Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jeszcze nie mam nic kosmetycznego ani aptecznego 🙈
Cccierpliwa używałaś może podkładów jednorazowych albo tych ogromnych podpasek z dm Jessa? Patrzyłam na nie wczoraj ale w końcu nie kupiłam, zobaczę jeszcze co w Müller mają.
Do większości moich znajomych,tutaj w Niemczech, na poród albo zaraz po zjeżdża się rodzina, mama, czasem i teściowa, żeby "pomóc", ja bym chyba oszalała 😂🙈 Już to widzę jaka będzie obraza, jak najwcześniej pozwolę na odwiedziny może w sierpniu. -
ja kupiłam za 20 zł na olx uzywany rożek. jak się nie przyda do otulania to pozniej bede go używała jako dodatkową matę na podłogę.
Wczoraj przyszło do mnie zamówienie od mamyginekolog. Zamówiłam dzianinowy kocyk i wydaje się być super ma delikatne dziurki, które widać pod światło i śmiało można pod nim oddychać. Wziełam też miskę higieniczną i w domu będę jej używać przy przewijaniu razem z płatkami kossmetycznymi a na wyjścia kupiłam na allegro kilka opakowań aqua wipes (dałam chyba 40zł za 6 op.) -
wydaje mi się, że na swojej liscie apteczno/kosmetycznej mam niewiele rzeczy, dziewczyny powiedzcie czy jest jeszcze jakis must have, o którym zapomniałam, narazie kupiłam:
sól fizjologiczna - 50 amp.
maść do pupy - linomag a+e
vit d - vigantol
na gorączke - pedicetamol
na wzdęcia - esputicon
krem przeciwsłoneczny - Emolium Suncare SPF50 od 1 dnia zycia
żel do mycia z olejkiem migdałowym - hagi baby
krem z olejem morelowym - hagi baby
płatki kosmetyczne - kindii bamboo
patyczki do uszu - używane nie do uszu
chusteczki mokre - auqa wipes
pieluchy - bamboo nature
zestaw do paznokci - difrax
miska higieniczna - MG
szczotka do masażu głowy
aspirator do nosa - nosiboo eco
"szczoteczka" do buzi - zakładana na palec - Canpol
termometr - GerathermWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2021, 12:40
-
Po prostu Zoe wrote:Na Starynkiewicza to ten przy Żwirkach? Ze studentami?
Unify tak ta znana :p ale to nie z jej powodu wybrałam ten szpital.11.2015 - cc syn
10.2018 - ⛪🤵👰
03.2020 - aniołek/ 9tc
10.2020 - II ❤❤🤰
02.2021 - połówkowe, Jaś 430g szczęścia ❤👶 -
Dokladnie, gaziki jalowe... i wywalilabym przeciwsloneczny z Emolium bo te kosmetyki to sam syf w skladzie
jest wiele duzo lepszych...
Mama po przejsciach, ja podkladow jednorazowych w ogole nie uzywalam, ze 2-3 razy sobie te dla dzieci podlozylam na nic jak mialam schize, se mi wody odejda, pozniej zluzowalam i juz nie uzywalam w ogole... tzn jedynie w szpitalu mialam podklad, ale tez tak naprawde niepotrzebnie i szpitalny...
Podpasek ich nie uzywalam... mialam te bella mama dziadowakie, a pozniej juz normalnie na naturella ktora sibie z pl woze, lub ktos mi przywozi...
Pojemniki do myscia i na waciki itp tez mam z Ikea... myslalam nad ta miska od mamaginekolog ale taka nieporeczna i niezgrabna mi sie wydala, jak ja alijacz prezentowala podczas swojej wyprawki, strasznie duzo miejsca w porownaniu do tych ikeowskichWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2021, 13:15
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cccierpliwa wrote:Dokladnie, gaziki jalowe... i wywalilabym przeciwsloneczny z Emolium bo te kosmetyki to sam syf w skladzie
jest wiele duzo lepszych...[m/QUOTE]
O kurczę to mnie zaskoczyłaś bo sprawdzałam na stronie SROKAO i akurat był wśród polecanych. Najwyżej z mężem go zużyje a dla młodego kupię coś innegoWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2021, 13:24
-
Cccierpliwa na ostatni czas ciąży mam podkład ochronny na materac, ale myślę żeby kupić jeszcze jakieś jednorazowe na prześcieradło na czas połogu, bo boję się że zakrwawię.
A jeśli zwracasz uwagę na składy to niesty podpaski Naturella również kiepsko wypadają pod tym względem. -
Foxy wrote:Cccierpliwa wrote:Dokladnie, gaziki jalowe... i wywalilabym przeciwsloneczny z Emolium bo te kosmetyki to sam syf w skladzie
jest wiele duzo lepszych...[m/QUOTE]
O kurczę to mnie zaskoczyłaś bo sprawdzałam na stronie SROKAO i akurat był wśród polecanych. Najwyżej z mężem go zużyje a dla młodego kupię coś innego
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Mama po przejściach wrote:Cccierpliwa na ostatni czas ciąży mam podkład ochronny na materac, ale myślę żeby kupić jeszcze jakieś jednorazowe na prześcieradło na czas połogu, bo boję się że zakrwawię.
A jeśli zwracasz uwagę na składy to niesty podpaski Naturella również kiepsko wypadają pod tym względem.
Ja ochraniacz na materac w ogole mam bo jakos tak wole, czasem mala nam ulala czy cos, takze ochraniacz to zawsze... ale podkladow w pologu nie uzywalam i teraz tez nie kupuje, takze nie pomoge, bo zadnych nie przetestowalam
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Ja się z zakupem leków dla dziecka wstrzymam do wyjścia ze szpitala. Może dostanę zalecone jakieś konkretne.
Rożki widziałam, że są w pepco po 30zl, ale i tak muszę się jeszcze wybrać do jakiegoś sklepu z artykułami dziecięcymi więc może tam kupie.
Położna powiedziała mi, żebym wzięła do szpitala femaltikerWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2021, 13:46
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Femaltiker tez polecam! Tez kupilam 2 opakowania, bo bardzo mi pomogl pieknie laktacje rozbujac i pilam juz w dzien porodu wieczorem pierwszy
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Mi się podkłady jednorazowe przydały w szpitalu. Lało się ze mnie,że podpaski przeciekały, a doprosić się o zmianę prześcieradła graniczyło z cudem. W szafce szpitalnej był jeden podklad i nie dołożyli, więc się ciesze,że miałam swoje. Ale ja ich używałam dużo dłużej jako podkład na przewijak. Cielam na mniejsze kawałki i teraz też tak zrobie.
Z odwiedzinami to się na mnie obrazili jak się córka urodziła. Ale jak w 8 dobie życia trafilysmy do szpitala z rota to zrozumieli,że nie można maluszka narażać na mnóstwo bakterii i wirusów od wszystkich. Ja w ogóle chce się w naszym małym gronie nauczyć tej sytuacji. Na spokojnie, bez ludzi, którzy przyjdą sobie na kawkę z dobrymi radami.
Teściowa chciała się do nas wprowadzić,żeby pomóc. Nie wiem przy czym. Ja głównie spałam albo leżałam z podpięta młoda. Nie wiem, co chciała robić, trochę bałaganu nikomu nie zaszkodziło, a obiad albo mąż gotował albo zamawialiśmy. Teraz pewnie będzie trudniej z zazdrosna 2latka, ale damy radę -
Jeszcze wrócę do tematu odwiedzin po porodzie.
Jeżeli moje siostry albo bracia nie przyjadą przywitać się z moim dzieckiem to obrażę się na nich i będę wypominać przy każdej możliwej okazji 😁 wiem, że będę marnie się czuć. Ale przy nich mogę wyglądać jak fleja. Nie w takim stanie mnie widzieli 😅 tylko brat ma założoną rodzinę. jedna z sióstr mieszka niedaleko więc jak tylko przekroczę z małym próg domu to ona może już w nim siedzieć 😅 mamy z rodzeństwem bardzo dobre relacje między sobą i wiemy że możemy na siebie liczyć.
Jakby moja mama nie chciała przyjechać do wnuczka jak wyjdę ze szpitala to też będę obrażona. Jak ktoś spoza tego grona będzie chciał do mnie przyjechać to sorry ale czuje się tragicznie, dochodzę do siebie po porodzie i zapraszam innym razem. Najlepiej za rok 😅
-
Zoe, rozumiem i takie podejście 😊
Tak na godzinkę to nawet przyjaciółki z Polski chętnie bym zaprosiła zaraz w pierwszych dniach, ale do nas jak już ma ktoś przyjechać 750km to już robi się większe wydarzenie i to wtedy ja czuję się jak gdyby w obowiązku zająć się swoimi gośćmi a nie czekać na pomoc. A wtedy to wiadomo nie jest godzinka ani dwie odwiedzin tylko wychodzi tydzień, a takie zamieszanie napewno nie będzie nam potrzebne 🙈