Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Od kilku tygodni też mam pobolewania podbrzusza - dokładnie jak na okres. Więc mniemam, że to pewnie te skurcze BH.
I od tego tygodnia też zacznę marudzić - póki co na ból lędźwi. Nie mogę w jednej pozycji zbyt długo usiedzieć. I jak chodziłam w zeszłym tygodniu i w weekend na długie spacery (7-8 km) to mi pęknąć te lędźwia później chciały...
Zapisana jestem jutro do fizjoterapeutki - profilaktycznie, żeby zobaczyła czy wszystko gra, jak się ewentualnie do porodu przygotować itp. I zobaczymy czy coś zaradzi na te plecy.
Powiem Wam, że tak jak nad wieloma gadżetami się zastanawiam tak niania video to dla mnie priorytet. Właśnie po to, że jak mi córcia kwęknie stęknie przez sen to spojrzę tylko w monitor czy wsio gra a nie będę latać. Muszę zacząć się właśnie orientować w tych nianiach. Fajna opcją jest jak można dźwięk przekazywać w drugą stronę. Że jak faktycznie dziecko kwęka albo się lekko rozbudzi wystarczy przez nianie coś poszeptać, pośpiewać i może pójdzie znowu spać -
Trochę mnie uspokoiłyście, bo właśnie od soboty czuję się inaczej tzn. mam twardszy brzuch. Od dawna twardniał jak chodziłam na długie spacery, ale teraz jakby zdarza się to częściej. Ja nie mam bóli miesiączkowych tylko typowe twardnienia brzucha. Będę w czwartek na wizycie to gin jeszcze sprawdzi czy wszystko jest ok z szyjką. Dodatkowo wczoraj chyba czułam nacisk macicy na wątrobę, ale dzisiaj już spoko 😀09.02 ⏸️ 12dpo
11.02 beta 114 14 dpo -
Po prostu Zoe wrote:Czy piersi mogą jeszcze urosnąć przed porodem?
W pierwszym trymestrze urosły o półtora rozmiaru i zastanawiam się czy już dość i można rozglądać się za stanikami do karmienia czy jeszcze się wstrzymać 🤔Po prostu Zoe lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Dziewczyny a czy kupujecie monitor oddechu do łóżeczka dostawnego ? Podobno nie zda on egzaminu ze względu na to ze lozeczko stoi za blisko łóżka rodziców... nie wiem teraz czy kupić od razu czy poczekać ? Chciałam mieć małego koło siebie ale chciałam tez mieć od razu ten monitor oddechu bo boje się ze zasnę za mocno i gdyby coś się działo to się nie obudzę... i teraz mam dylemat
-
_agrafka_ wrote:Dziewczyny a czy kupujecie monitor oddechu do łóżeczka dostawnego ? Podobno nie zda on egzaminu ze względu na to ze lozeczko stoi za blisko łóżka rodziców... nie wiem teraz czy kupić od razu czy poczekać ? Chciałam mieć małego koło siebie ale chciałam tez mieć od razu ten monitor oddechu bo boje się ze zasnę za mocno i gdyby coś się działo to się nie obudzę... i teraz mam dylemat
Dla niej wtedy w obawie czy sie uda to czy nie kupowalam monitor dopieluszkowy jeszcze i tego na poczatku uzywalam...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Już po wizycie. 550 g zdrowego chłopa. Skurcze mi nie zaszkodziły bo szyjka 4,2 cm. Wszystko ok 🥰🥰
Cccierpliwa, Po prostu Zoe, Marta9191, Papillon, Mala_syrenka, Mama po przejściach, _agrafka_, Bee, Veruka, AśKa31, Cyprysek89, Chaos, Bajka111, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
Mam odstawić metforminę i pilnować diety. Już miałam wypisane skierowanie na krzywą ale w końcu moja gin dała się przekonać, że więcej szkody z tego badania będzie niż pożytku. Pomiary w domu mam wszystkie w normie. Także ufffff
-
Lilak, super wiesci! I jaki okruszek🥰
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Lilak, tak w normie
Moj mial 2tyg temu (21+3) dokladnie 564g ale ma bardzo dluga kosc udowa, wypadala na 23+ i to sporo wage zawyzylo, gkowka tez byla troche wiwksza... jedynie brzuszek w miare w terminie
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Lilak wrote:Dziewczyny a czy przy stawianiu macicy towarzyszy Wam ból? U mnie okropny, gorzej niż miesiączkowy, bez prochów nie daje rady.
Marta9191 wrote:Kurcze martwi mnie to, że od początku ciąży ciągle biorę jakieś leki. Boję się, że może to wpłynąć na zdrowie dziecka 😔
Najpierw brałam encorton, luteinę, clexane, teraz ciągle lutinus i nospe a teraz jeszcze jakiś lek na jelito drażliwe. Że o acardzie, który cały czas zażywam nie wspomnę...
Ale powiem Wam,ze jak czasem pomysle ze moje koleżanki tylko witaminki lykaly w ciąży a ja ttaka obstawiona lekami to az dola mozna zlapac..
-
Marta9191 wrote:Lilak mogłabyś napisać jak długą ma kość udową Twoja dzidzia?
Marta sprawdzę jak wrócę do domu, bo sobie aktualnie zafundowałam małe spa za te cierpienia w weekend 😊😊Marta9191 lubi tę wiadomość
-
Unify też mam czasem takie myśli, no po prostu inaczej wyobrażam sobie moją ciążę... U mojego brata na weselu były 3 dziewczyny w ciąży i wszystkie się bawiły, a mi lekarz pozwala tylko na 20 minut spaceru.
Ale z drugiej strony jestem wdzięczna, że w ogóle jestem ciąży.
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
_agrafka_ wrote:Dziewczyny a czy kupujecie monitor oddechu do łóżeczka dostawnego ? Podobno nie zda on egzaminu ze względu na to ze lozeczko stoi za blisko łóżka rodziców... nie wiem teraz czy kupić od razu czy poczekać ? Chciałam mieć małego koło siebie ale chciałam tez mieć od razu ten monitor oddechu bo boje się ze zasnę za mocno i gdyby coś się działo to się nie obudzę... i teraz mam dylemat
Zamierzam kupić monitor oddechu i mamy dostawkę, tyle że raczej nie będę jej przypinać do naszego łóżka tylko będzie stała zaraz obok. Jeśli monitor oddechu nie będzie poprawnie funkcjonować to myślę, że i tak przyda się w ciągu dnia, jak dostawka będzie w innym miejscu (mamy na kółkach) i później jak mała będzie już w swoim pokoju spędzała noce. -
My tez po wizycie - szyjka się wydłużyła do 5 cm także można odstawiać prochy i żyć w miarę normalnie 🎉🎉🎉 choc magnez mam zamiar dalej pic tylko moze dawki zmniejszę - ktoś wie czy to ma jakiś wpływ na poród czy kozna brać bez obaw? Czy to jest tak ze jak teraz za dużo magnezu to później się może skończyć wywoływaniem porodu? Zapomniałam zapytać 🤷♀️
Żeby nie było ze jest za pięknie, to jakieś bakterie się dalej kręcą ale póki co mam się obserwować i pic dużo... myśle ze pewnie wjedzie za pare tyg następny antybiotyk, a póki co pije na potęgę 🤷♀️ I łykam żurawinę. Ah, aż się bardziej dzisiaj chce ogarniać i żyć po 4 tygodniach w napięciu.
Dziecię me ma 854 g czyli przeskoczyła na górna półkę w rozmiarze.Veruka, NatkaZ, Mama po przejściach, Chaos, Nitka1, Marta9191, _agrafka_, unify, Bajka111, AśKa31 lubią tę wiadomość
-
Julia87 wrote:My tez po wizycie - szyjka się wydłużyła do 5 cm także można odstawiać prochy i żyć w miarę normalnie 🎉🎉🎉 choc magnez mam zamiar dalej pic tylko moze dawki zmniejszę - ktoś wie czy to ma jakiś wpływ na poród czy kozna brać bez obaw? Czy to jest tak ze jak teraz za dużo magnezu to później się może skończyć wywoływaniem porodu? Zapomniałam zapytać 🤷♀️
Żeby nie było ze jest za pięknie, to jakieś bakterie się dalej kręcą ale póki co mam się obserwować i pic dużo... myśle ze pewnie wjedzie za pare tyg następny antybiotyk, a póki co pije na potęgę 🤷♀️ I łykam żurawinę. Ah, aż się bardziej dzisiaj chce ogarniać i żyć po 4 tygodniach w napięciu.
Dziecię me ma 854 g czyli przeskoczyła na górna półkę w rozmiarze.
Julia ja w poprzedniej ciąży miałam robiony wlew z magnezu na dzień przed porodem. Z tym że u mnie to i tak było wywołanie z oxy więc nie wiem jak to się miało, ale lekarze mówili wtedy, że i równie dobrze samo mogło się zacząć 🤔🤷♀️Julia87 lubi tę wiadomość
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Julia87 wrote:My tez po wizycie - szyjka się wydłużyła do 5 cm także można odstawiać prochy i żyć w miarę normalnie 🎉🎉🎉 choc magnez mam zamiar dalej pic tylko moze dawki zmniejszę - ktoś wie czy to ma jakiś wpływ na poród czy kozna brać bez obaw? Czy to jest tak ze jak teraz za dużo magnezu to później się może skończyć wywoływaniem porodu? Zapomniałam zapytać 🤷♀️
Dziecię me ma 854 g czyli przeskoczyła na górna półkę w rozmiarze.
Mówisz o bakterii w moczu? Ja mam pić sok z żurawiny 100% i codziennie profilaktycznie 1 tabletka urofuraginy. Odkąd to stosuje w moczu czysto, a wcześniej antybiotyk za antybiotykiem.