Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Bajka111 wrote:Espoir - a no jeśli się śpi z maluchem to pewnie, że tak.
Ja nigdy nie spałam karmiąc, a po karmieniu zawsze odkładałam do łóżeczka. To już potem częściej z nami spał jak był na MM, no bo był większy.
Ale też na leżąco nigdy nie karmiłam. Mój też ulewał i chlustał jak u Cccierpliwiej, więc bałam się (zresztą dalej panicznie się boję) zaktrzuszenia/zachłyśnięcia itp.
Julia87, Bajka111 lubią tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
espoir wrote:pierwszego synka właśnie odkładałam, bo był też na mm. potem już patrzyliśmy, żeby po prostu jakoś funkcjonować. zresztą Kochana ja z Mężem od 3 lat śpimy na podłodze w pokoju dziecięcym 😂 serio serio 😅 no ale cóż, nikt nie mówił, że będzie łatwo 🤪
No Wy to macie tam zdecydowanie wesoło z taką gromadą.Ja podziwiam za taką ilość.
espoir lubi tę wiadomość
-
Cyprysek89 wrote:Kamkam gdzie Ty to dzieciątko masz 🙈🙈🙈 ja już jak kula wyglądam a całe życie byłam płaska 😂😂😂
mam jeszcze czas na tycie:) w poprzedniej ciąży dopiero na tym etapie waga pokazywała dodatkowe kilogramy 🤭 a dzieciątko jest, mieści się, chyba cały brzuch zajmuje 😃 myślę że.moj dzieć będzie jednym z mniejszych urodzonych w czerwcu
Cyprysek89 lubi tę wiadomość
-
Ja również zdecydowałam się na ten Neno Bella
U nas młoda też jakoś nie bardzo interesuje się książeczkami. Swoimi oczywiście, bo moje i córy z chęcią ściąga z półek - ogląda i tuli do siebie, a ma w czym wybierać 😁 Pal licho, że one praktycznie nie mają obrazków 😂
Co do ruchów to nasz nugus chyba dalej w położeniu miednicowym bo kopniaki czyję nisko w dole brzucha, a powyżej pępka to tylko wtedy jak macha rączkami albo się obraca i wypycha główką. No i kocha leżeć na moim pęcherzy 🙈Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Witamy w nowym skończonym 20 tc 😁 no to połowa za mną haha ja na samym końcu za wami.
Za tydzień wizytuje Połówkowe jej ale mi się dłuży....
Dziś byłam w lab wyniki raczej ok ale kurczę chyba 40min czekałam w kolejce masakra jakaś... no nie ma u nas nigdzie napisane że kobiety w ciazy Maja pierwszeństwo więc nie korzystam z tego przywileju tym bardziej że przede mną raczej same dziadki no ale siedziałam bo miejsca było dużo i nie czułam się źle więc czekałam. Znając życie to nikt nie wiedział że ja w ciazy bo miałam mega luźny sweter.
U mnie samopoczucie w tej chwili w miarę znośne powiem tak cieszmy się póki mamy II trymestr bo im dalej tym będzie nam ciężej więc trzeba się cieszyć z tego co teraz mamy mimo że nie jednej z nas i tak ciężko no ja mam brzuszek juz spory więc wiem coś o tym.
Ruchy czuje już regularnie codziennie rano Gabryś mnie wita jak leżę jeszcze w łóżku no i na noc jak oglądam tv. W końcu można go wyczuć pod ręką. W weekend mąż pierwszy raz go poczuł.
To co chyba ostatki śniegu się zbliżają. Od niedzieli mega ciepełko ma być no nie mogę się doczekać. Oby już nastała wiosna ale różnie to bywa. Rok temu u nas w marcu 1 dzień spadł śnieg więc jaja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2021, 15:20
-
Ja podobnie jak Zoe też dostałam ręczny laktator od przyjaciółki ten z Aventa. A że nie mam doświadczenia to poczekam i zobaczę jak rozwinie się sytuacja z tym moim karmieniem bo marzy mi się kp ale nie upieram się przy tym jak nie będzie szło. Ten elektryczny z Neno faktycznie w razie czego godny uwagi i pewnie w niego bym poszła.
Ja już 8kg na plusie 😱 całe szczęście ogólnie jeszcze tak tego nie widać ale to dopiero troszkę ponad połowa ciąży, strach pomyśleć co będzie dalej...
Ja dziś kupiłam nawilżacz powietrza do sypialni bo powiem wam, że ogólnie kiepsko śpię ale od jakiegoś czasu doszło do tego okropne wysuszanie śluzówek nosa i ust (bo śpię z otwartą paszczą 😜) i nie mogę sobie z tym poradzić 🤷♀️ a przyszło mi dziś urządzenie do pomiaru wilgotności w pomieszczeniu i wyszło że w sypialni mam całe 25% a takie minimum to 40%Adaś ❤️ 20.06.2021
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 12dpt 220I/U, 19dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
3️⃣09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌
4️⃣ Procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️ -
Santi_14 wrote:Ja podobnie jak Zoe też dostałam ręczny laktator od przyjaciółki ten z Aventa. A że nie mam doświadczenia to poczekam i zobaczę jak rozwinie się sytuacja z tym moim karmieniem bo marzy mi się kp ale nie upieram się przy tym jak nie będzie szło. Ten elektryczny z Neno faktycznie w razie czego godny uwagi i pewnie w niego bym poszła.
Ja już 8kg na plusie 😱 całe szczęście ogólnie jeszcze tak tego nie widać ale to dopiero troszkę ponad połowa ciąży, strach pomyśleć co będzie dalej...
Ja dziś kupiłam nawilżacz powietrza do sypialni bo powiem wam, że ogólnie kiepsko śpię ale od jakiegoś czasu doszło do tego okropne wysuszanie śluzówek nosa i ust (bo śpię z otwartą paszczą 😜) i nie mogę sobie z tym poradzić 🤷♀️ a przyszło mi dziś urządzenie do pomiaru wilgotności w pomieszczeniu i wyszło że w sypialni mam całe 25% a takie minimum to 40%
A jaki nawilżacz wybrałaś?
To chyba taka ciążowa przypadłość te wysuszone śluzówki, mi nigdy zimą nic nie przeszkadzało a teraz okropnie mi się w domu oddycha. -
Lilak wrote:A jaki nawilżacz wybrałaś?
To chyba taka ciążowa przypadłość te wysuszone śluzówki, mi nigdy zimą nic nie przeszkadzało a teraz okropnie mi się w domu oddycha.
No to właśnie witaj w klubie, ja też pierwszy raz mam coś takiego a grzejemy jak co roku no i mąż nie ma takich przypadłości.
Wybraliśmy Philips HU4803/01 wydaje mi się najlepszy cena/jakość. Jeszcze udało mi się wychaczyc nowy sprzęt nie używany z OLX 50 zł taniej.
Wybrałam taki bo kiedyś pożyczyłam od szwagierki nawilżacz parowy i to była jakaś makabra - wszystko dookoła było mokre. Więc użyłam go może max 30 minut i wyłączyłam bo bałam się o szafki i podłogęLilak lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 20.06.2021
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 12dpt 220I/U, 19dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
3️⃣09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌
4️⃣ Procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️ -
Kamkam ale zgrabny brzusio! Ja to już jak kulka wyglądam ☺️ Ostatnio pani w sklepie pytała czy to już końcówka ciąży....🙈
Ja laktator mam Medeli ale to zakup z pierwszej ciąży.
Co do karmienia to ja jestem mega leniwa dlatego u nas dobrze działało kp. Mała spała z nami, nie ulewała więc nawet nie musiałam wstawać 🙃 jak byłam mocno zmęczona to nawet nie pamiętałam czy i ile razy karmiłam. W szczytowym momencie kryzysu spałam bez bluzki a córka sama się podłączała - dowiedziałam się od męża 🤦🏼♀️ Nie jestem z tego dumna ale byłam tak strasznie zmęczona...
Ja dzisiaj powtórzyłam wyczyn z pierwszej ciąży i padłam po glukozie 😐 na szczęście zwymiotowałem dopiero po pobraniu krwi więc nie muszę tego powtarzać. Co za koszmar...
-
Kamkam, brzuszek super. Im później wywali, tym krócej się będziesz z nim męczyć, zazdroszczę. Ja już nie pamiętam jak moja cipka wygląda, a zaraz patrząc w dół nie będę widziała stop.
Ten nawilżacz, o którym piszecie, mamy i polecam w 100%.
Veruka, ja tak samo. Spałam z cycami na wierzchu, a młoda się częstowała. Albo przystawialam i zasypiałam jeszcze jak jadła. Tak wygląda macierzyństwo przy maleństwie, normalnie się pada;DVeruka, Santi_14 lubią tę wiadomość
-
A ja mam dopiero 4kg na plusie a czuję podczas chodzenia ale też podczas leżenia (przekręcania z boku na drugi bok) ból w kroku... Czytam, że to niby normalne ale racze chyba trochę szybko na takie objawy. Za tydzień wizyta u gin, póki co się oszczędzam, nie dźwigam, ale jednak do pracy chodzę jak kaczka i cierpię.. Czy mogę sobie jakoś pomóc?
-
Po prostu Zoe wrote:Moja gin na ciągniecie, ból w okolicy krocza mowiła żeby brać nospe jak będzie źle. Nie wiem czy masz to samo co ja.
Mówiła, że uczucia ciągnięcia, napięcia mogę zlikwidować również ćwiczeniami rozciągającymi
-
AśKa31 wrote:A ja mam dopiero 4kg na plusie a czuję podczas chodzenia ale też podczas leżenia (przekręcania z boku na drugi bok) ból w kroku... Czytam, że to niby normalne ale racze chyba trochę szybko na takie objawy. Za tydzień wizyta u gin, póki co się oszczędzam, nie dźwigam, ale jednak do pracy chodzę jak kaczka i cierpię.. Czy mogę sobie jakoś pomóc?
edit: na to nospa nic nie da. ja się 4 ciąże męczę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2021, 20:43
slodka100 lubi tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Dziewczyny Wy się martwicie o swoje maluchy jak zniosą narodziny młodszego rodzeństwa, a ja mam kłopot z moim 11-latkiem. Jest coraz bardziej zazdrosny o dziecko, do tej pory był oczkiem w głowie i małą przylepą. A tu ktoś chce odebrać mu podium. No i jemu książeczki, które polecacie nie pomogą 😅 Czeka mnie sporo pracy widzę
-
ja w sumie nigdy specjalnie nie przygotowywałam maluchów na nadejście rodzeństwa. wiedzą, że jest dzidzia w brzuchu i jakoś przychodzi wszystko samo...
trochę zazdrosny był najstarszy przez pierwszy miesiąc czy dwa, bo on był sam wcześniej, później to już nie był taki szok dla nich, bo przyzwyczajeni do tego, że są też inne dzieci...💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧