Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Sumi, wbrew pozorom dobrze tak oszaleć bo bałagan to co, czego się przy dzieciach nie uniknie. Niby można, ale to wtedy się za nimi łazi i wszystkiego zabrania i tak pół dnia.. A w końcu wyrosną z tego na pewno;)
My wczoraj pogadaliśmy że starym i doszliśmy do wniosku,że wpadliśmy w błędne koło. One się darły, więc my byliśmy nerwowi i nerwowo rozwiązywaliśmy problemy. w tym krzyku zgubiliśmy luz i humor. Dzisiaj od rana walczymy z nimi w żartach. Dalej jest walka, ale że śmiechem. Oby tylko tego humoru wystarczyło do wieczora 🤣🤣
ale wiem,że to dla nas rozwiązanie. ze wszystkiego się śmiać. Inaczej zgorzkniejemy do reszty.KasiaC lubi tę wiadomość
-
No bo jak tu nie zwariować 😅
Zoe opowiadaj jak Wam się mieszka na mniejszym metrażu. Dajecie jakoś radę?
Espoir co u Was? Wszystko dobrze?
Sumi udanego wyjazdu i spokojnej podróży. Czekamy na relacje 😊
Robicie jakieś prezenty na dzień babci i dziadka? Syrenka? 😄 -
Karolina ja też myślę nad spacerówką bo my nie mamy wcale 😛
Sonia jeździła tylko tym naszym Cybexem Priam. Nadal nią teraz zimą ze mną chodzi na spacery. Nie za długie bo też nie lubi, ale do sklepów kilku oblecę.
Ale w kwietniu wózek już przeobrazi się w gondolę.
Więc przyda się jakaś spacerówka na trochę dla Soni a potem dla Igi.
U mnie Sonia wypluwa pastę i potem wodę też. Ale płukać typowo nie płucze.
My wróciliśmy właśnie z bialki tatrzanskiej. Mąż trochę poszusowal, ja z Sonią termy i powiedzmy że odpoczęliśmy 😂 -
Mama pp przeprowadzka na koniec stycznia. Na pewno dam znać w lutym jak mi źle i niedobrze 😅
Dziś pierwszy raz sikał na dworze 🫣 pojechaliśmy oglądać dom na Ursynowie. Znowu podróż pociągiem. Dojazd w korku i było mu już za długo. Dobrze, że oglądanie nic nie kosztuje 🙃 jestem w trakcie umawiana na jeszcze jeden segment.
Może długo nie będziemy tam mieszkać. Zobaczymy.
Przy tych cenach nieruchomości to na pewno będziemy długo się wykańczać -
Syrenka ja już nawet nie komentuje twoich teściow. Moja mama chocby skały srały zawsze jak poprosze to odbierze Igusia z klubiku. Dwójki nie chce bo sie boi ze nie da rady ale jak jest z ojcem to zawsze dwójke do siebie wezmą żebyśmy mogli ogarnąć sprawy.
Zoe. Ja chodze na spacery po Ursynowie i mam takie osiedle na które patrze zawsze z rozmarzeniem. Duze domy z ogródkiem. Z jednej strony plusy odosobnienia bo masz las i łąki a z drugiej strony 10 minut do metra i zalety miasta..
Ostatnio patrzyłam że jeden z tych domów wystawiono za 5 milionów... 🫣
Można pomarzyć. Chyba musze sie bardzo bogato wydać za mąż ale teraz to już chyba nawet arabskich szejków nie stać na segment w warszawie.
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Moja koleżanka rok temu za segment na Ursynowie dała 1,3 mln... Ja za swój o podobnym metrażu nie dałam nawet połowy tej kwoty. To plus mniejszych miejscowości, niestety minus jest taki, że zawodowo nie ma tylu opcji aby rozwinąć skrzydła. Teraz kupić to jedno ale weź to jeszcze wykończ 😅
Foxy serdeczne gratulacje!
Syrenka Ty to nie do zdarcia jesteś, że Ci się chce jeszcze jedno😄 ja też mam swojej dwójki po kokardę, mimo że teraz mamy całkiem dobry okres. Marzy mi się spokojny wieczór i chociaż jeden odcinek serialu, do tej pory co wieczór jak nie jedno to drugie się drze/nie może zasnąć. Albo oboje. Ale Laura zrobiła się teraz taka fajna, czasem się nawet słucha, nie robi histerii. Jest zazdrosna więc wisi ciągle na mnie, na szczęście jak Stary wraca z pracy to przerzuca się na niego😄
-
Zoe to samo pomyslalam 🫣
Ann a jak ci usypiają na noc? U nas czasem obaj omijają drzemke (Mikołaj ma tylko poranną). No i wtedy padają jak muchy 18:30. Niby jest czas na wieczor z serialem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 21:41
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Sumi jeżeli interesują Cie segmenty i nie przeszkadza Ci duża ilość sąsiadów to spójrz na osiedle stoczniowców developer aras. Poprawna 170 - przy granicy wawra i Gocławia. 1,250 mln. Broni się wielkością. Na dole salon z aneksem. Na pietrze 3 pokoje po ok 10m, łazienka plus duże poddasze - Tak wysokie ze spokojnie zrobisz 2 pokoje i będzie jeszcze dodatkowe mniejsze pomieszczenie jako graciarnia 😅
Będziesz miała pokoje dla chłopaków, sypialnie i jeszcze na poddaszu miejsce na trzeci pokój dziecięcy i duża garderobę 😉
Tak na prawdę to jedyny segment który oglądaliśmy i miał poddasze które może być zaadaptowane na pokoje bez giga skosów. Nie bierzemy go ze względu na to, że chcemy mieć jak najmniej sąsiadów. Nie pali się nam wiec szukamy dalej -
Bo to była dobra cena, też jeszcze przed BK2%. Właśnie słyszałam że w Waw segmenty schodzą jak świeże bułeczki. A u nas słaaaabo. Ja mam zewnetrzny a za ścianą mamy pusto, nie widziałam nawet żeby ktoś oglądał. Sprzedane są jedynie zewnętrzne.
Sumi Laura też już od kilku miesięcy bez drzemki. Wstaje około 8 rano, na noc idzie spać około 21. Jeśli się uda ją zmordować o 20 to święto. Kiedy mamy dość usypiania jej i pozwolimy jej biegać ile chce to siedzi do 23. Ale nie padnie sama, tylko płacze żeby iść z nią usypiać. Jaśka ostatnio usypiam 19-20 ale on się wybudza po 20-30 minutach i wtedy różnie ale zazwyczaj ciężko go uspać ponownie. Zresztą z drzemek też się wybudza po 20-30 minutach. Generalnie moje dzieci chyba nie lubią spać, sen jest dla słabych🙃 -
nie dziwie się ze stoją puste. Narożne są dużo lepsze pod tym względem, bo chociaż z boku jak wyjdziesz to nie widza Cie. Odrobina prywatności. Ale tez już głośniej nic nie można powiedzieć. Ech.
Owszem, w stolicy tez jest możliwy kameralny dom ale nie dla zwykłego Kowalskiego.
Teraz przy sprzedaży, pakowaniu, załatwianiu spraw w urzędach, oglądaniu segmentów coraz częściej pojawia mi się w głowie że dziecko to ogromne ograniczenie 🥹 byłam z nim w urzędach… droga przez mękę. Nie chce siedzieć, ucieka, biega między ludźmi, zaczepia. Sama wyprawa tam to już męka. A jak nie ma się z kim go zostawić nawet na trochę to już całkiem. Nie możemy we dwójkę ciagle brać wolnego bo coś trzeba załatwić. Nie wszystko da się online.
I jeszcze czuje się przebodzcowana po tym tygodniu z nim w domu. Bo nawet jak raz dziennie może obejrzeć bajkę przez pół godz to siedzi na mnie. Albo przyklejony do mnie. Kroje cebule do gulaszu stoi mi pod nogami. Przechodzi mi między nogami. Ciagle się o mnie wyciera. Przytula. Ciagle jestem brudna nawet jakbym dwa razy dziennie się przebierała. Czuje się przez to jak fleja. Myje włosy, stoi nade mną. Siedzę na kanapie, siedzi obok. Siedzę na podłodze, siedzi obok. Siądę na krześle, zaraz siada obok. 😐 wyjście na siłownie to czas dla mojej głowy -
u nas też wiszenie. Też jestem często przebodzcowana dziećmi. Kupiłam łyżwy i planuje samotnie wyskakiwać i jeździć co jakiś czas. Wczoraj byłam z Iga i ona kompletnie tego nie łapie, ale podobało jej się, więc pewnie czasem się wybierzemy. Jeździć się na pewno w tym roku nie nauczy, ale się może oswoi.. Muszę zabierać czasem dzieci sam na sam. Żeby czuły się ważne i żeby cała uwaga była na nich. Widzę,że tego potrzebują.
Ula chyba ostatni dzień w klubiku. Strata kasy, zaplacilam za cały miesiąc, ale ona nie chce tam chodzic, płacze jak ja oddaje, wyrywa się i znowu zaczęła posikiwac w dzień. normalnie popuszcza. Bardzo mi się podoba,że mam więcej czasu dla siebie, ale po prostu będę częściej się odchamiac sama. A może w miejsce klubiku wskoczy sprzątaczka. zobaczymy -
Kasia my tez od niedzieli jestesmy właśnie w Białce, super pogoda nam się trafiła.
U nas jest względny spokój, naprawdę się fajnie we dwóch „dogadują” ale dziś jak mąż poszedł na narty to odstawił mi taka szopkę, ze miałam ochotę go wystawić za okno 😅 także raz lepiej raz gorzej.
U nas w żłobku 7.02 bal karnawałowy, muszę pomyśleć nad strojem👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️