Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilak jeżeli takie ciśnienie dłuższy czas to może być stan przedrzucawkowy, koniecznie pędź do szpitala. I dawaj znać jak się czujesz i co ci powiedzieli. Trzymam kciuki żeby to było tylko chwilowe podniesienie ciśnienia :*
Też mam zalecenie codziennego mierzenia ciśnienia ale u mnie stale a poziomie 110/70
Ja dziś mam straszny dzień, w nocy się nie wyspałam, a dzisiaj chodziłam struta. No i oczywiście stary pierdzielnął głupim tekstem (tradycyjnie związanym z obowiązkami domowymi..) i poszło. Wpadłam w taką histerię że 3h płakałam non stopPrzyszła babka z administracji, otworzyliśmy jej - Stary wkurwiony a ja cała spuchnięta na twarzy i zapłakana w 9 miesiącu ciąży.. Jeszcze nam niebieską karte założą xD
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2021, 22:37
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Batylda też o tym słyszałam, ale u nas mąż objeździł kiedyś wszystkie zoologiczne i jak na złość nie znalazł. Ja zamawiałam z internetu.
Jeszcze w hebe można dostać wkładki z paskiem zmieniającym kolor jak sączą się wody. Tak podpowiedziała mi położna, która asystowała przy mojej amniopunkcjiNadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Sumireguska wrote:Lilak jeżeli takie ciśnienie dłuższy czas to może być stan przedrzucawkowy, koniecznie pędź do szpitala. I dawaj znać jak się czujesz i co ci powiedzieli. Trzymam kciuki żeby to było tylko chwilowe podniesienie ciśnienia :*
Też mam zalecenie codziennego mierzenia ciśnienia ale u mnie stale a poziomie 110/70
Ja dziś mam straszny dzień, w nocy się nie wyspałam, a dzisiaj chodziłam struta. No i oczywiście stary pierdzielnął głupim tekstem (tradycyjnie związanym z obowiązkami domowymi..) i poszło. Wpadłam w taką histerię że 3h płakałam non stopPrzyszła babka z administracji, otworzyliśmy jej - Stary wkurwiony a ja cała spuchnięta na twarzy i zapłakana w 9 miesiącu ciąży.. Jeszcze nam niebieską karte założą xD
Nadal czekam na badanie ale jestem po ktg. Wszystko ok. Do tej pory ciśnienie miałam idealne, mierzę od początku 3 razy dziennie. A dzisiaj to jakiś koszmarek, wstałam już taka nieswoja i cały dzień mną telepie. Zobaczymy co w badaniu wyjdzie. -
Lilak wrote:Nadal czekam na badanie ale jestem po ktg. Wszystko ok. Do tej pory ciśnienie miałam idealne, mierzę od początku 3 razy dziennie. A dzisiaj to jakiś koszmarek, wstałam już taka nieswoja i cały dzień mną telepie. Zobaczymy co w badaniu wyjdzie.
Miałaś zalecenia żeby mierzyć tak często, czy sama pilnujesz?
Może to jeden słabszy dzień?
Ja mam problemy z pulsem, ale do tej pory nikt nie zwrócił na to uwagi.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Tak. Na partych tez znieczulenie było. Anestezjolog przyszedł ok 13, ale zanim się wkuł, miał problem, majstrował przez trzy skurcze. Później już podpiął tą rureczkę i podał znieczulenie. Na odchodnym powiedział, że za 10 min zacznie działać. Więc pewnie ok 13:30 ruszyło. A 14:30 mały już był na tym ziemskim padole.
Ale jeszcze nie jadł. Położna każe go nie męczyć i spróbować za trzy godz.
Od jutra wracają odwiedziny i mąż może wpaść na godzinę 😍 -
Niezapominajka5 wrote:Czyli zgłosiłaś się na IP?
Miałaś zalecenia żeby mierzyć tak często, czy sama pilnujesz?
Może to jeden słabszy dzień?
Ja mam problemy z pulsem, ale do tej pory nikt nie zwrócił na to uwagi.
Na szczęście moja gin mnie przyjęła. Ona kazała mi też mierzyć ciśnienie po tym jak wyszło ryzyko hipotrofii, bo te rzeczy idą razem w parze ponoć. Więc od kilku miesięcy miałam temat ogarnięty, a tu dzisiaj taki cyrk. -
A poza tym to 2800 g faceta. Jest mu dobrze w brzuchu aczkolwiek jestem już gotowa do porodu, cokolwiek to znaczy.
W szpitalu mam się stawić 9.06 a 10.06 cc, jeśli wcześniej się samo nie zacznie bo dużo na taką możliwość wskazuje.
Na ciśnienie dostałam leki, mam ponad tydzień żeby je unormować.NatkaZ lubi tę wiadomość
-
Zoo super ze już po, gratulacje!!!!! ❤️ Kciuki za pierwsze karmienie!!!Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Ej, kochane, mnie tez boli w pachwinie i prawa noga czasem drętwieje jakby cale udo. Ale tylko prawa. To jest jakoś związane ze skurczami? Bo samych skurczy na razie nie czuje.Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
w nocy budziłam się co 20 minut... nie lubię tych nocy przed wielkimi wydarzeniami, bo zawsze budzę się pierdyliard razy 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2021, 06:06
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Hej kobitki, ja trzymam mocno kciuki za Was wszystkie, obysmy dzien dziecka obchidzily dziś dosłownie 😁
Ja dopakowalam resztę rzeczy, czekam na mojego Szanownego aż wyjdzie z łazienki i można dzwonić po taxe 😁😁😁
Taka mialam zagwozdke chwilę, czy brać taka mała suszarkę do włosów, ale nie chciałabym wyglądać jak lump, ani prosić się nikogo, wiec noga jakoś upchnelam do torby 🙈 ostatecznie z kosmetyków wzielam tylko krem, żadnego fluidu ani nic z tych rzeczy. I to mówi ta, co nawet do sklepu musi być pomalowana 😅slodka100, Dani lubią tę wiadomość
-
Espoir, o której pod nóż?
Monia, dzisiaj już coś będą robić?
U mnie na oddziale była jedną gwiazda wymalowana. Gdybym miała kosmetyki, malowalabym się z nudów też
Przy pierwszej prysznic brałam w 3 min. I wracałam, bo już syrena była. Zależy od dziecka.
Mamy czerwiec, nasz miesiąc, może i Klara się wkrótce skusi na wyjście na świat;) -
Espoir, kciuki mocno 🍀
Monia, dawaj znać co i jak!
Noelle, mam nadzieję że znajdziesz te paski, ale to już chyba bliżej niż dalej i nie strasz tą Wigilią, bo między nami jest tydzień różnicy, a ja nie mam jeszcze ŻADNYCH bóli, skurczy, wymiotów i nie wiem jak wygląda czop, zatem jak Ty masz rodzić na Święta, to ja w czerwcu 2022 😂
Zoe, mały pewnie jeszcze najedzony po Twojej słodkiej uczcie 😂 super że macie odwiedziny, bo z tego co pamiętam Twojego męża nie było przy porodzie? Szpital limituje że tylko godzina?espoir lubi tę wiadomość