Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezapominajka5 wrote:Jestem świeżo po połówkowych. Z dzidzią wszystko w porządku. Dziewczynka potwierdzona na 100%
waży już 420g.
Za to ze mną tak średnio. Szyjka się znacznie skróciła, więc pewnie czekają mnie przeboje w ciąży.
W poniedziałek wizyta u dr prowadzącego, więc pewnie będą nowe zalecenia.
Oby wszystko było dobrze i obyło się bez przebojów 🙂Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Piękne zdjęcia maluszków 😍
A ja jestem po wizycie u fizjo, rozejście mięśni na dwa palce, według fizjo za duże na ten etap ciąży, do tego początek przepukliny pępkowej, okleiła mnie tejpami, za 5 tygodni kontrol i jeśli nie będzie poprawy to niestety jest to wskazanie do cc 😔 -
Niezapominajka moze obejdzie się bez przebojów, napisz po wizycie co Ci lekarz prowadzący powiedział.
Agrafka oby te tejpy pomogły 🤞 oprócz tych tejpow masz jakieś zalecenia? Ja to nawet chciałabym mieć CC ale nie mam wskazań.Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Marta9191 wrote:Niezapominajka moze obejdzie się bez przebojów, napisz po wizycie co Ci lekarz prowadzący powiedział.
Agrafka oby te tejpy pomogły 🤞 oprócz tych tejpow masz jakieś zalecenia? Ja to nawet chciałabym mieć CC ale nie mam wskazań.
Mój gin jest z tych co uważają, że kobeita w ciąży powinna leżeć i pachnieć, więc pewnie o nagle pogorszenie to mnie oskarży.. 🤦♀️ A ja naprawdę starałam się nie forsować przez przeboje z pierwszej ciąży.
W 3 tyg szyjka poleciała z 5,3 na 2,6.. Po prostu załamka. Aż nie mogę w to uwierzyc 😥
Łudzę się jedynie, że to był pomiar na jakimś skurczu, bo wczoraj dość intensywnie spinał mi się brzuch.
To jest w ogóle możliwe? Eh..
Na dodatek przez te moje biegunki chyba totalnie nie chce mi się magnez przyswajać. Biorę naprawdę dużo (leki, nie suple), a kolejny wynik krwi jeszcze gorszy niż poprzedni 🤦♀️
Nie wiem, czy nie skończy się to szpitalem na dniach.
Lilak, jak to teraz jest w szpitalach na patologii?
Nie można z pokoju wyjść? Tylko do łazienki?
Rodzina może podawać rzeczy?
Co z wodą? Ciężarna taszczy zgrzewkami?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
_agrafka_ wrote:Piękne zdjęcia maluszków 😍
A ja jestem po wizycie u fizjo, rozejście mięśni na dwa palce, według fizjo za duże na ten etap ciąży, do tego początek przepukliny pępkowej, okleiła mnie tejpami, za 5 tygodni kontrol i jeśli nie będzie poprawy to niestety jest to wskazanie do cc 😔
Czy tak naprawdę to każdą może dopasc?
Na poprzednim forum miała dziewczyna, ale chyba wyszło jej to dopiero po porodzie 🤔 chodziła do fizjo i chyba udało się coś z tym zrobic. Poprawa była.
Trzymam kciuki żeby i u Ciebie wszystko było w porządku ✊Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Ja chyba też mam rozejście spojenia, bolą mnie pośladki, pachwiny i ogólnie krocze - zwłaszcza przy próbie wstania z łóżka. Nawet po nocy jest masakra. W dzień jak trochę pochodzę to muszę się położyć żeby odpocząć ... W środę mam wizytę u gina więc dopytam co i jak.
Cierpliwa mam jeszcze pytanie, czy kamerka w niani vtech bm4600 jest obrotowa (tzn czy mogę nią sterować z poziomu wyświetlacza)? Nie mogę takiego info znaleźć o tym modelu a vtech ma tego trochę i myśle którą wybrać. -
Niezapominajka5 wrote:Raczej nie będzie to mila wizyta
Mój gin jest z tych co uważają, że kobeita w ciąży powinna leżeć i pachnieć, więc pewnie o nagle pogorszenie to mnie oskarży.. 🤦♀️ A ja naprawdę starałam się nie forsować przez przeboje z pierwszej ciąży.
W 3 tyg szyjka poleciała z 5,3 na 2,6.. Po prostu załamka. Aż nie mogę w to uwierzyc 😥
Łudzę się jedynie, że to był pomiar na jakimś skurczu, bo wczoraj dość intensywnie spinał mi się brzuch.
To jest w ogóle możliwe? Eh..
Na dodatek przez te moje biegunki chyba totalnie nie chce mi się magnez przyswajać. Biorę naprawdę dużo (leki, nie suple), a kolejny wynik krwi jeszcze gorszy niż poprzedni 🤦♀️
Nie wiem, czy nie skończy się to szpitalem na dniach.
Lilak, jak to teraz jest w szpitalach na patologii?
Nie można z pokoju wyjść? Tylko do łazienki?
Rodzina może podawać rzeczy?
Co z wodą? Ciężarna taszczy zgrzewkami?
U mnie był zakaz poruszania się po oddziale, tylko do łazienki w maseczce. Rodzina mogła zostawić paczkę przy wejściu, w podpisanej torbie, raz dziennie ktoś zanosił na górę.
Z wodą polecam kupić butelkę z filtrem i wtedy się nie martwisz czy zabraknie, nie targasz też tego.Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Niezapominajka5 wrote:Jestem świeżo po połówkowych. Z dzidzią wszystko w porządku. Dziewczynka potwierdzona na 100%
waży już 420g.
Za to ze mną tak średnio. Szyjka się znacznie skróciła, więc pewnie czekają mnie przeboje w ciąży.
W poniedziałek wizyta u dr prowadzącego, więc pewnie będą nowe zalecenia. -
Agrafka a jak wyglada ta przepuklina? Bo rozumiem, ze to przez nią jest wskazanie do cc? Rozejście robi się u każdej kobiety, bo rozchodzi się mięsień prosty i nawet po porodzie często nie wraca. Fak podnoszenie się jest ważne, to znaczy technika, ale tak czy inaczej rozejście zrobi się każdej nas. Tylko już nie mam wiedzy czy dwa palce na tym etapie to dużo czy mało. Większości moich koleżanek mięśnie się już nie zeszły.
-
Wiem ze u każdej kobiety rozchodzą się mięśnie ale u mnie podobno jest za duże rozejście jak na ten etap ciąży. Przepuklinę widać po tym ze pępek mam jakby wypukły a jak się go wciśnie to czuć tam taką jakby dziurkę. Chociaż ja od urodzenia miałam taki delikatnie wypukły pępek ( podobno po narodzeniu coś mi tam lekarze zle zrobili, tak mi mama tłumaczyła)
A przyczyn rozejścia może być wiele u mnie najprawdopodobniej to ze kiedyś robiłam za dużo brzuszków, mięśnie były mocne ale za mało elastyczne. A to ze mało elastyczne mam mięśnie i wiązadła to może znowu być od niedoczynnosci tarczycy 🤷♀️
Mam jeść dużo kolagenu. -
Kryska, tak, kamera jest sterowana z wysqietlacza, mozesz obracac glowa na boki, w obie strony az w tyl, oraz gora i dol... mi sie czesto na funkcja przydaqala, jak np corka cos knula w swoim pokoju a ja bylam w kuchni... gdzie sie nie przemiescila, moglam miec na oku😅 zwlaszcza jak jej np coastoline do zabawy dawalam...
Ale tez nie raz w trakcie jej snu sie przydalo, jak np na wyjezdzie, wtedy nie mialam widoku na cale lozko tylko np czwsc, bo maz ja na opaski uciskowe do palaka z karuzeli zamontowal i tez jak poszla w drugi koniec turystycznego, to mozna bylo latwo znalezc...
Teraz dla drugiego mamy tylko druga sowe i mozemy na jednym monitorze podglad jednoczenie na dwojke dzieci miecKryśka lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cccierpliwa wrote:Kryska, tak, kamera jest sterowana z wysqietlacza, mozesz obracac glowa na boki, w obie strony az w tyl, oraz gora i dol... mi sie czesto na funkcja przydaqala, jak np corka cos knula w swoim pokoju a ja bylam w kuchni... gdzie sie nie przemiescila, moglam miec na oku😅 zwlaszcza jak jej np coastoline do zabawy dawalam...
Ale tez nie raz w trakcie jej snu sie przydalo, jak np na wyjezdzie, wtedy nie mialam widoku na cale lozko tylko np czwsc, bo maz ja na opaski uciskowe do palaka z karuzeli zamontowal i tez jak poszla w drugi koniec turystycznego, to mozna bylo latwo znalezc...
Teraz dla drugiego mamy tylko druga sowe i mozemy na jednym monitorze podglad jednoczenie na dwojke dzieci miec
Najbardziej zależy mi na zasięgu żeby nie gubiła, mieszkamy w domu więc jest parter i poddasze. Nie wiem czy szukać czegoś tańszego i jeśli tak to co wybrać. -
Kryśka wrote:Dziękuje, cały czas nad nią myślę tylko ta cena ...
Najbardziej zależy mi na zasięgu żeby nie gubiła, mieszkamy w domu więc jest parter i poddasze. Nie wiem czy szukać czegoś tańszego i jeśli tak to co wybrać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2021, 09:43
-
_agrafka_ wrote:Wiem ze u każdej kobiety rozchodzą się mięśnie ale u mnie podobno jest za duże rozejście jak na ten etap ciąży. Przepuklinę widać po tym ze pępek mam jakby wypukły a jak się go wciśnie to czuć tam taką jakby dziurkę. Chociaż ja od urodzenia miałam taki delikatnie wypukły pępek ( podobno po narodzeniu coś mi tam lekarze zle zrobili, tak mi mama tłumaczyła)
A przyczyn rozejścia może być wiele u mnie najprawdopodobniej to ze kiedyś robiłam za dużo brzuszków, mięśnie były mocne ale za mało elastyczne. A to ze mało elastyczne mam mięśnie i wiązadła to może znowu być od niedoczynnosci tarczycy 🤷♀️
Mam jeść dużo kolagenu. -
Nikola wrote:Ah jejku... Ja chyba tez pomyśle nad wizyta u fizjo, a była u uroginekologicznego? To trzymam kciuki za poprawę! Mam nadzieje, ze taśmy pomogą!
Ta fizjo u której byłam nie ma specjalności z uroginekologi ale zajmuje się fizjoterapią kobiet typowo, przygotowuje do porodu i uczy jak pracować z ciałem w ciąży i po porodzie.Nikola lubi tę wiadomość
-
Kryśka wrote:Dziękuje, cały czas nad nią myślę tylko ta cena ...
Najbardziej zależy mi na zasięgu żeby nie gubiła, mieszkamy w domu więc jest parter i poddasze. Nie wiem czy szukać czegoś tańszego i jeśli tak to co wybrać.
Z tanszych nie znam zadnej na tyle dobrze, zeby doradzic, moge jedynie odradzić model z vtech vm5261, to najwiekszy badziew jaki mialam... parametry wedlug vtech powinien miec podobne jak sowa, a nie dosc, ze obraz dramatyczny w porownaniu do mojej, to jeszcze wystarczylo, ze wyszlam do salonu naprzeciw pokoju corki i juz tracila zasieg... o wyjsciu na ogrod czy do piwnicy mowy nie bylo...
Mialam tez home vision, ale tutaj tez byl mniejszy kat manipulacji kamerka, mniej obrotowa byla, plus w dalszej odleglosci komunikacja z monitoru z dzieckiem nie dzialala, tzn nie dalo sie juz zrozumien co mowie, a w vtech nawet z piwnicy jak nadawalam to maz wszystko rozumial...
Fakt, ze cena jest dosc wysoka (ale warto polowac, bo oni maja czasem -20-25% na caly asortyment na stronie producenta, moze kolo Wielkanocy znow bedzie jakas akcja, wtedy wychodzi duzo taniej bo chyba niespelna 700zl) niemniej jednak uzywam juz prawie 3 lata, kazdego jednego dnia i nie mam najmniejszego zastrzezenia i nie zaluje ani grosza na nia wydanego, naprawde warta tej ceny mimo wszystko...
A tez mnie bolala mysl jej zakupu i jakby maz nie nadawal i mnie nie przekonywal, nie wiem czy bym kupilaSumireguska lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Powiem Wam, że czekam na jutrzejszą wizytę jak na zbawienie. Znowu wróciły bóle brzucha a razem z nimi skurcze. Całą noc nie spałam, nospę to sobie mogę łykać jak dropsy, nic mi nie pomaga. Nie wiem czy się przeciążyłam czy jest inny powód 🤔 ale znowu zaczęłam się martwić o maluszka. Tylko kilka tygodni spokoju było mi dane 😭
-
Nikola wrote:Niezapominajka, ale lekarz badał Cię przez powłoki brzuszne prawda? W takim badaniu szyjka zawsze wydaje się być krótsza. Tak było u mnie. Na połówkowych wyszło 3 cm i pani dr się przestraszyła trochę po czym zapytała czy doktor badał tylko przez brzuch. U niej w badaniu dopochwowym wyszło 4 cm jak nie więcej.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝