Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj poczyniłam pierwsze zamowienie dla dzidziusia. Na memi jest -20% na wszystko (za newsletter dodatkowo -10%), więc się skusiłam. Zamawiała ktoras z was coś od nich z outletu? Ciekawi, mnie w jakim stanie przychodzą outletowe kocyki, bo wzięłam jeden połowę tańszy.
Jutro połówkowe, trochę się zaczynam cykać. Dziś złapała mnie rwa kulszowa(?) Chodzę jak połamana, jajnik mnie boli na dodatek i trochę podbrzusze od rana. Dobrze, że jutro lekarz.
Ja się zastanawiam nad chicco przewijak z wanienką w jednym. Moze by się upchnęlo w lazience. Ale muszę pomierzyć wszystko 😀 i zobaczyć na żywo, bo używane są w słabym stanie, więc może być niezbyt jakościowo.
10 lat starań
26.08.2018r. decyzja o ivf
28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET22 czerwca FET
28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się
17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET
13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl
12.10 FET
7dpt beta 134,31mIU/ml
9dpt beta 318,49mIU/ml
11dpt beta 745,15mIU/ml
Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
(21dpt hcg total 27973,8mIU
23dpt hcg total 34761,5mIU)
23dpt beta 34558,50mIU/ml
16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤ -
Noelle wrote:Espoir ale jak?! 😳
Nagraj no filmik instruktażowy. 😅
My chcieliśmy kupić wanienkę z hamakiem ze skip hop ale teraz jestem zainteresowana myciem dzidzi w dużej wannie. 😄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2021, 17:31
Marta9191 lubi tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Tez wczoraj zaszalałam. Kupiłam pieluchy tetrowe, flanelowe, kocyk, nożyczki dla dzieci, smoczek, butelkę i masę innych pierdółek. Tysiak poleciał a paczka przyjedzie malutka 🙈
Wanienkę dostałam w spadku, więc na razie nie kupuje. Dostałam taką tradycyjną, dość duża. Na początek będę korzystać, później wyjedzie z mojej łazienki bo doprowadzi mnie do szału. Kupię wanienkę shnuggle. Mam w mieszkaniu tylko prysznic i to z odpływem liniowym. Powiedziałam, że za żadne skarby świata nie zamierzam szorować wanny. Wole przetrzeć jedną ściankę.Foxy lubi tę wiadomość
-
Espoir o panie złoty tak się chyba boję. 😅🙈
Ja już też o tym myślałam ale bardziej tak, że ja wchodzę do wanny, mąż podaje mi dziecia i mogę go oprzeć o swoje nogi żeby go umyć, a potem mąż zabiera dziecia. 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2021, 17:31
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Dziewczyny muszę się pochwalić, że wykorzystałam dzisiaj pierwszy raz mój stan błogosławiony i został mi anulowany mandat w wysokości 20 Euro😁 Wziąłam ich na litość 😂
A z wyprawki to już mam prawie wszytko, był czas, że codziennie przychodziła jakaś paczka dla Małej🙈
Wanienkę mamy na stelażu firmy Rotho, całkiem solidna się wydaje. Najpierw mamy zamiar kąpać na stelażu, potem ta wanienka do mojej wanny rogowej, a jak Lisa podrośnie to już normalnie do wanny- taki jest plan 😉Santi_14 lubi tę wiadomość
-
Noelle wrote:Espoir o panie złoty tak się chyba boję. 😅🙈
Ja już też o tym myślałam ale bardziej tak, że ja wchodzę do wanny, mąż podaje mi dziecia i mogę go oprzeć o swoje nogi żeby go umyć, a potem mąż zabiera dziecia. 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2021, 17:59
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Mama po przejsciach, my mielismy na stelazu rotho
bardzo fajna byla... do 3 miesiaca uzywalismy na stelazu, pozniej podloga, pozniej ta flexi kupilismy, bo w tej rotho juz tez tak mala byla na styk na dlugosc i stwierdziliśmy, ze wezmiemy stikke bo chociaz sie sklada... to byla porazka, wiec kupilismy rotho ale wieksza bez stelaza juz taka na podloge, jakbym miala wanne to bym juz nie kombinowala, tylko tam ja przeniosla...
A wy jak macie wanne to wam sie super na ten pierwszy okres sprawdzi, ja bylam bardzo zadowolona i byla bardzo stabilna na stelazu przede wszystkim...
KasiaC dla mnie i ta wkladka byla porazka... moze u noworodka jakos by rade dala, ale juz takie 3 miesieczne to powykrzywiane tam, wloski umyc tak, zeby nie lecialo na twarz to niezla gimnastyka, a i ja o te kanciaste rogi sie o nia nie raz poobcieralam...
Ale sprobuj, moze dla ciebie bedzie akurat... sa osoby, ktore sobie chwala...
Nam obu nie odpowiadała i nam i corce, bo ona lubila sie jak juz siedziala tez pobawic w wanience, pociapac, a tam bylo wasko i tak klaustrofobicznie... chyba w misce na pranie takiej prostokatnej wiecej miejsca miala🙊
Poza tym, ze wlasnie zajmowala malo miejsca przez skladanie to ja innego plusa nie widzialam🙈
Ciesze sie, ze teraz mamy wanne, bo chociaz miejaca zaoszczedzimy na wanience... mysle, ze pierwsze miesiace bez problemu damy rade w umywalce kapac, a pozniej juz duza wanna
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
espoir wrote:haha to tylko tak wygląda 🤪 ja się zastanawiam czy 4 zmieszczę w wannie razem 😅
espoir, Noelle, Mala_syrenka lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Bee wrote:Ja dzisiaj poczyniłam pierwsze zamowienie dla dzidziusia. Na memi jest -20% na wszystko (za newsletter dodatkowo -10%), więc się skusiłam. Zamawiała ktoras z was coś od nich z outletu? Ciekawi, mnie w jakim stanie przychodzą outletowe kocyki, bo wzięłam jeden połowę tańszy.
Jutro połówkowe, trochę się zaczynam cykać. Dziś złapała mnie rwa kulszowa(?) Chodzę jak połamana, jajnik mnie boli na dodatek i trochę podbrzusze od rana. Dobrze, że jutro lekarz.
Ja się zastanawiam nad chicco przewijak z wanienką w jednym. Moze by się upchnęlo w lazience. Ale muszę pomierzyć wszystko 😀 i zobaczyć na żywo, bo używane są w słabym stanie, więc może być niezbyt jakościowo.
Ja też jutro połówkowe. Od dwóch dni mam jakieś koszmary. Chciałabym już to mieć za sobą. -
ja kupiłam stokke flexi z wkladką, koleżanki bardzo mi polecały. ZObaczymy jak się sprawdzi.
Ogólnie to też dziś oszalałam. W końcu wziełam się za olejowanie podłóg. Mąż wyniósł mi wszystko z sypialni, dosłownie, bo został tylko stelaż łóżka. Ahh jak ja uwielbiam te niczym nie zagraconą przestrzeń. No i się zaczęło, już się brałam za olejowanie ale stwierdziłam, że co mi szkodzi, te ściany przecież już takie nie najczystsze więc szybko w samochód i do Fluggera.. i tak pomalowałam ścianyjak mój mąż to zobaczył to się wkurzył, że co ja sobie wyobrażam... malować w ciąży. Chyba dziś będziemy spać u teściowej bo całe mieszkanie się wietrzy
poza tym zostałam fanką olx ale teraz oprócz kupowania rzeczy dla młodego wyprzedaje rzeczy.. ksiązki, gry i inne, których do życia już nie potrzebuje... i ludzie to kupują a mąż tylko lata do paczkomatu
Uwielbiam ten stan kiedy się dzieje i jestem produktywnaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2021, 18:30
-
My byliśmy dzisiaj u naszej pani doktor, z maluszkiem wszystko dobrze, przybrał ponad 100 g od połówkowych czyli prawidłowo 🙂
Dostałam zalecenie by zrobić krzywą cukrową na następną wizytę więc zobaczymy jak to u mnie pójdzie 🙈😀
Z wyprawki to mamy już praktyczni wszystko poza materacem do drewnianego łóżeczka 🙂 chociaż ja i tak siedzę i oglądam na necie rzeczy dla dzieci i wymyślam co by tu jeszcze kupić ☺️Mama po przejściach, Alaia77, Veruka, Marta9191, Chaos, espoir, Nikola, unify, Bajka111 lubią tę wiadomość
-
A ja dzisiaj miałam wizytę: równy 23 tydzień, mała waży już 545 gram, a ja mam +10🙈 Na szczęście wszstkie badania w porządku, na usg i w badaniu szyjki też nic niepokojącego nie było.
Co do wanienki, ja miałam najzwyklejszą na stelażu i sprawdziła nam się bardzo dobrze, potem weszła zwykła wanna bądź prysznic, zależy czy kąpiel z zabawą czy tylko kąpielWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2021, 19:00
Mama po przejściach, Veruka, Noelle, Marta9191, Chaos, NatkaZ, Bee, unify, Bajka111, _agrafka_ lubią tę wiadomość
-
My mieliśmy wanne ze stelazem, bralismy taka wieksza, zeby na dluzej starczyla. Ale teraz wezmiemy ta mała z ikei a pozniej przesiadka do naszej wanny. Ta ktora mielismy przy synku byla za duża, nie bylo gdzie jej trzymac, to samo ten stelaz, juz sam jej widok psul mi krew😂😂😂
-
My mieliśmy wanienkę/ przewijak 2w1, z drewnianymi półkami. Wanienka służyła może z 4 mc. Byłam zadowolna. Później myliśmy szkraba w zwykłej wannie. Przewijak nam bardzo długo służył, pewnie z 1,5 roku. Fajna sprawa jak ktoś ma dużo miejsca. Był na kółkach, pod spodem miejsce na kosmetyki, pieluchy, czy czego dusza zapragnie. Teraz też będziemy z niej korzystać, nie planujemy innego zakupu
-
Po prostu Zoe wrote:Tez wczoraj zaszalałam. Kupiłam pieluchy tetrowe, flanelowe, kocyk, nożyczki dla dzieci, smoczek, butelkę i masę innych pierdółek. Tysiak poleciał a paczka przyjedzie malutka 🙈
Wanienkę dostałam w spadku, więc na razie nie kupuje. Dostałam taką tradycyjną, dość duża. Na początek będę korzystać, później wyjedzie z mojej łazienki bo doprowadzi mnie do szału. Kupię wanienkę shnuggle. Mam w mieszkaniu tylko prysznic i to z odpływem liniowym. Powiedziałam, że za żadne skarby świata nie zamierzam szorować wanny. Wole przetrzeć jedną ściankę.
ja też mam jedynie prysznic walk-in z odpływem liniowym. wanna jest dla mnie trochę nie eko a takiej 2w1 z prysznicem nie wyobrażam sobie myć. Mam nadzieje, że moje dziecię nie będzie się bało wody bo jak wyrośnie z wanienki stokke to chciałabym go oddelegować pod prysznic razem z ojcem. Wannę i zabawki będzie miało u dziadków
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2021, 21:39
-
Ja tez mam wanienkę z Ikea myśle ze na początek będzie Ok a później już w naszej wannie będziemy się pluskać 🐳
U mnie 7 kg na plusie, od ostatniej wizyty (4 tyg) przytyłam 1,5 kg, sprawdzałam dzisiaj w karcie ciąży ze waga już tak nie rośnie jak w pierwszym trymestrze gdzie między 10 listopada a 27 listopada jest różnica prawie 4 kg na plus 😱 wszystko zwalam na te sterydy które musiałam brać 😛😅 bo wywoływały u mnie dziki apetyt na rzeczy których normalnie nie jadam -
Mój bratanek uwielbia kąpiele pod prysznicem. Co prawda to już chłop półtora roku. Chodzi z tatą pod prysznic. Rozbiera się, staje, rozkłada szeroko ręce. tata mocnym strumieniem wody psiuka na niego. Ten piszczy i krzyczy z radochy 😁 po co się myć normalnie 🤷♀️🙈
Foxy, Bajka111 lubią tę wiadomość