X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po czym poznać że dziecko może mieć pasożyty?

Mały czasami chodzi w dzień i zgrzyta sobie zębami. Mąż mówi że na pewno ma robaki bo ostatnio ma też słaby apetyt . Kiedyś miał epizod ze słyszałam że w nocy przez sen zgrzytał. Pediatra mówiła że może być wiele przyczyn. Dała skierowanie na pasożyty ale wtedy był czysty i jakoś za chwilę już nie słyszałam zgrzytania.
    Teraz nie słyszałam żeby zgrzytał w nocy ani razu. Wstaje czasami z 3 razy żeby go nakryć w nocy. I tak się zastanawiam co jeszcze może wskazywać że może mieć pasożyty.

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu Zoe wrote:
    Po czym poznać że dziecko może mieć pasożyty?

Mały czasami chodzi w dzień i zgrzyta sobie zębami. Mąż mówi że na pewno ma robaki bo ostatnio ma też słaby apetyt . Kiedyś miał epizod ze słyszałam że w nocy przez sen zgrzytał. Pediatra mówiła że może być wiele przyczyn. Dała skierowanie na pasożyty ale wtedy był czysty i jakoś za chwilę już nie słyszałam zgrzytania.
    Teraz nie słyszałam żeby zgrzytał w nocy ani razu. Wstaje czasami z 3 razy żeby go nakryć w nocy. I tak się zastanawiam co jeszcze może wskazywać że może mieć pasożyty.

Nie mam pojęcia.
    Za to wiem, że jakbym miała specjalnie wstawać by przykryć dziecko to napewno bym je wcisnęła w śpiworek 😅

OrT4p2.png
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe w czwartek ide do pediatry poprosic o badanie na pasozyty to dopytam przy okazji. Wiafomo ze badanie z kupy niestety tez malo wiarygodne jest. U mnie chłopaki zrobili sie obrzydliwi... wiadomo jak to dzieci ale oni codziennie brudne łapska wsadzaja do buzi itp wiec dla swietego spokoju chce zrobić. Dam ci znac jesli czegoś sie dowiem

Mi zgrzytanie jeszcze sie kojarzy ze stresem?

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Absolutnoe nigdy w zyciu nie zdecydowałabym sie na mieszkanie 3 piętrowe. Ewentualnie 2 piętra.. ale na pewno wtedy już musi być duże a nie że każde pietro 20m kwadratowych. Teraz bylismy w takim domku i strasznie mi sie nie podobało
    Moja znajoma wxzoraj urodziła, synuś 4 kilo, cesarka. Nawet nie podchodzili do sn bo mały sie nie obrócił.
    No i oni właśnie kupili teraz mieszkanie 3 pietrowe na bartyckiej. Mega fajne zamkniete przytulne osiedle. Rynek wtórny. Wyszło dosc tanio za m2 ale dla mnie 3 pietra to latanie non stop po schodach. Przy małych dzieciach tym bardziej..

Wysłany: 23 stycznia, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to wtedy dziecko ma większą możliwość trenowania wchodzenia i schodzenia po schodach 😅 My mamy parterowy dom i Lisa dość późno opanowała schody.

Na czym siedzą Wasze dwulatki przy stole? U nas nadal pierwsze krzesełko do karmienia z Ikea i chyba pora wymienić. Na naszym normalnym krześle jeszcze siedzi za nisko no i nogi dyndają. Szukam jakieś wygodniejszej opcji. Możecie polecić krzesło dla starszaków?

OrT4p2.png

Wysłany: 23 stycznia, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w końcu podali informacje karnawałowe. Przyznaję, że nawet ciekawie to zamierzają zorganizować. Cały tydzień będzie coś, tj. jedengo dnia malowanie twarzy, innego pieczenie muffin ( swoją drogą dlaczego nie pączków 😄) , robienie masek, w czwartek bal przebierańców, a w piątek piżama/dres dzień jako odpoczynek 😅

Karolina jaki strój wymyśliliście?

OrT4p2.png
  • Ann11 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O też mam problem z krzesłem jak to rozwiązać. Jeszcze Jasiek lada moment zaczyna rozszerzanie diety a Laura nie chce oddać swojego krzesełka 😑 nie chcę się zastawiać dwoma antilopami. Laura ma też w salonie mały drewniany stolik z krzesełkiem do rysowania i czasem tam chce zjeść. Jednak jak jemy wspólnie to lepiej byłoby przy jednym stole.

Mama po przejściach lubi tę wiadomość

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy stolik kawowy, dziewczyny przy nim razem jedzą, mają małe krzesełka. Śniadania jemy na kanapie, kolacje one same, a do obiadu siadamy do nich. Widziałam takie fajne wysokie krzesełka do stolu, ale to znowu takie rozwiązanie na chwile.

Wysłany: 23 stycznia, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie w Ikea ostatnio widziałam takie dla dzieci wysokie krzesło z podnóżkiem, ale wydawało mi się, że 80€ to trochę dużo za takie zwykłe krzesło, ale lepszej i tańszej opcji jeszcze nie znalazłam, wiec mogłam odrazu wziąść.
    U nas od małego uczę, że jemy zawsze przy dużym stole i koniec, ewentualnie jakąś małą przekąskę je u siebie przy stoliczku do rysowania. Dlatego koniecznie musimy jakieś kupić

OrT4p2.png
  • Foxy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp - my od początku mamy Tripp trapp. L. cały czas z niego korzysta, jesteśmy bardzo zadowoleni. Dla drugiego Bobo kupimy drugi.

15.09.20: (I) ET 4.1.1
    bhcg 6dpt 44,7; 9dpt 220; 17dpt 4663
    25+4tc 891g, 29+4tc 1616g, 32+6tc 2230g, 34+4tc 2500g 36+5tc 3025g 38+3tc 3280g
    24.08.23 (II) FET 4.1.1
    bhcg 4dpt 1,1; 6dpt 3,8; 9dpt 6,6
    20.09.23 (III) FET 3.1.1
    age.png

preg.png
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jemy na podłodze wiekszość posiłków 🤣🫣
    Ale ostatnio staram sie zebysmy wszystkie posiłki razem jedli a mamy tylko jedno krzesło z Ikea i jest walka który usiądzie więc po prostu dokupuje drugie bo one wchodzą jedno w drugie i wtedy nie zajmują wiecej miejsca. Jak beda starsi to pewjie przy stoliczku zwykłym jak u Syrenki. Mam takie drewniane. Albo odepne deski od Antilopa i przysune chlopakow po prostu do stołu

Wysłany: 23 stycznia, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to u nas tej tacki już dawno nie ma, je z nami przy stole, ale jakaś taka za duża już mi się wydaje na to krzesełko 😅
    Sumi, ale że jak na podłodze, obiad też? 😅 Na takie rozwiązanie bym nie wpadła.

Foxy trochę żałuję, może mogliśmy też kupić od początku Tripp Trapp i teraz nie byłoby problemu.

OrT4p2.png

Wysłany: 24 stycznia, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 piętra to tak średnio…
    W tym tyg jedziemy na Ursynów obejrzeć chyba przyzwoity bliźniak na kameralnym osiedlu. Parter plus piętro. Na górze 4 pokoje + 2 łazienki więc spoko. Dopóki oferta nie trafiła na znane portale nieruchomości to liczę że cenę będzie można znegocjowac 😂

Oli siedzi przy stole na zwykłym krześle. Twierdzi że jest dorosły. Krzesło z Ikea bez tacy używa sporadycznie. Przeważnie jak robimy ciasto albo pizzę.

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom. Po prostu soadamy i jemy. Pamietaj że ja mam skrajnego niejadka i każde rozwiazanie przy ktorym on chętniej je jest dla mnie wybawieniem.

Ale teraz Iguś bardzo chce wszystko sam bo ma sztućce z kotkiem ktore sam sobie wybrał i tak już 3 dzień przy stole zajada. Do tego kupiłam mu te wykrawniki polecane przez Espoir w roznych kształtach ktore mu sie podobaja wiec w ogole jest szał. Żałuje ze tak pozno pomyslalam o takim banalnym rozwiazaniu ale dla niego bardzo ważne najwyrazniej jest to jak jedzenie wygląda.

Dziś miałam masakryczny dzień. Mikołaj jest w obrzydliwym stanie wrzasku. Niespania. Wstawania o 4... ale widze ze sie mocno rozwija. Pokazuje palcem chce sie komunikowac itp wiec obstawiam ten magiczny skok.
    Miałam dziś 5 min spokoju jak chłopaki na przedpokoju coś gadali. Zatraciłam sie w tym wolnym czasie tak bardzo że dopiero pozniej zorientowałam sie że cos musi być nie tak. 2latek i 1latek cicho?
    Chłopaki znalezli flamastry i postanowili odtworzyć bitwe pod grunwaldem w skali 1:1 na mojej białej ścianie w całym przedpokoju :)
    Potem pierwszy raz w zyciu widzieli swoja mame kopiącą pluszowego misia przez całą długość mieszkania z niecenzuralnym okrzykiem..

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe szczescie wszystko udało sie zmyć.

Zoe no to informuj. Kameralne osiedle na ursynowie? Bardziej kabaty czy gdzies stary ursynów?
    Spokojnie, jeszcze nie mamy w planach kupowania czegokolwiek wiec ci nie zgarne 🤣🤣

Wysłany: 24 stycznia, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro dam znać. To Pyry? Nowe Jeziorki? To albo to. Nie wiem dokładnie. Tam jest zaplanowane 6 domów (tj. 12 bliźniaków). Czyli do zaakceptowania. Wolnych jest jeszcze 8 więc starczy dla nas dwóch 😂
    W rembertowie na jednym osiedlu jest 61 domów więc wiesz 😅

• Batylda Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy oszukane Tripp Trappy - safety first timba i oboje siedzą na nich przy stole. Nina już bez tacki i tej barierki, czyli normalne krzesło z podnóżkiem, choć żałuję czasem że pasy ściągnięte, bo ostatnio zamiast jeść to urządza spacery.

relgtv73ymxx11gn.png

• Ann11 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura też ma zdjęty stolik z antilop ale ona ma długie nogi i zwyczajnie już nie ma jak tych nóg zmieścić. Ostatnio się zablokowała kolanem i już sama nie wiedziałam jak ją wyciągać. Podejrzałam te krzesła z Ikea i są całkiem fajne, tylko trochę stylem mi nie pasują. Skusiłam się jednak na to krzesełko Urban, bo młoda powiedziała, że jak będzie miała nowe to stare odda Jaśkowi. Myślę, że będzie jej się wygodniej jadło niż na normalnym krześle. Już pomijam fakt, że mam krzesła tapicerowane i chyba musiałabym co tydzień zapraszać Pana od prania🙃

Wysłany: 24 stycznia, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dzięki za odpowiedzi. Znalazłam takie gdzie można regulować wysokość siedziska i podnóża. Teoretycznie powinno być nawet do 12 roku życia, zamówiłam, zobaczymy 😊

OrT4p2.png

Wysłany: 25 stycznia, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta opisuje relacje dla Sumi więc dla niezainteresowanych do pominięcia.

Sumi. Dla mnie komunikacyjnie spoko. Złożyliśmy propozycję.
    Ogólnie to dobre wrażenie. Nowoczesna bryła budynku. Jak dla mnie to wraz salon mógłby być większy 😅 nie ma czegoś takiego jak za duży salon 🙃 góra wykorzystana na maxa.
    Główna z sypialnia z prywatną łazienką i mała garderobą. Trzy pokoje w tym jeden fajny z oknem narożnym. Łazienka w której zmieści się wanna i prysznic. Garaż w bryle budynku. Plus miejsce na podjeździe. Oddzielne miejsce na pralnię.
    Jedyny minus to samoloty. To jest niedaleko lotniska i nie ma się co oszukiwać że nie słychać samolotów. Jak będziesz chciała zobaczyć wizualizacje to mogę wstawić post na Facebook. Ogłoszenia nie ma jeszcze w internetach. Wrzucił tylko post na jakiejś grupie na Facebook. Zrobiłam tylko jedno słabe zdjęcie bo oczywiście wcześniej nie pomyślałam żeby zrobić sobie zdjęcia.
    W kwestii technicznych to jest mega. Ma rekuperację, piec gazowy (nie zawsze jest jakikolwiek piec), wyprowadzone instalacje pod pompę ciepła, wyprowadzone instalacje pod fotowoltaikę, ogrzewanie podłogowe w całym domu. Jak zobaczysz parę ogłoszeń to zobaczysz że to jest wypas. Bo przeważnie ogrzewanie podłogowe jest tylko na dole (o ile jest w ogóle), albo przygotowany pod system pod rekuperację ale sam musisz sobie zrobić. No, chyba że oglądasz domu po 2 mln 😅
    . Trzeba mieć z tyłu głowy że tam dalej będzie jeszcze dobudowane. Ale tak jak mówiłam max 6 domów docelowo. Stoi już trzy (tj. 6 bliźniaków), a reszta będzie dopiero budowana.

‹‹ 2301 2302 2303 2304 2305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ