X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vatolina wrote:
    Dziewczyny ile was jest którym dzidziuś się nie obrócił i leżał/leży miednicowo lub poprzecznie? Ile wcześniej podejmowana jest decyzja o cc? Ja mam 35+3 i lekarz mojemu dał tydzień , jak się nie obróci to szpital 😓

Vatolina mój mały jest poprzecznie ułożony. W ponoedziałek mam wizytę (37tc) i wtedy decydujemy do i jak - jeżeli położenie się nie zmieni

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Bee Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja niunia jest miednicowo od 27tc. Mój lekarz powiedział, że jak się odwróci to wywoływany sn przez cukrzycę, a we wtorek lekarz na kwalifikacji do cc powiedział, że tak czy siak mam wskazania do cc (cukrzyca, ivf, mthfr) ale pewnie tak walnął.

I cc mam 18 czerwca, więc tuż tuż. Pragnę dotrwać do tego czasu,bo już głowę mam zaprogramowaną na cc, a nie sn 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2021, 07:51

NatkaZ lubi tę wiadomość

o148hdge5msg47fv.png
    10 lat starań
    26.08.2018r. decyzja o ivf
    28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET =( 22 czerwca FET =( 28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się =( =(
    17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET =(
    13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl

12.10 FET
    7dpt beta 134,31mIU/ml
    9dpt beta 318,49mIU/ml
    11dpt beta 745,15mIU/ml
    Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
    Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
    (21dpt hcg total 27973,8mIU
    23dpt hcg total 34761,5mIU)
    23dpt beta 34558,50mIU/ml
    16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2021, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 14:35

• Batylda Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję ciążę donoszoną! Nie wiem kiedy to zleciało, przecież jeszcze niedawno robiłam test dopiero. Pomimo wszystkich przygotowań, trochę to dla mnie surrealistyczne, że ten mały człowiek niedługo pojawi się na świecie (pojawi hehe, trzeba go jeszcze urodzić).

Lilak , Mala_syrenka, NatkaZ, Noelle, Bajka111, unify, slodka100, Marta9191, Santi_14, Dani lubią tę wiadomość

relgtv73ymxx11gn.png

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia66 i jak wygląda sytuacja?

Batylda mam identyczne odczucia. Ten czas zleciał błyskawicznie 🙈

Po cichu chyba liczyłam, że po wczorajszych całodniowych pobolewaniach podbrzusza w nocy się coś nasili, ale nic 🤷🏼‍♀️ No cóż, zaraz wybieram się na spacer.

OrT4p2.png
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach wrote:
    Monia66 i jak wygląda sytuacja?

Batylda mam identyczne odczucia. Ten czas zleciał błyskawicznie 🙈

Po cichu chyba liczyłam, że po wczorajszych całodniowych pobolewaniach podbrzusza w nocy się coś nasili, ale nic 🤷🏼‍♀️ No cóż, zaraz wybieram się na spacer.

Mama po przejściach a ja odwrotnie, robię wszystko żeby nie urodzić przed cc. Nie mam jeszcze wszystkich badań, dopiero jutro robię te niezbędne do cc, no i nadal czekam na wynik gbs. Nie muszę robić testu na covid bo mam certyfikat ozdrowieńca. Natomiast moja ekscytacja sięga już zenitu, aż mi momentami niedobrze.
    Dzisiaj będzie leżing. Jutro jeszcze ktg.

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • KasiaC Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co kojarzę u Ani Bulczak ("zaufajpołożnej") w ostatniej ciąży obróciła dziecko w ostatnim tygodniu - jakimiś ćwiczeniami po prostu.
    Jak ktoś ma ochotę może warto zerknąć i popróbować.

Monia melduj jak będziesz miała czas i siły :)

Ja dalej lekko chora ;/

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które już urodziły jak u was było z testem na covid?? Bo u mnie w 2 szpitalach piszą że normalnie jak się przyjedzie do porodu to szybki test w 1 szpitalu dla mnie tylko A w drugim też dla.os towarzyszącej ale właśnie w tym 1 szpitalu rodzila 6 tyg temu moja koleżanka i jechała z akcją porodowa i ponoć położna jej mówiła że powinna przyjść już tydzień temu na test że niby 2 tyg przed tp.
    Wogole w takich emocjach w bólach skurczowych mialyscie maseczke na buzi na IP?? No bo na porodówce my niby nie musimy.
    Wogole ten test na covid mnie przeraża bo wiem że niektorzy przeginaja z czestotliwoscia i glebokoscia wkladania tego patyka więc wolałabym jechać z akcją żeby szybko szybko i nie myśleć o tym ttlko skupić się na skurczach no ale ja to możliwe że pojadę na wywołanie więc nie wiem czy uda się akcja wywołac w domu wcześniej.

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na stronie pisze, że tylko ankieta epidemiologiczna ale nie wiem jak jest w rzeczywistości. 🤷🏻‍♀️

slodka100 lubi tę wiadomość

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia C wiem co czujesz ja zawsze jestem chora pod koniec każdej z ciąż A nawet dwoje pierwszych moich dzieci urodziłam w chorobie z gorączką więc znam ten ból. Teraz trochę wcześniej mnie wzięło ale za to sam kaszel niby mniej razy kaszle ale dalej zdąży mi się 1x dzień że mocz dołem ucieka więc wkładki non stop.

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak tyle, że ja już zaraz będę w tp 🙈 Niby nie chcę jeszcze rodzić, ale powoli już by wypadało 😂 Dzisiaj jeszcze w planach szejk z ananasa 😁

Czy na Was też już tak dziwnie się ludzie patrzą? Mam wrażenie, że się boją że zaraz zacznę rodzić przy nich 🙈😂

OrT4p2.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro z rana krew i mocz i mam nadzieję że to już w końcu ost badania 😉
    Dziś planuje po obiedzie ciasteczka kruche upiec z dziećmi bo mąż już prosi o nie jakiś czas 😁
    Podziwiam dziewczyny które chodzą tak późno na wizytę do gin ja zawsze umawiamy się tak trochę po 17 bo na wieczór to na bank bym tam usnela

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2021, 10:13

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Chaos Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie był wymaz pcr na przyjęciu (nie bolało), do czasu wyniku byłam w izolatce. Wynik był po 4h jakoś i wtedy mnie przeniesiono. Na porodówce nie musiałam mieć maseczki ale ogólnie to mieć ja trzeba jak wychodzi się ze swojej sali czy podczas obchodów.

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach wrote:
    Lilak tyle, że ja już zaraz będę w tp 🙈 Niby nie chcę jeszcze rodzić, ale powoli już by wypadało 😂 Dzisiaj jeszcze w planach szejk z ananasa 😁

Czy na Was też już tak dziwnie się ludzie patrzą? Mam wrażenie, że się boją że zaraz zacznę rodzić przy nich 🙈😂

Mi wczoraj Pani w zielarni powiedziała, że za wcześnie herbaty z liści malin nie wolno pić 🙈 a ja jej mówię, że za 10 dni mam termin to była w szoku 🤣🤣🤣

Noelle lubi tę wiadomość

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach ost byłam na boczku w luźnej sukience i mój tata stwierdził że ja to niedługo chyba urodze 🙈 ale z kolei inni w tym mój mąż mówią że nie mam jakiegoś dużego brzucha że mam piłeczkę. No więc nie dogodzisz. 😁

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chaos wrote:
    U mnie był wymaz pcr na przyjęciu (nie bolało), do czasu wyniku byłam w izolatce. Wynik był po 4h jakoś i wtedy mnie przeniesiono. Na porodówce nie musiałam mieć maseczki ale ogólnie to mieć ja trzeba jak wychodzi się ze swojej sali czy podczas obchodów.
    Bo może zależy od całej akcji bo moja koleżanka jechała że skurczami już tam jakimis i oni nie czekali na wynik tylko na porodówke od razu. Więc oni wtedy ryzykuja no ale nie zawsze jest czas żeby czekać 4h. U mnie porody trwają ok 4h więc też słabo z tym czasem

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak ma się planowy poród wtedy trzy dni wcześniej test. Jak przyszłam na IP to robią szybki test 10 min i się wchodzi. Na sali jak się leży nie trzeba mieć maseczki, zakłada się jak ktoś z obsługi wchodzi ale nie każdy tego wymaga. Maseczkę należy zakładać wychodząc na korytarz.
    Na sali przedporodowej maseczka zakładana jak podchodzi obsługa do ktg lub lekarz. Na sali porodowej bez maseczki cały czas.

• siuger Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na IP wymaz z ust i nosa i czeka się podobno od 15 min w górę. Ja czekałam z godzinę. I później zabierają na oddział.

U mnie brak decyzji. Z powodu małej obsady nic nie będą robić. Muszę czekać na jutro i modlic się że nie będzie nagłych ciąż to może zrobią mi indukcję sn. A tak to znowu czekanie do poniedziałku.. aż w końcu mała będzie taka duża że tylko mi cesarka pozostanie. Katastrofa

relgdf9hux90d6ak.png
  • Monia66 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę z kroplowka po porodowce od 7.30. Przed chwilą mialam ktg, wyszły skurcze na poziomie 25,ale położna powiedziała, że mogą to być skurcze kroplowkowe. Brzuch mnie zaczął boleć jak okres, raz bardziej raz lżej. Jak nie nie ruszy, to w sobotę kolejne oxy 😩

qb3cj48ae751dsv6.png
  • siuger Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde. Monia ale Ci zazdroszczę że lekarze nie odpuszczają i nadal wywołują. U mnie pewnie po kilku godzinach by w końcu poszli na cesarkę. Coraz bardziej zaczynam wątpic w to że uda się sn mimo tego że dają nadzieję że spróbujemy..

relgdf9hux90d6ak.png
‹‹ 809 810 811 812 813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ