X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Julia87 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie te twardnienia brzucha to jest takie cierpniecie całej dolnej połowy brzucha. Co by dniu na narzekanie stało się zadość to ja się dałam wyciągnąć wczoraj do sklepu po wózek i dzisiaj od 5 meczy mnie ból - czego cholera wie - chyba więzadła, może macica, taki promienisty ból na całą nogę. I teraz nie wiem czy to norma czy przedobrzyliśmy tą wycieczką na 30 km 🤔 😅 Eh życie mi się nieco skurczyło ostatnio. Ale kupiliśmy wózek Cybex eezy i również claud z. Pierwszy duży zakup dla malucha 🔥

Myślałam ze jestem jedną z niewielu która ma takie twardnienia, ale widzę ze to całkiem powszechne. Tez jutro wizytujemy... zobaczymy co tam powiedzą mądrego u czy dalej skurczy nie ma 🤞🤞🤞 Trzymam kciuki za Was dziewczyny i współczuje dolegliwości - każdego dnia jest trochę do przodu.

• Bee Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2021, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak wrote:
    Dziewczyny a czy przy stawianiu macicy towarzyszy Wam ból? U mnie okropny, gorzej niż miesiączkowy, bez prochów nie daje rady.

U mnie odkąd łykam aspargin nie mam twardnienia brzucha, ale do tej pory biorę luteinę dopochwowo z tego powodu. Lekarz za każdym razem pyta o ból, i wczoraj stwierdzil, że będziemy próbować schodzić z luteiny powoli skoro bóli nie ma, a szyjka ok. Jeśli pojawią się znowu twardnienia i ból mam dzwonić po receptę na luteinę. Druga sprawa, że ze wzgledu na twardnienia i kłucie w pochwie robił mi posiew, bo moglo to być powodem. Koniecznie zgłoś swojemu prowadzącemu moze wymyśli co się dzieje u ciebie.

o148hdge5msg47fv.png
    10 lat starań
    26.08.2018r. decyzja o ivf
    28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET =( 22 czerwca FET =( 28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się =( =(
    17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET =(
    13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl

12.10 FET
    7dpt beta 134,31mIU/ml
    9dpt beta 318,49mIU/ml
    11dpt beta 745,15mIU/ml
    Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
    Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
    (21dpt hcg total 27973,8mIU
    23dpt hcg total 34761,5mIU)
    23dpt beta 34558,50mIU/ml
    16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤
  • Marta9191 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2021, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czasami przy tym twardym brzuchu bolało podbrzusze, ale nie aż tak bardzo.

m3sxdqk3jmq0atgf.png

👱‍♀️29lat
    PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
    👱‍♂️29lat
    Morfologia 2%
    1 IUI 07.2020 🍷
    2 IUI 09.2020 🎉
  • Marta9191 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze martwi mnie to, że od początku ciąży ciągle biorę jakieś leki. Boję się, że może to wpłynąć na zdrowie dziecka 😔
    Najpierw brałam encorton, luteinę, clexane, teraz ciągle lutinus i nospe a teraz jeszcze jakiś lek na jelito drażliwe. Że o acardzie, który cały czas zażywam nie wspomnę...

Ladyo lubi tę wiadomość

m3sxdqk3jmq0atgf.png

👱‍♀️29lat
    👱‍♂️29lat
    Morfologia 2%
    1 IUI 07.2020 🍷
    2 IUI 09.2020 🎉
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie spodziewam się jutro zbytniego przełomu, bo te bóle mam od początku i tak naprawdę do tej pory żadnej przyczyny nikt nie znalazł. Jedynie przypuszczenia, że może zrosty po cesarkach, albo endometrioza ehhh brać nospę i leżeć. Ostatnie wyniki badań mam bardzo dobre. A infekcje intymne mam bezobjawowe więc poproszę jutro o pobranie wymazu na wszelki wypadek.

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2021, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak wrote:
    Dziewczyny a czy przy stawianiu macicy towarzyszy Wam ból? U mnie okropny, gorzej niż miesiączkowy, bez prochów nie daje rady.

Ja mam bardzo silne, że nie mogę chodzić. Także nie jesteś sama. :(

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2021, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jest nas wiecej. Kilkakrotnie w ciągu dnia mam skurcz z silnym bólem miesiączkowym, do tego kilka samych twardnien. Ból nie jest słaby, ale nauczyłam się z nim żyć. Nie łamie tez jak skurcze porodowe;D
    Takie coś zawsze trzeba sprawdzić, ale to nie musi być od razu coś złego.

• _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2021, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam twardnienia brzucha, czasem bardzo delikatnie boli mnie jak na miesiączkę ale naprawdę bardzo rzadko kiedy. Być może dlatego ze biorę luteinę cały czas od tego czasu kiedy miałam to delikatne plamienie.

Marta9191 ja tez od początku ciąży na lekach, tez brałam encorton a do tej pory mam eutyrox, clexane, acard no i luteinę do tego ale co zrobić 🤷‍♀️

Ważne ze dzidziuś rośnie zdrowo ❤️

• Lilak Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2021, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _agrafka_ wrote:
    Ja nie mam twardnienia brzucha, czasem bardzo delikatnie boli mnie jak na miesiączkę ale naprawdę bardzo rzadko kiedy. Być może dlatego ze biorę luteinę cały czas od tego czasu kiedy miałam to delikatne plamienie.

Marta9191 ja tez od początku ciąży na lekach, tez brałam encorton a do tej pory mam eutyrox, clexane, acard no i luteinę do tego ale co zrobić 🤷‍♀️

Ważne ze dzidziuś rośnie zdrowo ❤️

Ja też letrox, metformina, acard plus suple, no i często nospa albo paracetamol. Wcześniej duphaston, luteina i encorton. Nasze dzieci już w życiu płodowym są lekomanami 😮🥴

15b891ccdb.png
  • Marta9191 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2021, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeszcze właśnie o metforminie i euthyroxie zapomniałam 🤦 jakoś mi lepiej, że nie tylko ja tyle ćpam 😂

m3sxdqk3jmq0atgf.png

👱‍♀️29lat
    👱‍♂️29lat
    Morfologia 2%
    1 IUI 07.2020 🍷
    2 IUI 09.2020 🎉
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2021, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    U mnie nie, tylko twardy brzuch sie na chwile robi, po czym puszcza... aczkolwiek czasem takie bole miesiaczkowe tez miewam, zwlaszcza jak maly nisko bardzo szaleje to pozniej mam takie nieprzyjemne okresowe uczucie, ale pamietam, ze z corka tez mialam...

Jestem ciekawa jak we wtorek moja szyjka bedzie wygladac... ostatnimi czasy mialam 4,5cm ale juz miesiac nie mierzona...

Ja mam czasem za to takie nieprzyjemne uczucie/lekki bol, jakby mi ktos w krocze kopa zasadzil🙈

Cierpliwa mam podobnie. Normalnie jakby ktoś po złości kopa sprzedał i męcz się teraz 🙈

Ja jutro mam wizytę dopiero po 19 😱 Nie wiem jak wytrzymam cały dzień. A potem jeszcze jedziemy po wolnostojący przewijak 😁 Udało mi się upolować ten z ikei, nówkę za 40zł. Mąż tylko się ze mnie śmieje, że już zarządziłam jego malowanie na biało 🙈😂

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuję Wam tych bolesnych dolegliwości i zdrówka życzę!
    Przyznam, że niektóre komentarze czytam z lekkim przerażeniem, z obawą co i mnie może niebawem spotkać. Póki co, ciąża jest dla mnie dość łaskawa 😊 Oprócz wieczornej zgagi, takiej do zniesienia, i lekkim bólem odcinka lędźwiowego, od czasu do czasu, jest ok. Nie muszę brać żadnych leków.

Czy któraś z Was miała doczynienia z kamerkę firmy babysense? Nie potrzebuję jakieś super, z mega dalekim zasięgiem ani nic takiego. Wiem, że monitory oddechu tej firmy są bardzo polecane i zdecydowałam się na zakup, a wczoraj znalazłam zestaw wraz z kamerką w atrakcyjnej cenie. Mamy tak zaprojektowane, zaplanowane ,że w ogóle zastanawiam się czy niania z kamerką ma u nas sens, tym bardziej że w razie potrzeby mamy kamerkę na Wi-fi i telefon, ale znowu z drugiej strony chyba wygodniej mieć podgląd na monitorku. Taki to mam dylemat od wczoraj 😂

Życzę udanych wizyt! My jutro robimy glukozę i może już ktg 🤔

OrT4p2.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie takie silne bóle aż tak nie martwią, może dlatego, że z synem w ciąży też tak miałam. Dlatego grzecznie czekam na wizytę.

Mama po przejściach właśnie ja też mam vtech (i każdegokogo znam ma vtech 😅 więc niestety nie pomogęz kamerką babysense), babysensu planuje ewentualnie ten monitor oddechu jak piszesz. A czy niania z video potrzebna to już musisz pomyśleć. Ja pokój obok mam malca, ale kamerka to dla mnie super wynalazek i cieszę się, że kupiłam. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2021, 07:38

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • kamkam Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też kilka razy na dzień skurcze. Nieraz takie że brakuje tchu ( nie z bólu tylko jakoś tak normalnie oddychać przy nich nie mogę) nieraz z bólem miesiączkowym , a nieraz z bólem miednicy / pleców. Oj pierwsza ciążę miałam idealną pod względem samopoczucia, teraz codziennie coś boli.

gg64j48a867cxnry.png
    1usasg18efbg4zod.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejsciach, z kamerka od nich nie doradze bo nie mialam do czynienia, ale moge z reka na sercu powiedziec, ze ten myslalam, mieszkajac wtedy na 70m² gdzie siedzac na kanapie w otwartym salonie qidzialam pokoj dzieciecy i sypialnie, ze po co mi niania i to jeszcze z kamerka...
    A pozniej dziekowalam mezowi od pierwszych dni, ze mnie namowil...
    Przede wszystkim nasze dziecko przez sen lubilo sobie to steknac, to powzdychac, zdarzalo sie, ze zaplakala taka sekundowke i spala dalej... jakby nie kamerka, to latalabym pol wieczora zamiast sie zrelaksowac i sprawdzala o co chodzi, a im starsza byla, tym bardziej wejscie w takim momencie do pokoju grozilo jej wybudzeniem... takze naprawde sie cieszylam z tej kamerki...

Co do kamer na wifi, to ja batdzo chcialam taka poczatkowo, ale.q ciazy z Mia jak zaczelam sie interesowac, to naczytalam sie o aferach hakowania takich kamer i pozniej podgladanie dzieci przez pedofili, nawet w czasie mojej ciazy jakis reportaż na ten temat byl i podziekowalam, zupelnie u mnie ten zakup odpadl, a bylam niemalze zdecydowana...

Ooo, to jutro razem wizytujemy :D
    Tez bym miala jutro glukoze na wizycie, jakby nie to, ze jestem juz dawno po wszystkim... i tez jutro zaczynam pierwsze ktg :D

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba od tego wczorajszego marudzenia, dzisiaj wyświetlają mi się w necie dziwne rzeczy ułatwiające funkcjonowanie w ciąży 🤣🤣🤣🤣

https://allegro.pl/oferta/pomoc-do-zakladania-skarpet-przyrzad-nakladania-7711954513?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Lecę na swoją wyczekaną wizytę zobaczyć mojego synusia 🥰🥰 Miłego dnia 😎

15b891ccdb.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy piersi mogą jeszcze urosnąć przed porodem?
    W pierwszym trymestrze urosły o półtora rozmiaru i zastanawiam się czy już dość i można rozglądać się za stanikami do karmienia czy jeszcze się wstrzymać 🤔

Aga_95 lubi tę wiadomość

• Marta9191 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanej wizyty Lilak 😊

A ten przyrząd do zakładania skarpetek może kupię mamie

m3sxdqk3jmq0atgf.png

👱‍♀️29lat
    👱‍♂️29lat
    Morfologia 2%
    1 IUI 07.2020 🍷
    2 IUI 09.2020 🎉
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu Zoe wrote:
    Czy piersi mogą jeszcze urosnąć przed porodem?
    W pierwszym trymestrze urosły o półtora rozmiaru i zastanawiam się czy już dość i można rozglądać się za stanikami do karmienia czy jeszcze się wstrzymać 🤔

Mogą nawet jeszcze po. Przy nawale. :) Ale zwykle później się normują dos stałego rozmiaru. No ale wiadomo u każdej kobiety inaczej. :)

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 1 marca 2021, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka111 wrote:
    Mogą nawet jeszcze po. Przy nawale. :) Ale zwykle później się normują dos stałego rozmiaru. No ale wiadomo u każdej kobiety inaczej. :)

😱😳
    To jeszcze się wstrzymam z półtora miesiąca. Kupie jakiś tańszy a po nawałach docelowy.

‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ