X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam w te wywolywanki za bardzo nie wierzę. Piłam napar z liści malin i olej z wiesiołka, chodziłam kilometry, mieszkanie na błysk, jadłam ananasa z chilli, skakałam na piłce, stary to prawie już przede mną uciekał, bo wlazilam na niego po 2 razy dziennie, a urodziłam 39+4. Chociaż, może gdyby nie to, to bym skończyła na indukcji w szpitalu😃

• espoir Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle wrote:
    Espoir bo to jest już ten etap, że bardzo chce się urodzić ale jednocześnie bardzo się nie chce. 😂
    taaa niby się chce, ale niech się zacznie to pierwsza myśl "o kur*a, tylko nie to, jeszcze nie!" 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2021, 23:08

NatkaZ, Foxy, Noelle, Mala_syrenka, Veruka, unify lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    taaa niby się chce, ale niech się zacznie to pierwsza myśl "o kur*a, tylko nie to, jeszcze nie!" 🙈

😂😂🤣🤣 W punkt!

espoir, Noelle lubią tę wiadomość

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia co do butelki to zawsze na wszelki wypadek możesz spakować. Cjociaż nie wiem czy pozwolą u_ywać swojej. U nas w szpitalu stało mm gotowe już w tych buteleczkach, a obok leżały smoczki więc jak była potrzeba to wystarczyło podejść i wziąć 😊

Monia66 lubi tę wiadomość

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szpitala ostatnio mialam 4 koszulki (na wszelki wypadek wzielam wiecej bo to malo miejaca zajmuje) do karmienia, dwie pary legginsow i dwie pizamy... teraz tez tak biore bo mi starczylo, a nawet zostala koszulka...
    Mialam tez bluze, ale jej ani razu nie ubralam...
    A no i mialam koszulke jedna dluzsza do porodu w torbie na porodowke, ale tez jej nie wykorzystałam...

Przekasek chyba zadnych tym razem nie biore, bo juz ostatnio wzielam malo co, a wszystko przywiozlam spoqrotem do domu, nic z tego nie ruszylismy... jedynie wezme butelke coli jakbym kopa potrzebowala juz w trakcie porodu...

Mama po przejsciach, przykro mi, ze sie rozczarowalas wizyta ;/ ja jestem ciekawa jak to bedzie u mnie teraz w czasie korony wygladac... bo moze byc zupelnie inaczej niz bylo... chocbu sam brak obecmosci meza na tej wizycie...

Co do odwiedzin, u nas mozna w zaleznosvi od sytuacji pandemicznej odwiedziny 2-4h no ale... i tak mamy dziecko w domu, wiec nawet te 2h w czasie jak mala bylaby w przedszkolu to juz duzo... jedyne co to moze odwiedzac tylko jedna i ta sama osoba... nie moze byc tak, ze np do kogos przyjdzie dzis maz, a jutro nie moze, to odwiedzi kobiete np matka... nam to obojetne, bo i tak nikogo nie mamy do odwiedzin wielkich, ale pewnie niektorzy ubolewaja...
    Ja ubolewam nad brakiem odwiedzin corki...
    Ale np kuzynce meza jak latem rodzila powiedzieli, ze jesli maz przyjedzie z wozkiem i wezmie na oddzial, to bedzie mogla z malym w wozku zejsc na chwile na dol przed szpital do starszaka i tak zrobili, byli na polgodzinnym spacerku przy szpitalu

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa to daj potem znać jak było u Ciebie😊
    Wczoraj kuzynka, która mieszka w innej części Niemiec, chwaliła mi się, że w sobotę robią chrzciny, bo spadła u nich liczba do 66 i poluzowali. A w moim okręgu ciągle utrzymuje się powyżej 200, więc staram się rozumieć te różnice 😔🙄

OrT4p2.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już ciężko jest chodzić. Teraz zastanawiam się czy do lidla 500 m to iść na piechotę czy jechać autem. Wczoraj musiałam udać się dwa razy w wyprawę po Warszawie to jęczałam sama do siebie dlaczego to miasto jest tak nieprzyjemne do parkowania. Naszą krową to muszę mieć conajmniej półtora miejsca żeby wjechać i otworzyć drzwi, żeby wytoczyć się z brzuchem 🥲
    Chwilę pochodzę i czuję jak mały napiera na miednice. Mężowi mówię żeby chodził za mną po sklepie i w razie co łapał syna jak wypadnie 🤣 boli mnie jakby kość ogonowa, wczoraj wysiadłam z auta to lewej pachwinie zaczęło ciągnąć. Taka już jestem niepełnosprytna że masakra. Ale twardo obstawiam że niech siedzi dopóki nie wyleże się na balkonie w ładnym słońcu ☀️
    Chociaż mam myśli „niech go ktoś w końcu ze mnie wyciągnie”

• Monia66 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Kauflanda 3 minuty spacerkiem od domu, ale staram się chodzić jak najmniej, bo przeraża mnie stanie w kolejce, gdzie przeważnie do kasy jest po 10 osób, zaraz robi mi się duszno i gorąco, wiec w sumie chodzimy tam tylko w weekendy jak mój przyjedzie, żeby więcej rzeczy kupić na raz.
    Mnie przy wstawaniu z łóżka boli lewa pachwina, no i często z boku na bok obracam się na kilka razy, oczywiście dostając przy tym zadyszki 😅

qb3cj48ae751dsv6.png
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle z tego co pamiętam Ty pracujesz w przychodni? 😁mogę mieć pytanko? 😁 chce zmienić lekarza POZ i deklaracje zrobię sobie na pacjent.gov ale chodzi mi o moją kartotekę ze starej przychodni. Oni powinni mi ją wydać? Mam poprosić o ksero? Czy zostaje beż niczego?

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle wrote:
    Ja jakoś nie mogę sobie wyobrazić, że miałabym jeść podczas porodu. 🙈
    Odrzuca mnie od jedzenia w sytuacjach stresowych albo jak źle się czuję więc to może się nie udać. 😅

Właśnie mam podobnie, dlatego nie jadłam nic. Chociaż wszyscy uprzedzali, żeby coś brać. :D

Ja się domyśliłam dziewczyny, że piszecie też w kontekście pobytu w szpitalu i przekąskach. Ale Właśnie o tym mówię, chyba że któraś z Was już ma doświadczenie w tej kwestii jak to jest czy po porodzie automatycznie można odstawić dietę cukrzycową? Bo jednak większość rzeczy takich łatwych do zabrania ze sklepu jest z cukrem. 🙈 Dlatego teraz jak byłam w szpitalu w ciąży to nie brałam nic, mimo że u nas normalnie można dostarczać paczki na oddział, to jadłam tylko szpitalne jedzenie dla świętego spokoju. 😄

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 11:33

Cyprysek89 lubi tę wiadomość

• Noelle Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyprysek musiałabyś zadzwonić do swojej starej przychodni i zapytać czy sami dostarczą dokumentację do nowej przychodni czy musisz wypisać wniosek o skserowanie - na pewno nie dostaniesz oryginału. 😉
    Niektóre przychodnie mają możliwość przefaksowania dokumentacji a niektóre wydają samą kserokopię. I jakby ktoś chciał Cię naciągnąć na kasę za ksero to pamiętaj, że według rozporządzenia pierwsza kserokopia dokumentacji medycznej jest za darmo i mogą Cię pocałować w nos. 😁
    Generalnie przenoszenie kartoteki nie jest konieczne i to już zależy tylko od Ciebie. ☺️

medimind, Cyprysek89 lubią tę wiadomość

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję za info 😊

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, tak, po porodzie sie cukrzycowa odstawia odrazu i kontroluje sie na czczo i 2h po posilku cukier jak to wyglada

Bajka111 lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się po wizycie. Ignacy waży 2700, ja już wątpię w te pomiary 😅 2 tyg.temu ważył 2 kg.
    Szyjka 2 cm,ale zamknięta. Za to główkę ma bardzo nisko już. Przepływy w normie.
    Miałam dokupować ubranka na rozm 50, ale chyba nie ma sensu.

Mama po przejściach, espoir, Lilak , Batylda, Noelle, unify, Cyprysek89, Mala_syrenka, Veruka, NatkaZ, Bajka111, Alaia77, _agrafka_, Niezapominajka5, Maggi, Santi_14 lubią tę wiadomość

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj problem zupełnie innego typu i pytanie z innej beczki.
    Mój chrześniak ma Komunię pod koniec maja (jednak nie przekładają), widamo już na 100% to nie jest czas na podróże do Poslki, więc mnie nie będzie, ale prezent musi być 😉 Pytałam jego rodziców to wiadomo, najlepiej pieniądze. Ale chciałabym coś pamiątkowego oprócz kasy dać, choć do koperty też nie wiem ile, bo trudno się z kimś porównywać, każdy ma inną sytuację itd.
    Ma któraś może podobny problem w tym roku? 😉 Macie jakieś pomysły?
    Niby pamiątka fajna rzecz, ale z drugiej strony często tylko się kurzy zapomniana, niepotrzebna. I znowu sie okazuje, że dla dziewczynki byłoby łatwiej 😄🙄

OrT4p2.png

Wysłany: 7 maja 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Meldujemy się po wizycie. Ignacy waży 2700, ja już wątpię w te pomiary 😅 2 tyg.temu ważył 2 kg.
    Szyjka 2 cm,ale zamknięta. Za to główkę ma bardzo nisko już. Przepływy w normie.
    Miałam dokupować ubranka na rozm 50, ale chyba nie ma sensu.

Przytył prawie jak mój 🤪 dlatego wczoraj też już zwątpiłam w pomiary. Do walizki wrzuciłam dwa komplety ubranek na 50, reszta na 56. Z tym, że pięć kompletów wymiaru 50 kupiłam wcześniej w super cenie. Wychodziło chyba po 1 zł na nówkę sztukę na Vinted, tylko były uprane. Stan idealny.

• Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam właśnie kolejną potyczkę z Zus'em bo 30 dni to za mało na wydanie decyzji o l4 babie w ciąży 🙄🙄🙄 ja prdl jestem taka zła drugi miesiąc z rzędu moje l4 utknelo w jakimś automacie. I tym sposobem za l 4, które skończyło się 28 kwietnia najwcześniej pieniądze dostane 13 maja 🙄🙄🙄 żyć nie ubierać. Pomijam fakt, że następne l4 już wisi też niezatwierdzone.

Ja mam komunie 22.05 chrześnicy ale daje kopertę i po prostu kupuje taki album komunijny. Ona akurat ma wszystko a ja szczerze nie mam ochoty niczego szukać, a to komunia przekładana już z tamtego roku 🙄

l22ne6ydn4cyrozp.png

Wysłany: 7 maja 2021, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach wrote:
    A ja mam dzisiaj problem zupełnie innego typu i pytanie z innej beczki.
    Mój chrześniak ma Komunię pod koniec maja (jednak nie przekładają), widamo już na 100% to nie jest czas na podróże do Poslki, więc mnie nie będzie, ale prezent musi być 😉 Pytałam jego rodziców to wiadomo, najlepiej pieniądze. Ale chciałabym coś pamiątkowego oprócz kasy dać, choć do koperty też nie wiem ile, bo trudno się z kimś porównywać, każdy ma inną sytuację itd.
    Ma któraś może podobny problem w tym roku? 😉 Macie jakieś pomysły?
    Niby pamiątka fajna rzecz, ale z drugiej strony często tylko się kurzy zapomniana, niepotrzebna. I znowu sie okazuje, że dla dziewczynki byłoby łatwiej 😄🙄

W następnym roku mam komunię u chrześnicy, mąż u chrześniaka. Już nad tym myślałam. Nie kupię zbieraczy kurzu. Pomyślałam, że oboje dostaną to co chcą (w granicach rozsądku, żadnych quadów) + kasa. Czyli np. Planuję przeznaczyć na ten cel tysiąc zł to jeżeli mała zechce rower, czy o czym tam dzieci marzą w tym wieku, to będzie rower, reszta z budżetu dana gotówką. Jest też opcja dogadania się z chrzestnym i współdzielenie droższego prezentu. Podejrzewam, że wypasione rowerki tez mogą osiągać konkretne ceny.
    Tak ogólnie to uważam, że dzieci w tym wieku jednak cieszą się jeszcze z fizycznych prezentów, nie tylko z kasy. Ja czekam na moment aż tylko kasa będzie ich zadowalać 🤣🤣
    Żeby wybrać fizyczny prezent mam zamiar pogadać z rodzicami, chyba że dziecko samo mi powie co chce. Męża chrześniak nie ma z tym problemu, już miesiąc temu wysłał mi link do Allegro z klockami harrego Pottera a urodziny ma na koniec lipca 😆 tylko zapytał czy nie są za drogie i czy wujek będzie miał tyle pieniędzy. Powiedziałam że jak wujkowi zabraknie to mu dołożę 🤣🤣🤣

• Veruka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chaos wrote:
    Ja w trakcie porodu tez nic nie jadlam, tylko woda... No ale to byla noc, swit.. Nie w glowie mi bylo zarcie... Natomiast jakbym miala rodzic kilkanascie godzin to pewnie by cos wjechalo...

Natomiast przekaski przydadzą się po prostu do szpitala bo jedzenie serwują różne i kolacja często gesto wjeżdża o 17(!!!) a potem trzeba sobie radzić🙈

Na tę okoliczność polecam kisiel w proszku - zajmuje mało miejsca a zawsze można chociaż trochę podjeść ☺️

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
‹‹ 637 638 639 640 641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ