Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta9191 wrote:Niezapominajka moze to właśnie tylko błąd w pomiarze. A o biegunkach mówiłaś lekarzowi? Może one nasilają skurcze.
Mówiła, że trzeba prawdopodobnie wybrać się do gastrologa, a zacząć można od rodzinnego. Tyle, że jak będę miała zalecenie leżenia to, może być z tym ciężko.
Jutro wizyta u prowadzącego, więc o wszystkim powiem raz jeszcze.
Wszystko nam to skomplikowało. Mieliśmy dać małą do żłobka od maja, a teraz będzie trzeba to przyspieszyć.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Lilak wrote:Powiem Wam, że czekam na jutrzejszą wizytę jak na zbawienie. Znowu wróciły bóle brzucha a razem z nimi skurcze. Całą noc nie spałam, nospę to sobie mogę łykać jak dropsy, nic mi nie pomaga. Nie wiem czy się przeciążyłam czy jest inny powód 🤔 ale znowu zaczęłam się martwić o maluszka. Tylko kilka tygodni spokoju było mi dane 😭
A pytałaś lekarza, czy możesz brac scopolan?
W pierwszej ciąży brałam od 28 tygodnia i na mnie działał lepiej niż nospa.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:Ja też się martwie.
A pytałaś lekarza, czy możesz brac scopolan?
W pierwszej ciąży brałam od 28 tygodnia i na mnie działał lepiej niż nospa.
Brałam też scopolan i też bez efektów 😕 -
Niezapominajka może spróbuj dobrego probiotyku. Nie bierzesz tabletek z żelazem? bo one też mogą powodować albo biegunki albo zapracia.
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Marta9191 wrote:Lilak może jak odpoczniesz to przejdzie.
Mi czasem ciepły prysznic pomagał jak miałam bardzo napięty brzuch
Taki mam zamiar właśnie żeby przez te kilka dni poleżeć plackiem. Cały czas czuję, że ta macica się ścisnęła i boli ☹️ -
Lilak u mnie macica gorzej się stawiała jak leżałam na plecach. Poodpoczywaj sobie włącz sobie muzykę relaksacyjną, bo z stresu też wiem po własnym przykładzie, że brzuch napina się bardziej. Mi pomagały takie ćwiczenia oddechowe dla kobiet w ciąży na YT
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Niezapominajka rozumiem i mocno trzymam kciuki. Co do biedulek, wiadomo może być mnóstwo przyczyn. Probiotyk polecam alfrolex jest trochę drogi, ale dobry. Może spróbuj tez actimel pic, jednak najpierw wizyta u lekarza.
-
Lilak u mnie tak samo jak u Marty. Stawia sie jak leżę na plecach plus np pije malo wody. Jak pilnuje picia 1.5-2l dziennie to jest wszystko ok 🤷
Ja sie wczoraj wkurzylam. Pojechaliśmy do 8 gwiazdek mierzyć fotelik i każdy strasznie to miejsce zachwalal, a ja mialam wrażenie, ze koles oczekuje ode mnie wskazania konkretnego modelu na dzień dobry i płatności. Na zapytanie męża, jaki fotel poleca usłyszeliśmy, ze kazdy 🤣 powiedziałam ze oglądałam Cybexa i Recaro - obydwa uznal za kiepskie, bo niby zle dziecku główka sie w nim uklada. Poprosiłam o pokazanie Avionauta (ale mężowi sie średnio podoba) i on nam jeszcze pokazal sam z siebie be safe. Przymierzaliśmy do auta po moich dwóch prośbachpytalam tez o tą Nune, ale nawet nam jej nie pokazał, bo stwierdził, że nie poleca.
Takze nadal z fotelikiem jestem w czarnej 🍑 😅
Mąż upiera sie na Cybexa Clouda. Chyba któraś korzystała z niego, zgadza sie? Powiecie mi cos wieciej (wiem, ze jest ciężki).👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
My kupiliśmy cybexa cloud z i-size. Ten przydział przypadł mężowi więc wiem tylko tyle że ma dobre recenzje i idealnie pasuje do naszego auta. Raz kazał mi też oglądać jakieś filmiki na YouTube z recenzjami. Ja od sobie mogę dodać tyle że ma czarny kolor, jest ciężki i czeka u babci w domu (naszym magazynie) 😅
Mąż chce mi wynagradzać każdy ból jaki doświadczam w ciąży. Dziś tłumaczył, że zabierze mnie na nielimitowane zakupy w ramach rekompensaty. Kazałam żeby mnie nie denerwował bo jedynie co na mnie teraz pasuje to buty i torebki 🤣🤣🤣
A buty do pchania wózka to sobie kupiłam w tamtym tygAśKa31, Karolina90 lubią tę wiadomość
-
Być może sezon na narzekanie się zaczął bo u mnie też bóle brzucha - nie wiem nawet czy to już skurcze bo jak się stawia/twardnieje to wiem, że mam odpocząć, a teraz po prostu oddachac ciężko, jak chodzę to boli krocze, jak leżę to mały strasznie się wierci
w dodatku zaczyna mi doskwierać zgaga - muszę wyżej głowę mieć inaczej porażka... A to dopiero 25tc... A gdzie tu dalej
No i nie moglam dziś nawet butów ubrać na siedząco... A jesteśmy 7kg+
-
No właśnie my Cybexa jeszcze nie mierzyliśmy do naszej Audi, ale może będzie pasował 😅 moj maz tez jakos bardzo sie poczuwa do rekompensowania mi ciąży 😅 dziś mu na zalando i eobuwie pokazałam adidaski, espadryle i trampki - wszystko mi na spacery potrzebne ofkors! Nawet sie nie zająknął
Ale ja zawsze powtarzam, że mam złotego męża i nie dlatego, ze nie robi mi wyrzutów z zakupów tylko np. U nas nie ma sytuacji, ze mam pusty wazon - ZAWSZE sa w nim świeże kwiaty i sam tego pilnuje, pamięta i wręcza je z tą samą miłością od 5.5 roku ❤️❤️_agrafka_, Bajka111, Nitka1, Santi_14 lubią tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Niezapominajka, bardzo ci współczuję dolegliwości brzuchowych, sama byłam u gastrologa, dostałam zalecenia żywnościowe + mnóstwo badań do zrobienia. Wykonał mi tez USG, które wyszło w porządku. Jednak wydaje mi się że lekarz się przestraszył kobiety w ciąży i zapisał na wyniku usg- w razie braku poprawy- oddział patologii ciąży ( nie jestem raczej niedożywiona, wyniki w większości ok ). Pisałaś że bierzesz magnez. Cytrynian magnezu u mnie powodował mega biegunki (dopiero wizyta u gastrologa mnie uświadomiła). Nie ważne czy wzielam 2 tabletki przez cały dzień czy 6 ( 6 tabletek było zaleceniem ginekologa).
-
Ech biedne jesteście z tym wszystkim. Współczuję każdej z Was. Odpoczywajcie ile dacie radę! ❤
Ale i ja dzisiaj dołączam do narzekań i ciężkiego dnia. Mocny kaszel utrzymuje mi się już 7 tydzień. Od tygodnia boli mnie cholernie "prawe płuco" (w nawiasie, bo wiem, że to nie stricte pluco). Dzisiaj dołączyły też silne twardnienia brzucha. I ze wszystkim tak naprawdę sobie dam radę, tylko jak uśmierzyć ten ból klatki piersiowej. Na szczęście jutro moja gin, może coś doradzi. Bo odchodzę od zmysłów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2021, 20:34
-
To ja narazie nie narzekam...
Narzekałam za to pol.piatku sama do siebie, ze mi Nuna nie pasuje do samochodu🤣
No coz, jak sie nie ma co sie lubi... trzeba wybrać to, co chcialo sie najmniej, ale najlepiej lezalo w samochodzie i mialo najlepszy kat nachylenia...
A ze dzis Babymarkt mial znizki, to zamowilam wlasnie Maxi Cosi Pebble PRO i-size z baza familyfix3
Nam pani, jak to na niemcy przystalo chciala wcisnac cybexa🤣 jakiegokolwiek byle cybexa (tutaj to w kazdym sklepie gdzie bylismy to regal na jednej scianie mieszanek foteli, a druga sciana caly regal cybexow🤣)...
Znala.siw natimiast tak, ze do Nuny chciala mi mierzyc baze z Joie i nie wiedziala, ze do Nuny jest baza specjalnie to pipa next, musialam jej udowodnica do britaxa dala mi zwykla i sie sprzeczala ze mna, ze to ta baza flex jak jej mowilam ze zwykla🙈 dopiero pozniej przyznala mi racje... takze dobrze, ze jechalam przygotowana
Karolina, besafe tego nowego tez mierzylismy, ale baza latal u nas w samochodzie, doslownie latala, takie mega luzy miala🙈 my mamy zaczepy nie ukryte w kanapie, tylko na zewnatrz i moze dlatego, bo baza nawet nie dociskala do siedzenia tak dokladnie...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cierpliwa a nam znów koleś powiedział, ze besafe najlepiej sie sprawdza do wzrostu 61 cm i proponowal nam od razu dwa foteliki i baze na 1 zl 🤣 na dobrą sprawę to mogłoby być tak,ze po miesiącu czy dwóch musialabym zmienić fotel. Jakis bezsens totalny 😅😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2021, 21:14
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Karolina, pewnie te modularne ci proponowal🤣 no grunt to sprzedac dwa jak mozna jeden
No niektorzy serio byle wcisnac... serio czlowiek musi jechac z jakims rozeznaniem i pojeciem, zeby widzieli, ze z idiotami nie rozmawiaja zupelnie zielonymi, bo inaczej cholera wie z czym sie wyjdzie🙈
Dzis znajomi u nas byli, no i mowimy, ze bylismy mierzyc, ze ten mial nie taki kat nachylenia, inny spoko ale na bazie flex i tak dyskutujemy, na co oni, ze tak dokladnie to nie mierzyli (maja polroczne dziecko), ze tylko do stelaza wozka czy pasuje🤣
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Lilak wrote:Dziewczyny a czy przy stawianiu macicy towarzyszy Wam ból? U mnie okropny, gorzej niż miesiączkowy, bez prochów nie daje rady.
Jestem ciekawa jak we wtorek moja szyjka bedzie wygladac... ostatnimi czasy mialam 4,5cm ale juz miesiac nie mierzona...
Ja mam czasem za to takie nieprzyjemne uczucie/lekki bol, jakby mi ktos w krocze kopa zasadzil🙈
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700