Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też doznałam szoku i zaczęłam się martwić, że jeszcze 6 kg urodzę 😂 Kamień z serca! Kryśka wypoczywaj💓
-
unify, espoir, Kate90, Marta9191, Noelle, NatkaZ, Bee, Nitka1, Mama po przejściach, Bajka111, Jasiaaa, Cccierpliwa, Po prostu Zoe, Mala_syrenka, Nikola, Veruka, Chaos, Cyprysek89, Lilak , Monia66, Papillon, Batylda, KasiaC, Maggi, _agrafka_, Sumireguska, Santi_14, Niezapominajka5, Dani lubią tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Karolina90 wrote:Lilak po pionizacji w porządku. Po 6 godz wstałam, z każdym krokiem jest coraz lepiej
cudowny Maluszek, nie mogę uwierzyć, że za 2 dni też takiego będę miała 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2021, 14:56
Sumireguska, Santi_14 lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Karolina, jaki słodki bobasek 😍 za każdym razem jak widzę takie maluchy to zastanawiam się jak one się mieszczą w brzuchu 🙃
Lekarz na obchodzie powiedział, że jutro zadecydują co ze mną zrobić. Na razie zapisy są w porządku. Wczoraj wieczorem był leniuchem. Jutro już będzie 5 dni po terminie to mnie może do domu nie odeśląKarolina90, Nikola, Papillon lubią tę wiadomość
-
Zoe, na pewno coś zrobią. Bo by było bez sensu trzymać 3 dni i puścić do domu, bo może w ciągu kolejnych 3 dni ruszy samo, a jak nie to wróć. Przykro mi,że Cię spotkało leżenie w szpitalu na koniec. Ale lepiej dla pewności,że z maluszkiem ok;)
Z cesarki robi się wielką operacje, po której kobiety są kalekami, a poród sn jest taki super, bo po od razu smigasz. Na pewno jest różnie, ale jak widać u nas, nawet po cc można wstać po 6 godzinach i normalnie funkcjonować. Nie ma reguły. Chociaż dalej uważam,że porod sn jest otoczony jakas magia. Teraz mi tego zabrakło. Za to po wszystkim czuję się o wiele lepiej;)espoir, Jasiaaa, Bee, Bajka111, Papillon, Maggi, Nitka1, Dani lubią tę wiadomość
-
Kryśka dobrze, że sprostowałaś, bo 3 razy czytałam tą wagę. 🙈 Jeszcze raz gratulacje!
Mała syrenka kto po sn śmiga ten śmiga. 😄 Oba porody mogą być trudne i ciężkie. I każdej życzę, żeby doszła do siebie jak najszybciej. Nie ważne po jakim porodzie. ❤Mala_syrenka, NatkaZ, Dani lubią tę wiadomość
-
Magia wyhodować takiego małego człowieka w brzuchu - sposób wyjścia nie ma większego znaczenia
teraz tylko wrócić do domu i przeżyć te wszystkie skoki, bunty i inne gównoburze...😄
Leżę na sali z dziewczyną, która miała wywoływany poród bo była po terminie. Właśnie sobie uświadomiliśmy, że urodziliśmy tego samego dnia chociaż między naszymi dziećmi powinien być miesiąc różnicy 😳
Zoe - już bliżej niż dalej! Też wątpię żeby Cię puścili w dwupaku - już chyba za duże ryzyko
Kryska uff...ale nam tu stracha napędziłaś 😅
-
Karolina, Kryska gratulacje! ❤️❤️❤️
Ja miałam dzis podjechać do szpitala na ktg i usg i już zostałam. Przyjęto mnie na patologie, jutro jeszcze leżakuje, ale we wtorek mają już coś zacząć działać i wywoływać🙈 mam nadzieję, że sprawnie to pójdzie... Synek spędzi dziś pierwsza noc bez mamy, a ja na samą myśl mam łzy w oczach... Choć przecież wiem, że tata wszystko ogarnie 🙄🙈
No i trochę smutno że nie zacznie się jednak samo. Stresuje się, bo to jednak coś nowego będzie. Nie wiem jak zareaguje, jak to rozłoży się w czasie, no i że będę sama.. Ale co zrobić, trzeba zacisnąć zeby i myśleć pozytywnie!Sumireguska lubi tę wiadomość
-
Coraz więcej szpitali przywraca od czerwca porody rodzinne lub odwiedziny. Nawet w moim mieście gdzie szpital miał do tej pory najbardziej konserwatywne podejście w całej Polsce dzisiaj ogłosili to na swoim fb.
-
Veruka- dokładnie;)
Chaos, mam nadzieję,że już szybko pójdzie. Też płacze za mała i źle mi,że te kilka dni i nocy była beże mnie. Ale całkiem nieźle to znosi, chociaż na zdjęciach widzę,że minę ma smutna. Jutro ja ukocham, nie mogę się doczekać
W ogóle nudzi mi się w tym szpitalu. Moje dziecko śpi i je. Żebym się za szybko do tego nie przyzwyczaiła, bo wiem,że może być różnie. Ale nawet jak jest chwilę aktywna, to po prostu sobie leży i patrzy. Zupełnie inaczej miałam z córką. Jak nas tak rozpieści, to kto wie, może postaramy się o syna;Despoir, NatkaZ, Papillon, Chaos, Bajka111, Veruka, Maggi, _agrafka_, Nitka1, unify, Dani lubią tę wiadomość
-
Mama po przejściach wrote:W takim ekspresowym tempie i to bez nacięcia krocza to można i 6 kg rodzić 😂
Karolina jaki piękny Maluszek 🤩 Super, że coraz lepiej się czujesz 😊
Zoe, Chaos kciuki za Was ✊
Mała_syrenka ale Ci się fajny egzemplarz trafił 😁 oby jak najdłużej tak pozostało 👍Chaos lubi tę wiadomość
-
Karolina jakie Ty cudo urodziłaś, piękny jest
Ja się nastawiam, że średnio ładne dzieci wychodzą z brzucha
Kryśka ja w kółko mężowi opowiadałam, że niemożliwe, ale jednak i naturalnie 5,5 kg się da urodzić. Dobrze, że poprawiłaśi gratuluję takiego porodu. Naprawdę czasowo poród MARZENIE!
Chaos, do wtorku może samo ruszy. A jak nie to jesteś w dobrych rękach i wiesz, że tylko kilka dni Cię dzieli od spotkania z kruszynką.
Moja się zabarykadowała jak skała. Na złość mi robi chyba. Ja nadal bez czopa, bez skurczy, bez siary, bez niczego. Dzisiaj jak co dzień normalnie sobie ćwiczyłam i to cardio dla ciężarnych z wyskokami. Nic jej nie rusza. W dupie ma matkęChaos lubi tę wiadomość
-
A ja bije się ciągle z myślami czy szukać kogoś prywatnie na najbliższe dni skoro mojej lekarki nie ma. 🙄
Jestem ciekawa co z tym rozwarciem, czopem i wagą małej a z drugiej strony chyba to nadgorliwość z mojej strony... 😅Cyprysek89 lubi tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️