X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra. 🙈 Ech, tulę Was wszystkie w tych przeżyciach!

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Chaos Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja byłam w szpitalu od niedzieli do piątku. Do było moje pierwsze rozstanie z niespełna dwuipolrocznym synkiem, mega mnie to dołowało. A poszło ok. Zdzwanialismy się z kamerka na whatssupie. Tatus poradził sobie z nim super. Stresowałam się na zapas. Życzę Wam łagodnej rozłąki, uszy do góry!!!

Dani lubi tę wiadomość

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
  • kamkam Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wprowadzeniu danych o urodzeniu dziecka do aplikacji rossmana dostałam powiadomienie ze czeka na mnie paczka pieluch :) nie wiem czy przez pomyłkę, czy dają teraz dwa razy,ale zawsze to parę groszy zaoszczędzone :)

Santi_14 lubi tę wiadomość

gg64j48a867cxnry.png
    1usasg18efbg4zod.png
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chłopaki mają opiekę all inclusive u babci zapewnioną i o to się nie martwię. Widzę tylko, że 11 letni syn zdaje sobie sprawę jak zmieni się nasze życie i bardzo to przeżywa. Zawsze miał mamę na zawołanie, teraz często pyta kto mu pomoże w lekcjach jak ja będę zajmować się Julkiem albo do kogo będzie się przytulał jak ja będę miała ciągle małego na rękach.
    U niego to działanie psychologiczne, wie gdzie uderzyć żeby mnie zabolało albo żebym miała wyrzuty. Tym sposobem chce mnie zmobilizować do poświęcenia mu uwagi. Taka mała inteligentna szujka.
    Jestem na 100% pewna, że zakocha się w bracie i będzie się super sprawował. No ale jeszcze na końcówce musi oznaczyć swój teren 🤣

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamkam wrote:
    Po wprowadzeniu danych o urodzeniu dziecka do aplikacji rossmana dostałam powiadomienie ze czeka na mnie paczka pieluch :) nie wiem czy przez pomyłkę, czy dają teraz dwa razy,ale zawsze to parę groszy zaoszczędzone :)

Dają dwa razy.

15b891ccdb.png
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje silne skurcze pisały się na ktg co 4 min.tyle że ja muszę się dobrze skupić żeby w ogóle coś poczuć 🙄 ale zaraz zostałam sprowadzona na ziemię, że przy porodzie takie skurcze to napewno będą boleć 🙈😉
    Wód dużo, przepływy ok.czekamy dalej. W czwartek kolejna kontrola.
    Jestem trochę niepocieszona, bo jak teraz sprawdziła stan wód to już szyjki na fotelu nie badała, zresztą mogła chociaż tym Usg wymierzyć "małą" jaki klocek już z niej, ale nie 🤦🏼‍♀️

OrT4p2.png
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałyście że sobą do szpitala suple, które teraz w ciąży stosowałyście? Ja mam prenatal duo i on jest od drugiego trymestru i wiadomo na cały okres karmienia. Tylko czy robiliście przerwę na pobyt w szpitalu?

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak wrote:
    U mnie chłopaki mają opiekę all inclusive u babci zapewnioną i o to się nie martwię. Widzę tylko, że 11 letni syn zdaje sobie sprawę jak zmieni się nasze życie i bardzo to przeżywa. Zawsze miał mamę na zawołanie, teraz często pyta kto mu pomoże w lekcjach jak ja będę zajmować się Julkiem albo do kogo będzie się przytulał jak ja będę miała ciągle małego na rękach.
    U niego to działanie psychologiczne, wie gdzie uderzyć żeby mnie zabolało albo żebym miała wyrzuty. Tym sposobem chce mnie zmobilizować do poświęcenia mu uwagi. Taka mała inteligentna szujka.
    Jestem na 100% pewna, że zakocha się w bracie i będzie się super sprawował. No ale jeszcze na końcówce musi oznaczyć swój teren 🤣

Lilak to u mnie córa potrafi wyskoczyć z pytaniem "czy my jeszcze w ogóle ją kochamy" i to w momencie jak np rozmawiamy o badaniach czy już teraz o przygotowaniach do pójścia do szitala. 😱🙈 Co dziwne to jak Tosia miała się urodzić to takich akcji nie mieliśmy. Jeszcze żebyśmy jakoś czasu jej nie poświęcali albo dołożyli obowiązków, ale nic z tych rzeczy. 🤷‍♀️

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatkaZ wrote:
    Lilak to u mnie córa potrafi wyskoczyć z pytaniem "czy my jeszcze w ogóle ją kochamy" i to w momencie jak np rozmawiamy o badaniach czy już teraz o przygotowaniach do pójścia do szitala. 😱🙈 Co dziwne to jak Tosia miała się urodzić to takich akcji nie mieliśmy. Jeszcze żebyśmy jakoś czasu jej nie poświęcali albo dołożyli obowiązków, ale nic z tych rzeczy. 🤷‍♀️

No dokładnie. No ale to są już duże inteligentne bestie. A pytania po co nam Julian i czy to oznacza, że oni nam już nie wystarczają?? Serce na pół mi kroi ten młody człowiek 😒 Ale wybaczam bo wiem, że to duża zmiana w ich życiu.

15b891ccdb.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej no to ja się cieszę, że mój jeszcze takich poważnych pytań nie zadaje. 🙈

Chaos ja już leżałam w szpitalu i to tydzień w marcu. Jakoś przeżyliśmy. Bardziej siedzi mi w głowie, że już nie wrócę jako Mama tylko tego chłopaczka tylko z dodatkowym domownikiem i w ogóle. I ile on z tego rozumie itd. No pewnie żadne specjalne odczucia, typowe dla oczekiwań na kolejne dziecko.

Musimy być dzielne. ❤

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie jeszcze z Mia na dluzej jak te 2-3h nie rozstawalam, takze bedzie to nasz absolutny debiut i to jeszcze debiut wywracajacy nasze dotychczasowe zycie do gory nogami🙈

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Ja sie jeszcze z Mia na dluzej jak te 2-3h nie rozstawalam, takze bedzie to nasz absolutny debiut i to jeszcze debiut wywracajacy nasze dotychczasowe zycie do gory nogami🙈

To dopiero przeżycie!

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak wrote:
    No dokładnie. No ale to są już duże inteligentne bestie. A pytania po co nam Julian i czy to oznacza, że oni nam już nie wystarczają?? Serce na pół mi kroi ten młody człowiek 😒 Ale wybaczam bo wiem, że to duża zmiana w ich życiu.

Oj wiedzą jak zagrać matce na uczuciach. Moja zołza też już jedenaście na liczniku i powoli dochodzi burza hormonów. Ostatnio śmiałam się do męża, że jak dojdzie jej psm to dopiero będzie bal.

Bajka moja młodsza codziennie puka w brzuch i woła "bebisa" albo przykłada ucho a potem słyszę żeby jej już dać dzidzię. Ciekawe czy ten entuzjazm jej zostanie jak już Mikołaj będzie w domu. 🤪

• Chaos Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, Cierpliwa powiem Wam, że mam wrażenie że życie do góry nogami dopiero się nam wywróci. Na razie córeczka tylko je i śpi. Ja się zastanawiam czym ja się stresowałam po pierwszym porodzie. Teraz luzik totalny! Spacery, karmienie, przewijanie, nocki... Ale zdaje sobie sprawę że w każdej chwili może się to zmienić..

Synek dobrze zareagował na siostrę, zbija z nią piątki i żółwiki, głaszcze po głowie, pomaga w przewijaniu. Póki co nie ma wcale mniej atencji bo siostra jak pisałam je i śpi. Albo śpi i je 😅 no i chodzi synek do żłobka normalnie.

Wiem, jednak ze ta idylla się w końcu skończy. Nastawiałam się natomiast na rozpierdziel od samego początku, a tu miła niespodzianka 😊

Bajka111 lubi tę wiadomość

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja starałam się nie informować córki co będzie...ona jest bardzo wrażliwa i wiem, że przeżywałaby wszystko ze zdwojoną siłą. Zaczęłam rodzic w wieczorem, więc na tych początkowych skurczach położyłam ją spać a rano moja siostra (jej ulubiona ciocia) jej powiedziała, że mama pojechała urodzić dzidzie. Unikaliśmy celowo takich zwrotów jak „szpital” i „mamy nie będzie kilka dni” no i u nas to zdało egzamin. Siostra z moim mężem tak jej zorganizowali czas, że dała świetnie rade mimo, że to nasze pierwsze rozstanie - oczywiście codziennie rozmawiałyśmy przez telefon i kamerkę i jakoś poszło :) wiadomo, każde dziecko jest inne i dla każdego inny sposób będzie najlepszy. U nas takie rozwiązanie zdało egzamin. Tak czy inaczej ja dużo gorzej to zniosłam niż córka 🙈
    Większe obawy miałam jak to będzie jak już będziemy w domu - że ciężko jej będzie podzielić się mamą... Jak byłam w ciąży to w ogóle nie chciała rozmawiać na temat dzidzi. Normalnie zastosowała wyparcie, jakby temat nigdy nie istniał 😄 dopiero 2-3 tygodnie przed porodem zaczęła tolerować ten temat. No i przez pierwsze 2 dni po szpitalu było średnio, była taka smutna i zgaszona...ale teraz wydaje mi się, że już jest ok :)

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że u nas po powrocie do domu będzie mega foch na matkę, bo tak było jak leżałam w szpitalu na początku ciąży. Chociaż może jak będzie już Mikuś to jakoś mi wybaczy tą rozłąkę. 🤔

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chaos ja obstawiam, że u nas to od razu będzie do góry nogami. Bo mój syn totalnie jest przylepą Mamusi i nie umie sam sobą się zająć może dlatego tak też to mi siedzi w głowie. Był wymagający i dalej jeszcze jest bardzo wymagający. No ale nic, trzeba będzie jakoś dać radę. Oby tylko drugie nie było hnb. 🙈 Chociaż nie liczę na cud. 😄

Veruka dokładnie myślę, że każdy musi swój sposób wypracować. Fajnie, że daliście radę! Ja syna od paru tygodni przygotowuję, że znowu pójdę do szpitala itd. Oby tylko zasięg był na sali! 😄

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Marta9191 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was była na urlopie macierzyńskim przed porodem?

m3sxdqk3jmq0atgf.png

👱‍♀️29lat
    PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
    👱‍♂️29lat
    Morfologia 2%
    1 IUI 07.2020 🍷
    2 IUI 09.2020 🎉
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie brałam suplementów do szpitala. W sumie to nawet nie miałabym głowy żeby o nich pamiętać 🙈

Ciagnelam zwolnienie na max. Szkoda mi było zaczynać urlop przed porodem

• Nikola Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja supli nie biorę ze sobą. Zwolnienie mam wystawione do 30 moja gin powiedziała, ze bez sensu tracić cenny czas jakim jest urlop maciezyński.

‹‹ 835 836 837 838 839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ