X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 11:31

• Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie przekąski wsadziłyście do walizki?
    Dziś kupiłam ciastka belvita, herbatniki, landrynki, batona czekoladowego na czarną godzinę, dwie butelki wody + butelka filtrująca. Starczy?

• Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alaia a mąż nie będzie mógł kangurowate po cesarce? Dopytaj u nas tak jest 😊

Ja już + 15 😁 dupsko mam okrutne 🙈😊

l22ne6ydn4cyrozp.png

Wysłany: 6 maja 2021, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aby zameldować kogoś w wynajmowanym mieszkaniu, właściciel mieszkania musi wyrazić na to pisemną zgodę.

Z pięć lat temu przemeldowałam się do mamy nowego domu i tam rodzice musieli wyrazić pisemną zgodę na to.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2021, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 11:31

• espoir Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu Zoe wrote:
    A jakie przekąski wsadziłyście do walizki?
    Dziś kupiłam ciastka belvita, herbatniki, landrynki, batona czekoladowego na czarną godzinę, dwie butelki wody + butelka filtrująca. Starczy?
    ja mam 2 paczki belvity, gofry i 2 paczki biszkoptów plus 5 półlitrowych butelek z wodą (ale ja po cesarce strasznie chce jeść i pić, bo przed nie mogę)

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz praktycznie wszystko załatwia się przez internet a zameldowanie to zwykła formalność. Po przejściach z moim byłym mężem wolałabym mieć dziecko zameldowane przy sobie. Nie będę wnikać w szczegóły ale każdy argument przy rozwodzie był obracany przeciwko mnie. Ostatecznie się dogadaliśmy ale miałam namiastkę tego jak ludzie potrafią sobie robić na złość.
    Taki może dość drastyczny argument przytoczyłam ale różnie w życiu bywa.

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2021, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 11:32

• Lilak Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    I tak w ciagu pol roku przemeldujemy sie do domu. A co to znaczy przy sobie? Przy sobie to bym musiala dziecko zameldowac tu gdzie mieszkam, bo tutaj jest przy mnie.

Chodziło mi o meldunek matki, nie miejsce zamieszkania.

15b891ccdb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2021, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Alaia77 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2021, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyprysek89 wrote:
    Alaia a mąż nie będzie mógł kangurowate po cesarce? Dopytaj u nas tak jest 😊

Ja już + 15 😁 dupsko mam okrutne 🙈😊
    No właśnie niestety teraz nie, jeśli cesarka, to mąż w ogóle nie ma wstępu na oddział. Trochę to niesprawiedliwe moim zdaniem, bo po naturalnym może być przez 2 godziny z matką i dzieckiem, więc moim zdaniem w takim samym reżimie (po teście i w maseczce + szpitalnym ubranku)mogliby go wpuścić po cesarce

oar8ugpja57m909m.png
    iv09ej28cad12t1o.png
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    A co to za roznica? To takim tokiem myslenia w ogole nie powinnam sie z dzieckiem do domu przemeldowywac.

Art. 29. [Wykonywanie obowiązku meldunkowego w związku z urodzeniem dziecka]
    Zameldowania w stosunku do dzieci osób, o których mowa w art. 7 ust. 1 pkt 1, urodzonych na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, dokonuje z urzędu kierownik urzędu stanu cywilnego sporządzający akt urodzenia. Zameldowanie na pobyt stały lub czasowy następuje z dniem sporządzenia aktu urodzenia, w miejscu stałego albo czasowego pobytu rodziców albo tego z rodziców, u którego dziecko faktycznie przebywa.

Chyba już jasne.

15b891ccdb.png
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja napewno wezmę ze sobą batoniki musli.

A ile macie koszul/piżam do szpitala? Dzisiaj się przekonałam jak gorąco tam mają a i ponoć kobieta może się bardziej pocić po porodzie.

OrT4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• AśKa31 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2021, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zameldowanie a zamieszkanie to dwie różne rzeczy. Można być zameldowanym u swoich rodziców a mieszkać z partnerem/mezem np na wynajmowanym mieszkaniu. Wtedy dziecko będzie również zameldowane jak matka lub ojciec. Sprawa jest łatwiejsza gdy meldunek jest w miejscu zamieszkania wtedy tam też będzie zameldowane dziecko (na własnym mieszkaniu/domu).

Ja od 2 nocy nie śpię - totalny ból prawego biodra i nie jestem w stanie zasnąć mimo obłożenia poduszkami itd. Dziś byłam u fizjoterapeuty - "masaż" powieziowy, naciskanie paluchami/lokciami w biodro aż płakać mi się chciało. Za tydzień znowu mam przyjść jeszcze na tejpy. Dziewczyny jak u was z takimi bólami? Ja mimo tej wizyty czuję że nadal boli :(

iv098u69zmfsq3uc.png
    lprkjw4z1buxtr1n.png
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam na + 14 kg, torbę do szpitala zaczęłam wczoraj pakować ale przekąsek jeszcze nie pakowałam, nawet nie zastanawiałam się co zabrać, muszę o tym pomyśleć. Narazie mam tylko kupione dwa lizaki na poród 😀

• _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie biodra jak narazie nie bolą, plecy tylko czasem wieczorem ale to jak za długo na kanapie poleżę 🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Nikola Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przekąsek, to ja z pewnością wezmę więcej dla siebie i męża, bo nie wiem ile zajmie cały porod.

Ja właśnie czekam na wizytę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2021, 19:29

Wysłany: 6 maja 2021, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do szpitala biorę trzy koszule. Jedna porodowa + dwie dodatkowe z opcją karmienia. Podobno przeważnie wypuszczają ze szpitala po dwóch dobach to myślę, że starczy.

‹‹ 634 635 636 637 638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ