Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie już to śmieszy. Moja patolka będzie tu jeszcze 3 dni. jak nie wiecej, bo czeka na posiew moczu. Jak coś wyjdzie, to może i tydzień. Zadzwoniła do swojego, rozmawia i chodzi od końca do końca sali. smrodek w powietrzu już stoi. Doszło do niej, że musi mieć jakieś rzeczy. Ale on nie przywiezie, bo książę nie będzie jechał autobusem, bo on komunikacja nie jezdzi. Z dzieckiem na ręku 2 km nie przejdzie, po drodze jest biedronka, więc ona mu podpowiedziała,żeby wziął wózek sklepowy i tam wsadził dziecko. I mówi mu,że chociaż mleko i pampersy, a to przecież w szpitalu jest. Nie majtki, ubrania dla niej i dziecka. Już sama sie dziwie,że tacy ludzie są.
Jestem spokojna, bo czekam na lekarkę i ostateczna decyzję czy idziemy do domu. -
Zasypie dziś forum tymi rewelacjami. Okazało się,że w mieście mieszkają rodzice tego męża na medal. No i matka przyjdzie zająć się dziećmi, żeby on mógł zonce przywieźć rzeczy. I co ona chce? pampersy, mleko, pajacyki i kapcie dla siebie. Majtki nie są pierwszej potrzeby, skarpetki tez nie.
Swoją drogą ona tu po całym oddziale chodzi bez butów, w tych jednych zatęchłych skarpetkach, w których się później ląduje na łóżko, na które kładzie dziecko. Ten syf, te bakterie.
Wyjdę i zapominam to, bo moja głowa już nie ogarnia 🤯🤯 -
Teraz mi się przypomniało, jak kiedyś byłam w szpitalu na zabiegu to wylądowała ze mną na sali dziewczyna, która też nic nie miała, chyba pogotowie ją przywiozło. Bez problemu dostała nową, najzwyklejszą szczoteczkę do zębów od szpitala a ja poratowałam pasta do zębów. Jej mąż mógł dojechać dopiero za parę godzin z jej rzeczami a ona już miała potrzebę umycia zębów, nie to co Syrenka Twoja sąsiadka 🙈🤢
-
No ja bym tej mojej też użyczyła i pasty i żelu. Jakby nie mógł nikt jej nic dowieźć to mogła nawet w myślę majtki i skarpetki wyprać. i by nie było super świeżo, ale dałoby się przetrwać.
My wychodzimy. Lekarka powiedziała,że pod warunkiem,że będę młodego obserwować i nie obrażać sie, jeśli za kilka dni będziemy musieli wrocic.
Więc niech sobie śmierdzi moja sąsiadka dalej. nie mój problem. -
Wszedzie dobrze, ale w domu najlepiej;)
Mam nadzieję,że jutro nie każą nam tam wracać...
Ojciec w domu jeszcze tydzień, dziewczynki ze mnie nie schodzą. Wszyscy w miarę zdrowi, tylko Olafek kaszle i smarcze. Może wyjdziemy dzisiaj na spacerek, chociaż pogoda nie zachęca. -
ja to w ogóle chciałam Ci powiedzieć, że jesteś niesamowita, że mimo połogu w pełni, kilka dni po porodzie dałaś radę sama zająć się małym tydzień czasu dzień w dzień bez żadnej pomocy i się nie dałaś baby bluesowi! 👏💪
KasiaC lubi tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Wczoraj dla odmiany szwagierki szwagierka 😅 tłumaczyła mi ze to wstyd ze dzieciak 2,5 roku i z pieluchą chodzi 🙃 na syna starszego o całe 3m i 2 miesiące temu odpieluchowala 🙃
Dzisiaj dostałam zdjęcia ze żłobka z dnia dyni. Siedziała tam dziewczynka w dyniobluzce i pierwsza myśl: to Lisa 😂 -
Zoe a żebyś wiedziała, że nasza dynia już przygotowana na wtorek 🤪 Do kompletu jeszcze jest zielona czapeczka, ten ogonek 🤣 Pasuje ze zeszłego roku, rozmiar 92. Wtedy była prawie cała dynią, a teraz dynia będzie miała nogi 😅
Zazdroszczę Wam tych zdjęć. Ja widziałam tylko parę zdjęć na rozmowie u dyrektorki. Był też nagrany dźwięk co Lisa odwala zamiast zasypiać na drzemkę. Śpiewała sobie i udawała lwa 😅🙈
Za to Niemczech mam wrażenie, że dzieci są odpieluchowywane raczej później niż wcześniej.
-
Pieluchy są wygodne. Te obkupczone nocniki są obrzydliwe, a zanim zaczynają robić do kibelka, to trochę mija.
No i mniej krzywdy zrobi zbyt późne odpieluchowanie niż zbyt szybkie. O ile w ogóle można to zrobić zbyt późno, bo w sumie dziecko jak gotowe to samo odrzuci pieluchę w pewnym momencie. -
Właśnie dlatego od razu skojarzyłam Lise 😁
I tez z tego powodu kupiłam nakładkę na toaletę. Teraz chce sobie częściej na niej siedzieć niż na nocniku wiec mam nadzieje ze jak już wezmę urlop i przysiądę do tego to pójdzie od razu na toaletę. Zobaczymy jak to będzie.
Wózek wyniosłam z łazienki to teraz stoi nocnik, nakładka i schodek 🙃