Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Maggi, mamy termin na ten sam dzień
synek też z in vitro
tyle, że będzie Igacy, choć Tymon przewijał się w naszych pomysłach imiennych
Mnie ciekawi, czy może zdarzy się tak, że któreś z nas spotkają się na porodówce
Ja dziś byłam na glukozie, nawet gladko poszłoale chyba Diagnostyka ma jakąś awarie systemu online, bo nie widzę wcale dzisiejszych wyników
Maggi lubi tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Dziewczyny ja również życzę Wam wszystkiego co najlepsze z okazji Dnia Kobiet 💐💐
I przepraszam za poruszenie ciężkiego tematu o lekach ale po prostu się wczoraj wystraszyłam tymi opowieściami znajomej.
Witaj Maggi 🙂 u mnie według om tez termin na 10 czerwca, tez czekam na synusia, ciąża również z ivf 🙂
Ja wizytę mam w piątek podejrzewam ze mój maluszek już tez pewnie koło kg będzie ważył 😍
AśKa31, Maggi lubią tę wiadomość
-
Mam w końcu wyniki gluko, chyba jest okej:
0 h - 77 mg/dl
1 h - 115 mg/dl
2 h - 103 mg/dl
Ale pomimo juz sporej dawki żelaza hemoglobina dalej poniżej normy ;/ i mam jakiś dopisek na morfo: nieznaczna niedobarwliwość erytrocytów, cokolwiek to znaczy, mam tylko nadzieje, że to nic groźnego.👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Mój dzieć chyba też już jest duży bo kopię mnie z dwóch stron brzucha. Dalej musi być odwrócony pupą na dół. Jak się prostuje i przeciąga to widzę dwie wypukłości kilka cm poniżej żeber. Bardzo podobnie odczuwam też skurcze- jakby dziecko się prostowalo/ przeciągało z tą różnicą że cały brzuch jest twardy.
Co do euthyroxu, syntetyczny hormon tarczycy jest chyba identyczny jak hormon naturalny, produkowany przez przysadkę ( chyba że się mylę) więc wątpię żeby hormon produkowany w naszym organizmie mógł źle wpływać na płód 🤔 bardziej obawiała bym się konserwantów czy zapychaczy w kosmetykach i w żywności niż leków -
A ja się dzisiaj wzięłam za porządki bo powoli trzeba robić miejsce w meblach, które będą w pokoju małej (mamy takie jasne drewniane więc nie zmieniamy) a były po brzegi wyładowane moimi pierdołami 🙈 ale teraz tak mnie kręgosłup boli, że będę te dogorywać do wieczora 😂
-
Kamkam u mnie to jakby głowę pchał w prawe żebro a nogi czy pupę w lewy jajnik (tak na skos chyba leży) jutro mam wizytę i zobaczymy co też tam wybrawia ten mój syn i ile waży💙 o 10:15 mam planowo jednak w poradni w szpitalu to zazwyczaj lekarz schodzi z oddziału więc może być opóźnienie... O np 3h... I tak siedzimy zawsze co miesiac 😵🥴
-
U mnie niby leży głową w dół a też po obu stronach brzucha na wysokości pępka czuję w tym samym czasie kopnięcia. Nie wiem czy jaki rozkrok robi czy co
I w końcu chyba i mnie ciąża doświadcza. Ledwo weszłam w 3 trymestr i same boleściMiałam gości w weekend i cały dzień byłam na nogach - jeden spacer, drugi, sprzątanie, gotowanie obiadu, kolacji. Generalnie przez dwa dni mało co siadłam nie mówiąc o leżeniu. I plecy na całej wysokości chciały mi od wczoraj wieczora pęknąć. Ledwo wstawałam siku w nocy do łazienki. Do tego brzuch zrobił się wielki i twardy jak balon.
Dzisiaj już mi przeszło, ale faktycznie forma nie ta sama i ciągłe stanie/chodzenie się mocno odbija. Bardzo duży dyskomfort miałam. A to pewnie począteczek przygód z kręgosłupem -
Marta9191 wrote:Ja biorę już długo i duże dawki nospy i się boję, bo jeszcze przed ciążą czytałam o obniżonym napięciu miesniowym. Mój lekarz powiedział, że słyszał te "plotki" o nospie ale że jest od lat stosowana u kobiet w ciąży i lepiej ją brac i nie urodzić przedwczesnie co się wiąże z dużymi wadami rozwojowym a nawet śmiercią dziecka. Więc chyba nie mam wyboru i będę ją brać nadal
Bierzesz coś jeszcze innego oprócz nospy, rozkurczowo?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Mój też leży głową w dół. Wydaje mi się że leży trochę pod skosem. Jak macha rękami to uderza mnie bardziej w boki, po bokach pępka. Nogi wyciąga szczególnie pod prawe żebro, aż mnie kłuje. W czwartek rano mam usg III trymestru więc zobaczę jak się miewa.
-
Maggi wrote:Cześć dziewczyny, Chciałam oficjalnie do Was dołączyć, mam nadzieję że mnie przyjmiecie 🙂. Regularnie czytam to forum i przeżywam z Wami wzloty i upadki. Nawet kiedyś się odezwałam, ale jakoś tak mój wpis się chyba zapodział w gąszczu... Czekam na synka, termin mamy na 10 czerwca, najprawdopodobniej będzie się nazywał Tymon 🙂
Ostatnio się widzieliśmy w ubiegły czwartek i ważył już prawie kilogram ❤️
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i dobrniemy do szczęśliwego rozwiązania, czego i Wam życzę. A w ten piękny dzień, życzę wiosny i radości w sercu 🌷
Zastanawialam kiedyś czemu przestałaś tutaj pisać 😉Maggi lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
KasiaC wrote:Witaj Maggi! Faktycznie kawał historii masz za sobą. Tym bardziej gigantycznym szczęściem jest Twój maluszek
Teraz do mnie dziewczyny doszło, że jeszcze ponad dwa miesiące i mogą się już pojawiać tu wpisy" laski jadę na porodówkę zaczęło się"
I pomyślcie jak będzie wyglądał nasz dzien kobiet za rok. wszystkie z ok. 9 miesięcznymi brzdącami na rękach
Informacyjnie również jestem w grupie osób biorących euthyrox - już od lat. I wszelkie znane mi badania mówią o konsekwencjach NIE leczenia tarczycy w ciąży. Hormon tyroksyny ratuje i nas i dzidziusia.
Tez biorę eutyrox i zaczynam doraźnie nospe.
Eutyrox bałabym się nie brać. Brałam w pierwszej ciąży i było wszystko w porządku.
Brałam też spore ilości leków rozkurczowych (nospa + później scopolan). Brałam nawet czopki, które nie są zalecane w ciąży.. Córa nie miała problemow z obniżonym napięciem i urodziła się zdrowa.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Noelle wrote:Niezapominajka w którym tygodniu ostatnio otwierałaś porody? 😄🙈
Ja z jednej strony boję się, że urodzę wcześniej a z drugiej mam wrażenie, że nigdy nie urodzę. 😂
Jakos strasznie się boję, że urodzę dużo wcześniej.
Ostatnio jak mała była nisko i wierciła się w okolicach szyjki, to aż miałam odczucie, jakby z pochwy wyleciało powietrze 🙈
Możecie się śmiać, ale bałam się, że zaraz mi wody odejdą🤦♀️
Maggi, powiedz co tam u dziewczyn na wątku z AMH, bo mam duże zaległości. Karolci35 się udało?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Noelle to z tym strachem przedwczesnego porodu nie jesteś sama 🙈 Mnie ten strach męczy tak bardzo, że zupełnie nie mam ochoty na przytulanki z mężem 🙈😂
Niezapominajka ja wczoraj aż sprawddzałam czy mi wody nie zaczeły się sączyć 🙈 A i tak mnie to wcale nie uspokoiło 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2021, 19:27
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
NatkaZ wrote:Noelle to z tym strachem przedwczesnego porodu nie jesteś sama 🙈 Mnie ten strach męczy tak bardzo, że zupełnie nie mam ochoty na przytulanki z mężem 🙈😂
Niezapominajka ja wczoraj aż sprawddzałam czy mi wody nie zaczeły się sączyć 🙈 A i tak mnie to wcale nie uspokoiło 🤦♀️
Biorę od 3 dni pimafucin i mam dużo więcej wydzieliny. Też zaczęłam się zastanawiać wczoraj, czy to nie wody.
Muszę wziąć się w garść 🤦♀️Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Natka za to ja mam ale mąż nie daje się namówić bo Klara na niego patrzy a jak całuje mnie po brzuchu to jakby całował ją po czułku. 🙈
No i tyle z owijania się pończochami jak baleron.... 😂
Niezapominajka chyba wszystkie będziemy trzymać za siebie kciuki żeby dotrzymać jak najdłużej. 😂🙈
Zresztą już Wam kiedyś mówiłam, że generalnie ciągle leci mi po nogach aż spodnie przemakają, a jak usiądę na toaletę to aż idzie z hlupnięciem. 🤢
Często doktoryzuję się nad kibelkiem czy to już czop śluzowy czy jeszcze norma. 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2021, 19:47
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️