X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam w te wywolywanki za bardzo nie wierzę. Piłam napar z liści malin i olej z wiesiołka, chodziłam kilometry, mieszkanie na błysk, jadłam ananasa z chilli, skakałam na piłce, stary to prawie już przede mną uciekał, bo wlazilam na niego po 2 razy dziennie, a urodziłam 39+4. Chociaż, może gdyby nie to, to bym skończyła na indukcji w szpitalu😃

• espoir Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle wrote:
    Espoir bo to jest już ten etap, że bardzo chce się urodzić ale jednocześnie bardzo się nie chce. 😂
    taaa niby się chce, ale niech się zacznie to pierwsza myśl "o kur*a, tylko nie to, jeszcze nie!" 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2021, 23:08

NatkaZ, Foxy, Noelle, Mala_syrenka, Veruka, unify lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    taaa niby się chce, ale niech się zacznie to pierwsza myśl "o kur*a, tylko nie to, jeszcze nie!" 🙈

😂😂🤣🤣 W punkt!

espoir, Noelle lubią tę wiadomość

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia co do butelki to zawsze na wszelki wypadek możesz spakować. Cjociaż nie wiem czy pozwolą u_ywać swojej. U nas w szpitalu stało mm gotowe już w tych buteleczkach, a obok leżały smoczki więc jak była potrzeba to wystarczyło podejść i wziąć 😊

Monia66 lubi tę wiadomość

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szpitala ostatnio mialam 4 koszulki (na wszelki wypadek wzielam wiecej bo to malo miejaca zajmuje) do karmienia, dwie pary legginsow i dwie pizamy... teraz tez tak biore bo mi starczylo, a nawet zostala koszulka...
    Mialam tez bluze, ale jej ani razu nie ubralam...
    A no i mialam koszulke jedna dluzsza do porodu w torbie na porodowke, ale tez jej nie wykorzystałam...

Przekasek chyba zadnych tym razem nie biore, bo juz ostatnio wzielam malo co, a wszystko przywiozlam spoqrotem do domu, nic z tego nie ruszylismy... jedynie wezme butelke coli jakbym kopa potrzebowala juz w trakcie porodu...

Mama po przejsciach, przykro mi, ze sie rozczarowalas wizyta ;/ ja jestem ciekawa jak to bedzie u mnie teraz w czasie korony wygladac... bo moze byc zupelnie inaczej niz bylo... chocbu sam brak obecmosci meza na tej wizycie...

Co do odwiedzin, u nas mozna w zaleznosvi od sytuacji pandemicznej odwiedziny 2-4h no ale... i tak mamy dziecko w domu, wiec nawet te 2h w czasie jak mala bylaby w przedszkolu to juz duzo... jedyne co to moze odwiedzac tylko jedna i ta sama osoba... nie moze byc tak, ze np do kogos przyjdzie dzis maz, a jutro nie moze, to odwiedzi kobiete np matka... nam to obojetne, bo i tak nikogo nie mamy do odwiedzin wielkich, ale pewnie niektorzy ubolewaja...
    Ja ubolewam nad brakiem odwiedzin corki...
    Ale np kuzynce meza jak latem rodzila powiedzieli, ze jesli maz przyjedzie z wozkiem i wezmie na oddzial, to bedzie mogla z malym w wozku zejsc na chwile na dol przed szpital do starszaka i tak zrobili, byli na polgodzinnym spacerku przy szpitalu

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa to daj potem znać jak było u Ciebie😊
    Wczoraj kuzynka, która mieszka w innej części Niemiec, chwaliła mi się, że w sobotę robią chrzciny, bo spadła u nich liczba do 66 i poluzowali. A w moim okręgu ciągle utrzymuje się powyżej 200, więc staram się rozumieć te różnice 😔🙄

OrT4p2.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już ciężko jest chodzić. Teraz zastanawiam się czy do lidla 500 m to iść na piechotę czy jechać autem. Wczoraj musiałam udać się dwa razy w wyprawę po Warszawie to jęczałam sama do siebie dlaczego to miasto jest tak nieprzyjemne do parkowania. Naszą krową to muszę mieć conajmniej półtora miejsca żeby wjechać i otworzyć drzwi, żeby wytoczyć się z brzuchem 🥲
    Chwilę pochodzę i czuję jak mały napiera na miednice. Mężowi mówię żeby chodził za mną po sklepie i w razie co łapał syna jak wypadnie 🤣 boli mnie jakby kość ogonowa, wczoraj wysiadłam z auta to lewej pachwinie zaczęło ciągnąć. Taka już jestem niepełnosprytna że masakra. Ale twardo obstawiam że niech siedzi dopóki nie wyleże się na balkonie w ładnym słońcu ☀️
    Chociaż mam myśli „niech go ktoś w końcu ze mnie wyciągnie”

• Monia66 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Kauflanda 3 minuty spacerkiem od domu, ale staram się chodzić jak najmniej, bo przeraża mnie stanie w kolejce, gdzie przeważnie do kasy jest po 10 osób, zaraz robi mi się duszno i gorąco, wiec w sumie chodzimy tam tylko w weekendy jak mój przyjedzie, żeby więcej rzeczy kupić na raz.
    Mnie przy wstawaniu z łóżka boli lewa pachwina, no i często z boku na bok obracam się na kilka razy, oczywiście dostając przy tym zadyszki 😅

qb3cj48ae751dsv6.png
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle z tego co pamiętam Ty pracujesz w przychodni? 😁mogę mieć pytanko? 😁 chce zmienić lekarza POZ i deklaracje zrobię sobie na pacjent.gov ale chodzi mi o moją kartotekę ze starej przychodni. Oni powinni mi ją wydać? Mam poprosić o ksero? Czy zostaje beż niczego?

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle wrote:
    Ja jakoś nie mogę sobie wyobrazić, że miałabym jeść podczas porodu. 🙈
    Odrzuca mnie od jedzenia w sytuacjach stresowych albo jak źle się czuję więc to może się nie udać. 😅

Właśnie mam podobnie, dlatego nie jadłam nic. Chociaż wszyscy uprzedzali, żeby coś brać. :D

Ja się domyśliłam dziewczyny, że piszecie też w kontekście pobytu w szpitalu i przekąskach. Ale Właśnie o tym mówię, chyba że któraś z Was już ma doświadczenie w tej kwestii jak to jest czy po porodzie automatycznie można odstawić dietę cukrzycową? Bo jednak większość rzeczy takich łatwych do zabrania ze sklepu jest z cukrem. 🙈 Dlatego teraz jak byłam w szpitalu w ciąży to nie brałam nic, mimo że u nas normalnie można dostarczać paczki na oddział, to jadłam tylko szpitalne jedzenie dla świętego spokoju. 😄

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 11:33

Cyprysek89 lubi tę wiadomość

• Noelle Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyprysek musiałabyś zadzwonić do swojej starej przychodni i zapytać czy sami dostarczą dokumentację do nowej przychodni czy musisz wypisać wniosek o skserowanie - na pewno nie dostaniesz oryginału. 😉
    Niektóre przychodnie mają możliwość przefaksowania dokumentacji a niektóre wydają samą kserokopię. I jakby ktoś chciał Cię naciągnąć na kasę za ksero to pamiętaj, że według rozporządzenia pierwsza kserokopia dokumentacji medycznej jest za darmo i mogą Cię pocałować w nos. 😁
    Generalnie przenoszenie kartoteki nie jest konieczne i to już zależy tylko od Ciebie. ☺️

medimind, Cyprysek89 lubią tę wiadomość

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję za info 😊

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, tak, po porodzie sie cukrzycowa odstawia odrazu i kontroluje sie na czczo i 2h po posilku cukier jak to wyglada

Bajka111 lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się po wizycie. Ignacy waży 2700, ja już wątpię w te pomiary 😅 2 tyg.temu ważył 2 kg.
    Szyjka 2 cm,ale zamknięta. Za to główkę ma bardzo nisko już. Przepływy w normie.
    Miałam dokupować ubranka na rozm 50, ale chyba nie ma sensu.

Mama po przejściach, espoir, Lilak , Batylda, Noelle, unify, Cyprysek89, Mala_syrenka, Veruka, NatkaZ, Bajka111, Alaia77, _agrafka_, Niezapominajka5, Maggi, Santi_14 lubią tę wiadomość

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj problem zupełnie innego typu i pytanie z innej beczki.
    Mój chrześniak ma Komunię pod koniec maja (jednak nie przekładają), widamo już na 100% to nie jest czas na podróże do Poslki, więc mnie nie będzie, ale prezent musi być 😉 Pytałam jego rodziców to wiadomo, najlepiej pieniądze. Ale chciałabym coś pamiątkowego oprócz kasy dać, choć do koperty też nie wiem ile, bo trudno się z kimś porównywać, każdy ma inną sytuację itd.
    Ma któraś może podobny problem w tym roku? 😉 Macie jakieś pomysły?
    Niby pamiątka fajna rzecz, ale z drugiej strony często tylko się kurzy zapomniana, niepotrzebna. I znowu sie okazuje, że dla dziewczynki byłoby łatwiej 😄🙄

OrT4p2.png

Wysłany: 7 maja 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Meldujemy się po wizycie. Ignacy waży 2700, ja już wątpię w te pomiary 😅 2 tyg.temu ważył 2 kg.
    Szyjka 2 cm,ale zamknięta. Za to główkę ma bardzo nisko już. Przepływy w normie.
    Miałam dokupować ubranka na rozm 50, ale chyba nie ma sensu.

Przytył prawie jak mój 🤪 dlatego wczoraj też już zwątpiłam w pomiary. Do walizki wrzuciłam dwa komplety ubranek na 50, reszta na 56. Z tym, że pięć kompletów wymiaru 50 kupiłam wcześniej w super cenie. Wychodziło chyba po 1 zł na nówkę sztukę na Vinted, tylko były uprane. Stan idealny.

• Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam właśnie kolejną potyczkę z Zus'em bo 30 dni to za mało na wydanie decyzji o l4 babie w ciąży 🙄🙄🙄 ja prdl jestem taka zła drugi miesiąc z rzędu moje l4 utknelo w jakimś automacie. I tym sposobem za l 4, które skończyło się 28 kwietnia najwcześniej pieniądze dostane 13 maja 🙄🙄🙄 żyć nie ubierać. Pomijam fakt, że następne l4 już wisi też niezatwierdzone.

Ja mam komunie 22.05 chrześnicy ale daje kopertę i po prostu kupuje taki album komunijny. Ona akurat ma wszystko a ja szczerze nie mam ochoty niczego szukać, a to komunia przekładana już z tamtego roku 🙄

l22ne6ydn4cyrozp.png

Wysłany: 7 maja 2021, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach wrote:
    A ja mam dzisiaj problem zupełnie innego typu i pytanie z innej beczki.
    Mój chrześniak ma Komunię pod koniec maja (jednak nie przekładają), widamo już na 100% to nie jest czas na podróże do Poslki, więc mnie nie będzie, ale prezent musi być 😉 Pytałam jego rodziców to wiadomo, najlepiej pieniądze. Ale chciałabym coś pamiątkowego oprócz kasy dać, choć do koperty też nie wiem ile, bo trudno się z kimś porównywać, każdy ma inną sytuację itd.
    Ma któraś może podobny problem w tym roku? 😉 Macie jakieś pomysły?
    Niby pamiątka fajna rzecz, ale z drugiej strony często tylko się kurzy zapomniana, niepotrzebna. I znowu sie okazuje, że dla dziewczynki byłoby łatwiej 😄🙄

W następnym roku mam komunię u chrześnicy, mąż u chrześniaka. Już nad tym myślałam. Nie kupię zbieraczy kurzu. Pomyślałam, że oboje dostaną to co chcą (w granicach rozsądku, żadnych quadów) + kasa. Czyli np. Planuję przeznaczyć na ten cel tysiąc zł to jeżeli mała zechce rower, czy o czym tam dzieci marzą w tym wieku, to będzie rower, reszta z budżetu dana gotówką. Jest też opcja dogadania się z chrzestnym i współdzielenie droższego prezentu. Podejrzewam, że wypasione rowerki tez mogą osiągać konkretne ceny.
    Tak ogólnie to uważam, że dzieci w tym wieku jednak cieszą się jeszcze z fizycznych prezentów, nie tylko z kasy. Ja czekam na moment aż tylko kasa będzie ich zadowalać 🤣🤣
    Żeby wybrać fizyczny prezent mam zamiar pogadać z rodzicami, chyba że dziecko samo mi powie co chce. Męża chrześniak nie ma z tym problemu, już miesiąc temu wysłał mi link do Allegro z klockami harrego Pottera a urodziny ma na koniec lipca 😆 tylko zapytał czy nie są za drogie i czy wujek będzie miał tyle pieniędzy. Powiedziałam że jak wujkowi zabraknie to mu dołożę 🤣🤣🤣

• Veruka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chaos wrote:
    Ja w trakcie porodu tez nic nie jadlam, tylko woda... No ale to byla noc, swit.. Nie w glowie mi bylo zarcie... Natomiast jakbym miala rodzic kilkanascie godzin to pewnie by cos wjechalo...

Natomiast przekaski przydadzą się po prostu do szpitala bo jedzenie serwują różne i kolacja często gesto wjeżdża o 17(!!!) a potem trzeba sobie radzić🙈

Na tę okoliczność polecam kisiel w proszku - zajmuje mało miejsca a zawsze można chociaż trochę podjeść ☺️

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
‹‹ 637 638 639 640 641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ