X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Ja tez chodzę do jednego lekarza i tylko prenatalnego robilam u innego. Nie czuje sie z tym zle.

No czyli prenatalne u innego, a to już coś. :) Ale ja nie mówię, że to źle. Po prostu podkreśliłam moje dziwne obawy znikąd.

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle wrote:
    Mnie wczoraj wieczorem dojechał kręgosłup szyjny i piersiowy do tego stopnia, że boli mnie przy oddychaniu.... 🙄 Dalej mnie trzyma a do tego słabo spałam a nie potrafię rozciągnąć tego cholerstwa..... Chce urodzić i iść do fizjoterapeuty teraz, już, natychmiast. 😭
    Ale dzisiaj widzę, że znacznie opadł mi brzuch i napawa mnie to optymizmem. 🙈

A czemu fizjo po porodzie dopiero?

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, spokojnie. Już teraz się nie katuj. Będzie dobrze. Z jakiegoś powodu wybrałaś tego lekarza. Pozostaje tylko czekać na okruszka;)
    Ja też bym wolała bez boli. Nie dość,że się człowiek nacierpi, to codziennie podekscytowanie, czy to tym razem się nie rozbuja i nie wiadomo, na czym się stoi. Potem poród, który może być kilkugodzinna tortura. Ciągle ból. A czy potrzebny? Jak widać urodzić też można bez tych bolesnych treningów macicy. I to też całkiem sprawnie.

Bajka111 lubi tę wiadomość

• Noelle Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka bo mam swojego ukochanego fizjo 80 km od domu i boje się do niego jechać na tym etapie. 😔
    Chyba, że dzisiaj szyjka okaże się jakimś cudem długa i zamknięta to to pieprze i wsiadam w samochód. 🙈

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle, o której wizyta?

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle wrote:
    Bajka bo mam swojego ukochanego fizjo 80 km od domu i boje się do niego jechać na tym etapie. 😔
    Chyba, że dzisiaj szyjka okaże się jakimś cudem długa i zamknięta to to pieprze i wsiadam w samochód. 🙈

Aaa to rozumiem w takim razie. Ech to faktycznie teraz z tym bólem przetrwać ciężej. Może chociaż ciepły prysznic by pomógł, albo maści rozgrzewające?

Mała syrenka dokładnie. Masz rację, ewidentnie muszę się zebrać do kupy i wziąć się za jakąś robotę, żeby przestać analizować. 😁 Dzięki. ❤

Mala_syrenka lubi tę wiadomość

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala syrenka 15:20. 🙈 Nie wiem po co się na cokolwiek nastawiam ale mam przeświadczenie, że jeżeli ta szyjka w 30 tygodniu tak słabo trzymała i musiałam leżeć to teraz jak sobie pofolgowałam ze spacerami i sprzątaniem to znowu powinna zacząć popuszczać. 🙄

Bajka zaraz właśnie wskoczę pod prysznic żeby to trochę rozgrzać. 🤞🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2021, 10:51

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak będzie z tą Twoją szyjka. Ale lepiej jakby powoli popuszczała i to już tak na dobre, zwłaszcza jeśli się męczysz.

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy to spie jak zabita, jak nie musze isc do corki w nocy, to do rana nawet nie wiem kiedy sie wokolo mnie cos dzieje...
    Mialam kilka dni pobudek ok 6:20-6:30 ale to tylko przebudzenie, popatrzylam na zegarek i dalej spac🤣

Wczoraj natomiast tak mnie podwozie bolalo, ze serio w niektorych momentach balam sie, ze zaraz sie cos zacznie... no kucnac nie moglam jak pomagalam corce na toalete usiasc🙈 musialam kleknac, bo jak kucalam, to mialam wrazenie, ze glowka tak napiera, ze zaraz wyleci... a jak maly sie ruszyl, to pierwszy raz w zyciu poczulam ten prad w szyjce, o ktorym tyle pisalyscie... w ogole jak sie wczoraj ruszal to bol w kroczu czulam...
    Z tego wszystkiego wczoraj poprasowalam wszystko co mialam poprane🤣 do polnocy prasowalam caly wieczor, ale mam to💪🏻
    Jeszcze musze darowane ciuszki pfzesegregowac co zostaje co out i wyprac, ale to juz na spokojnie, wazne, ze maly ma pelno ubranek, ktore moglby zalozyc jakby sie nagle zaczelo i ze ja mam pizamy poprane, musze tylko spakowac...

Jedyne co mnie stresuje, to sypialnia nadal w rozsypce, bo czekamy nadal na nasze nowe lozko... stare trzeba bedzie wywiezc, maz chce pomalowac i musimy przemeblowac delikatnie, zeby weszlo lozeczko, bo poki co nadal w piwnicy🙈

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja nie mam takiego uczucia parcia choć wczoraj miałam wrażenie, że wszystko jest takie rozpulchnione. A po tym twardnieniu brzucha mam pobudzoną perystaltyka i w nocy 4 razy wstawałam żeby urodzić "bobka" 🙈🙈🙈 więc postanowiłam, że zdecyduje się na lewatywe w szpitalu. Ja od wczoraj mam wrażenie, że mała nagle urosła każdy jej ruch sprawia mi ból🙄

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka ja znkwu mam odwrotnie. W tej ciąży najeździłam się po lekarzach i mam co jakiś czas schizy czy po mimo dobrej amnio, prawidłowych usg i echa serduszka, czy wszystko w porządku z małym. Dobrze, że mój gin zdąrzył mnie poznać i na każdej wizycie mnie uspokaja. Naprawdę wolałabym całą ciążę chodzić tylko do niego 🙈

Mi brzuch tak się opuścił przez to ułożenie małego, że jak siedze to normalnie jakbym piłkę pod bluzkę włożyła. Mawet szklankę bez problemu mogę postawić o ile Miki nie szaleje 🤪😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2021, 11:05

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatkaZ wrote:
    Bajka ja znkwu mam odwrotnie. W tej ciąży najeździłam się po lekarzach i mam co jakiś czas schizy czy po mimo dobrej amnio, prawidłowych usg i echa serduszka, czy wszystko w porządku z małym. Dobrze, że mój gin zdąrzył mnie poznać i na każdej wizycie mnie uspokaja. Naprawdę wolałabym całą ciążę chodzić tylko do niego 🙈

Mi brzuch tak się opuścił przez to ułożenie małego, że jak siedze to normalnie jakbym piłkę pod bluzkę włożyła. Mawet szklankę bez problemu mogę postawić o ile Miki nie szaleje 🤪😂

No właśnie z tym, że ja wiem, że to absurdalne odczucia mam. Może właśnie dlatego tak mnie to denerwuje, bo ja z reguły taka nie jestem. 🤣 z dobrą amnio masz to będzie super Maluch, który do końca trzyma wszystkich w niepewności jak się obróci. 😁

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo ale się tu działo dziewczyny no takie relacje to ja lubię 😁
    Gratulacje Kamkam no i powiem Wow taki ekspresowy poród mega aż ja zaczęłam się bać jak to będzie u mnie skoro muszę jechać ponad 1 godzinę do szpitala 🙈 chyba po drodze trudno wstapilabym w razie czego do innego po 30min jakby była taka potrzeba

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się też nakręcam,że mała taka duża,że nie ma po kim taka być, chłopiec prędzej, ale żeby dziewczynka taka upasiona to dziwne. Znalazłam sobie jedną chorobę i ja sobie uroilam. Ostatnio odpuściłam i wierzę,że będzie 100% zdrowa.
    Mąż i jego brat się po 4 kg rodzili, a brat 3 tygodnie przed terminem tyle miał. Za to teściu wyskoczył 5 kg! Wczesniej myślałam,że to od cukrzycy, a teraz zaczynam myśleć,że to muszą być geny. Po prostu pierworodna była bardziej po mnie. Przynajmniej wagowo, bo skóra z ojca zdjęta.

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nocka średnia kurcze widać prawie każda z nas ma problem zasnąć jak już dziecko lub pęcherz ją obudzi eh... Ja dziś muszę upiec beze bo będę robić jutro Pavlova dla mamy 🥰

Santi_14, AśKa31 lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole trochę się za siebie wzięłam w końcu i zrobiłam sobie peeling na twarz z kawy i na stopy z mieszanki kawa miód olej kokosowy i cukier trzcinowy. Od razu jakoś lepiej 😁

Dani lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Kinia33 Debiutantka

Wysłany: 25 maja 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Podczytuje Was od dłuższego czasu incognito i dziś ( w sumie szkoda ze pod koniec ) postanowiła
    Założyć konto:)
    Na wstępie gratuluje wszystkim rozpakowanym i zazdroszczę szybkich akcji.
    Mam nadzieje ze nie będziecie złe że się tak wtryniam na koniec wątku ale dziś już ogarnela mnie trochę panika...
    Jestem obecnie 36+5 ostatnią wizytę miałam w zeszły poniedziałek (17.05) i lekarka powiedziała że szyjka jest już zgładzona rozwarcie jakby na jeden maleńki palec ale że wysoko i wszystko jeszcze trzyma.
    Mała miała wtedy już 3kg wiec się trochę przestraszyłam 🙈🙈
    Od tygodnia mam śluz inny niż przez cała ciąże taki galaretkowato- kurzy ale nie było go dużo.
    Dziś rano wyleciało go spoko galaretkowaty z białymi nitkami w środku. Przepraszam za zdjęcie ale nie wiem jak mam to interpretować i czy to „czop” i czy coś się szykuje :(
    Pomożecie ?
    https://zapodaj.net/18854f440dcd4.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2021, 11:19

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała syrenka moja mlodsza siostra miała dobre 4kg jak się urodziła A mama mówiła że poród ekspresowy A teraz jaką laska szczupła. Ponoć duże dzieci rodzi się łatwiej bo mają więcej siły żeby wyjść ale nie powiedzialabym tego przy 1 dziecku hehe

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze tylko hybryde u rąk zrobię i jakoś będę wyglądać 🙈
    Tak poza tym to ja idę B często chodzę siku i codziennie mnie jakoś tam czyści raz mam różne parcia tam z tylu więc pewnie powoli organizm się przygotowuje.

Jutro idę do rodzinnego bo kaszel nie przechodzi i codziennie mi mocz leci przez większy kaszel kilka razy na dzień eh...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2021, 11:23

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia, to wygląda jak czop i może znaczyć wszystko i nic 🤣🤣🤣 organizm się szykuje do porodu. Mi podobne coś wypada już od prawie 2 tygodni i jak widzisz, dalej jestem w ciąży. Ale równie dobrze może odejść i się zacząć. Jak nie masz skurczy, to luz;)
    Słodka, ja nie wiem, czy chce się przekonać jak się rodzi duże dzieci :D

‹‹ 742 743 744 745 746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ