X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • KasiaC Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to dziewczyny jest z porodem rodzinnym przy pobycie w szpitalu i wywoływaniu ?
    Jak widzicie ja się powoli zbliżam do terminu i obawiam się, że Sonia sama nie zechce mnie opuścić ....
    I właśnie nie wiem, w którym momencie mąż wtedy może przyjechać. Tą oxy itp. to podają już na porodowej i od razu może ktoś z nami być ? czy najpierw na przedporodowej i się czeka normalnie na rozwój akcji i dopiero jak się rozwinie można męża wołać ?
    Może to też od szpitala zależy, muszę podpytać w piątek na wzycie.

Najbardziej się boję właśnie scenariusza wywoływania w szpitalu zamiast spontanicznego w domu. Chociaż Zoe mi trochę ten wariant odczarowała skoro tak sprawnie jej poszło :)

• Edithhh Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zawsze oxy zadziała za pierwszym razem.
    Ja dostałam oxy o godzinie 8 rano na sali porodowej podpięta pod ktg i czekałyśmy z położnymi na rozwój sytuacji, jak skurcze były już regularne i rozwarcie postępowało to położne powiedziały żeby dzwonić po męża 🙂 to przy pierwszym porodzie było oczywiście, to małe jeszcze sobie czeka hehe😀

0d1yskjo9vkqp3l7.png
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jednak mojego wezmę ze sobą skoro tak bardzo chce.
    Puściłam mu filmik z instrukcją dla tatusiów jak mają wspierać rodzącą i co najważniejsze dla mnie było powiedziane, że w trakcie drugiej fazy porodu to już ma być z tyłu, nigdzie nie zaglądać itd. albo poprostu wtedy go wyrzucę z sali. Bo ok, wodę może mi podawać czy zabawiać rozmową jeśli pierwsza faza będzie trwała wieki, ale przy partych wolę nie czuć już jego obecności.

Dani lubi tę wiadomość

OrT4p2.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaC, u mnie to jest tak, ze maz moze jechac ze mna, przyjmuja mnie, dostaje tabletke.i czekamy... jesli sie cos dzieje i zaczyna, moze byc caly czas ze mna, albo moze no jechac na noc do domu (tak zrobilismy pfzy corce) i jak juz sie powiedzmy te 4cm rozwarcia pojawi, to dzwonie, zeby wracal i juz jest do konca...

Poprzednim razem z 26h porpdu ok 5h spedzil w domu (22-3 w nocy) no i popoludniu jechal wyjsc z psem na spacer...

Dani lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaC wrote:
    Espoir, Monia, Chaos, ja też oczywiście trzymam kciuki 👊

Papillon, zazdroszczę, też bym się usikała ze szczęścia widząc czop. Wiem, że to nic w żadną stronę nie musi znaczyć, ale przynajmniej COŚ by się zadziało :D

Noelle powiem Ci szczerze, że jesteś przeas, że to wszystko wytrzymujesz i to jeszcze z humorem. My wczoraj mieliśmy rocznicę z mężem, nażarłam się na kolacji przegrzebek, carbonary, lodów i od 20 do 24 mdliło mnie na wymioty. I z tego bólu mi się płakać chciało. Modliłam się tylko, żeby nie zacząć rodzić - żebym nie musiała się skupiać i na bólu skurczy i żołądka. Mam nadzieję, że Ci to odpuści w końcu. Ale Klarcia zrekompensuje po urodzeniu :)

Nikola, może póki się zastanawiacie to warto zabrać męża. Pod tym kątem, że wyjść może z każdej chwili, ale wejść już chyba nie. Więc może najwyżej go ewakuujesz, jeśli faktycznie będzie Cię bardziej krępowała/stresowała jego obecność.
    KasiaC No właśnie przynajmniej cokolwiek się zadziało 🤣🤣🤣 dlatego jestem taka szczęśliwa. Też wolałabym mieć spontaniczną akcję niż wywoływanie w przyszłym tyg, ale my to sobie możemy chcieć 😅 To nasze dzieci decydują o tym kiedy przyjść na świat i niestety musimy się ich słuchać 😂 Chyba zacznę dziś stymulację sutków dodatkowo, warto chyba próbować wszystkiego.

Zoe z każdym dniem na pewno krocze będzie mniej boleć 😘 Domyślałam się, że z braku żelaza tak słabo się czujesz, ale jesteś bardzo dzielna ❤️

35 👩🏼‍🦰35🧔‍♂️

06.2021 synek
    27.03 😇 9 tydzień
    16.06 ⏸️ 11dpo
    23.06 beta 816,20
    Progesteron 21,70
    25.06 1635🫶
    7.07 jest ❤️
    21.07 usg 8+2
    22.08 prenatalne (12+6)

preg.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta moja lekarka jest na urlopie a wczoraj przedzwoniłam do 3 gabinetów prywatnych i albo nie przyjmą bo końcówka ciąży albo nie mają terminów. 🥲

Kasia ja w nocy też sobie pomyślałam, że jak zacznę rodzić to z tą biegunką będzie mi bardzo wstyd. 😂
    Muszę się już z tego śmiać bo inaczej chyba bym oszalała. 🤷🏻‍♀️

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspoldzielilam łazienkę z dziewczyną po porodzie sn. Jak szła pisiu, to jęczała. Pamiętam ten ból. Sama to przeżywałam. Może to obrzydliwe, ale najlepiej pod prysznicem, polewając woda. Te pierwsze dni w szpitalu chociaż. To naprawdę duża ulga.
    Dziewczyny, bierzcie tych mężów, szczególnie, jak sami chcą. Zawsze można wygonić. A kto wie, może to będzie najlepsza Wasza decyzja.
    Chaos, kciuki, mam nadzieję,że jednak będzie szybciutko;)

Dani lubi tę wiadomość

• Nikola Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście lepiej jak będzie. Potem mogę żałować, ze go nie było tym bardziej jak to będzie długi porod. Najwyżej poproszę, aby wracał do domu.

Dziewczyny czekające na jakiekolwiek oznaki porodu… u mnie 38 tydzień nie wiem co to twardnienie brzucha, skurcz czy czop. Wiec my chyba zaliczamy się do tej grupy pierworodnych rodzących po terminie, a nie przed. Mi jeszcze każdy mówi, ze chłopcom nigdy się specjalnie nie spieszy.

• Monia66 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o poród rodzinny, to pytałam gina w którym momencie dzwonić po chłopa, to powiedział mi, że powiedza kiedy mam do niego zadzwonić.
    U mnie na razie cisza i spokój, położna póki co wstrzyknela mi na próbę witaminę b1 zobaczymy, czy nie ma reakcji alergicznej. Jak nie będzie to dojdą prostaglyny i coś jeszcze na rozruszanie szyjki, która na razie jest ciągle uparta.
    2 lekarzy zasugerowało, że może we czwartek urodze, a mały zamiast się tam spiąć i zacząć wychodzić, to na usg w najlepsze bawił się pepowina i nie dał sprawdzić przepływów 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2021, 11:52

qb3cj48ae751dsv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 14:34

• Noelle Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zadecydowałam, że jeżeli akcja nie rozkręci się do przyszłego tygodnia to jadę na oddział i niech mnie biorą. 🙄
    Boję się, że małej bez czopa i na tych wiecznych skurczach coś się stanie. 😕 Dla mojej psychiki trwa to już zdecydowanie za długo....

Gf mój mąż jest tak zdeterminowany, że przygotował sobie koc, poduszkę, ładowarkę i szamę do auta żeby czekać w gotowości. 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2021, 11:55

Santi_14, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle mój tak samo, plejka przenośna naładowana, gry pościągane, jedzenie będzie kupione, piwka bezalkoholowe załadowane i powiedział że poczeka ile trzeba :D
    Ale jak będzie faktycznie wolno szło to pewnie podjedzie do rodziców/znajomych na chwilę :) Na szczęście mamy to wszystko w miarę blisko

Ja od dzisiaj skacze na piłce w opór!

Nikola mam to samo, nie wiem co to skurcze, twardnienia itp ale ja jeszcze 36 tydzień. Mam nadzieje że za tydzień zobaczę już ten mistyczny czop xD 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2021, 12:13

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • espoir Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my już po, wszystko ok, Szymuś, 3570 g 🤗 od początku załapał cycusia, więc nie idzie mu już go wyjąć, bo od razu słyszy go cały szpital 😜 jutro wychodzimy jeśli będzie dalej ok 😊

Po prostu Zoe, Monia66, Batylda, Papillon, Lilak , KasiaC, Marta9191, Cyprysek89, Mama po przejściach, unify, Noelle, Nikola, Nitka1, Mala_syrenka, Cccierpliwa, Bee, Sumireguska, slodka100, kamkam, Bajka111, AśKa31, NatkaZ, Kate90, Santi_14, _agrafka_, Jasiaaa, Veruka, Niezapominajka5, Dani lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostaję żelazo dwa razy dziennie. Położna twierdzi że krocze będzie tak pobolewać aż szwy wyciągną (7-10 dni). Przygotowałam się całkiem nieźle bo wzięłam ze sobą butelkę do irygacji zatok i nią polewam krocze jak sikam 😁 jest spoko. Później mokry papier toaletowy. I na koniec ręcznik jednorazowy Tami. Kupa też już była 😅 bałam się jak cholercia ale nie czułam dyskomfortu. Raczej większy czułam przy sikaniu. Z tym, że nie miałam zatwardzenia.

U mnie w szpitalu na sali przedporodowej (tutaj następuje wywoływanie) leży kilka pacjentek. Dopiero jak przenoszą na sale porodową jednoosobową można dzwonić po męża.

Nikola, NatkaZ lubią tę wiadomość

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Graaatki espoir :) Super, że załapał cycusia od razu :)

Dziewczyny to ja termin za 4 dni i nie wiem jak skurcz wygląda ani jak brzuch się stawia :D a dodam, że ja dzień w dzień ćwiczę i to z godzinę + spaceruję + sprzątam w kółko, wczoraj seksior z mężęm, masaż krocza codziennie, piłka codziennie. Oleje z wiesiołka, napary z liści malin.
    No za ch*** się jej nie wygoni :D

Sumireguska, AśKa31, NatkaZ lubią tę wiadomość

• Lilak Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta9191 wrote:
    Espoir, Monia, Chaos, trzymam kciuki 👊🍀

Lilak ta waga to chyba całkiem porządna? Chyba pisałaś o hipotrofii i o tym, że rodzisz małe dzieci

Noelle nie wybierasz się do lekarza sprawdzić co się dzieje?

Marta tak! Waga jest super. Nie ma hipotrofii, przepływy są w normie. Maluszek sobie poradził jak widać. Całą ciążę brałam też acard więc może i to pomogło.
    Gdybym miała rodzić w terminie czyli 25.06 to mógłby osiągnąć te 3,5 kg ale niech mi już kończą tę ciążę za tydzień.

Marta9191 lubi tę wiadomość

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • Marta9191 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir gratulacje 💐❤️ Szybko u Was wypuszczają po cc

espoir lubi tę wiadomość

m3sxdqk3jmq0atgf.png

👱‍♀️29lat
    PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
    👱‍♂️29lat
    Morfologia 2%
    1 IUI 07.2020 🍷
    2 IUI 09.2020 🎉
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir brawo Ty 😍

Nam położna na szkole rodzenia mówiła, że siku zwłaszcza pierwsze najlepiej pod prysznicem i dodatkowo jak się ma problem z oddaniem moczu to polewać ciepłą wodą zeby rozluźnić mięśnie, albo jak ktoś woli puścić wodę z kranu. Ponoć czasem jest taka blokada i taki ścisk, że zakładają cewnik.

Podobna położna daje znać kiedy dzwonić po męża.

Kasia Ty nie masz oznak ale z tego co napisałaś to jesteś mega przygotowana więc obstawiam i tego Ci życzę, że jak się zacznie to po prostu "wyplujesz" dzieciaczka 😁

espoir lubi tę wiadomość

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • unify Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir super, że tak sprawnie poszło. Gratuluję 🥰
    Mama po przejściach wrote:
    Ja chyba jednak mojego wezmę ze sobą skoro tak bardzo chce.
    Puściłam mu filmik z instrukcją dla tatusiów jak mają wspierać rodzącą i co najważniejsze dla mnie było powiedziane, że w trakcie drugiej fazy porodu to już ma być z tyłu, nigdzie nie zaglądać itd. albo poprostu wtedy go wyrzucę z sali. Bo ok, wodę może mi podawać czy zabawiać rozmową jeśli pierwsza faza będzie trwała wieki, ale przy partych wolę nie czuć już jego obecności.

A podrzucilabys link do tego filmiku? Puściłabym mojemu😃

espoir lubi tę wiadomość

atdc2n0a92hantdh.png
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espior gratulacje ❤ super!

Dziewczyny ja mam dzisiaj 39+0, a lekarka mi wróży, że za tydzień znowu się widzimy na wizycie i będziemy myśleć co dalej 🙈 Zero bóli, brzuch wysoko, ale ku mojemu zdziwieniu okazało się, że szyjka skrócona, miękka i otwarta na jeden palec, czyli co takie 2 cm mogę liczyć? Ale zaraz usłyszałam, że skoro nie ma skurczu to z taką szyjką mogę sobie pochodzić. Więc ananas już kupiony, pogoda piękna to okna można myć, piłka czeka ,będę działać by zepchnąć Małą niżej 😄

Aha i położna widząc zapis mojego ktg stwierdziła, że takie temperamentne dziecko w brzuchu to potem będzie spokojna jak aniołek, nooo zobaczymy 😄 Ona zawsze ma jakieś inne teorie 😂🙈

espoir lubi tę wiadomość

OrT4p2.png
‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ