Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja od 5dni jestem jakby ktoś wyssał ze mnie ostatnie siły.
Mam mdłości ogromne praktycznie cały dzień....
nie wymiotuje ale odbijanie i mdłości okropne i tak jak mówię czuje się jakbym była przeziębiona nie mam mocy wstać z łóżka
Przy pierwszej ciąż było tal ze byłam pełna werwy tylko wieczorami chodziłam spać godzinkę wcześniej a teraz leżę cały dzień i nie mam mocy:( -
Majaaaa wrote:Ja od 5dni jestem jakby ktoś wyssał ze mnie ostatnie siły.
Mam mdłości ogromne praktycznie cały dzień....
nie wymiotuje ale odbijanie i mdłości okropne i tak jak mówię czuje się jakbym była przeziębiona nie mam mocy wstać z łóżka
Przy pierwszej ciąż było tal ze byłam pełna werwy tylko wieczorami chodziłam spać godzinkę wcześniej a teraz leżę cały dzień i nie mam mocy:(
A w ktorym jestes tc?21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
RudaMaruda z własnego doświadczenia wiem, że mdłości nie są żadnym wyznacznikiem w maju wymiotowałam i miałam okropne mdłości a na wizycie tego dnia dowiedziałam się o obumarciu ciazy. Także głową do góry to w końcu normalne że ona w końcu kiedyś będą mniejsze, bo łożysko zacznie przejmować rolę
RudaMaruda lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Ja mam mdłości praktycznie przez 3/4 dnia, wymiotuje 2-3 razy dziennie a gdybym mogła to przez cały dzień bym spała. Koszmar...
Dziewczyny - te które biorą Euthyrox i wymiotują, jak sobie z tym radzicie? Nie wiem czy cokolwiek z tej tabletki zostaje...a z drugiej strony boje się brać drugi raz. Zgłupiałam już...🤷🏼♀️
-
Ja też cały czas idę tragicznie czuje. Cały czas mnie "muli" wymiotuje kilka razy dziennie. Jakbym była na mega kacu.
Biorę euthyrox, mam dość drastyczną metodę- budzik mam ustawiony na 5 rano- wtedy tabletka i dalej do spania
Mój Endo mówi że na ulotce jest napisane pół godziny przed posiłkiem ale najlepiej się wchłania jak jest to minimum godzina. Raz zwymiotowałam, ale wzięłam druga tabletkę. Leczę się już 10 lat i z doświadczenia wiem, że to nie działa tak że po dwóch tabletkach coś się stanie, zaburzy się gospodarkę hormonalną. Żeby był efekt trzeba na prawdę długo brać hormony, jednorazowo zwiększona dawka nic nie daje, co najwyżej efekt w postaci jednodniowego przyspieszenia metabolizmu. Wstyd się przyznać, ale raz mój syn wyszedł na półkę i wycisnął dwie tabletki i zjadł - wtedy brałam dawkę 100. zestresowana dzwoniłam do endokrynologa co robić, powiedział że spokojnie, nic się nie dzieje, to jest naturalnie wysteoujacy hormon w organizmie i najwyżej częściej będzie robił kupę przez 1-2 dni. Na szczęście takiego efektu nie byłoVeruka lubi tę wiadomość
-
Narzekałam, że mdłości przechodzą, to zgagi dostałam :p
Kitaja, dzięki właśnie staram się myśleć pozytywnie i nie przejmować.
Kolejny raz nam się to nie przydarzy! -
Pannana wrote:Moja ginekolog ma super podejście bo zawsze na luzie i to mnie mega uspokoja. 4.11 mam wizyte i powinno byc juz serduszko ❤ powiedziala mi tez ze korona jest chorobą układu oddechowego i jako sama choroba nie ma przejscia przez lozysko do dziecka więc uspokaja. Ja kontajtow nie ograniczam bo bym zwariowala. . Malo tego pracuje z ludźmi w dosyć bliskim kontakcie ale nie da sie siedziec w donu i odizolowac. Bylabym Chyba bardziej chora przez siedzenie :p w 1wszej ciazy pracowałam do 8msc po 10h :p
Zobaczymy jak w tej vede sie czuc
Moj synus jest mamusiny caly czas wiec nin stop sie tulimy moja mama sie smieje ze wyczuwa ;p
To idziemy identycznie. Ja mam dziś też 5+0 tc i wizytę 4 listopada. To będzie moja pierwsza wizyta 😀
Ja się nje izoluje, z resztą nie mam jak za bardzo. Starszaka trzeba odwieźć do przedszkola, zrobić zakupy i z młodszym też wyjść na jakiś spacer. Z resztą ja uważam, że gorsze od pandemii i innych wirusów jest szczelne zamknięcie (niedobre zarówno psychicznie jak i fizycznie)
U mnie mdłości a może bardziej takie mulenie... I dziś zaczely mi przeszkadzać zapachy środków do czyszczenia 😜 ale mam schizy też co jakiś czas czy wszystko ok. Póki nie wejdziemy w bezpieczniej y czas to nas tak będzie trzymaćEkta lubi tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Luna to jesteśmy na tym samym etapie
Widze że większość dziewczyn wymiotujących jest już w ponad 7tc
Ja jestem 5+0 i mnie też na razie tylko muli. Zwłaszcza teraz rano jak sie obudziłam i mam pusty żołądek.
Dziś miałam iść na bete ale postanowiłam poczekać do usg. Nie chce sie stresować wynikami, na dodatek teraz zaczelam brac dużą dawkę acardu ktory rozcieńcza krew i martwie sie że wynik bedzie zaniżony a ja sie tym zestresuje. I tak mi to nic nie da, poczekam na usg po prostu
Wczoraj zrobiłam ostatni test ciążowy, kreska widocznie ciemniejsza niż dwa dni temu więc odstawiam wszystko i czekam na spokojnieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2020, 07:02
luna91, Ekta lubią tę wiadomość
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Sumireguska wrote:Luna to jesteśmy na tym samym etapie
Ja jestem 5+0 i mnie też na razie tylko muli. Zwłaszcza teraz rano jak sie obudziłam i mam pusty żołądek.
Dziś miałam iść na bete ale postanowiłam poczekać do usg. Nie chce sie stresować wynikami, na dodatek teraz zaczelam brac dużą dawkę acardu ktory rozcieńcza krew i martwie sie że wynik bedzie zaniżony a ja sie tym zestresuje. I tak mi to nic nie da, poczekam na usg po prostu
Wczoraj zrobiłam ostatni test ciążowy, kreska widocznie ciemniejsza niż dwa dni temu więc odstawiam wszystko i czekam na spokojnie
Tak z ciekawości co odstawiasz? Jakie leki?
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Cześć dziewczyny.
Miała któraś z Was może lekko brązowe plamienie i rozmawiała już o tym z gine?
Ja mam dziś wizytę a rano na papierze zobaczyłam właśnie lekko brazową wydzielinę.
Boję się strasznie, że to może być zwiastun czegoś złego.
Siedzę w pracy jak na szpilkach i tylko czekam na wizytę. Chyba sie wykończę ze stresu.
-
siuger wrote:Cześć dziewczyny.
Ja mam dziś wizytę a rano na papierze zobaczyłam właśnie lekko brazową wydzielinę.
Siedzę w pracy jak na szpilkach i tylko czekam na wizytę. Chyba sie wykończę ze stresu.
Mi w tej ciąży przy takim plamienia lekarz powiedział, że to może być z mechanizmu zagnieżdżenia.
Ciąża była wtedy na pograniczu 4-5 tc a z miesiączki trochę później.
Będzie dobrze, głowa do góry -
siuger wrote:Cześć dziewczyny.
Ja miałam tak w obu poprzednich ciążach i wszystko było w porządku. Nie stresuj sìę. Będzie dobrze. Musi być
Co do mdłości, to mnie narazie tylko muli. Wymiotowałam tylko raz, ale może to po prostu za wcześnie. Mam tylko nadzieje, że nie będzie jak w poprzednich gdzie mdłości i wymioty towarzyszyły mi do końca 18 tygodnia 🤷♀️🤦♀️
Czy Wam też jest raz zimno, raz gorąco?Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Sumireguska wrote:Luna to jesteśmy na tym samym etapie
Wczoraj zrobiłam ostatni test ciążowy, kreska widocznie ciemniejsza niż dwa dni temu więc odstawiam wszystko i czekam na spokojnie
Haha to ja też już miałam dziś na betę iść, ale pomyślałam, że to nie ma sensu. I tak co ma być to będzie. Teraz już nie mam wpływu na nic. Mogę o siebie bardziej dbać, ale jeśli cisza ma się nie przyjąć to się nie przyjmie. Wiem, że to brzmi brutalnie, ale tak jest.
Ale sikanca sobie dziś też kupię 😂 tylko ja lubię testować. Ja już pewnie nie będę w ciąży, 3 dzieci to raczej max więc już nigdy nie ujrze tych 2 kresek, muszę się na cieszyć 😜3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
A ja szczerze mówiąc zazdroszczę niewymiotującym
Jak dziewczyny piszą- to żaden wyznacznik. A strasznie utrudnia życie. Permanentne mdłości, parę razy dziennie wymioty. Strasznie to trudne, ale co zrobić. 🤷♀️
Trzymam kciuko za wszystkie z Was! W pierwszej ciąży parę razy plamiłam i urodziłam zdrowego dzieciaczka. I Wam również tego życzę. 🙃