Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Po prostu Zoe wrote:A jakie przekąski wsadziłyście do walizki?
Dziś kupiłam ciastka belvita, herbatniki, landrynki, batona czekoladowego na czarną godzinę, dwie butelki wody + butelka filtrująca. Starczy?💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Teraz praktycznie wszystko załatwia się przez internet a zameldowanie to zwykła formalność. Po przejściach z moim byłym mężem wolałabym mieć dziecko zameldowane przy sobie. Nie będę wnikać w szczegóły ale każdy argument przy rozwodzie był obracany przeciwko mnie. Ostatecznie się dogadaliśmy ale miałam namiastkę tego jak ludzie potrafią sobie robić na złość.
Taki może dość drastyczny argument przytoczyłam ale różnie w życiu bywa. -
nick nieaktualny
-
gf95 wrote:I tak w ciagu pol roku przemeldujemy sie do domu. A co to znaczy przy sobie? Przy sobie to bym musiala dziecko zameldowac tu gdzie mieszkam, bo tutaj jest przy mnie.
Chodziło mi o meldunek matki, nie miejsce zamieszkania. -
nick nieaktualny
-
Cyprysek89 wrote:Alaia a mąż nie będzie mógł kangurowate po cesarce? Dopytaj u nas tak jest 😊
Ja już + 15 😁 dupsko mam okrutne 🙈😊
-
gf95 wrote:A co to za roznica? To takim tokiem myslenia w ogole nie powinnam sie z dzieckiem do domu przemeldowywac.
Art. 29. [Wykonywanie obowiązku meldunkowego w związku z urodzeniem dziecka]
Zameldowania w stosunku do dzieci osób, o których mowa w art. 7 ust. 1 pkt 1, urodzonych na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, dokonuje z urzędu kierownik urzędu stanu cywilnego sporządzający akt urodzenia. Zameldowanie na pobyt stały lub czasowy następuje z dniem sporządzenia aktu urodzenia, w miejscu stałego albo czasowego pobytu rodziców albo tego z rodziców, u którego dziecko faktycznie przebywa.
Chyba już jasne. -
nick nieaktualny
-
Zameldowanie a zamieszkanie to dwie różne rzeczy. Można być zameldowanym u swoich rodziców a mieszkać z partnerem/mezem np na wynajmowanym mieszkaniu. Wtedy dziecko będzie również zameldowane jak matka lub ojciec. Sprawa jest łatwiejsza gdy meldunek jest w miejscu zamieszkania wtedy tam też będzie zameldowane dziecko (na własnym mieszkaniu/domu).
Ja od 2 nocy nie śpię - totalny ból prawego biodra i nie jestem w stanie zasnąć mimo obłożenia poduszkami itd. Dziś byłam u fizjoterapeuty - "masaż" powieziowy, naciskanie paluchami/lokciami w biodro aż płakać mi się chciało. Za tydzień znowu mam przyjść jeszcze na tejpy. Dziewczyny jak u was z takimi bólami? Ja mimo tej wizyty czuję że nadal boli
-
nick nieaktualny