X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spakowane 3. 1 troszkę luźniejsza do porodu i 2 takie zgrabniejsze. Więcej nie kupuje najwyżej mąż weźmie do prania i przywiezie czyste 😊 a i wszystkie są rozpinane na cycach 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2021, 19:39

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To,że to są 2 różne rzeczy, to jest oczywiste. Lilak po prostu chodziło, że po przejściach z byłym, który meldunek przy sobie brał pewnie jako argument, jaki to był zajebisty czy coś, to by wolała przy sobie. Kawał drania musi z niego być. Dobrze,że zamknęłas ten rozdział, niektóre kobiety się męczą..
    Swoją drogą to przykre, co potrafią zrobić ludzie, których się kocha i się im ufa. Cóż, mówią że od miłości blisko do nienawiści. A nie wyobrażam sobie,że mój mi po rozstaniu by świństwa robił. Ale pewnie niejedna się zdziwiła;D

Torbe zaczęłam pakować. Myślę o jakiś żelkach, swoją drogą są polecane na poród sn, bo mało miejsca zajmują w żołądku, a dają energię. Bezproblemowo się nimi wymiotuje-to już z doświadczenia;D
    Wrzucę może jakieś herbatniki i chyba tyle. Podejrzewam,że za bardzo nie będę chciała jeść po cc. Najwyżej później w domu nadrobię:D
    Mężowi spakuje coś do samochodu, bo pewnie będzie czekał aż mnie pokroja z nadzieją,że uda się wejść zobaczyć mała. Ale też bez szaleństw, bo obok szpitala jest McDonald, to sobie skoczy na szybko, chyba że ze stresu mu żołądek ściśnie.

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I biorę 2 koszule, koszulkę i getry.

• espoir Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach wrote:
    Ja napewno wezmę ze sobą batoniki musli.

A ile macie koszul/piżam do szpitala? Dzisiaj się przekonałam jak gorąco tam mają a i ponoć kobieta może się bardziej pocić po porodzie.
    ja zawsze brałam 3, teraz mam 5.

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • unify Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu Zoe wrote:
    Do szpitala biorę trzy koszule. Jedna porodowa + dwie dodatkowe z opcją karmienia. Podobno przeważnie wypuszczają ze szpitala po dwóch dobach to myślę, że starczy.
    Tez spakowałam 3.
    Przekąsek jeszcze nie kupiłam,ale myslalam o jakims chrupkim pieczywie, moze batoniku, knopersie 🤷‍♀️ mam butelke filtrująca, wiec wody juz nie bede targac

atdc2n0a92hantdh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2021, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 11:32

• Chaos Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę 3 koszule, porodową i dwie do karmienia. Getrow na pewno nie, jak sobie przypomnę temperaturę w szpitalu to juz mi goraco... Bede więc się wietrzyć na calego i świecić tyłkiem najwyżej 🙈

Przekasek jeszcze nie kupilam, ale mam tydzien wyjęty z życiorysu w sumie, odpieluchowanie synka plus parę problemow rodzinnych i czlowiek zapomnial ze zaraz rodzi🙈

Wrzucam aktualizację siebie, u mnie juz 11 kg na plusie, więc chyba w sumie bedzie więcej niz w pierwszej ciąży. Musialam dac filtr bo w sztucznym swietle wyszlam bardzo trupio 😂😂

https://zapodaj.net/43a89307f1a1e.jpg.html

unify, Noelle, espoir, Bajka111, Veruka, Santi_14 lubią tę wiadomość

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Tak wiem o co chodzilo Lilak, aczkolwiek ona probowala mi "wmowic", ze dziecko musi byc zameldowane przy matce.

Nic Ci nie próbowałam "wmówić". Jeśli we wniosku nie wskażesz innego adresu to z automatu zameldują dziecko pod Twoim adresem zameldowania. A najlepiej to zadzwonić do byle jakiego USC i się dowiedzieć. To naprawdę nie boli.

Bee, Noelle, Bajka111, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak wrote:
    Mam już termin cesarki na Madalińskiego.
    10 czerwca 🥰🥰
    który wtedy będziesz miała tydzień i dzień ciąży? 😊

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    który wtedy będziesz miała tydzień i dzień ciąży? 😊

37+6

15b891ccdb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2021, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 11:32

• Lilak Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Ale ja wskaze inny adres;)

Czy tą cenną dla nas informacją możemy zakończyć ten temat? Ja w każdym razie zamykam. Amen.

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

15b891ccdb.png
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak wrote:
    Czy tą cenną dla nas informacją możemy zakończyć ten temat? Ja w każdym razie zamykam. Amen.

😂👍

Ok. To ja też zostanę przy trzech koszulach ( w tym jedna do porodu ), dzisiaj przyszła mi jeszcze jedna, ale ledwo co w biuście weszłam a przecież potem może być jeszcze gorzej więc odsyłam i już nie kombinuję😉 plus dwie koszulki do karmienia i dwie pary legginsów na dzień.

Zaczęłam ostro prac rzeczy dla Małej, bo od 2 dni mam jakieś takie bóle-prądy, nawet nie wiem dokładnie gdzie, jak to nazwać/na dole 😂🙄 To są już te ćwiczenia macicy przed porodem?

OrT4p2.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf zadajesz pytanie na forum, później sama sobie na nie odpowiadasz, a na koniec masz pretensję, że ktoś odpowiadając „wmawia” Ci swoje zdanie bo nie jest takie jak Twoje z góry założone przy zadawaniu pytania. 😅
    Nie rozumie tej sytuacji ale aż poczułam się w obowiązku żeby się odezwać. 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2021, 20:40

Cyprysek89, _agrafka_, Niezapominajka5, Maggi lubią tę wiadomość

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png

Wysłany: 6 maja 2021, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chaos a ja jeszcze miałam w planach spakować taki dłuższy cardigan zamiast szlafroka, który jest na liście mojego szpitala. Ale faktycznie dzisiaj się przekonałam, że na oddziale napewno nie zmarznę 😂

OrT4p2.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach, a te prądy to w dole brzucha, czy tak jakby głęboko w pochwie?
    Bo jak w pochwie, to tu dziewczyny pisały,że jakby dziecko przy szyjce gmeralo. Moja dzisiaj miała do szyjki takie ciągoty,że myślałam,że ja wyprosze z brzucha natychmiast.
    W ogóle kuzynka do mnie dziś,że zapowiada się dziec żywotny bardzo, bo brzuch rusza się bez przerwy. Trochę się boje;D

• Chaos Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam w styczniu i kardigan mialam bo byl ciut dluzszy niz koszule, wiec pewniej się czułam paradując po korytarzu🙈 teraz tez go pewnie zabiorę, choć w pandemicznych czasach pewnie za daleko nie pochodzę 😅

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png

Wysłany: 6 maja 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_syrenka wrote:
    Mama po przejściach, a te prądy to w dole brzucha, czy tak jakby głęboko w pochwie?
    Bo jak w pochwie, to tu dziewczyny pisały,że jakby dziecko przy szyjce gmeralo. Moja dzisiaj miała do szyjki takie ciągoty,że myślałam,że ja wyprosze z brzucha natychmiast.
    W ogóle kuzynka do mnie dziś,że zapowiada się dziec żywotny bardzo, bo brzuch rusza się bez przerwy. Trochę się boje;D

Właśnie tak jakby w pochwie, czyli to sprawka Małej? 🤔😄

OrT4p2.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach wrote:
    Właśnie tak jakby w pochwie, czyli to sprawka Małej? 🤔😄
    i tak długo Ci oszczędziła tych cudownych doznań :P

Mala_syrenka lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spakowane dwie koszule i dwa staniki do karmienia. 🙈
    Mam też szlafrok żeby przykryć tyłek chociaż w zasadzie to jest mi wszystko jedno czy ktoś zobaczy, że gdzieś mi coś pociekło. 🤭

Mala syrenka ja też czasami mam taki dzień, że młoda ciągle gmera mi przy szyjce - najgorsze uczucie w ciąży. 🙈
    Od razu mam ochotę iść spać i obudzić się dopiero jak przestanie. 😅
    No i moja dzidzia też strasznie wierzga. Jak ostatnio poszłam do lekarza do mojej przychodni i usiadłam na chwilę z dziewczynami w socjalnym to były w szoku, że mój brzuch ciągle faluje. 🙈

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
‹‹ 635 636 637 638 639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ