Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Kitaja nie ma co się martwić na zapas, ale zauważyłam, że lekarze tak działają, wolą nastraszyc, niż zapewniać nas, że jest dobrze, kiedy mają jakieś wątpliwości.
Dziewczyny, jeszcze raz Kochane dzięki za słowa otuchy, potrzebowałam tego, ale kto nas zrozumie, jak nie my same tutaj?
Mnie tez rozpycha po jedzeniu, czasem wyglądam jak w zaawansowanej ciąży 😂 ale może czasem za szybko jem i nalykam się za dużo powietrza 😉Kitaja lubi tę wiadomość
-
kamkam wrote:Dziewczyny, czy wiecie czy nadal euthyrox jest za darmo w ciąży ? Ostatnio na wizycie u gin zapytałam czy może mi wystawić receptę żebym nie chodziła po endokrynologach. Dostałam zwykłą receptę oznaczoną R a nie ciążową? Chyba że wycofali się z darmowych lekarstw dla ciężarnych ?
Tak program ciąża plus, bo tak się nazywa, wciąż działa ale jest jeden kruczek. Receptę musi wypisać Ci lekarz, ktory ma podpisany kontrakt z NFZ, wtedy lek jest za darmo i euthyrox na pewno się do tych leków zalicza.
Ja przyjmuję i euthyrox i luteinę, ale chodzę do gina i endo prywatnie i za leki płacę.
Tak to dziady wymyśliły..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2020, 20:13
-
Kamkam, ja placilam za Euthyrox.
Kitaja - wiem, ze Ci ciezko. To musialbyc cios. Aleeee, wszystko moze zostac jeszcze odkrecone i okaze sie, ze nie ma powodu do zmartwien. Bedzie dobrze! Cccierpliwa ma racje, ze to za szybko
Kitaja lubi tę wiadomość
-
Kitaja, trzymam kciuki żeby wszystko bylo ok. Czasami obraz na usg moze faktycznie wzbudzić watpliwosci, dobrze, ze chcą to sprawdzić u specjalistow.
Mi ginka na polowkowych w pierwszej ciazy, dopatrzyla się plamki na serduszku i zalecila echo serca. Też sie nastresowalam co nie miara.. Ostatecznie okazalo sie. Ze wszystko jest ok, kardiolog wiedziala co zaniepokoilo moja ginke, ale na szczęście wszsytko bylo w porządku. Życzę Ci, zeby i u Ciebie tak bylo!Kitaja lubi tę wiadomość
-
Kitaja trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze. Kamkam te leki za darmo dla kobiet w ciąży to wydaje mi się, że lekarze czasami zapominają wstawić odpowiedniego oznaczenia. Też ostatnio zapłaciłam za euthyrox, a na następnej wizycie przypomnę, żeby zaznaczyła kod c.
Kitaja lubi tę wiadomość
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Kate90 wrote:Cześć dziewczyny. U mnie dziś pierwsze rewelacje w postaci wyników grupy krwi. U mnie rh- u partnera rh+. Co daje duże prawdopodobieństwo konfliktu krwi z dzieckiem. Trochę mnie to podłamało. Niby w moim przypadku ciąża to świadoma decyzja ale udało nam się bardzo szybko, nikt nie myślał o badaniach. Czuje się jak nieodpowiedzialna gówniara
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2020, 20:32
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
nick nieaktualnyJuż po. Ale najpierw chce Wam dziewczyny podziękować za słowa otuchy i postawienie do pionu. Chyba po prostu się przeraziłam ta niewiedzą na początku i w chaosie starałam się znaleść jakieś informacje w internecie a tam to same wiecie że czasami bajki piszą. W każdym razie u dzidzi wszystko dobrze, wyglada już jak mały miś haribo 2,3cm i serducho 186/min i juz się rusza Lekarz powiedział ze wszystko jest idealnie, bardzo mnie uspokoił tak z grupa krwi jak i z wynikami toxoplazmozy. Chyba muszę bardziej wrzucić na luz
Kitaja trzymam kciuki za twojego dzidziusia. Wszystko będzie dobrze zobaczysz 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2020, 20:40
espoir, Kitaja, Bajka111, unify lubią tę wiadomość
-
Kitaja przeziernosc karkowa? u Ciebie jeszcze za szybko na takie badanie (powinno być chyba 11t1d, a 14t1d), więc myślę, że sprawdzą dokładniej i będzie dobrze 😘😘😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2020, 20:38
Kitaja lubi tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
ja mam 2.12 to USG, a 21.12 mam specjalny gender scan. zawsze na niego idę, żeby mi powiedzieli kto u mnie mieszka 🤪 chociaż u mnie pewnie będzie bez niespodzianek 🤪😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2020, 20:49
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Ja juz po wizycie. Z tokso git, takze odpuszczamy temat 💛
Na USG dzidziek zrobil sobie z pepowiny liane, uczepil sie rekoma i nogami i sobie skakal kolejny kaskader mi rosnie 🙈 na szczescie wszystko ok. Tak zagadalam lekarza, ze zapomnial mi powiedziec jakie badania mam zrobic na za miesiac..
No i po wyrostku obstawia drugiego chlopaka, zobaczymy :p w sumie tez tak czuje ale kto to tam wie na tym etapie..Mama po przejściach, unify, espoir, Cccierpliwa, Bajka111, Chaos, Kitaja, Veruka, Paulina93 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny dzisiaj zadzwonili do mnie z przchodni że moja dok. ma covida i muszą mnie przepisać z genetycznych zaproponowali jutro albo za 3 tygodnie. Wybrałam jutro strasznie się boję
Mam cały czas myśli że, coś będzie nie tak lub nie daj boże serduszko nagle przestało bić.
Jestem przerażona -
Klarcia bedziesz już miała za sobą
Zobaczysz że wszystko bedzie dobrze, jeśli na pierwszym usg widać ładnie bijące serduszko to ryzyko że ciąża się zatrzyma spada do zaledwie 2-5%. Gdzieś czytałam taki raport
Ja genetycznych też bardzo sie boje ale trzeba być dobrej myśli, takie badania czekają nas co chwila.. możemy nastawić sie pozytywnie albo żyć zestresowane przez 9 miesiecy :* trzymam kciuki dawaj znac poKlarciaa lubi tę wiadomość
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Klarcia, bedzie dobrze!
Ale doskonale cie rozumiem! Moja poprzednia ciaza byla blizniacza i jednemu z blizniat sie w 8tc zatrzymalo serduszko, pozniej poki nie zaczelam czuc ruchow, to na kazde usg szlam jak na ścięcie cala zestresowana, czy drugie jeszcze bije... no i teraz tez caly czas sie martwie mimo wszystko, czy serduszko nadal bije... kazde usg na wdechu i z sercem w gardle, poki nie zobaczylam migajacego punkciku...Klarciaa lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Klarcia daj znać koniecznie potem co i jak, ale ja wierzę, że wszystko będzie dobrze 🙂
Chyba każda z nas ma stresa przed wizytą, ale taki strach o dziecko pewnie zostanie z nami już do końca życia. Zaczynam już pomalu rozumieć moja mamę, kiedy zawsze jej mowilam, ze z czymś przesadza, że nie ma się o co martwić.
Dzisiaj mój M. przyjeżdża po pracy i zostaje do poniedziałku, wiec musze zaraz ruszyć tylek z łóżka, dokończyć sprzątanie, potem po 12 do sklepu i coś na obiad zrobić 🙂
-
Monia66 wrote:
Dzisiaj mój M. przyjeżdża po pracy i zostaje do poniedziałku, wiec musze zaraz ruszyć tylek z łóżka, dokończyć sprzątanie, potem po 12 do sklepu i coś na obiad zrobić 🙂
W takim razie udanego weekendu 😊
Widujecie się tylko w weekendy? Trochę lipa, nie?
-
Noooo, nie mieszkamy razem jeszcze, ze względów logistycznych, ode mnie mój nie ma czym dojeżdżać do pracy na 6 i wracać też nie ma jak po 22,a jest w trakcie robienia prawa jazdy, wiec wierze, ze na wiosne się to zmieni 🙂
Mama po przejściach lubi tę wiadomość