Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój mąż na początku też się bał, ale miał dużo chęci. Bardzo starałam się nie krytykować, że robi coś źle lub za wolno (choć po powrocie ze szpitala, w czasie kiedy on zmieniał pampersa, ja zdążyłam rozpakować walizkę, wziąć szybki prysznic, zjeść jogurt i zrobić sobie herbatę) i chyba dlatego się nie zniechęcił. On kąpie (ja jestem tylko do przygotowania i do posprzątania po), on obcina paznokcie, on przewija w dzień, daje mu nawet prowadzić wózek 🤪 no i on przesypia całą noc 🤪
W połowie lipca kończy pracę zdalną i wraca do biura, także korzystam póki jest.
-
Mój od początku robił wszystko, ale ja jako, że z natury wredna sucz jestem to od razu mówiłam, że on nie ma mi pomagać, bo to nie jest tylko moje dziecko, a ma je ze mną wychowywać. w nocy jak się któryś obudzi i on nie słyszy, bo mocniej śpi, to rypne 3 razy z łokcia i tyle 😅 mnie nie przekonuje, że on do pracy musi wstać, bo ja w domu z dziećmi też nie leżę pół dnia. a jak mieliśmy tylko Bartka to robił takie jazdy, że Mąż do pracy to szedł odpocząć, skoro nikt tam nie darł paszczy kilka godzin dziennie 😉😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2021, 10:29
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Myślę,że siusiaka ciężko w pampersie ogarnąć. Nam się czasem zdarza. I kupa na plecach 🤦 że trzy razy w tygodniu. Drugie dziecko, a nie wiem jak zrobić,żeby nie było.
Mam pytanie, czy w ZUS pue macie już bon turystyczny na dzieci? Wydaje mi się,że powinno już być i nie wiem,czy czekać czy już składać reklamacje do POT. A chętnie bym się wkrótce wybrała gdzieś na weekend -
Wydaje mi się,że już powinno. Bo podobno urzędy od 500+ kontaktują się z POT. 500+ zaraz dostanę drugie, a bonu brak.
Moja kuzynka, co jej się dziecko urodziło w zeszłym roku, nadal nie ma.
Chyba złoże reklamacje.
Patologia pierwsza po wszystkie + stoi, bo im się należy. Nie odpuszczę na pewno, a zaraz będzie czwarta fala i znowu hotele zamkną. -
To nie pozostaje mi nic innego jak czekać aż nabierze odwagi i się przyzwyczai. W nocy tez wale go łokciem jak jest jego kolej, bo śpioch z niego straszny. Jak ma przewinąć to jeszcze prosi abym była obok niego. Mówiąc mały ciebie czuje i jest spokojniejszy😁 Szuka tez często wykrętów, a to siku, a to coś sprawdzić… ale czekam…. Jak z nim siedzi, to tez w jednej pozycji tak sztywno. Zreszta on musi się ogarnąć bo będzie musiała tez zostawać z nim sam.
-
Mój mąż wczoraj pierwszy raz przebrał pampersa z 💩. Ale nadal jak bierze małą jest tak spięty, że ona nie chce u niego siedzieć🙄 najlepiej jak mu ją dam najedzoną i uspaną prosto na ręce i obłożę go jeszcze poduszkami żeby mu wygodnie było 🙈 a potem go obsługiwać muszę 🙈 nocki też moje a na dodatek codziennie o 6 mąż przychodzi mnie zmienić żebym mogła się ogarnąć zanim on do pracy pójdzie.
-
Mój w nocy to śpi twardo jak nigdy 🙈 i nagle od porodu bardzo chce mu się spać, całą ciąże siedział po nocach i oglądał tv, nie można było go do spania zagonić bo mu się nie chciało, teraz mu się odmieniło 😂 ale jak go budzę w nocy czy nad ranem bo jest mi potrzebny to wstaje w trzy sekundy na baczność i czeka na dyspozycje 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2021, 11:39
NatkaZ lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny karmiace piersia i dokarmiajace butelka: jak Wam sie udalo wprowadzic butelke? I w ktorym tygodniu po porodzie? I jakiej firmy butelka? Ja od 2 dni probuje wprowadzic butelke na jeden posilek dziennie, ale na razie bez sukcesu. Mala memle smoczek, krzywi sie i wypluwa. Karmie moim odciagnietym mlekiem. Moja Eden ma 9 dni.
Zalezy mi na tym zeby umiala jesc z butelki bo chce za 2 tygodnie w miare mozliwosci wrocic na zajecia do szkoly mojej bo mamy przygotowania do dyplomowego wystepu teatralnego. Cwicze swoja role w domu ale musze wrocic na proby. I moj chlopak bedzie musial ja karmic na czas mojego wyjscia (raz w tygodniu, 5 godzin).Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Dani u nas to było dość szybko i odbyło się bez żadnych problemów. Zaraz po powrocie do domu miałam nawał, odciągałam laktatorem żeby nie zwariować i na wyjścia też parę razy miałam butelkę, żeby nie musieć karmić piersią, np.na sesji. Mam butelkę z Avent. Smoczek jest tak zaprojektowany, żeby współgrać z kp.i u nas super się sprawdziło.
Za to np.smoczka moje dziecko wcale nie akceptuje, więc różnie to bywa, nie każdemu to samo podpasuje.
U nas dziewczynka a też często siuski poza pampersem, a dzisiaj kupa pod same pachy, najprawdopodobniej po tych kropelkach na kolki taka rzadka. Zaraz brałam ją pod kran do umywalki i poszło ekspresowo, bo z tymi wacikami, chusteczkami to bym do tej pory czyściła 😂🙈Dani lubi tę wiadomość
-
Dani, u nas z butelką poszło łatwo, pierwszy raz podalismy jak Młody miał koło 10 dni Lansinoh natural wave i lovi, poźniej kupiliśmy też tommee tippee. Generalnie wszystko łykał ale nam najlepiej się karmi smoczkiem lovi, najładniej się tam usta ukłądają. Syn najlepiej trzyma butelkę gdy podaje mu ją tak ma lekko uchylone usta i język ułożony w łódkę. Może spróbuj pogłaskać smoczkiem lekko zwilżonym mlekiem, tak jak przy karmieniu piersią.
Nota bene u nas lovi jest w każdym elemencie kompatybilny z Lansinoh.Dani lubi tę wiadomość
-
Mój mąż przebiera itp ale czasem robi to tak jakoś dla mnie nieporadnie, że mam ochotę mu to dziecko zabrać.
Często ogląda dłużej telewizję i jest tak że on przychodzi spać i oczywiście jak zaśnie to go nie dobudzi a mały się obudzi i musze sobie radzić sama.
A jak u Was z kąpielą? Bo u nas to jeden wielki wrzask i kąpiel w trybie ekspresowym. Wydaje mi się, że syn jest po mnie zmarzluchem i nawet przy tych temperaturach jak go przebieram i zrobi mu się zimno w pupe to płacze a raczej wrzeszczy
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Dzieci mi się popsuły 😭🤪 Chyba oboje postawili sobie za punkt honoru dać matce popalić, bo jesteśmy od dzisiaj sami we trójkę. Mały walczył od 9 rano i dopiero niedawno udało mi się go uśpić i odłożyć. Tosia popisy od rana i cały czas domaga się żebym wszystko za nią robiła 🙈 Nagle rano nawet amnezja ją złapała z tym jak się trzyma flachę z mlekiem. Oczywiście matka musiała robić za podpórkę bo tata już zdąrzył do pracy wyjść. A mały od 2 w nocy zachowuje się jakby zapomnisł jak się ssię. Za diabła nie mogę przystawić go do piersi bo wpada w złość i zaczyna się ryk. Zresztą z butlą jest podobnie, ale tu chociaż trochę pociumka.
Dani u nas butelka była od początku, bo w szpitalu nie miałam pokarmu. Ale nim dopasowaliśmy właściwą to się chwilę zeszło. Przerobiliśmy obie opcje Aventu, MAM, Tommee Tippee, Canpola, a teraz mamy Lovi. Jakoś najlepiej mu się z niej ciągnie.Dani lubi tę wiadomość
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016