Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja pomimo nauki pływania nadal potrafię iść na dno 😅 wiec basen sobie daruję chyba ze na wakacjach i w kole 😂
W sumie po ciąży poszukam innego nauczyciela pływania i pójdę gdzie indziej. U mnie problemem jest to że boje się wody. Jak wiem że nie dotknę dna to już panika. A jeszcze to całe przygotowanie do pływania całkowicie mnie zniechęca. Przebranie, strój, czepek, okulary, kąpiel przed, kąpiel po. Idziesz pływać pół godz a z obróbka wychodzi godzina -
Po prostu Zoe wrote:Ja pomimo nauki pływania nadal potrafię iść na dno 😅 wiec basen sobie daruję chyba ze na wakacjach i w kole 😂
W sumie po ciąży poszukam innego nauczyciela pływania i pójdę gdzie indziej. U mnie problemem jest to że boje się wody. Jak wiem że nie dotknę dna to już panika. A jeszcze to całe przygotowanie do pływania całkowicie mnie zniechęca. Przebranie, strój, czepek, okulary, kąpiel przed, kąpiel po. Idziesz pływać pół godz a z obróbka wychodzi godzina
Hehe, skąd ja to znam 🙈 dno pod nogami musi być 😉
Ale i tak chętnie uczęszczałabym na zajęcia dla ciężarnych w wodzie. Tam się stoi na dnie 😆 -
Basen ratował mi kręgosłup w obu ciążach. Chłopców od dziecka wysłałam na naukę pływania bo uważam, że to inwestycja na całe życie. Młody w wieku 8 lat zrobił kartę pływacką. Teraz na każdych wczasach zagranicznych nie muszę trzymać go za rączkę bo śmiga sam. Bardziej postawiłam na basen niż na piłkę. Dorosłemu ciężej ogarnąć pływanie, zwłaszcza jak dochodzi strach do wody.
-
Lilak wrote:Basen ratował mi kręgosłup w obu ciążach. Chłopców od dziecka wysłałam na naukę pływania bo uważam, że to inwestycja na całe życie. Młody w wieku 8 lat zrobił kartę pływacką. Teraz na każdych wczasach zagranicznych nie muszę trzymać go za rączkę bo śmiga sam. Bardziej postawiłam na basen niż na piłkę. Dorosłemu ciężej ogarnąć pływanie, zwłaszcza jak dochodzi strach do wody.
My też zaczęliśmy chodzić na basen z Młodym na zajęcia w zeszłym roku chwilę przed pandemię, w dzień podpisania umowy na stałe zajęcia zamknęli wszystko. A szkoda, bo super są takie zajęcia.
-
Lilak wrote:Basen ratował mi kręgosłup w obu ciążach. Chłopców od dziecka wysłałam na naukę pływania bo uważam, że to inwestycja na całe życie. Młody w wieku 8 lat zrobił kartę pływacką. Teraz na każdych wczasach zagranicznych nie muszę trzymać go za rączkę bo śmiga sam. Bardziej postawiłam na basen niż na piłkę. Dorosłemu ciężej ogarnąć pływanie, zwłaszcza jak dochodzi strach do wody.
Popieram! Ja od zawsze mam postanowienie, że nauka pływania od małego u mojego dziecka. To umiejętność, która może uratować życie. -
Ja męża będę wysyłać z synem na basen. Inaczej dostanę zawału jak mały zacznie się tam pluskać nie potrafiąc pływać i to na moich oczach.
Czy któraś ma już upatrzony sklep online z którego będzie zamawiać materacyk? Wiecie może czy przy materacach tez mogą być dłuższe terminy realizacji? -
Co do porodów, nie wiem co bym wybrała. Jak będę z mężem to mogę rodzic sn. Gdy okaże się że mam rodzic sama, bez prywatnej położnej.... Boje się bólu, boje się że nie będzie wolnego anastezjologa, boje się cięcia krocza. Ale z drugiej strony nie wiem czy moje obawy są właściwe, bo może to po CC byłoby gorzej? Nie wiem jaki szpital wybiorę, czy ten w którym rodziłam pierwszego syna, czy ten, gdzie trzymają 48h od porodu. Wszystko zależy od tego, czy będzie mógł być mąż i czy będzie na miejscu. W ogóle to od wczoraj mam dużo myślenia, moja siostra ma ślub 28.05, tydzień później kuzynka. Termin z OM 24.05 z USG 04.06. Mój mąż ma 05.06 trzydniową komferencje. Boje się że nie będę miała nawet z kim jechać do szpitala i z kim zostawiać syna 🤦🤦 jeszcze tyle czasu a ja już mam stres.
-
Ja w dzieciństwie miałam krzywy kręgosłup i oprócz rehabilitacji miałam obowiązkowo zalecone pływanie. Chodziłam latami na indywidualne nauki 2 x w tygodniu. I właśnie jak od dziecka się przyzwyczai do wody to nie ma później żadnego problemu.
A w ciąży polecane, bo ćwiczy się wszystkie mięśnie - w tym kręgosłupa głównie a przy tym go nie obciąża ani innych stawów itp.
Też bym chociaż na zajęcia dla ciężarnych poszła. To samo na siłowni. Ćwiczę w domu, ale od poniedziałku będę na L4 i zawsze jakieś urozmaicenie dnia by to było Plus ktoś zawsze pilnuje czy masz właściwą postawę przy ćwiczeniach. W domu mimo, że kontroluję w lustrze to jednak nie jestem pewna czy wszystko robię poprawnie.
Ale w pierwszej kolejności niech chociaż galerie otworzą. Bo zwariuje na L4
-
Kasia C PODOBNO mają otwierać w weekend:) aleeeee hotele i restauracje w maju w dupie im się przewraca - zrujnują tych biednych ludzi.👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Bajka111 wrote:Pewnie, podejrzewam, że mało kobiet coś je. Ja tylko brałam to pod uwagę jak chciałam siebie trochę usprawiedliwić moją niemoc. Bo niestety psychicznie miałam duże wyrzuty sumienia.
Ja jak wyjechalam o 8 z domu, to przed 13 wrocilam🙈 no ale przeszlo godzina do hematologa, tam tez posiedzialam pol godziny, pozniej z racji tego, ze parkowalam pod samymi drzwiami dzieciecego sklepu, to poszlam ogladac wkoncu foteliki i pomierzylam😅 to tez godzina sie zeszla...
No a pozniejdo apteki po moje zastrzyki, fodzina drogi powrotnej, po corke, szybkie zakupy i do domu...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cccierpliwa wrote:A ja dzis o tobie myslalam, a widze, ze napisalam Kamkam🙈 obie was z pazdziernikowego watku kojarze i chyba stad ta pomylka🙈
Ja jak wyjechalam o 8 z domu, to przed 13 wrocilam🙈 no ale przeszlo godzina do hematologa, tam tez posiedzialam pol godziny, pozniej z racji tego, ze parkowalam pod samymi drzwiami dzieciecego sklepu, to poszlam ogladac wkoncu foteliki i pomierzylam😅 to tez godzina sie zeszla...
No a pozniejdo apteki po moje zastrzyki, fodzina drogi powrotnej, po corke, szybkie zakupy i do domu...
Aaa rozumiem.
I jak te foteliki? Coś upatrzyłaś?
-
Bajka, wybieralam w sumie miedzy maxi cosi pebnle pro i britax römer baby safe 2 i-size...
Ale pan zaproponowap jeszcze i miefzylam be safe...
No i stanie chyba na mc pebble pro... najlepszy kat nachylenia mial, plus najlepsza baza...
Britax mial o kilka stopni mniejszy kat nachylenia i pan powiedzial, ze w nich ogolnie jest wieksze ryzyko opadajacej glowki w porownaniu do pozycji dziecka w mc bo maja bardzo drugo wypelniona wkladke przy glowce i to akurat fakt z tym wypelnieniem...
No i baza gorsze wrazenie zrobila odrobine...
Be safe to byla jego propozycja, ale tam u mnie w samochodzie baza latala a bardziej sie juz jej docisnac nie dalo (byla tak samo jak w kiddy evoluna badziewna, ze bez obciazenia w postaci dziecka lekko luzy baza miala) wiec odpada odrazu...
Boje sie tylko, zeby z mc maluch nie wyrosl za szybko, no ale coz... jakies ryzyko trzeba podjac chyba wole takie niz zla pozycje glowki...
W ogole znow jak rozmawialismy o fotelikach, to kolejna osoba, ktora powiedziala, ze w cybexach pozycja noworodka jest kiepska i zyskuja dopiero przy troche starszym dziecku, bo sie to zaciera odrobine...
Pytalam tez o mc marble i tez powiedzial to, co juz sama zauwazylam... ze to dosc kaprysny fitelik i malo gdzie pasuje, a wnetrze tez podobno nie jest najlepiej wylozone...wlasnie tez sprawial wrazenie, ze to wszystko w jim takie strasznie grube...
Wiec jednak dobrze mierzyc i macac, bo jakbym miala miedzy tymi dwoma wybierac w ciemno, wiedzac o nich to co do dzis wiedzialam, ze aa oba z wysokiej polki bezpieczenstwa, ze do mojego samochodu pasuja jak strzal w 10 itp to wybralabym bez macania i przede wszystkim mierzenia w samochodzie britaxa...Bajka111 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Tak, teraz poluje na promke fajna i zamawiam
No podobno ze wszystkich maxi cosi ten pebble pro ma najlepsze wkladki, zwlaszcza ta pod glowka, bo podobno przez ta "dziureczke" w środku wkladki, glowka sie tam wpasowuje lepiej i nic jej nie wypycha...
My tak mielismy poprzednim razem, ze 2 miesiace przed ciaza zamowilismy samochod, ale czas oczekiwania byl ok 9-10 miesiwcy... mielismy odebrac najwczesniej 2 miesiace przed porodem, albo nieco pozniej... wiec dzwonilam do salonu zeby nam dali samochod do jazdy probnej na mierzenie fotelikow😅
Dobrze, ze z dzieckiem tylko jednym samochodem jezdzimy, bo jakby trzeba byko jeszcze do dqoch dopasowac to juz w ogole kosmos... ale drugim to ja z Mia raz tylko jechalam... i lupina tam nawet jeszcze lepiej lexala jak w tym "glownym" co najsmieszniejsze😅 jakby nie to, ze jest 3 drzwiowy, to bym sie z mezem wymienila😅
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Kamkam, obawiam sie, ze na drugiego Kodiaqa nas nie stac😂
Aczkolwiek myslimy nad zmiana na skode tylko jakis mini wypierdek druga skoda... teraz mamy corse... w sumie drugi to jest samochod jest typowo na dojazdy do pracy, na codzien go w ogole jie uzywamy, chyba, se no maz ma gdzies z mala skoczyc w tym czasie co ja np z psem do fryzjera, albo na jakas wizyte, ale tak na codzien to poza dojazdem do pracy jest nieuzywany... mamy go 5 lat, a nie wiem czy chociaz 20tys km w tym czasie nim zrobilismy😂
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
No u nas wszystko w jak najlepszym porządku, mały gentelmen rośnie ma już 311 gramów 😃 i wszystko na swoim miejscu ♥
Kolejna wizyta dopiero 1 marca 😲 dobrze ze Adaś już daje o sobie znać bo idzie osiwieć ze tak długo bym go nie widziała. No i łożysko na przedniej ścianie.Bajka111, Veruka, Noelle, Mama po przejściach, Marta9191, trodde, Niezapominajka5, Chaos, Papillon, Kate90, unify, Cyprysek89, AśKa31 lubią tę wiadomość
Adaś ❤️ 20.06.2021
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 12dpt 220I/U, 19dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
3️⃣09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌
4️⃣ Procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️