X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już to śmieszy. Moja patolka będzie tu jeszcze 3 dni. jak nie wiecej, bo czeka na posiew moczu. Jak coś wyjdzie, to może i tydzień. Zadzwoniła do swojego, rozmawia i chodzi od końca do końca sali. smrodek w powietrzu już stoi. Doszło do niej, że musi mieć jakieś rzeczy. Ale on nie przywiezie, bo książę nie będzie jechał autobusem, bo on komunikacja nie jezdzi. Z dzieckiem na ręku 2 km nie przejdzie, po drodze jest biedronka, więc ona mu podpowiedziała,żeby wziął wózek sklepowy i tam wsadził dziecko. I mówi mu,że chociaż mleko i pampersy, a to przecież w szpitalu jest. Nie majtki, ubrania dla niej i dziecka. Już sama sie dziwie,że tacy ludzie są.
    Jestem spokojna, bo czekam na lekarkę i ostateczna decyzję czy idziemy do domu.

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasypie dziś forum tymi rewelacjami. Okazało się,że w mieście mieszkają rodzice tego męża na medal. No i matka przyjdzie zająć się dziećmi, żeby on mógł zonce przywieźć rzeczy. I co ona chce? pampersy, mleko, pajacyki i kapcie dla siebie. Majtki nie są pierwszej potrzeby, skarpetki tez nie.
    Swoją drogą ona tu po całym oddziale chodzi bez butów, w tych jednych zatęchłych skarpetkach, w których się później ląduje na łóżko, na które kładzie dziecko. Ten syf, te bakterie.
    Wyjdę i zapominam to, bo moja głowa już nie ogarnia 🤯🤯

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już jest patologia i nic jej nie tłumaczy 🤦‍♀️
    Biedne dzieci...

OrT4p2.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla swojego dobra jej podpowiedź: ręczniki, pasta i szczoteczka do zębów, majtki, skarpetki...

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧

Wysłany: 28 października 2023, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mi się przypomniało, jak kiedyś byłam w szpitalu na zabiegu to wylądowała ze mną na sali dziewczyna, która też nic nie miała, chyba pogotowie ją przywiozło. Bez problemu dostała nową, najzwyklejszą szczoteczkę do zębów od szpitala a ja poratowałam pasta do zębów. Jej mąż mógł dojechać dopiero za parę godzin z jej rzeczami a ona już miała potrzebę umycia zębów, nie to co Syrenka Twoja sąsiadka 🙈🤢

OrT4p2.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja bym tej mojej też użyczyła i pasty i żelu. Jakby nie mógł nikt jej nic dowieźć to mogła nawet w myślę majtki i skarpetki wyprać. i by nie było super świeżo, ale dałoby się przetrwać.
    My wychodzimy. Lekarka powiedziała,że pod warunkiem,że będę młodego obserwować i nie obrażać sie, jeśli za kilka dni będziemy musieli wrocic.
    Więc niech sobie śmierdzi moja sąsiadka dalej. nie mój problem.

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już z walizkami w drzwiach stoję, na starego czekam;)
    W domu sobie zapodam aromaterapię po tym smrodku;D

• espoir Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to teraz nacieszcie się sobą! kiedy Stary wraca do pracy?

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧

Wysłany: 28 października 2023, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka uciekaj 🤣 i zróbcie wszystko żeby tam nie wrócić. Reszta domowników już zdrowa?

OrT4p2.png
  • KasiaC Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qwa Syrenka ja nie mogę naprawdę z tej kobity.

Mnie to na zmianę przeraża i śmieszy 😲

Aromaterapia dobry pomysł 😅 grunt ze wychodzicie.

• Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze wyszliście 🙂

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 29 października 2023, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszedzie dobrze, ale w domu najlepiej;)
    Mam nadzieję,że jutro nie każą nam tam wracać...
    Ojciec w domu jeszcze tydzień, dziewczynki ze mnie nie schodzą. Wszyscy w miarę zdrowi, tylko Olafek kaszle i smarcze. Może wyjdziemy dzisiaj na spacerek, chociaż pogoda nie zachęca.

• espoir Autorytet

Wysłany: 29 października 2023, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to w ogóle chciałam Ci powiedzieć, że jesteś niesamowita, że mimo połogu w pełni, kilka dni po porodzie dałaś radę sama zająć się małym tydzień czasu dzień w dzień bez żadnej pomocy i się nie dałaś baby bluesowi! 👏💪

KasiaC lubi tę wiadomość

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 29 października 2023, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir, dzięki;*
    Ale ja miałam zawsze baby bluesa trochę później. Olaf za mało dokazuje jeszcze, jestem wyspana, bez krzyku. Ale jak przestane ogarniać życie, to mnie dopadnie. Oby nie, ale to niestety jest podstępne...

Wysłany: 29 października 2023, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj dla odmiany szwagierki szwagierka 😅 tłumaczyła mi ze to wstyd ze dzieciak 2,5 roku i z pieluchą chodzi 🙃 na syna starszego o całe 3m i 2 miesiące temu odpieluchowala 🙃

Dzisiaj dostałam zdjęcia ze żłobka z dnia dyni. Siedziała tam dziewczynka w dyniobluzce i pierwsza myśl: to Lisa 😂

Wysłany: 29 października 2023, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe a żebyś wiedziała, że nasza dynia już przygotowana na wtorek 🤪 Do kompletu jeszcze jest zielona czapeczka, ten ogonek 🤣 Pasuje ze zeszłego roku, rozmiar 92. Wtedy była prawie cała dynią, a teraz dynia będzie miała nogi 😅
    Zazdroszczę Wam tych zdjęć. Ja widziałam tylko parę zdjęć na rozmowie u dyrektorki. Był też nagrany dźwięk co Lisa odwala zamiast zasypiać na drzemkę. Śpiewała sobie i udawała lwa 😅🙈

Za to Niemczech mam wrażenie, że dzieci są odpieluchowywane raczej później niż wcześniej.

OrT4p2.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 29 października 2023, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluchy są wygodne. Te obkupczone nocniki są obrzydliwe, a zanim zaczynają robić do kibelka, to trochę mija.
    No i mniej krzywdy zrobi zbyt późne odpieluchowanie niż zbyt szybkie. O ile w ogóle można to zrobić zbyt późno, bo w sumie dziecko jak gotowe to samo odrzuci pieluchę w pewnym momencie.

Wysłany: 29 października 2023, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa przyjęła zasadę, że siku robi na nocnik ( czasem na toaletę) , ale jak jest większa sprawa to zawsze na toaletę, więc na moje szczęście tylko chyba z dwa razy na początku musiałam myć nocnik po dwójce. Rozwiązanie idealne, polecam 😁

OrT4p2.png

Wysłany: 29 października 2023, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dlatego od razu skojarzyłam Lise 😁

I tez z tego powodu kupiłam nakładkę na toaletę. Teraz chce sobie częściej na niej siedzieć niż na nocniku wiec mam nadzieje ze jak już wezmę urlop i przysiądę do tego to pójdzie od razu na toaletę. Zobaczymy jak to będzie.
    Wózek wyniosłam z łazienki to teraz stoi nocnik, nakładka i schodek 🙃

• espoir Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka jak u Was? pokażesz to swoje Cudeńko? 🙂

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
‹‹ 2263 2264 2265 2266 2267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ