X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe ja wczoraj w Pyrach ogladalam mieszkania właśnie i myslalam ze znalazłam to o ktorym piszesz. Wkleje ci tez link na fb. Tam są 3 kondygnacje i z tego co widziałam to faktycznie salon z kuchnią ok 36 metrow. Jakbym kupowała dom to bym chciała wiekszy :D
    I ogolnie bardzo mi sie podobało. To sie nazywało Kameralny Ursynów. Stary mówi że tam musi być masakra wyjechać bo straszne korki na Puławskiej
    Wczoraj tez wysłałam zapytanie o ceny domów w inwestycji Neo Natolin ale obawiam sie ze beda kosmiczne.

Cos dziewczyny zamilkły :( syrenka Espoir co u was

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 20:39

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe a tak z ciekawości ile metrów ma ten dom?

Myślałam, że Espoir pisze Wam coś na Facebooku, więc głupio było mi dopytywać.

OrT4p2.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parter 67 i piętro 82. Razem ok 150m powierzchni użytkowej.

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp, na fejsbuku nie pisze się praktycznie nic. Do dzisiaj od miesięcy nie było nic nowego.
    Espoir, my tu na Ciebie czekamy. Ty zawsze milkniesz, jak jest ciężka sytuacja, więc dużo siły życzę!
    u nas znowu gil, takie byle co, małe przeziebionko, ale głowa boli i wszyscy jęczą. jeszcze. 2 miesiace do końca marca, wtedy powinno być lepiej, wiec już z górki!;) Mam nadzieję,że nie będę tak co roku odliczać. I że to się skończy, bo kiedyś chciałabym wrocic do pracy.

Wysłany: 26 stycznia, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do chorób. Przedwczoraj odbierałam małego i zasygnalizowały mi że często chodzi do łazienki i wygląda jakby go to bolało. Znalazłam na szybko lekarza i od razu poszłam. Nie miał żadnych więcej objawów. Skierowanie na mocz. W domu często chodził sikać ale robił to z uśmiechem i sporo. W wynikach według mnie wszystko ok. Dziś telekonsultacja. On nie wykazuje żadnych niepokojących sygnałów. Zapalenie pęcherza boli.
    Wydaje mi się, że zrobił sobie atrakcje z sikania do 🚽 i lata co chwilę. Wczoraj już tak nie chodził.
    U niego w styczniu już przerabiałam zapalenie spojówek. Teraz ten incydent. A chodzi z mały gilem

Wysłany: 26 stycznia, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe dobrze, że się skonsultujesz z lekarzem, lepiej sprawdzić. Zapalenie ucha też niby boli, a jednak nie zawsze. Lisa dalej źle słyszy, mam wrażenie, że te krople homeopatyczne które dostalismy nic nie pomagają. Czekamy na badanie słuchu.
    A tak poza tym też coś ją bierze, ale się nie dziwię, bo dzieci z którymi bawi się najchętniej też chore, już wczoraj ich nie było. Dzisiaj Lisa już też została w domu.

OrT4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu Zoe wrote:
    Co do chorób. Przedwczoraj odbierałam małego i zasygnalizowały mi że często chodzi do łazienki i wygląda jakby go to bolało. Znalazłam na szybko lekarza i od razu poszłam. Nie miał żadnych więcej objawów. Skierowanie na mocz. W domu często chodził sikać ale robił to z uśmiechem i sporo. W wynikach według mnie wszystko ok. Dziś telekonsultacja. On nie wykazuje żadnych niepokojących sygnałów. Zapalenie pęcherza boli.
    Wydaje mi się, że zrobił sobie atrakcje z sikania do 🚽 i lata co chwilę. Wczoraj już tak nie chodził.
    U niego w styczniu już przerabiałam zapalenie spojówek. Teraz ten incydent. A chodzi z mały gilem

Zapalenie pęcherza nie zawsze boli, czasem przebiega bez objawowo. U Zosi wykryliśmy przez przypadek.

• _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny 🙂 dawno mnie tu nie było. Nie jestem w stanie Was nadrobić 🙈 wczoraj pojawił się post na fb i dlatego postanowiłam się odezwać. Aczkolwiek trochę się rozczarowałam tym postem bo zamiast zdjęć dzieci były tylko zdjęcia domu 😅

Zoe Gratulacje, rozumiem że się już zdecydowałaś na zakup czegoś większego?

U nas bez większych zmian. Ciężko ogólnie. Ja wciąż pracuję z domu. Wciąż z małym na kolanie 🤯🤯🤯
    Chodzi do żłobka na 2-3 dni w miesiącu. Od października przyjmuje leki na astmę. Na początku roku byliśmy w szpitalu bo miał zapalenie płuc. Także jakoś nie mogę go wyprowadzić z tych chorób 😔😔
    Ja wysiadam psychicznie 🤯🤯
    Mamy do wsparcia niańkę na kilka godzin ale to też tak bardziej z doskoku nie na stałe.

Poza chorobami mały jest mega rezolutny i pogodny. Biega, skacze, śpiewa piosenki - do dzisiaj na topie kolędy. „Czyta” z pamięci swoje ulubione książki 😅😅 także rozwija się super ale też jest wciąż wymagający bardzo. Wciąż mamusia jest lekiem na każde zło 🙈🙈

Już wyglądam wiosny 🌹😀😀

Pozdrawiam Was 🙂 i mam nadzieję że uda mi się zajrzeć do was cześciej niż raz na pół roku 😅😅

Wysłany: 26 stycznia, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka koniecznie wpadaj częściej 😊 Zdrówka i dużo sił Wam życzę.

Wiosna przyjdzie niedługo, więc ja już w wirze zakupowym 😅 Tak bardzo była wychwalana tutaj Reima, ale doszłam do tego że dla Lisy to nie jest najlepszy wybór. Za szerokie są te kurtki, nawet jak pospinam ściągacze to nie najlepiej na niej leżą. Odkryłam firmę Trollkids, dużo lepsze kroje dla chudzinek, a parametry odzieży też całkiem dobre. Jeśli ktoś ma podobny problem to polecam zerknąć na ich odzież. Mam nadzieję, że w praktyce się sprawdzą. Nie wiem co ja kiedyś sobie myślałam, planując że skoro dziewczynka to będę kupować płaszczyki i białe rajstopki 😅 A moja dziewczynka to jednak dziecko, a może nawet bardziej dzik, choleryk pełną gębą 🤣

OrT4p2.png

Wysłany: 26 stycznia, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie spodziewałam się że zapalenie może być bezobjawowe. Zaskoczyłaś mnie.
    Lekarz potwierdził że wyniki dobre. Brak infekcji.

Agrafka. Tak. Jesteśmy dogadani. Teraz kwestie formalne. Potrzebowaliśmy czegoś większego bo nie chce spać na kanapie w salonie 🫣😅

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Zoe kiedy akcja dziewczynka?;)
    Ja mam dzisiaj taki dzień, ktory muszę zapisać w pamięci, zeby mi się przypadkiem dalszego rozmnażania nie zachciało. Każdy się darł. Olafa ewidentnie coś boli, Ige bolał brzuch, więc darła sie,że cały blok słyszał, a Ula nie była zadowolona dzisiaj nawet przez minutę. Jestem dumna z siebie. Przetrwalam ten cyrk i nikomu nie stała się krzywda.

Wysłany: 26 stycznia, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się odkuje 😂 bo miejsce już będę miała 🤪

• Ann11 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka ja z małżonkiem 2 meliski dziennie, ashwagandha i jakoś do przodu 😂

Zoe ojj no nie zwlekaj tyle, niech bedą nowe nogi na nowe progi 🤭🤭

Mala_syrenka lubi tę wiadomość

Wysłany: 27 stycznia, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann tego jeszcze nie słyszałam 😂 mega 🤣

Coś Cierpliwą wcięło. Czyżby u niej też wysyp chorób?

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej :) życie mnie pochłonęło 😅
    Miałam zwariowany czas. Ignacy od środy jest w domu, bo ma małego gila. Generalnie mógłby iść do żłobka, ale wolę go przetrzymać żeby nic nie przyniósł większego. Zwłaszcza że 7.02 ma ten bal.
    mama pp pytałaś o kostium - Ignacy wybral Chase z Psiego Patrolu :) już mam przebranie w domu😅

Ponadto we wtorek miałam urodziny, dostałam od męża 3 zabiegi Zoga Face. Wcześniej byłam na Kobido, ale jednak terapia Zoga wygrywa. Cudny relaks, a babeczka połączyła mi jakieś 3 techniki: Zoga, mioplastyczny i transbukalny. Mam chodzić profilaktycznie raz w miesiącu plus zachęciła mnie do masazy płytka GuaSha i dziś zaczynam :p
    Podobno połączenie masaży i botoksu (który chce zrobić po zakończeniu kp) daje super efekty :)

W ogóle przez ostatnie miesiące używam dwóch nowych ale bardzo fajnych kosmetyków, robią super glow na twarzy :)
    Nawilżającej esencji ze śluzu ślimaka z Corsx oraz serum z wakroty azjatyckiej z Centella. Kosmos te dwa kosmetyki :)
    Ann Ty chyba szukałas czegoś nawilżającego do twarzy tak? To mega polecam ten zestaw :) nie można nim zrobić sobie krzywdy :)

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Ann11 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina tajemniczo brzmiące nazwy tych masaży aż musiałam użyć Google 🫣😂
    Ja testuje teraz retinal i bazę spf z purles i całkiem ok. Trochę zdrowiej wygląda skóra, ja i tak teraz na codzien się nie maluje także taka baza fajnie rozświetla, może nie straszę aż tak bardzo 🤭 generalnie to raczej zapobiegam, bo mi wybiło "dopiero" 31 wiosen więc nie jest jeszcze źle. Ja szukałam czegoś rozjaśniającego cienie pod oczy. Ale nie oszukujmy się, póki nie zacznę się wysypiać to cudów nie będzie. Dziś młody budził się 8 razy, w dzień też 3 drzemki po 30 minut...

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka jakbym czytała o swoich 3 ostaatnich dniach. Afera goni afere. Ja już sama sie w tym wszystkim gubie. Dom wariatow. Każdy sie drze. Na spacerze sie drą. Ten chce to a tamten tamto. Jezu. Oszaleć można. Nasza pediatra juz podobno o nas mówi innym pacjentom że Mikołaj ma takie decybele że jak ona 11 lat tu pracuje tak w zyciu nikt jej sie tak nie darł.
    Mikołaj sie codziennie budzi ok 8 razy. Przyzwyczaiłam sie.. Iguś za to jak padnie o 18:30/19 to śpi jak kamień 13 godzin. Cud dziecko z tym spaniem. On przynajmniej daje odetchnac w nocy.

Zoe na fb już ci gratulowałam :) super zazdroszcze. Dziś mi sie sniło że zmieniamy mieszkanie na dom..

Agrafka miło poczytać co tam u ciebie :) jak ty pracujesz z 2latkiem.. łał podziwiam :D

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pracy to też chce zamienić na 100% zdalną z ewentualną mozliwoscia pracy z biura żeby oszczedzić czas na dojazdy. Znalazłam kilka ofert ktore mi sie podovają. Jeszcze jutro doszlifuje cv i od lutego wysyłam.. Wszyscy mówią że to zła decyzja, no cóż. Osobiscie myśle że to dobry krok no ale czas pokaże..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 22:19

Wysłany: 27 stycznia, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina i jak ten masaż płytką GuaSha, jak odczucia? Co ile trzeba robić żeby był widoczny efekt?
    Kiedyś też o nim myślałam, ale jakoś się nie złożyło. Teraz czytając przypomniało mi się o tym i chyba też w końcu się umówię 😁 Póki co umówiłam się na masaż pleców, bo był najtańszy 😅 Obczaję sobie gabinet, zapoznam z Panią masażystką i wypytam o szczegóły.

A dla fanów psiego patrolu. Widziałyście crocsy z psim patrolem? Natrafiłam dzisiaj przypadkowo 😄

OrT4p2.png

Wysłany: 27 stycznia, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i Zoe trzymam kciuki, by formalności poszły gładko. Gratuluję!

U Was dzieciaki się kłócą a u mnie mąż potrafi się posprzeczać z dwulatką 🤯 Jakby czasem nie rozumiał, że ona ma dopiero dwa lata i ma prawo do swoich zachowań. Np. teraz Lisa ma fazę, że przed snem muszę czytać ja, nawet w weekendy gdzie tata w domu zawsze jest. To on się obraża, bo przecież zawsze on jej czytał, albo że pogoni go ze swojego pokoju, potrafi mu nawet powiedzieć że go nie kocha, a za pięć minut przychodzi by się z nią bawił to on kazania robi jak dorosłemu, itp. Czuję się jakbym miała dwójkę dzieci 🤦‍♀️

OrT4p2.png
‹‹ 2302 2303 2304 2305 2306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ