X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2021, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 14:35

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna mówiła że pi 37tc skończonym. Ja zastanawiam się tylko nad wiesiołkiem ale przemyśle jeszcze ten napar bo niby piszą że jak poprzedni poród był sprawny to żeby tego nie pić no zobaczę

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaC ehhh pij dużo np. herbata, cytryna, imbir, kurkuma i miód. Może to taka 3 dniówka . Soczek z malin, może spróbuj inhalacji.

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Dziewczyny od którego tygodnia napar z malin i wiesiołek?
    Nie wczesniej jak skonczony 36tc

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe młoda od wczoraj tak tłucze mi po szyjce, że chyba faktycznie przekręca tam ten kluczyk. 😂
    Chociaż to kłucie zbiega się ze skurczami brzucha więc może coś tam postępuje. 🙈

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • unify Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veruka wrote:
    Na netflixie polecam „co kryją jej oczy” - bardzo mi się podobał! Kiedyś jeszcze był „Bates motel” - też super ale nie wiem czy jeszcze jest. Polecam też „modern family” - krótkie, lekkie i fajne na odmóżdżenie :-)
    Również polecam "Co kryją jej oczy". Dawno żaden serial mnie tak nie zaskoczył ;)

Chaos gratuluję, dużo zdrówka!🥰

Ja dziś o 15 mam wizytę i zobaczymy, może coś się ruszyło. Bo ogólnie zero zwiastunów porodu, a zostały tylko 3 dni do tp🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 11:39

atdc2n0a92hantdh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 14:35

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle wrote:
    Nawet mi nie mówcie o tym antybiotyku bo GBS miałam pobrany 04.05 i zaraz minie 5 tygodni. 🙄

Bajka odchodzi Ci dalej ten czop? Mi odchodzi ale teraz już w formie takiego gęstego żółtego śluzu a nie zbitego gluta. 🤔

I jeszcze nie masz wyniku GBS? :o Tak, odchodzi parę razy dziennie dalej. Myślałam, że jak drugi raz był z plamieniem to już będzie koniec, ale nic z tego. :D

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu Zoe wrote:
    Jednak zostajemy do jutra. Ale cieszę się bo dostaje fachowe porady przy karmieniu i dokarmianiu. Pediatra mówi że jest tak senny przez zwiększająca się żółtaczkę (ale jeszcze nie jest żółty). Dziś żeby go obudzić do karmienia to musiałam rozebrać go do naga, tarmosić po stopie od spodu i brzuchu, po 20 min otworzył łaskawie oko 😅 nie wiedziałam ze z taką siła będę musiała z nim walczyć o wstanie. Dostał mm 30 ml, wypił raz dwa i znowu odlot. Nawet na szczepionce nie zakwękał.
    Muszę go karmić z obu piersi i zaproponować mm na koniec. I przy tym szarpać się z nim bo momentalnie zasypia.
    Cieszę się ze w domu czeka podwójny laktator 😁 dopóki nie zacznie dopominać się o jedzenie to będę co drugie-trzecie karmienie ściągać żeby kontrolować ilość zjadanego pokarmu. Może uda się później bez mm. Położne pocieszają mnie że jeszcze ma czas nauczyć się jeść z piersi bez żadnych problemów i na głodzie rzecz jasna 🥰

Noelle jak nic sen proroczy 🧐 👧

Ojej to oby zawsze tak spał, ale najedzony! :D

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wynik mam ale problem w tym, że za chwile straci ważność a ja dalej w dwupaku. 🙈
    Ja też myślałam, że jak poleciało kilka takich solidnych krwawych kawałków to będzie koniec a tu mija tydzień a gluty dalej lecą z tym, że totalnie inne. 🙄

• Monia66 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unify witaj w klubie, ja 3 dni po terminie jestem, najpierw myslalam, ze moze urodzi się wcześniej, wczoraj, że może urodzi się od razu, a teraz mam co raz więcej myśli, że chyba jednak będzie cc🙈

qb3cj48ae751dsv6.png
  • unify Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od połowy ciazy stresowałam się przedwczesnym porodem, nakaz leżenia, skracająca i miękka szyjka a tu proszę. Nic a nic 😃 wolałabym uniknac wywoływania czy cc, ale co będzie to będzie. Przeraża mnie też wizja przenoszenia i dużej wagi,🙈

atdc2n0a92hantdh.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak często wygląda,że nakaz leżenia, zagrożenie porodem przedwczesnym, a tu ciąża przenoszona i trzeba młode wyganiać.
    Mam nadzieję,że jednak u Was samo ruszy.
    My dzisiaj na pierwszym spacerze. Pogoda idealna. Tata że starsza na placu zabaw, a my wylegujemy się na słoneczku. Wędzidełko podcięte. Od razu inaczej cyca łapie. Cieszę się niezmiernie;)

Bajka111, Po prostu Zoe, NatkaZ, Marta9191, unify, Monia66, espoir, Nitka1, Papillon, slodka100 lubią tę wiadomość

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle, o matko no tak, wybacz. Zapomniałam, że ten wynik to ma termin ważności!

Monia a mają jakiś plan na dzisiaj? Oksy dalej?

Unify - i dokładnie to jest to! W pierwszej ciąży miałam to samo i urodziłam po terminie. Nigdy nie przewidzisz.

Oby akcje się rozkręciły dziewczęta!

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, mała 3200 i lekarka stwierdziła, że to nie będzie wysoki egzemplarz 😊 pytala czy mi pogmerać w szyjce 😁 ale jak przyszło co do czego to się okazało, że rozwarciem tylko na opuszek więc z gmerania nici. Ale szyjka mięciutka i to może potem bardzo szybko pójść. A i do szpitala mam jechać do 6h od odejścia wód a że względu na szyjkę jak skurcze będą 7-10 min 😊

I teraz wiesiołek, herbata z liści malin, spacery i seksy (z tego stary mnie wyśmiał 🙈🙈🙈)

NatkaZ, Noelle, unify, Monia66, Veruka, Mama po przejściach, Marta9191, Batylda, Nikola, Po prostu Zoe, Papillon, Nitka1, slodka100 lubią tę wiadomość

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przybiegam się pochwalić, że dzisiaj doszedł mi uchwyt na karuzelę! 😍

0cd05171be7b.jpg

NatkaZ, Bajka111, unify, Monia66, espoir, Cyprysek89, _agrafka_, Marta9191, Nikola, Mama po przejściach, Papillon lubią tę wiadomość

• Monia66 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka dziś rano dostałam kolejny zastrzyk z Wit b1 i prostaglandyn, a jutro już mam dostać konkretną dawkę oxy.
    Cyprysek ja to nie raz miałam wizję jak sie samo u mnie zacznie w domu, tudzież w aucie czy sklepie 😅
    Noelle pieknie❤️

Noelle lubi tę wiadomość

qb3cj48ae751dsv6.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiłam Wam już o śnie męża a teraz kolejny hit! Przed chwilą napisała do mnie siostra ojczyma, z którą mam na prawdę bardzo niewielki kontakt bo widujemy się może raz w roku przy okazji jakiejś tam imprezy a tak to totalnie się do siebie nie odzywamy. Uwaga uwaga - zapytała czy wszystko u nas w porządku bo miała bardzo dziwny sen związany ze mną a nigdy jeszcze jej się nie śniłam więc jak się obudziła to od razu pomyślała, że rodzę. 😂

• Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle cudna 😊

Noelle lubi tę wiadomość

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chaos gratulacje ❤️ Ależ kruszynka z tej Twojej córci 😍

Zoe u mnie było bardzo podobnie, synek tez nie chciał jeść długo po porodzie, spał sobie słodko a położne mi go na sile przystawiały, na szczęście zmieścił się w tych 7% spadku masy i wypuścili nas do domu, w domu był rzeczywiście bardziej żółty ale po kilku dniach częstego przystawiania do cyca wszystko się wypłukało. Udało nam się bez mm.

Co do drugie imienia my nie daliśmy bo wystarczy ze mamy długie nazwisko, imię ma po dziadku ale tylko dlatego że takie nam się podobało po prostu.

Co do nacięcia krocza to u mnie położna tez starała się je ochronić ale jak małemu spadało tętno i groziło nam cc to wtedy powiedziała ze musi naciąć żeby przyspieszyć wyjście małego. Tez mam założone trzy szwy podobno a czuje się jakbym ich miała ze 30 🙈

Dzisiaj od rana biegałam z gołym tyłkiem żeby sobie wietrzyć tą bliznę i rzeczywiści czuję ulgę.

A w ogóle to mój organizm już się tak zaprogramował ze jak zbliża się pora karmienia i synek się wybudza to sutki tak mnie pieką ze oszaleć można 🙈😀

Nikola lubi tę wiadomość

‹‹ 805 806 807 808 809 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ