Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Zoe w moim guście Wioleta szypowska, wydział spraw wewnętrznych, dreamhouse by me, dom parterowy malwa. Mnóstwo tego jest. Podejrzałam ideabymag z polecenia Karoliny i pięknie 😃 znalazłam rozwiązanie na zabudowę wiatrołapu. Ogólnie to ja wciąż jestem w trakcie wykańczania. Jeszcze żadne pomieszczenie nie wygląda tak jak bym chciała żeby było docelowo. Dół chciałabym cały przemalować, bo nie trafiłam z kolorem 😅 mąż z tego powodu bardzo jest szczęśliwy 🤭
-
Już polubiłam. Dzięki. Będę wieczorem wertować.
Ja jeszcze nic nie kupiłam a już się wykańczam 😂 muszę mieć na oku inspiracje bo jak kupimy coś gotowego to musimy szybko się przeprowadzić.
Na razie mamy pecha. Jak już godzimy się że musimy zwiększyć limit to dzwonię i okazuje się że w tamtym tyg ktoś podpisał umowę przedwstępna 🥹
Oliwiera przebiorę za kowboja. Jeszcze nie umie mówić więc ignoruję jego pobożne życzenia 😅 -
U nas chyba afery mijają powoli.
A pomyśleć,że jeszcze w wakacje uważałam,że mam wszystko pod kontrolą,że z Ula można pogadać, przekonac, wytłumaczyć haha;D Teraz musi aferke ukręcić i nie ma zmiłuj. Ale po Igusi widzę,że tak po 3 rz już z górki. Naprawdę, Iga jest złotym dzieckiem teraz, można pogadać, wytłumaczyć. I tak robi awantury, bo to mała terrorystka, ale robi się z niej taka mała przyjaciółka. -
Ja sie wykończe.
Nie biorę więcej dwulatka i roczniaka na żaden wyjazd zimowy w góry. Podróż przebiegła naprawdę ok jak na 6h ale co potem.. wszystko tutaj jest totalnie nie pro-dziecięce. Dom, stok, okolica. Naprawde nie lubie narzekać, od początku spięłam sie żeby ten wyjazd pozapierdzielać, żeby było fajnie ale wszystko jest pod górke.
Dom jest na 3 piętra, strome schody. Wiedziałam że będzie jęczenie żeby łazić po schodach ale myślałam że im sie znudzi. No ale sie nie znudziło. Wszędzie jakieś wystające ostre krawędzie, kamienie, szkło. Trzeba przy tych dzieciach być ciągle obok.
Do tego 3 dni mieliśmy zamieć taką że nas zasypało. Do domku jest podjazd prawie pionowy. Trzeba zakładać łańcuchy co chwile. Zerwaliśmy 6 par łańcuchów i wieczory polegają na łataniu ich.
Dzieci to wiadomo raz fajne a raz jęczące. Igusia mam ochote wystrzelić rakietą do Warszawy. Sanki nie, wszystko nie. Na stoku jęczą, w knajpie dziś odwalilu taki cyrk że ze Starym po prostu wyszlismy. Leją sie non stop. Nie wiem czy dla zabawy.. po prostu są cały czas 'razem'. Mikołaj powala Igusia za włosy, Iguś go gryzie. Popchnął go wczoraj na kominek tak że nie wiedzieliśmy czy młody sobie nosa nie złamał. A tutaj pilnują ich 4 osoby. Dziś wymyślili sobie ze sie łapią za siusiaki. Oszaleć można.
Z przyjemnych rzeczy. Pojezdziliśmy ze Starym na nartach i desce i było super. Byliśmy na termalnych źrodlach/ dzieciaki sie super bawily. Zgubiliśmy w szatni basenowej Mikołaja. Okazalo sie ze schował sie w jednej z szafek i zamknął.
No wyjazd wariacki dosyć.. na samą myśl o 6h powrotu mi słabo. Mama już dziś pokazywała nam all in w Egicie w jakimś hotwlu na kwiecień i kemping we Włoszech... 🫣🫣 daruje sobie wyjazdy do czasu aż vedziemy mogli ze starym przynajmniej minimalnie wypocząć
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Chcieliśmy dom do którego wprowadzilibyśmy się za 2 lata przy dobrych wiatrach. Ale babka z ceny nie chce zejść. A nie damy tyle bo… do przesady, w d. Się poprzewracało. Bliski Wawer.
Wawer. Dom po dziadku. Do remontu. Wnuczek krzyczy 1,5 mln gdzie za tyle to można kupić obok dom w nowocześniej bryle z działka 550m i wjazd bezpośrednio z ulicy. Więc sorry.
Ursynów. Piękne bliźniaki. Kameralnie. Dwa ostatnie były. Oczywiście też sprzedane tydzień przed telefonem a stały 2 lata.
Ulica obok. Do puławskiej spacer i 15 min do metra. Więc spoko. Dom. Działka z 800m ale ze służebnością dojazdu do pozostałych segmentów (chyba z 6 w głębi). Parter mógłby być bardziej otwarty. Niby można przenieść kuchnię do pokoju… sam zszedł z ceny 50 tys. Ale jakoś nie czujemy że to to. Ale do brata miałabym już nie daleko.
Kolejny bliźniak. Bliżej niż powyższe, też tamta okolica. Babka zeszła z ceny 100 tys. Mąż negocjuje więcej 😅 nie oglądaliśmy go jeszcze. Niby zdolność mamy dużo większa (wczoraj sprawdzałam w banku) ale nie zamierzam się zarzynać kolejne 30 lat.
Dzwoniłam do 3 kolejnych. Każdy z nich umowa przedwstępna podpisana dopiero co. I tak to.
Jesteśmy na bieżąco z ofertami z Internetu. Jakbyśmy chcieli mieszkać na osiedlu z milionem segmentów to już byśmy kupili w niższej cenie. Ale nie chce mieszkać w tych klatkach. Zero prywatności. Co z tego że masz ogrodek jak wszyscy sąsiedzi widzą że tam siedzisz. Może jakbyśmy byli wychowywani w mieszkaniach a nie w domach to byśmy skakali z radości że mamy segment na takim „prestiżowym” osiedlu. Ale nas to nie bawi.
Na razie mamy gdzie siedzieć. Ciasne ale własne 😂 przynajmniej się przyoszczędzi. W końcu kredyt tylko symboliczny, rachunki mniejsze. -
Zoe ja wychowana w blokach i moze bym sie pokusiła na ten motłoch byleby miec ogrodek i wiekszą powierzchnie. Do sąsiadow i braku prywatnosci jestem przyzwyczajona...ale jak juz bym miala ogrodek to pewnie chcialabym ze znajomymi posiedziec niekoniecznie z publicznością. Jeszcze nie wiesz czy ci sie nie trafi jakiś szurniety człowiek..
A rejony Piaseczna, Julianowa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia, 06:55
Sumi już szybciej bliski Rembertów, Ursynów blisko puławskiej tj nowe Jeziorki, Pyry, Dąbrówka. Wawer: Marysin wawerski, ewentualnie las, Anin. Piaseczno jakoś nam nie po drodze. Stamtąd i tak godzinę do pracy. Musze liczyć się z tym, że tylko ja zaprowadzam małego i odbieram. Za chwilę wracam na 8 godz do pracy. A jak będzie dwójka to nie wiem co zrobię. Dwie placówki obskoczyć 😑 Muszę wyrobić się obrócić jak będę w biurze. I tak będzie biedak siedział od otwarcia do zamknięcia. Jak wyprowadzimy się dalej to już calkiem. A drugie auto w tych rejonach to bezsens. Bo i tak wiecznie korki. Niby są trasy szybkiego ruchu ale co z tego jak mąż nimi wolniej przejeżdża niż jak jedzie przez miasto. A biuro mam przy Jana Pawła więc wiesz co tam się dzieje jak wychodzi się z pracy o 16-17
-
Sumi, odczekaj rok, dwa i będzie fajnie. Pamiętam mój Cypr z małą Ula jak się umordowalismy, a teraz byliśmy z trójką i było o wiele lepiej. Jak Mikołaj będzie w wieku Igorka, może ciut starszy, żeby był po buncie i będzie super. Do śniegu też trzeba dojrzeć. Iga co rok płacz na sankach albo chwila, a w tym roku stopy i dłonie sztywne, a ona do domu nie chce, tylko zjezdzac. A Ula nie lubi, chociaż jestem pewna,że jej się odmieni;) maluchy to najlepiej w ciepłe miejsca brać i to nie za bardzo, bo też marudza.
Ostatnio mi przez głowę przeszła myśl o Turcji All inclusive, ale przypomniało mi się ganianie za nimi po stolowce i mi się odechciało 🤣🤣ale może warto spróbować? najlepiej z kimś, kto ma dzieci w podobnym wieku, wtedy jest szansa,że się sobą chwilę zajmą.
Moje też się tłuką i tak się normalniej poczułam,że nie tylko. Dalej walczę z tym,że Iga tłucze Ule o nic, pipki sobie wąchają, ciągną Olafa za siusiaka. U nas też dom wariatów. Ale kolejny dzień było tak dość przyzwoicie. Więcej pisków z radości niż jęków, dotychczas prawie zawsze było odwrotnie. -
Wrocilismy. Nareszcie w domu. Tutaj jednak łatwiej.. droga bez zarzutu. Mikołaj spał a Igusia dało radę zabawić. Na ostatnią godzibe dostał tablet i był szcześliwy. Teraz robię im odwyk od bajek 🤣
Teście zaprosili się do nas wczoraj że dziś rano już będą 🫣21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Zoe rozmawiałam dziś ze Starym i też zaczynamy się już rozglądać za większym lokum. Do sąsiada dzwoniłam. Niestety mieszkanie nie na sprzedaż tylko na wynajem. Ogólnie gość żyje z kupna i wynajmu i w naszym bloku ma kilka mieszkań także no..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 21:38
To lipa. Jak będziecie brać pod uwagę segmenty to jest tego sporo na rynku. Oczywiście im dalej od stolicy tym taniej 😅
Jakby nie przeszkadzał mi segment poziomy tj. Parter i piętro twoje, drugie piętro to mieszkanie innej rodziny to wzięłabym pod uwagę segmenty na Rokokowej. Dobry punkt. Dwa przystanki tramwajem i jesteś na metro mlociny. Mieszkałam kiedyś w tamtej okolicy.