Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też boję się cesarki, chciałabym urodzić naturalnie, ale też wychodzę z założenia, że nie ma się co nastawiać. Moja siostra była nastawiona bardzo na poród naturalny, skończyło się cesarką i strasznie to przeżywała. Chyba też dlatego, że jednak po cesarce dochodzi się wolniej do siebie, szczególnie jeśli ktoś uwielbia sport może być to dość uciążliwe.
Nikooa Ty nie masz twardnień brzucha, a ja wczoraj pół dnia miałam brzuch jak kamień. Są dni, że jest zupełnie normalny i nagle dwa dni mega twardy 🤷♀️ i w sumie mam tak od miesiąca już.34 👩🏼🦰34 👨🏻🦰
2021 synek ❤️
09.02 ⏸️ 12dpo
11.02 beta 114 14 dpo
13.02 beta 258 16dpo
13.02 Progesteron 31
21.02 beta 2651 i próg 17,8
22.02 usg jest pecherzyk 6mm(prawdopodobnie 5+1)
💔25.02 beta prawie wcale nie przyrasta -
U mnie mloda glowkowo, ale czuję ją dosłownie wszedzie, najbardziej to po bokach, więc moja wyobraźnia tego nie ogarnia, najwyraźniej pójdzie w akrobatyke😅😅
Zgagi na szczęście nie mam wcale, wspolczuje Wam. Twardnienia są, częste.ale niebolesne. Jedyne co mnie martwi to waga malutkiej. Mam nadzieję, ze dziś lekarz bedzie mial dla mnie jakies dobre wieści 🙏
Milego dnia i powodzenia wszystkim wizytującym!!
Edit. O! I i u mnie 3 z przodu! 🙈🙈🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2021, 08:47
Maggi lubi tę wiadomość
-
Mój mały tez główkowo ułożony a czuje go wszędzie, czasem w kilku miejscach na raz, nie mam pojęcia co on tam za akrobacje wyczynia 😀 przed świetami miałam kilka dni ze słabiej go czułam i już zaczynałam się martwić ale teraz malutki znowu mocno szaleje dniami i nocami.
Ja zgagę tez miewam, wczoraj wieczorem strasznie mnie męczyła ale narazie staram się nie brać na to leków.
Co do porodu to ja tez boje się cc ale również sn. Staram się nie nakręcać, co ma być to będzie, postaram się jak najlepiej przygotować do sn, tylko tyle mogę zrobić żeby być spokojniejszą, na resztę nie mam wpływu. -
Wrzucam świąteczne brzuszki ☺️ Mój ten większy i kolorowy siostry ten czarny i mniejszy 😀 siostra 36 tcWiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2021, 21:12
espoir, Noelle, Papillon, Cyprysek89, Mala_syrenka, Veruka, Alaia77, Chaos, unify, Nikola, AśKa31, kamkam, Maggi lubią tę wiadomość
-
U mnie też występuje coś a la zgaga albo bardziej nawet refluks.
Ja pojem szczególnie wieczorem i leżę to mi podchodzi to jedzenie do gardłaAle nie mam typowej zgagi, że cokolwiek mnie piecze czy inny dyskomfort. Po prostu się czasem cofa
Co do porodów bardziej mam stracha przed SN nić CC, ale i tak wolę SN. Jestem z tych chyba staromodnych bab, co po prostu chcą przeżyć w życiu poród. Do CC też mnie nie motywuje dłuższy okres bez ćwiczeń w połogu czy właśnie sam fakt blizny, która później może stwarzać jakieś problemy. Niemniej jak pisałyście, to jest decyzja lekarzy. W ostatniej chwili może się poród skończyć CC i jeśli będzie taka konieczność nie będę im lamentować. Ale przygotowuje się do porodu SN jak mogę, żeby jeśli to będzie w jakikolwiek sposób zależeć ode mnie - od mojej siły itp. żebym podołała.
Chociaż podejrzewam, że życie mnie zaskoczy i będę błagać o CC zanim do szpitala dojadę -
Któraś z Was pytała o masaż krocza - nie znam też nikogo kto to robił i nie mam porównania jak się późnej kończyło (zresztą w mojej rodzinie i wśród znajomych chyba z 90% porodów kończyło się CC).
Ale ja zamierzam masować od 34 tc. Dam znać czy pomogło -
My już po wizycie Leoś waży ok 1553g i sprawdzałam centyle to ok 75 🤷♀️ główka 277mm a brzuszek 256mm tylko nóżki wyszły nam jakieś duże 59mm 🤦♀️, ułożony glowkowo, szyjka ładna zamknięta ale luteinę mam brać do 34tc i w razie twardnienie brzucha nospe.
Co do sesji zdjęciowej to mam umówiona teraz na sobotę i rano fryzjera i makijazystke (ale muszę być też przygotowana ze nie otworzą salonów przez obostrzenia i będę się czesac i malować sama). A popołudniu od razu mam baby shower także weekend zapowiada się super 🎉💃🎂🎁Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2021, 11:32
Mama po przejściach, Papillon, _agrafka_, Marta9191, unify, Noelle, kamkam, Alaia77, Santi_14, Maggi, Veruka, Bee, Bajka111 lubią tę wiadomość
-
Ja w sobotę robię baby shower siostrze, będzie to niespodzianka dla niej, nic nie wie ☺️ Mam nadzieje ze wszystko się uda ✊
Na sesje jestem umówiona na luźno z moim znajomym fotografem, chcemy zrobić coś w plenerze wiec teraz trzeba poczekać na ładniejszą pogodę ale myśle ze tak za 2 tyg już zrobimy bo później to już pewnie będę za gruba 😀 -
Aska, podobnie jak u nas, bo ostatnio (w 28+4) glowka 272mm, brzuszek 259mm, a nogi tez 59mm🤣
U nas nizki zawsze dlugie, w 24+4 mial 49mm nozki🙈
W czwartek kolejne usg, jestem ciekawa...
Co do sesji ja jestem jeszcze przedAśKa31 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Nikola wrote:Dziewczyny mozecie polecić mi jakaś fajna poduszkę do karmienia.
Ja zamawialam na allegro poduszkę do spania. Z niej mozna zrobic tez do karmienia
Coraz więcej osób robi baby shower😀 moje koleżanki nie miały, więc mi też pewnie nie zrobią 😀 bo przyszła mama tego nie organizuje? To cos jak panieński przed ślubem?Nikola lubi tę wiadomość
-
Ja zamowilam poduszke do karmienia z Jukki... zobaczymy jak sie sprawdzi... przy corce korzystalam z tej do apania i mialam specjalnie do karmienia z theraline, obie sie nie sprawdzily
Nikola lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Pocieszę Was, że ja mam sesję 7 maja czyli w 35 tc! Wcześniej nie było terminów tam gdzie chciałam.
I przez to właśnie mam mega stres ile utyję do tego czasu...
A robicie właśnie baby shower? Ja mam zaplanowany na 23 kwietnia. Z doświadczenia to są krótkie posiadówki czy się przeciąga w imprezkę? Przyznam, że nie chciałabym mieć do środka nocy gości a wyganiać też średnio. Chyba, że z góry napiszę dziewczynom do której przewiduję.
-
unify wrote:Ja zamawialam na allegro poduszkę do spania. Z niej mozna zrobic tez do karmienia
Coraz więcej osób robi baby shower😀 moje koleżanki nie miały, więc mi też pewnie nie zrobią 😀 bo przyszła mama tego nie organizuje? To cos jak panieński przed ślubem?
Ja chcę zrobić coś na wzor baby shower i zaprosić koleżanki z pracy, dawno się już nie widziałyśmy, bo prawie od samego początku ciąży jestem w domu i one jeszcze u mnie nie były po przeprowadzce do nowego domu, ale nie wiem jak będzie sytuacja wyglądała. Za wszelką cenę też nie będę ryzykować, bo ciągle mam od nich jakieś wieści ze jak nie jedna to inna na kwarantannie, więc już sama nie wiem czy coś wypali. A po porodzie to już w ogóle będzie strach organizować jakieś odwiedziny. -
Pisałyście o trudnym dochodzeniu do siebie po cc i o sporcie po cc. Powtórzę, że to wszystko kwestia indywidualna. Ja robiłam bardzo delikatne brzuszki po 4 tygodniach a po 6 już normalnie ćwiczyłam, więc zupełnie jak po sn. Generalnie moje koleżanki, które rodziły sn dłużej dochodziły do siebie, były bardziej obolałe, nie mówiąc o problemach ze współżyciem. Nie ma reguły i jednakowej ciąży i połogu.