Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja rożka nie biorę bo u nas w szpitalu dają szpitalne. Smoczek biorę z lovi. Poduszkę do karmienia zapakowalam w osobnej siatce przywiązanej do walizki bo nie miałam już miejsca w środku.
Właśnie skończyłam składać 1,5h kuchnię córki uff....ale się nagrzebałam ale lubię takie robótki tylko dziś od rana łydki mnie mocno bolą. Kładę nogi wyżej no ale za długo nie mogę bo idę już suszenie i pranie kolejne wstawic no i jakiś obiad trzeba zrobić ah... -
ja obleciałam dziś kilka sklepów, umyłam i odkurzyłam samochód na myjni ręcznej a teraz zasiadam do naparu z liści malin. Prostaglandyny wejdą wieczorem. Mój mąż jest już przerażony, boje się, że za chwile będzie przede mną uciekaćAśKa31, Santi_14 lubią tę wiadomość
-
Noelle dzięki za harmonogram. Przydatna sprawa. U mnie dopiero wrzesień za rok będzie darmowe. Dobrze, że to kosztuje 170 zł a nie np. 700 zł to przynajmniej nie jest bardzo szkoda.
Nikola jak boisz się pęknięcia krocza to szczerze bym jednak spróbowała tego masażu. Tak jak do balonika wiele położnych podchodzi sceptycznie, tak każda jedna poleca jednak ten masaż. Myślę, że warto spróbować, pokombinować z pozycjami. Wkłada się tylko kawałek paluszka, a wg położnej z linka od Karoliny90 nawet na samym zewnątrz można robić i też się coś uelastyczni.
Powiem Wam, że czuję się już wyedukowana wystarczająco jeśli chodzi o poród i laktację. Tak samo wyprawka - która smoczki, butelki itp. albo pierwsza pomoc niemowląt. Ale za to sama opieka nad noworodkiem dla mnie jest jeszcze zagadką. W sensie jak rozpoznać czy ma kolkę, alergię albo coś innego, jak na to zaradzic itp.
MAcie cos do polecenia w tym temacie? Warsztaty, webinary ebook? -
A przy okazji powiem Wam, że póki co się boję tylko jednej rzeczy - że przenoszę ciążę do tego stopnia, że będzie trzeba wywoływać poród.
Naprawdę marzy mi sie full poród naturalny, że rodzę siłami natury, że zaczyna się to w domku i sobie radzę tutaj w kąpieli itp. Nie chciałabym tego w ogóle nie doświadczyć i musieć od razu być w szpitalu podłączona pod oxy albo coś ;/ -
Ja biorę rożek do szpitala, smoczek też (mam „MAM” 0-2).
Ja po wizycie - mała wazy 2950g i jest już bardzo nisko. Miałam badanie na fotelu i lekarz nie mógł wziernika wsadzić 🙈 do tego szyjka miękka więc tym razem raczej nie przenoszę 👌🏼Chaos, slodka100, unify, Mama po przejściach, Santi_14 lubią tę wiadomość
-
Mam pytanie do dziewczyn, które już się spakowały. Ciuszki dla maluszków wkładałyście od razu do woreczków strunowych?Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
nick nieaktualny
-
Bajka dzięki 😁 Dopadła mnie amnezja bo za chiny ludowe nie mogę sobie przypomnieć czy przy poprzednim pakowaniu od razu wkładałam ubranka czy dopiero przed samym pójściem do szpitala 🙈Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Po prostu Zoe wrote:Dopytam odnośnie ktg. Jak to się odbywa? O jakiej porze rekomendujecie iść żeby nie czekać nie wiadomo ile? Jak to w ogóle wygląda? Tylko się leży podpięta pod to? Jak długo to trwa?
To zależy ale mniej więcej 20 - 30 minut. Kiedyś położne o mnie zapomniały i tak leżałam ze 40 minut 🤣 Trzeba przyjąć jakąś wygodną pozycję, ja zawsze na boku leżę i sobie przysypiam. Podpinają urządzenie pod pasy, które zakładają dookoła brzucha, więc warto ubrać się tak żeby nie świecić majtami jak ja ostatnio 🙈
I chyba lepiej jak dziecko się rusza więc zawsze wcześniej wypijam kubek chłodnej wody z dystrybutora na rozruszanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2021, 15:49
-
Ja w poprzedniej ciazy siare pierwsza mialam dopiero jak mloda wyskoczyla, natomiast teraz juz mam od tygodni...
U mnie ktg wyglada tak
Rozkladam sie jak mi wygodnie, polozna podpina i tak sobie ok 30 minut leze... jak maluch leniwy, to kaza sie napic i wtedy zazwyczaj troche dluzej trwa, zeby bylo wiecej zapisu aktywnosci...
Pozniej jesli mam wizyte, to ide na wizyte i usg, a jesli nie to.polozna idzie pokazac lekarzowi, ktory mowi czy jest ok i moge do domu, czy mam zaczekac na k9nyrolne usg bo cos mu sie nie podoba...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Po prostu Zoe wrote:Dopytam odnośnie ktg. Jak to się odbywa? O jakiej porze rekomendujecie iść żeby nie czekać nie wiadomo ile? Jak to w ogóle wygląda? Tylko się leży podpięta pod to? Jak długo to trwa?
Ja mam przed wizytą u ginekologa, trwa pół godziny. Przez ten czas leżysz podpięta i naciskasz guzik jak czujesz ruchy