X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja najbardziej boje się tego, że wyniknie coś zmuszającego mnie do cesarki. 🤷🏻‍♀️
    Wiem, że nie jestem w stanie przygotować się na ten ból - mimo wszystko mam w sobie tyle ciekawości jak to będzie, że jakoś bardzo się tego porodu sn nie boję. 😄
    Wiadomo stresik jest i co śmieszne boje się takich głupot jak np dojazd do szpitala. 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 19:26

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a macie jakaś apke na mierzenie skurczy?

• Nikola Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Damy radę! Ja staram się myśleć tak jak mówiła jedna położna. Mam nie myśleć o bólu tylko o tym, ze ten ból sprzyja urodzeniu mojego dziecka, oddychac i wyczuć co sprzyja jego niwelowaniu. A JAK POJAWI SIĘ MYSL BOLI, to myśleć, rodzę swoje dziecko.😁 Gorzej, ze ja jak staram się o czymś nie myśleć, myśle o tym jeszcze bardziej😁

• AśKa31 Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mojej apce ciąża+ jest opcja mierzenia skurczy i też ruchów dziecka.
    Ja się zastanawiam ostatnio czy popuszczam mocz bezwiednie czy to wody się sączą. Noszę wkładki i są mokre ale żadnego zapachu ani koloru. Czasami nawet wkładka przesiąknie. To normalne?

iv098u69zmfsq3uc.png
    lprkjw4z1buxtr1n.png
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AśKa31 wrote:
    Ja się zastanawiam ostatnio czy popuszczam mocz bezwiednie czy to wody się sączą. Noszę wkładki i są mokre ale żadnego zapachu ani koloru. Czasami nawet wkładka przesiąknie. To normalne?

Jakby to był mocz to byś rozpoznała właśnie po zapachu. Ktoś pisał, że są w aptece paski sprawdzające czy to wody płodowe. Nie chcę Cię straszyć, ale moja koleżanka z pracy miała podobnie jakieś 1,5 miesiąca przed porodem, pojechała sprawdzić na izbę przyjęć i już jej nie wypuścili.

OrT4p2.png
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AśKa31 wrote:

Bardzo możliwe, że mocz. Ja też myślałam, że wody się sączą, było mokrawo ale bezbarwnie ale jak zaczęłam łykać urofuraginę, która zabarwia mocz na żółto-pomarańczowy to już wiedziałam co to 🙈

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • unify Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez sporo "cieknie" i również mam wrazenie,ze czasami popuszczam bezwiednie🙈 tylko ja biorę luteine dopochwowo, stąd większa ilość upławów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 19:50

atdc2n0a92hantdh.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szczególnie po nocy jest masa wydzieliny. Jak nie zdążę założyć wkładki zanim rano się rozchodzę to mam majtki mokre na wylot 🙈 wydzielina często wodnista lub przypominająca śluz płodny.
    U mnie akurat poziom wód sprawdzany był w czwartek i jest ok.

• AśKa31 Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek mam wizytę i się skonsultuje, w badaniach ostatnio wyszło mi tsh podwyższone na 2,9 mimo brania eutyroxu 25, w dodatku erytrocyty i hemoglobina niska (anemia?) i jak na złość znowu dość liczne bakterie moczu także jak się jeszcze wody sączą to już będzie ekstra 😓

iv098u69zmfsq3uc.png
    lprkjw4z1buxtr1n.png
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka z tego co wiem to TSH w 3 trymestrze zaczyna się zwiększać fizjologicznie. Ja wyczekiwana wizytę mam jutro!!!! Nareszczcie, ale badania będę robić dopiero za dwa tygodnie.

• Nikola Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez teraz mam znacznie zwieszona wydzielinę i miałam was pytać czy tez tak macie.

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka według mojej endokrynolog prawidłowe tsh w trzecim trymestrze jest między 0,3-3.

OrT4p2.png
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja całą ciąże mam dużo wydzieliny 🙄 i tak 30 min po wstaniu mam taki wyrzut bialy na bieliznę 😁 więc dopiero wtedy prysznic i się przebieram 😁

A co do popuszczania to nie mam takiego "samoistnego" ale przy kichnięciu już mi się zdarzyło 🙈🙈🙈

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też całą ciąże mam masę wydzieliny a ostatnio to już prawdziwa katastrofa.
    U mnie jest to taki biały śluz ale wokół niego jest wielka mokra plama jakby od wody. 😉

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaC, ja tam wierze, ze sa kobiety, kyore autentycznie rodza odczuwajac maly bol... pewnie ich malutko, no ale.istnieja, wiec moze ktores z nas beda nalezaly do grona szczęśliwcow ;)

Mala syrenka, ja po pol godzinie, jak mnie polozna zbadala i powiedziala, ze jeszcze ok 1,5h i bedzie po wszystkim myslalam, ze aobie chyba ze mnie zartuje, a po godzinie mowilam, ze nie dam rady i blagam o cesarke, a do meza, ze jak drugie, to tylko planowane cc🙈
    A teraz mimo strachu moja największa porodowa nadzieja jest, ze uda sie sn bez komplikacji...

Marta, u mnie w szpitalu sa body + pajace... ale dziecka calego nie trzeba rozpinac do przebrania... przynajmniej ja nigdy noe rozponalam calosci, zeby zmienic pieluszke... zawsze tylko dol do mniwj wiecej wysokosci bioder/niskiego pasa i tyle mi wyatarczalo... ja nawet w nicy spiworka nie sciagalam tylko do polozy odpinalam od dolu...

Ale body z polspiochami tez dadza rade... moja od wyjscia ze szpitala chodzila w dzien tylko body+polspiochy, mialam z h&m wszystkie te malutkie one mialy taki szeroki wywijany pas bez gumki i super lezaly, nic corki nie uwieralo, mimo ze z niej bardzo ruchliwy noworodek byl, co sie ruszal nawet przez sen...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AśKa31 wrote:
    We wtorek mam wizytę i się skonsultuje, w badaniach ostatnio wyszło mi tsh podwyższone na 2,9 mimo brania eutyroxu 25, w dodatku erytrocyty i hemoglobina niska (anemia?) i jak na złość znowu dość liczne bakterie moczu także jak się jeszcze wody sączą to już będzie ekstra 😓

Mi przy 2,6 gin/endo zwiększyła dawkę letroxu i marudziła, że za wysokie.

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • Chaos Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też należę do teamu #mokro#duzowydzieliny, na szczęście poki co wszystkie badania moczu w normie, więc jestem spokojna.

Moja mloda jest taką akrobatka, ze smiejemy sie, ze uczy się juz chyba siadać albo nawet chodzic😂, bo to co wyczynia i jak to widać jest wprost niesamowite. Trochę mnie to martwi bo wygląda na to ze wciaz ma duzo miejsca, a przeciez w miarę rosniecia powinno jej juz tam być ciasniej i ciezej takie harce odczyniac... No nic, jutro mam wizytę to się przekonam...

A no i mam wrazenie ze mi gmera tak mega nisko, ale chodzi mi nie tyle o sam nacisk glowki, ktory tez odczuwam, bo od dawna jest dosc nisko, ale mam poczucie jakby mi tam grzebała ręka 😅.. Kurczę ale to chyba niemożliwe 🙈 nie wiem co to jest 🙈🙈🙈

Odnośnie pamięci co do porodu, to ja jednak nie pamiętam zbyt wiele... Np nie pamiętam jak bardzo mnie bolalo, ze pojechalismy na porodowke.. No nie pamiętam, wiem tylko ze skurcze byly juz regularne i nie pomogla kąpiel...natomiast to okazal sie i tak falstart, bo mimo przyjecia, regularnych skurczy i rozwarcia to akcja po jakims czasie się zatrzymala i z porodowki trafilam na przedporodowa, a potem na patologie ciazy. Urodzilam 3 dni pozniej i pamiętam, ze "za drugim razem" mialam mocne bole krzyzowe i wtedy to juz naprawde bylo to i poszlo dosc sprawnie. Parte bolaly baaaaardzo ale tez juz nie potrafię sobie tego bolu wyobrazić... Ale moze to i lepiej, teraz nie mysle w ogole o porodzie, chce pojechac, urodzic szybko i sprawnie i wrocic do domu 😊

Do szpitala zabiore pewnie pajacyki. Myślę, ze tam nie da się zmarznąć, a mi z pajacami bylo przy synku przynajmniej najwygodniej i faktycznie nie trzeba bylo kombinowac z tym klipsem przy kikucie.

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chaos, u mnie corka takie cuda wyczyniala do samego konca ;) moj brzuch caly czas skakal, wypychal sie i co jeszcze mozliwe, taka sama wiercipieta jest z niej od dnia porodu po drugiej stronie brzucha ;)

Teraz z synem jest tak samo, o ile nie jeszcze bardziej, a przeciez na usg qypada wiekszy niz tp... zreszta juz czasem czuje, ze ma nogi pod zebrami wiec musi byc dlugi, a i tak dzikie harce wyczynia, ze szkoda slow...

A z tym gmyraniem, wiwm o co chodzi... ja mialam tak czeato pod koniec ciazy z corka i teraz mam tak samo czeato wrazenie jakby mi tymi malymi paluszkami w szyjce lub w pachwinach gmyral, tak jakby mnie tam polaskotac chcial... chyba najbardziej nielubiane przeze mnie uczucie🙈

Chaos lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chaos i takie historie i podejście napawa mnie optymizmem. 😂
    Nasza dzidzia też tak wydziwia ale mam wrażenie, że już zupełnie nie ma miejsca - każdy najmniejszy ruch czuję jak rozciąganie macicy do granic możliwości a czkawkę ma chyba ze sto razy dziennie. 🙈
    No i też stuka mnie po podwoziu. 🤪

Chaos lubi tę wiadomość

• kamkam Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się już ciężko oddycha, mimo niezbyt dużego brzucha. Jak chodzę to wydaje mi się że zgubię syna- mam taki dziwny ucisk na szyjkę oraz ból w podbrzuszu od co najmniej tygodnia. Po dłuższym spacerze wydaje mi się że ktoś mi szpilki wbija w szyjkę. Nie pamiętam takiego uczucia z pierwszej ciąży. Dobrze że jutro lekarz . I to w końcu mój lekarz! Mam nadzieję że nic się nie zmieni i wizyta dojdzie do skutku 🙏
    A poniżej brzuszek z 34 TC. Dodatkowe 6-7 kg od początku ciąży 🤭

c88a09b04f64.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 21:13

Chaos, Mala_syrenka, _agrafka_, Veruka, unify lubią tę wiadomość

gg64j48a867cxnry.png
    1usasg18efbg4zod.png
‹‹ 564 565 566 567 568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ