyżej odpuszczę.

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie ruszamy w tym miesiacu do Zalesie Mazury bo hotel wygląda na obłędnypod kątem atrakcji. Dla dorosłych, dla dzieci. Przekonuje mnie tez mini klubik z mozliwoscia pozostawienia dziecka zeby moc pojsc zjesc w spokoju kolacje 😅😂
    A tak na serio. Chcemy pojechac z rodzicami za ok 2 tygodnie. Za pokoj 2 osobowy wychodzi cos koło 1,5k za 2 noce ale już z wyzywieniem 3 posiłki. chce tam zadzwonic i dowiedziec sie jaka cena bez posiłkow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2023, 20:49

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ab99e6c6505.jpghttps://zapodaj.net/plik-WgJbkBdhJf
    Czupur mały. Trójka dzieci i każde inne. A ten to już w ogóle nie wiem do kogo podobny.
    Prawie zdrowy już;) 2 dni temu straszyli szpitalem, a dzisiaj już prawie nie ma katarku!;)
    Mąż widział moja wspollokatorke ze szpitala jak odbierał wypis. Podobno w tych samych ciuchach. To już chyba 10 dni bedzie!;D

Mama po przejściach, KasiaC lubią tę wiadomość

• Batylda Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny jest Syrenka! Moje dzieci na zdjęciach z pierwszego miesiąca życia są całe żółte, a ten od razu taka idealna dzidziusiowa cera.
    Karolina jak tam u Was z jedzeniem? Filip w końcu ma apetyt i to konkretny, całe szczęście bo już marzę że jak dobijemy do roku to zaczniemy odstawianie. I wtedy stary przejmie nocki 🤪
    Sumi u Was jak z karmieniem?

relgtv73ymxx11gn.png

‹‹ 2264 2265 2266 2267 2268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ