Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
To,że to są 2 różne rzeczy, to jest oczywiste. Lilak po prostu chodziło, że po przejściach z byłym, który meldunek przy sobie brał pewnie jako argument, jaki to był zajebisty czy coś, to by wolała przy sobie. Kawał drania musi z niego być. Dobrze,że zamknęłas ten rozdział, niektóre kobiety się męczą..
Swoją drogą to przykre, co potrafią zrobić ludzie, których się kocha i się im ufa. Cóż, mówią że od miłości blisko do nienawiści. A nie wyobrażam sobie,że mój mi po rozstaniu by świństwa robił. Ale pewnie niejedna się zdziwiła;D
Torbe zaczęłam pakować. Myślę o jakiś żelkach, swoją drogą są polecane na poród sn, bo mało miejsca zajmują w żołądku, a dają energię. Bezproblemowo się nimi wymiotuje-to już z doświadczenia;D
Wrzucę może jakieś herbatniki i chyba tyle. Podejrzewam,że za bardzo nie będę chciała jeść po cc. Najwyżej później w domu nadrobię
Mężowi spakuje coś do samochodu, bo pewnie będzie czekał aż mnie pokroja z nadzieją,że uda się wejść zobaczyć mała. Ale też bez szaleństw, bo obok szpitala jest McDonald, to sobie skoczy na szybko, chyba że ze stresu mu żołądek ściśnie. -
Mama po przejściach wrote:Ja napewno wezmę ze sobą batoniki musli.
A ile macie koszul/piżam do szpitala? Dzisiaj się przekonałam jak gorąco tam mają a i ponoć kobieta może się bardziej pocić po porodzie.💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Po prostu Zoe wrote:Do szpitala biorę trzy koszule. Jedna porodowa + dwie dodatkowe z opcją karmienia. Podobno przeważnie wypuszczają ze szpitala po dwóch dobach to myślę, że starczy.
Przekąsek jeszcze nie kupiłam,ale myslalam o jakims chrupkim pieczywie, moze batoniku, knopersie 🤷♀️ mam butelke filtrująca, wiec wody juz nie bede targac -
nick nieaktualny
-
Ja biorę 3 koszule, porodową i dwie do karmienia. Getrow na pewno nie, jak sobie przypomnę temperaturę w szpitalu to juz mi goraco... Bede więc się wietrzyć na calego i świecić tyłkiem najwyżej 🙈
Przekasek jeszcze nie kupilam, ale mam tydzien wyjęty z życiorysu w sumie, odpieluchowanie synka plus parę problemow rodzinnych i czlowiek zapomnial ze zaraz rodzi🙈
Wrzucam aktualizację siebie, u mnie juz 11 kg na plusie, więc chyba w sumie bedzie więcej niz w pierwszej ciąży. Musialam dac filtr bo w sztucznym swietle wyszlam bardzo trupio 😂😂
https://zapodaj.net/43a89307f1a1e.jpg.html
unify, Noelle, espoir, Bajka111, Veruka, Santi_14 lubią tę wiadomość
-
gf95 wrote:Tak wiem o co chodzilo Lilak, aczkolwiek ona probowala mi "wmowic", ze dziecko musi byc zameldowane przy matce.
Nic Ci nie próbowałam "wmówić". Jeśli we wniosku nie wskażesz innego adresu to z automatu zameldują dziecko pod Twoim adresem zameldowania. A najlepiej to zadzwonić do byle jakiego USC i się dowiedzieć. To naprawdę nie boli.Bee, Noelle, Bajka111, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lilak wrote:Czy tą cenną dla nas informacją możemy zakończyć ten temat? Ja w każdym razie zamykam. Amen.
😂👍
Ok. To ja też zostanę przy trzech koszulach ( w tym jedna do porodu ), dzisiaj przyszła mi jeszcze jedna, ale ledwo co w biuście weszłam a przecież potem może być jeszcze gorzej więc odsyłam i już nie kombinuję😉 plus dwie koszulki do karmienia i dwie pary legginsów na dzień.
Zaczęłam ostro prac rzeczy dla Małej, bo od 2 dni mam jakieś takie bóle-prądy, nawet nie wiem dokładnie gdzie, jak to nazwać/na dole 😂🙄 To są już te ćwiczenia macicy przed porodem? -
Gf zadajesz pytanie na forum, później sama sobie na nie odpowiadasz, a na koniec masz pretensję, że ktoś odpowiadając „wmawia” Ci swoje zdanie bo nie jest takie jak Twoje z góry założone przy zadawaniu pytania. 😅
Nie rozumie tej sytuacji ale aż poczułam się w obowiązku żeby się odezwać. 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2021, 20:40
Cyprysek89, _agrafka_, Niezapominajka5, Maggi lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Mama po przejściach, a te prądy to w dole brzucha, czy tak jakby głęboko w pochwie?
Bo jak w pochwie, to tu dziewczyny pisały,że jakby dziecko przy szyjce gmeralo. Moja dzisiaj miała do szyjki takie ciągoty,że myślałam,że ja wyprosze z brzucha natychmiast.
W ogóle kuzynka do mnie dziś,że zapowiada się dziec żywotny bardzo, bo brzuch rusza się bez przerwy. Trochę się boje;D -
Mala_syrenka wrote:Mama po przejściach, a te prądy to w dole brzucha, czy tak jakby głęboko w pochwie?
Bo jak w pochwie, to tu dziewczyny pisały,że jakby dziecko przy szyjce gmeralo. Moja dzisiaj miała do szyjki takie ciągoty,że myślałam,że ja wyprosze z brzucha natychmiast.
W ogóle kuzynka do mnie dziś,że zapowiada się dziec żywotny bardzo, bo brzuch rusza się bez przerwy. Trochę się boje;D
Właśnie tak jakby w pochwie, czyli to sprawka Małej? 🤔😄 -
Ja mam spakowane dwie koszule i dwa staniki do karmienia. 🙈
Mam też szlafrok żeby przykryć tyłek chociaż w zasadzie to jest mi wszystko jedno czy ktoś zobaczy, że gdzieś mi coś pociekło. 🤭
Mala syrenka ja też czasami mam taki dzień, że młoda ciągle gmera mi przy szyjce - najgorsze uczucie w ciąży. 🙈
Od razu mam ochotę iść spać i obudzić się dopiero jak przestanie. 😅
No i moja dzidzia też strasznie wierzga. Jak ostatnio poszłam do lekarza do mojej przychodni i usiadłam na chwilę z dziewczynami w socjalnym to były w szoku, że mój brzuch ciągle faluje. 🙈Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️