Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Foxy to u mnie nic takiego się nie stało. ☺️
Wyglądają tak jak przed praniem tylko te takie zaprasowania na brzegach się rozprostowały ale wydaje mi się, że to normalne. 🤷🏻♀️
Prałam je w 90 stopniach i wirowałam na 800. 😆Foxy lubi tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Cześć dziewczyny,
Dawno się nie odzywałam, ale wiele się działo.
Mam pytanko do wszystkich które miały już usg 3 trymestru.
Jakie były wasze przepływy w 30 tc.
tzn. tętnicy środkowej mózgu
PI
PSV
oraz współczynik.
bardzo się martwię, że moje są słabe.
a tak w ogóle wesołych świat
-
Ja kupowałam muśliny w trojpakach z allegro, jestem zadowolona, dużo prałam z córką, a są w bardzo dobrym stanie. Tetry też tam kupowałam,ale tu różnie. Jedne spoko, inne już wyrzuciłam. Nawet od jednego sprzedawcy, miały się różnić wzorem tylko. Białych nie kupowałam, bo każda plamkę od razu widać i się szybko sine robią. Ja przynajmniej mam problem z utrzymaniem bieli.
Podczytuje kwietniowki, bo to ich miesiąc i patrzę jak zaczynają się sypac i się nakręcam porodem już. A nic nie mam gotowe. Ciuszkow nie chce mi się prac, o torbie nawet nie myślałam. I nie wiem, czy się w kwietniu za to zabiorę. Motywacji do tego brak;/ -
Ja już leżę z nogami do góry 😁 Niby dużo nie przygotowałam na Święta a prawie cały dzień w kuchni.
Noelle przeprszam za głupie pytanie ale czy ja tam widzę papier toaletowy w walizce? Nigdy nie leżałam w szpitalu w Polsce, dlatego w głowie mi się to nie mieści, że nawet takich podstawowych rzeczy nie zapewniają 🤦🏼♀️ Dobrze, że już jesteś spakowana, będziesz spokojniejsza 👍
Dzięki niektórym z Was pozytywnie nastawiłam się na poród naturalny, pomimo wszystkich moich lęków, a dzisiaj rozmawiałam z ciotką, która jest pielęgniarką, i mnie nastraszyła bo jej wnuk urodził się niedotleniony, dlatego że lekarze zwlakali z cięciem i jej zdaniem skoro mam możliwość zażyczyć sobie cesarkę to od razu. Znowu mam mętlik w głowie 🙈
I znowu nasze " kochane teściowe " 😂 Jedna daje w prezencie znicz inna pcha się na porodówkę a moja od Bożego Narodzenia ( jak się dowiedziała o ciąży i pogratulowała) do tej pory zero zainteresowania, nawet nie wie na kiedy mam termin...
Zdrowych i spokojnych Świąt. Następne będą już z nowym członkiem rodziny ❤ -
Hej Dziewczyny. Zdrowych świąt! My tak smao jak w zeszłym roku odpuściliśmy wyjazd i siedzimy w domu. Nie mamy zadnych swiatecznych potraw, jest zwyczajnie i domowo ale po naszemu😊
Mala syrenka, tesciowa ma fantazję 😊 myslalam ze tesciowa kumpeli ktora podarowala jej chryzantemy byla ta "jedna na milion" ale wychodzi na to ze jest ich więcej 😂😂
Noelle, szacun za ta walizke. Ja jeszcze nie mialabym co do niej spakowac🙈 mam nadzieję, ze po wtorkowej kontroli nie okaze się, ze musze to zalatwic czym predzej🙈🤷 od srody będę juz na zwolnieniu to wtedy zabiorę sie juz ostro za ta wyprawkę 😅😅
Mama po przejściach, tak w PL papier lepiej mieć ze sobą. Smutne ale prawdziwe. Ja w szpitalu bylam raz i akurat papier byl i to nawet nie ten szary najtanszy, ale wiem ze to niestety nie jest norma, wiec przezorny zawsze ubezpieczony😊😅
-
Mama po przejściach papier toaletowy to niestety podstawa. 🙈
Staram się to tłumaczyć względami higienicznymi na takim oddziale - żeby niby nie przenosić sobie do rany zarazków, które ktoś mógł nanieść na papier ale w głębi duszy wiem, że to po prostu Polska. 😂Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Mnie do spakowania walizki skutecznie zmotywowały dwie ostatnie wizyty 😅 do walizki brakuje mi garstkę rzeczy po które skoczę do rossmanna od razu po świętach. Zostanie tylko spakowanie. Koszule mam już uprane, uprasowane. Część rzeczy syna suszy się na suszarce. Właśnie u mamy skoczyłam grzebać w rzeczach do zabrania ze sobą. Tylko tak jak radziliście muszę dokupić tych malutkich ciuszków. Paczkomat będzie się grzał po świętach 🤣
A mnie teściowa dziś tak gościła, że chyba pęknę z przejedzenia 😅 do tego na chwilę obecną kupiła dla wnuka więcej rzeczy niż ja. Dostałam też reklamówkę słodyczy moich ulubionych. Ciepły koc, polar, z 200 kapsułek do zmywarki... nie mam już gdzie tego magazynować 😅 -
Noelle, gratulacje że już się spakowałaś i do takiej walizeczki! Ojjj tak papier to podstawa, mi mąż ostatnio dowoził bo szpitalny był okropny! Wolałam mokre chusteczki od tego papieru ściernego w toalecie 😅
Też mam w planach zacząć się pakować, dziś przestraszył mnie widok w lustrze- jakoś dziwny, niski brzuch ( przecież to nie czas na opadanie brzucha 🤔). Później komentarz teściowej-nie dość że mały to jeszcze strasznie nisko ten brzuch. A później mąż, że coś mi się z brzuchem stało. Myślę że to maluch się jakoś odwrócił, ale.... Lepiej mieć gotowca w szafie niz kilka godzin kompletować torbę w razie awaryjnej sytuacji -
Noelle, serio podziwiam cię za organizację! 👏Ja jeszcze nie wszystko spakowałam do walizki dla siebie, a niunia się nie zmieści. Mam już w koszyku na allegro dodatkową torbę na rzeczy malutkiej 🤣
10 lat starań
26.08.2018r. decyzja o ivf
28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET22 czerwca FET
28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się
17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET
13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl
12.10 FET
7dpt beta 134,31mIU/ml
9dpt beta 318,49mIU/ml
11dpt beta 745,15mIU/ml
Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
(21dpt hcg total 27973,8mIU
23dpt hcg total 34761,5mIU)
23dpt beta 34558,50mIU/ml
16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤ -
Noelle wrote:Foxy to u mnie nic takiego się nie stało. ☺️
Wyglądają tak jak przed praniem tylko te takie zaprasowania na brzegach się rozprostowały ale wydaje mi się, że to normalne. 🤷🏻♀️
Prałam je w 90 stopniach i wirowałam na 800. 😆
ok, to chyba kupiłam jakis szajs, ale na allegro jest tego tyle...
-
Dziewczyny, Zdrowych, Spokojnych i Rodzinnych Świąt dla nas wszystkich🐣🥚
My w tym roku spędzamy Święta w domu, jutro tylko obiad u Taty, a i tak jakoś od 3 dni nie wiem w co ręce włożyć. Przy zainteresowanej wszystkim 2,5 latce każda czynność zajmuje więcej czasu; ciekawe jak będzie przy dwójce😁
Co do przygotowań, to ja jeszcze jestem w polu, tzn, większość kupiona, dziś skończyłam segregować rzeczy po córce i to co dokupywałam, ale pranie i prasowanie wszystkiego jeszcze przede mną, myślę zabrać się za to końcem kwietnia.Podobnie o pakowaniu torby jeszcze nie myślę, ostatnio pakowałam ją wieczorem dzień przed wyznaczonym terminem cesarki😀
-
Alaia, wiem o czym mowa! Nasze starsze dziewczyny w bardzo zblizonym wieku, wiec u mnie tez wszystko robione 8x wolniej, z pomoca mojego skrzata🤣
Co do torby, ja ostatnio pakowalam wieczorem 16.08, a 17.08 o 8 rano mialam sie stawic na porodowce na wywolanie
Takze jak teraz chociaz dzien wczesniej spakuje, to i tak sukces🤣
Poki co, to nawet rzeczy malego, te kupowane leza w szufladzie komody, a te po corce unisex w piwnicy w workach prozniowycg🤣🙊
I poki co nie zapowiada sie na najblizsze 2 tyg pogoda zachecajaca do prania...
Chyba, ze czwartkowa wizyta mnie pogoni...
No i dalej sie nie zdecydowalam, wiec i nie zamowilam drugiej pizamy
Rzeczy drogeryjnych tez jeszcze nie mam i w planach mam jakos w maju kupic...
A nie, mam juz 2 paczki pamperkow hipp, bo mialam w apce -25% na nie
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Noelle, podziwiam Cię, ja mam już zapakowaną prawie całą średnią walizkę, a nie ma w niej jeszcze rzeczy dla małego, becika, kocyka,pieluch, laktatora, butelki filtrującej i jedzenia (nie jem mięsa więc muszę się wyposażyć w jakieś jedzenie). I pewnie jeszcze kilku rzeczy...
Czy butelki do karmienia trzeba też ze sobą brać do szpitala?Wiek 41 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
Niedrożny prawy jajowód
Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
3 cykle z clo 😢
07.2018 AMH 2.32
08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
03.2019 start aku, supli itp.
03.2019 AMH 1.16
04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
07.2019 kwalifikacja do AZ
07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
-
Ja tak samo jeszcze nic do szpitala nie spakowane. Higieniczne produkty jeszcze nie kupione, rzeczy córki nie wyprane i leżą w pudełkach w szufladzie łóżeczka. Czekam do końca kwietnia aż przyjdą meble i chyba dopiero wtedy się zmotywuję i zacznę prac i układać w docelowym miejscu.
Ale higieniczne produkty może faktycznie zacznę powoli kupować. Ubranka są, najwyżej szybka sterylizacja w pralce i do torby a z cała reszta będzie problem jak wybije za wcześniej godzina zero
-
Klarcia ja miałam usg 3 trymestru we wtorek (byl to 30 t 3 d ciąży) i wyniki przepływów w tętnicy środkowej mózgu są takie:
PI:1,79
PSV: 48 cm/s
Współczynnik mózgowo - pępowinowy: 1,99
A w tętnicy pępkowej przepływy:
PI: 0,9
RI: 0,6
We wnioskach mam zapisane ze przepływy są w normie. -
Ja mialam i 4tyg temu przeplywy w glowie, pępowinie itp sprawdzane, teraz we qtorek tez ale akurat z przeplywow nie dostaje wydrukow, jedynie z wymiarow malego, a te z przeplywow lekarz sobie wpina w moja karte... ale oba razy byly na szczescie odealne... teraz w czwartek jade na dodatkowe usg dopplerowskie, a za 2,5tyg znow u mojego gina
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Wesołych świat! Ja już u rodziców dlatego się nie odzywałam. W poniedziałek jedziemy do teściowej i tez przeraża mnie wizja odwiedzin po porodzie. No będzie chyba cały czas;/ Nie wiem co zrobię...;/ jest kochana, ale co za dużo, to nie zdrowo tym bardziej na początku z dzidzia.
Co do torby to ja nie mam jeszcze nawet nic poorane, nie zamówiłam rzeczy z apteki, ale jeszcze 2,5 miesiąca wiec na spokojnie wszystko sobie ogarnę, łącznie z kącikom w sypialni dla synka.
A teraz muszę starać się trzymać z jedzeniem, bo już nie wybiegam😄 tego co nazbieram😄🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2021, 06:35
Maggi lubi tę wiadomość