X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • unify Autorytet

Wysłany: 26 marca 2021, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj tylko oodczuwalam bol jak ginekolog naciskała na spojenie. Tak to nie. Jedynie chodzę jak pingwin, i ogolnie szybko mnie męczy chodzenie. Zaraz cos w kroczu ciągnie.
    W ciąży to zglupiec mozna,co chwile cos boli i niewiadomo co jest normalne a co nie🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2021, 11:13

atdc2n0a92hantdh.png
  • Nitka1 Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nie wyczulam czkawki u synka.
    Odnośnie szefostwa, to moj szef mnie wczoraj spytał, czy chcę wziac na siebie wykonanie nowego modelu (nowy projekt, który zajmie pewnie z kwartał), wiec grzecznie odmowilam informując Go równocześnie, że najpóźniej z poczatkiem maja będę chciała isc na zwolnienie i do tego czasu, to najwyzej bieżące tematy wypchne i obowiązki przekaże.
    Szefa mam bardzo wporzadku, ale że pracujemy zdalnie, brzuch w oczy nie kluje, to chlopina nie ogarnął, że do porodu juz nie zostało zbyt dużo czasu😄

8p3o3e3kc0g27rqi.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 26 marca 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam powiedzieć, że odebrałam dziś rano zamówienie z roger publishing. Kupiłam dla siebie piżamę Karolinę. Nie ukrywam, na początku trochę skąpiłam dla siebie ponad 100 zł na piżamę. W środę na szkole rodzenia położna uświadamiała nas ile małe dziecko potrzebuje uwagi. Przeraziłam się jak usłyszałam to głośno, pomimo że zdaje sobie z tego sprawę i nie jest to pierwszy niemowlak w mojej rodzinie to tak to we mnie uderzyło... i pomyślałam sobie że chociaż niech ładna piżama mi się należy jak nie będę miała siły stroić się. Jak ją założyłam to nie miałam ochoty jej ściągać 😆 oczywiście już się pierze

A i zapomniałam dodać. Zachwycam się też nad ręcznikiem kąpielowym dla dziecka 😅 taki mięciutki że sama z chęcią bym mu podebrała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2021, 13:43

Nitka1 lubi tę wiadomość

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2021, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe, no nie ma co ukrywac, niektore rzeczy maja drogie, ale kurde, jakosc pierwsza klasa... ja wzielam dla maluchow reczniki i zupelnie inna bajka jak te wszystkie inne, a porownywalne cena reczniki

Po prostu Zoe lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Nitka1 Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2021, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jakie rozmiary koszul poporodowych kupujecie w stosunku do rozmiaru sprzed ciąży? Taki jak wcześniej, czy raczej większy?

8p3o3e3kc0g27rqi.png

Wysłany: 26 marca 2021, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam koszule porodową w roger publishing rozmiar jak sprzed ciąży tzn. Taki jaki nadal noszę. Wczoraj ją zakładałam to tylko w piersiach stała się ciaśniejsza ale jest nadal dobra. Brzuch mieści się spokojnie i ma jeszcze miejsce. Jak urosną mi jeszcze piersi to będzie marnie się dopiąć.
    A poporodowe mam dwie taki sam rozmiar jak noszę ale ona ma krój trapezu i moje obecne piersi zmieści, myśle że nawet jak urosną później ze dwa rozmiary to tez się zmieszczą w nie. Tylko tą nową dzisiejsza Karolinę wzięłam rozmiar większa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2021, 15:29

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2021, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_syrenka wrote:
    Veruka, Wojewodzki. Mam nadzieję,że moje obawy o porody rodzinne są na wyrost, ale w mojej dziurce już nie ma takiej możliwości od tygodnia. Zestresowałam się, ale to dla mnie naprawdę bardzo ważne.
    Nowa dolegliwość mnie dopadła. Jak idę, to czuję ból i ciągnięcie w odbycie, jakby chciało coś wypaść.
    W tej ciąży się sypie. Podziwiam kobiety, które decydują się na więcej dzieci. Kiedyś chciałam 3, ale się nie zdecyduje że względu na ciążę i że chce po jakoś funkcjonować.
    Dziś w tv było o babce, która ma 11 🙈
    A ja się zastanawiam, czy kończyć na 2, czy może kiedyś 3 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2021, 17:05

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2021, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Dziś w tv było o babce, która ma 15 🙈

To już musi być jakiś hardcore...mój mózg nie jest w stanie nawet tego zwizualizować 🙈

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 26 marca 2021, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumireguska wrote:
    Nie jestem pewna ale chyba dziś czułam pierwszy raz czkawkę. Było to ok 8 bardzo rytmicznych i powtarzajacych sie 'kopnięć' wiec nie wiem czy to już to ale może...

Czulyscie juz czkawke ?

Mój mały ma czkawkę średnio trzy razy dziennie 😀 i czasem trwa to około 10 minut, mój mąż bardzo ubolewa bo uważa ze mały się pewnie bardzo meczy przy tym czkaniu

• Lilak Autorytet

Wysłany: 26 marca 2021, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Dziś w tv było o babce, która ma 11 🙈

11 to ma przy sobie a 4 już dorosłych poza domem 😮😮 Też to oglądałam i zastanawiałam się ile to kanapek na śniadanie trzeba zrobić albo ile jaj do jajecznicy żeby towarzystwo się najadło.

Mala_syrenka, Noelle lubią tę wiadomość

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 26 marca 2021, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:

A dzis, ze corka mnie obudzila i sama poszla dalej spac, (chyba miala zly sen, bo nadal spi a ja juz ubrana i gotowa do przedszkola :P ) a ja nie moglam zasnac, to zakupilam zestaw twistshake, zobaczymy jak sie sprawdzi...
    Czesc jeszcze corka wykorzysta, pozostale będą dla mlodego na czas rozszerzania...

Tez się nad tym zestawem zastanawiałam bo jest w dobrej cenie ale właśnie nie wiedziałam czy warto i czy to nie za wcześnie i nie kupiłam 😞

• _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 26 marca 2021, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie tez zaczynam czuć się „słabiej” i tez mam wrażenie ze zaczynam puchnąć, bo obrączka trochę mnie uwiera 😕 do tego brzuch mi bardzo wystrzeli, naprawde nie wiem jak ja dotrwam do czerwca. Mojej siostrze zostało do porodu 5 tygodni a dzisiaj jak byłam z nią na mieście to jak ubrała płaszczyk to nie było po niej widać ze jest w ciąży a ja taki słonik przy niej 🙈🙈

Jednak co każda kobieta to inna ciąża, inny poród itp.

• Nikola Autorytet

Wysłany: 26 marca 2021, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez jakoś się dłuży... 28 tydzień, a gdzie jeszcze. Ja mam wrażenie ze kg poszły mi wszędzie! W brzuch, nogi, tyłek, ręce i twarz:/ nie wiem jak ja będę wyglądała za kilka tygodni:/

• Nikola Autorytet

Wysłany: 26 marca 2021, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczna ta koszula Karolina, ale widzę ze byla
    jakaś promocja i już tam nic nie ma:/ szkoda bo bardzo mi się podoba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2021, 17:42

Wysłany: 26 marca 2021, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola wrote:
    Sliczna ta koszula Karolina, ale widzę ze byla
    jakaś promocja i już tam nic nie ma:/ szkoda bo bardzo mi się podoba.

Wydaje mi się że ta promocja była tylko na szary kolor, biała jest dostępna w regularnej cenie i w takiej właśnie ją kupiłam. Szarą z promki też bym nie pogardziła ale nie było rozmiaru 🤷‍♀️

• Nikola Autorytet

Wysłany: 26 marca 2021, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki rozmiar wybrałaś? Ja nosiłam zawsze s, ale nie wiem jak teraz s czy m?

Wysłany: 26 marca 2021, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola wrote:
    A jaki rozmiar wybrałaś? Ja nosiłam zawsze s, ale nie wiem jak teraz s czy m?

Też noszę S ale coś mnie tknęło i spojrzałam na tabelę rozmiarów, wzięłam M. W tym modelu w biuście rozmiar S by mi nie weszedł (nie wiedziałam że doczekam takich czasów 😅 ) Dlatego proponuję przed zakupem zmierzyć siebie i zerknąć w tabele. Ta cześć pod biustem jest dość obszerna. Ciążowy brzuch spokojnie zmieści.

• Chaos Autorytet

Wysłany: 26 marca 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, mówicie o tej koszuli?

https://mamaginekolog.pl/produkt/koszula-nocna-karolina/

Bo widzę ja w pelnej rozmiarowce 🤔

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 26 marca 2021, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne dziekuję, zaraz idę się mierzyć:)

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2021, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Rogera nie mam zadnej ani koszuli, ani pizamy, bo koszul w ogole nie uzywam, a pizama jakos zadna jeszcze mnie nie porwala...

Ale wszystko jedno jaka pizame teraz kupuje, to nadal swoj rozmiar co wczesniej... w cyckach nie uroslam, vrzuch sie w kazdej miesci, a spodnie wrecz za szerokie bo w nogach i tylko wrecz schudlam...

Ja jeszcze jakas jedna musze sobie do szpitala kupic, jedna juz mam, tez gora dobra, bo to ciazowa/do karmienia, ale spodnie dosc duze...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
‹‹ 484 485 486 487 488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ