Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Bajka111 wrote:Ale ja rozumiem, że paw, ale czemu tak długo? Do pół h powinien się wchłonąć. Ale dobrym sposobem jest, jak byłam na atnybiotykach to mi lekarz to zaleciła do wziąć w nocy i wrócić do spania. Bardzo długo tak brałam. Ewentualnie można brać na noc, wersja wieczorna, ale tu aż tak nie pomogę, musiałabyś poczytać w necie. Ja biorę letrox dopiero jakieś pół h po wstaniu, jak czuję się pewniej.
A dzisiaj masz normalna wizytę czy prenatalne?
Dzis wizyta u prowadzacego a w poniedzialek prenatalne. Na prenatalne jade do innego miasta, bo u mnie nikt tego nie robi 💚
Monia, odpoczywaj, spij i nie miej wyrzutow sumienia 💙 a za tekst o tyciu bym sie jakos odgryzla jakbym mogla tez bym spala jak w czasach pierwszej ciazy 🙈 -
Kate, spokojnie
My mamy konflikt serologiczny, a to moja trzecia ciaza i drugie dziecko po poronieniu dostalam zastrzyk z immunoglobuliny, w ciazy dostalam w 28tc i po porodzie bo corka ma rh dodatnie po ojcu jakby miala ujemne, nie musialabym dostawac zastrzyku) i kilka razy w czasie ciazy mialam sprawdzane przeciwciala
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Kate90 wrote:Dziękuje za wytłumaczenie. To moja pierwsza ciąża. I jak na razie wszystko pod górkę Za dwie godziny mam wizytę u ginekologa. Zobaczymy co mi powie. Chciałabym jeszcze mieć jedno dziecko kiedyś. Mam nadzieje że to nie przekreśli tych planów.
To naprawdę niczego nie przekreśla. U mojej koleżanki jest taki sam konflikt, a mają dwie zdrowe córeczkiNadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Monia nie napisze nic odkrywczego, też tak mam teraz mam dziecko cały dzień na głowie więc ze spaniem w dzień ciężko ale dopóki mała spała w dzień to spałam z nią mało tego za to też mnie wszyscy krytykowali bo zamiast „robić coś pożytecznego” to spałam. Ale tak też radzę każdej koleżance - sen jest najważniejszy! I jak potrzebujesz to śpij. W pierwszej ciąży spałam całą noc i dwa razy w dzień. Nie żałuj sobie, nie wiadomo jak wyrozumiałe będzie dziecko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2020, 16:34
-
Monia daj spokój. Widać co człowiek to opinia. Moja przyjaciółka z kolei każe mi spać non stop. Ginka też mówiła żeby spać jak czuje potrzebe. Tworzy sie łożysko to jest wykańczające. Dwie z moich koleżanek zemdlały - jedna w pracy, druga na zakupach bo zignorowały senność.
Masz dobre odpowiedzialne podejście. Powiedz mamie i kolezance że ty bedziesz do tego podchodzić w taki sposob i tyle. Najważniejsze dotrwać do 15 tc, wtedy już powinno być lepiej21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Dziewczyny, ja też jestem okrutnie zmęczona! Gdybym miała możliwość to leżałabym cały dzień! Jestem w ciąży więc mam prawo być zmęczona i śpiąca. Dziś byłam w biurze w pracy, siedziałam 9 godzin, najchętniej poszłabym spać o obudziła się w sobotę albo w niedzielę. Na szczęście jutro mam urlop, będę spać tak długo, dopóki syn nie wstanie ( czyli aż do 6-7 )
-
Dziewczyny, czy wiecie czy nadal euthyrox jest za darmo w ciąży ? Ostatnio na wizycie u gin zapytałam czy może mi wystawić receptę żebym nie chodziła po endokrynologach. Dostałam zwykłą receptę oznaczoną R a nie ciążową? Chyba że wycofali się z darmowych lekarstw dla ciężarnych ?
-
Kate90 wrote:Dziękuje za wytłumaczenie. To moja pierwsza ciąża. I jak na razie wszystko pod górkę Za dwie godziny mam wizytę u ginekologa. Zobaczymy co mi powie. Chciałabym jeszcze mieć jedno dziecko kiedyś. Mam nadzieje że to nie przekreśli tych planów.
Jak wizyta? Uspokoił Cię lekarz? Tak jak już pisały dziewczyny, w tych czasach konflikt serologiczny nie jest problemem. Po to określa się grupę krwi, żeby podać zastrzyk w odpowiednim momencie jak matka ma rh - i tyle 😊 Nie przejmuj się tak wszytkim i w razie wątpliwości pytaj od razu, nerwy nie są wskazane😉
Mam grupę B - i nigdy nie słyszałam, żeby to miał być jakiś problem. -
Nie wiem nawet jak to napisać a musze się tym z kimś podzielić. Dostałam wezwanie do szpitala na dziś że względu na moje wymioty i mdłości, pojechałam dziś i oczywiście najpierw usg czy z dzidzia wszystko okej, dzidzia machała rączka i nóżkami, serduszko ładnie biło ale, eh Pani doktor nie spodobało się coś na karku maleństwa wyglądało to jak jakiś pasek na kręgosłupie, wysłała mnie do głównego szpitala w Oslo tam mają mi zrobić szczegółowe badania prenatalne (ogólnie w Norwegii ich nie wykonują poniżej 35r.zycia),Pani doktor pytała czy brałam kwas foliowy(oczywiście że tak) mówiła, że może poprostu nic nie wyjść ale chce dokładnie to sprawdzić by mieć 100%pewnosci....ogolnie zemdlalam tam z nadmiaru tego,a teraz czeka mnie czekanie na wizytę i te stres.... Synek mój ma dziś 5urodziny i zamiast cieszyć się z nim tym dniem siedzę i rozmyślam...Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Kitaja a kiedy masz wizyte?
Mam nadzieje że to jednak nic poważnego, w ktorym tc jesteś? Ginka powiedziała czy coś konkretnego podejrzewa?
Wiem że jesteś zmartwiona ale usg moze byc watpliwe zwlaszcza jak jest stare. Mam nadzieje że wszystko bedzie ok21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Dziękuję dziewczyny
Jestem w 10tyg5d maluch wszystkie parametry ma okej, serduszko ładnie biło. Ona mówiła, że to wcale nic nie musi oznaczać ale woli sprawdzić, ale głową robi swoje...
Pewnie w następnym tygodniu będę miała wizytę(mam nadzieję) mają zadzwonić do lub wysłać list z datą (tutaj niestety tak jest). Rozmawiałam z moją koleżanką pielęgniarka i ona próbowała mnie uspokoić ze na tym etapie jest jeszcze za wcześnie i ona już wiele widziała i wszystko było okej. Jutro będę rozmawiała ze swoją ginekolog na ten temat... Tyle stresu...Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Nie stresuj sie kochana. Kurcze ja przejrzałam teraz całą masę zdjęć usg i każde dziecko widze że na zdjeciu ma na karku jaśniejszą kreseczke i wzdłuż kręgosługa tez. Ale ja sie nie znam, wiec mam nadzieje że szybko załatwią ci wizyte żebyś nie musiała sie stresować
Kitaja lubi tę wiadomość
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Sumireguska ❤️💚🙏
Kochana i ja oglądałam te usg i tak samo to wyglądało u mnie dziś.Taka jasna kreseczka na karku/kręgosłupie. Wiesz co staram się tłumaczyć że ci lekarze tutaj nie do końca są kompetentni, mojej kuzynce tydzień przed porodem powiedzieli na usg kontrolnym ze córeczka urodzi się z zespołem Downa, skąd im się to nagle wzięło nie wiadomo, urodziła zdrowa dziewczynkę.... Tak przy mnie rozmawiał z drugą lekarka praktykantka jakby mnie tam nie było, a ja oczywiście wszystko chwytałam z ich rozmowy. Muszę uzbroić się w cierpliwość i jakoś przetrwać do badaniaCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Kitaja, mysle, se moglo jej chodzic o przeziernosc karkowa, moze wydala jej sie za duza, ale 10+5 to zbyt wczesna ciaza, zeby to stwierdzic, wiec nie stresuj sie kochana na zapas! Napewno bedzie wszystko dobrze!
Kitaja lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Dziewczyny a Wam też tak rozpycha żołądek po jedzeniu? Mogę wypić trochę wody albo zjeść krakersa i już jestem taka wzdęta. Brałam espumisan ale chwila ulgi i znowu po jedzeniu dramat. Staram się jeść małe porcje i częściej i przez to non stop boli mnie żołądek