Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
NatkaZ wrote:Maja niekoniecznie musi tak być 😁 Sama jestem tego przykładem. 🤪 Pierwszy poród w wieku 23 lat trwał 4 godz 30 min, a w ciąży czułam się jak świetnie. Ciąża z młodszą dała mi porządnie w kość, a poród trwał 2 godz. Po 2 godzinach poleciałam pod prysznic i z porodówki sama podreptałam na oddział czym zszokowałam i lekarzy i położne 🤣😂 Miałam wtedy 32 lata 😁
-
To to o tyle ze pappa to statystyka, pappa tez duzo moze powiedziec... statystyka to to co wyliczy program po wpisaniu wynikow pappy i parametrow z usg
Ja sie w pierwszej ciazy czulam wspaniale... pewnie, ze mialam insuline, heparyne, na poczatku stado lekow, mdlosci, ale i tak wspaniale ja wspominam... zwlaszcza trzeci trymestr! Moglby dla mnie 3 lata trwac...
Porod mialam mega dlugo bo 26h, 2h same parte trwaly... ale po porodzie biegalam jak rusaleczka😂 jak skonczylam mala kangurowac i przejal ja maz z polozna na wazenie, mierzenie itp, to ja juz na porodowce bylam pod prysznicem sobie, a jak mi sie kazali na lozko polozyc i wziac mala i mnie polozna chciala zawiezc na sale juz, to smiac mi sie chcialo, vo ja bym sama to lozko zapchala na sale😂 2h pozniej poszlam na kolacje (mielismy na oddziale, ale w formie bufetu), a pozniej jeszcze mialam odwiedziny... a wieczorem piwem vezalko z pokoju laktacyjnego opijalysmy z wspollokatorka moj porod😂Paulina93 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja też 30+ córkę urodziłam 3 dni przed swoją 30-tką, rodziłam przez 14 godzin ale na urodziny dostałam najlepszy prezent w postaci wypisu ze szpitala ☺️ Ciąże i poród wspominam koszmarnie, do tego trafił mi się egzemplarz HNB więc nadal jest ciężko...oby drugie dziecko i poród były mniej wymagające. Ale z całą pewnością na 3 się nie zdecyduje!
Ja też kolejną wizytę mam 30.11 i wtedy prenatalne, mam nadzieje, że wszystko wyjdzie dobrze...Tym z Was, które mają to już za sobą gratuluje i zazdroszczę
-
eemmiilliiaa wrote:Mala_syrenka, super, ze wszystko ok
Ja jak urodzil sie Olek mialam 27 lat. Drugi dziedzic - bedzie 29. Marzy mi sie jeszcze trzecia dzidzia..
Jeju, ale mi dzis wjechal kompot z wisni! A same wisnie zjadalam w 10 minut. Wielki sloj! Jaka jestem szczesliwa, to byl ten smak ❤❤
U mnie awidnosc wyszla wysoka, wiec chyba moge odetchnac.. Ufffff. Ale zobaczymy, co jutro powie na to lekarz. Oby do poniedzialku, do prenatalnych 💪
Poki co walczę z przeziębieniem. Jestem juz na końcówce, kaszel i katar minął ale za to od wczoraj nie mam węchu. Nie czuje zupełnie nic. Dziwne uczucie . Obstawiam to świństwo bo osoba w moim otoczeniu ma wynik dodatni, Ale testu nie będę robiła. Siedzę od tygodnia w domu i z nikim się nie widze. Mam nadzieję że to poniedziałku będę nowka bo mam prenatalne na które czekam juz dlugo. -
Kate mam 28 czerwca termin
Ja tam lubie ten wiek, mam własne mieszkanie, stabilna robote, wyszalałam sie, ale mam jeszcze mase energii. Mysle że idealna pora
Unify jeżeli podejrzewasz koronawirusa to nie daj boże wychodzić w poniedziałek.. albo zrob test i jak bedzie negatywny to idz. Najlepiej przelożyć chociaz o tydzien jeśli nie jesteś pewna. możesz tam ludzi zarazić nawet jak bedziesz sie dobrze czulaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 17:35
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Spokojnie, nie jestem nieodpowiedzialna nie będę nikogo narażać. Najpierw ustale wszystko ze swoim ginekologiem,jeśli każe przełożyć to to zrobię. Poza tym utrata węchu moze byc spowodowana zawalonymi zatokami.
Poza tym gdybym sie zgłosiła do sanepidu na początku choroby to kwarantanna konczylaby mi się juz za 3 dni,więc mimo np pozytywnego wyniku mogłabym iść juz do lekarza w pon. Logiki w tym nie ma zadnej🤷♀️ale tak wyglada procedura w tym kraju
-
Urodziłam synka w wieku 28lat, w ciąży podobnie jak teraz męczyły mnie mdłości i wymioty, poród trwał 36godzin,ale zaraz po porodzie czułam się dobrze, nie chciałam pomocy ani położnej ani męża. Jasiek okazał się HNB więc było wesoło. Teraz mam 33lata i liczę że drugie maleństwo będzie spokoniejsze jak jego brat.Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
nick nieaktualnySumireguska wrote:Kate mam 28 czerwca termin
Ja tam lubie ten wiek, mam własne mieszkanie, stabilna robote, wyszalałam sie, ale mam jeszcze mase energii. Mysle że idealna pora
Unify jeżeli podejrzewasz koronawirusa to nie daj boże wychodzić w poniedziałek.. albo zrob test i jak bedzie negatywny to idz. Najlepiej przelożyć chociaz o tydzien jeśli nie jesteś pewna. możesz tam ludzi zarazić nawet jak bedziesz sie dobrze czula -
Ja mam 31, mój M 34- staraliśmy prawie 3 lata. Miało być tak pięknie- oboje zdrowi a mimo to jakoś nie szło.
No ale dzisiaj jestem po 2 usg
Pokemonek ma 3.54 cm i ❤178 i mamy 2 rączki i 2 nóżki. Teraz muszę umówić się na prenatalne 😊 i mam 1 dzień różnicy między USG a ostatnią @.Santi_14, espoir, unify, Bajka111 lubią tę wiadomość
-
Super wieści dziewczyny z waszych wizyt 😁
Zauważyłam że jak leżę to mam większe mdłości niż w pozycji siedzącej eh... potem w nocy mi zle...
Jak ja już bym chciała II trymestr ach... no i oby te wszystkie dolegliwości minęły wraz z koncem I trymestru bo różnie to bywa -
Kate90 wrote:No to mamy bardzo podobnie Ja mam po pierwszym usg wyznaczony na 25 czerwca.
Ja mam termin wg ostatniej miesiączki na 25 czerwca, a wg owulacji to mi wychodzi jakoś 23. Napisz jutro co zobaczysz na USGKate90 lubi tę wiadomość
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Córkę urodziłam mając 27 lat, drugie bedzie na kilka tygodni przed 30
W tej ciąży czuje sie dużo lepiej niz w pierwszej. Zobaczymy jak bedzie dalej.
Dziewczyny gratulacje!! Jutro u mnie prenatalne i licze, ze tez będę mogła pochwalić sie dobrymi wiadomościami.
Denerwuje sie coraz bardziej, nie wiem jak bede spać dzis w nocy. -
slodka100 wrote:Super wieści dziewczyny z waszych wizyt 😁
Zauważyłam że jak leżę to mam większe mdłości niż w pozycji siedzącej eh... potem w nocy mi zle...
Jak ja już bym chciała II trymestr ach... no i oby te wszystkie dolegliwości minęły wraz z koncem I trymestru bo różnie to bywa
Tak, mam to samo. W pozycji leżącej jest najgorzej niestety.
-
Bajka111 wrote:Tak, mam to samo. W pozycji leżącej jest najgorzej niestety.
-
eemmiilliiaa wrote:A u mnie spionizowanie sie dziala najgorzej 🤣 rano to od razu wywalam meza z lazienki jak tylko podniose sie z lozka, zeby wyciagnac Malego z lozeczka 🤣 a po euthyroxie musze przelezec minimum godzine, bo jak tylko splynie mi do zoladka, to zaczyna sie alarm..
Ojej no te noce i poranki to zawsze są słabe. A czemu aż godzinę po euthyroxie?