X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2022
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2022

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2021, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mogę do was dołączyć? Może trochę o naszej historii 🙂 staraliśmy się o dziecko 2,5 roku. Nigdy nawet cienia kreski na teście. W ostatnim roku miałam dwie inseminacje i dwa podejścia do in vitro. Efekt- za każdym razem biały test... ☹️ W międzyczasie przeżyłam dwa załamania nerwowe, dużo naszych znajomych zaciążyło co jeszcze pogłębiało ból... Zaczęłam brać leki przeciwdepresyjne... We wrześniu mieliśmy konsultacje genetyczną z jednym z bardziej znanych genetyków w Polsce. Podejrzewał, że zarodki mogą dziedziczyć bardzo bardzo rzadka mutacje przez co nie dożywają nawet implantacji. Wydaliśmy tysiące złotych na badania które tylko jeden ośrodek w Pl mógł wykonać. Dnia 22.09 lekarz z Invicty powiedział nam, że nie mamy szans na naturalną ciążę i musimy zmaksymalizować ilość zarodków z ivf żeby mieć szansę na uzyskanie blastocysty. Wróciliśmy do domu i stwierdziliśmy, że może kiedyś nam się w życiu uda mieć potomstwo... Następnego dnia zaczęłam myśleć nad logo do swojej firmy- jeśli nie jest dane mieć nam dziecko to chociaż rozwinę się zawodowo. 01.10 ujrzałam DODATNI TEST CIAZOWY 😍🤭 udało się naturalnie, jesteśmy do tej pory w szoku. Gdy lekarz mówił nam że musimy się pogodzić ze się nie uda naturalnie, właśnie rodziło się we mnie życie!!

W piątek mam drugie kontrolne USG i jestem tak zestresowana, że nie wiem. Okropnie się boje, że ten sen się zaraz skończy. Jakieś rady na stres? 😄

Ona_89', Domi93, Annie_, Kagu3, Madlene28, Dorrotaaa, Anakin, Moni**, Puldzia, Mamma-mia lubią tę wiadomość

• Ona_89' Autorytet

Wysłany: 19 października 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belladonna mocno trzymam kciuki o spokojną ciąże 😘

_Belladonna lubi tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2021, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę do mnie nie dociera to wszystko. Wcale nie czuje się w ciąży. Nie będąc w ciąży miałam więcej objawów ciążowych 😂 codziennie sprawdzam, czy już urosl mi brzuch🙉🙉😁 a widzę ciągle że jest płasko, pierwszy raz w życiu nie chce mieć deski na brzuchu 😆

Moni** lubi tę wiadomość

• Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 19 października 2021, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch mnie bardzo mocno boli jak przed tragiczna miesiączką😔
    Tak bardzo się boję....

Starania o 🤱👶 od maja 2021

Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psia mama 🐕🐩 x2

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖

Morfologia 👍
    TSH 👍
    Glukoza ❌😔 101,11
    HCV 👍
    HIV 👍
    Toksoplazmoza 👍
    Kiła 👍
    Różyczka👍

w57vdqk3zy4autzb.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 19 października 2021, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:
    Cześć dziewczyny, mogę do was dołączyć? Może trochę o naszej historii 🙂 staraliśmy się o dziecko 2,5 roku. Nigdy nawet cienia kreski na teście. W ostatnim roku miałam dwie inseminacje i dwa podejścia do in vitro. Efekt- za każdym razem biały test... ☹️ W międzyczasie przeżyłam dwa załamania nerwowe, dużo naszych znajomych zaciążyło co jeszcze pogłębiało ból... Zaczęłam brać leki przeciwdepresyjne... We wrześniu mieliśmy konsultacje genetyczną z jednym z bardziej znanych genetyków w Polsce. Podejrzewał, że zarodki mogą dziedziczyć bardzo bardzo rzadka mutacje przez co nie dożywają nawet implantacji. Wydaliśmy tysiące złotych na badania które tylko jeden ośrodek w Pl mógł wykonać. Dnia 22.09 lekarz z Invicty powiedział nam, że nie mamy szans na naturalną ciążę i musimy zmaksymalizować ilość zarodków z ivf żeby mieć szansę na uzyskanie blastocysty. Wróciliśmy do domu i stwierdziliśmy, że może kiedyś nam się w życiu uda mieć potomstwo... Następnego dnia zaczęłam myśleć nad logo do swojej firmy- jeśli nie jest dane mieć nam dziecko to chociaż rozwinę się zawodowo. 01.10 ujrzałam DODATNI TEST CIAZOWY 😍🤭 udało się naturalnie, jesteśmy do tej pory w szoku. Gdy lekarz mówił nam że musimy się pogodzić ze się nie uda naturalnie, właśnie rodziło się we mnie życie!!

W piątek mam drugie kontrolne USG i jestem tak zestresowana, że nie wiem. Okropnie się boje, że ten sen się zaraz skończy. Jakieś rady na stres? 😄

Witaj ! Życzymy spokojnej i szybkiej ciąży kochana ! 🥰
    A z tym stresem ...chyba nie pomogę ,same na co dzień z tym walczymy wszystkie na tym forum 🙊🙊
    Tylko spokój i cierpliwość Nam zostaje 🙂

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • TuRuda Koleżanka

Wysłany: 19 października 2021, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:

Gratulacje, dużo się czyta takich historii, że pary się już poddały, a tu bach i ciąża naturalna. Też jestem po przejściach, może nie aż takich jak Ty i też się mocno stresowałam. Z tego co mi mocno pomaga, to w aplikacji preglife jest zakładka medytacje, przeznaczone dla każdego trymestru ciąży. Codziennie ich słucham i mi to pomaga, bo jest to przedstawione takim spokojnym i kojącym głosem. Tak naprawdę każdy Ci powie, że i tak na te pierwsze tygodnie nie mamy żadnego wpływu, jesteś pewnie obstawiona lekami, także pomyśl sobie, że zrobiłaś wszystko co tylko mogłaś i teraz tylko cierpliwości. Poza tym polecam się zwyczajnie cieszyć ciążą, bo ja od kiedy to wprowadziłam, że cieszę się z małych rzeczy np. już powiększonego biustu, że mnie brzuch nie boli, nie plamię i nie krwawię i jakoś wtedy mi łatwiej ten stres i oczekiwanie na następną wizytę znieść.

f2w3xm5e9k2qgzsv.png

• TuRuda Koleżanka

Wysłany: 19 października 2021, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Tak bardzo się boję....

Podobno brzuch może cyklicznie mocno boleć w pierwszym trymestrze. Moją koleżankę, przez pierwszy miesiąc cały czas bolał brzuch i ma zdrowe dziecko. Jeśli nie towarzyszą temu krwawienia czy plamienia to na razie nie ma powodu do paniki. Pewnie lekarz by Ci napisał, że możesz przyjąć na to no-spę.

Gosiaczkova lubi tę wiadomość

f2w3xm5e9k2qgzsv.png

• Annie_ Autorytet

Wysłany: 19 października 2021, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Tak bardzo się boję....

Łącze się w bólu 😢 właśnie mam drugi raz w ciągu miesiąca jakieś tragiczne zatrucie… nie dość ze mdłości to jeszcze to. Mąż ma 38,5 gorączki i tez ledwo sam daje radę a mamy 3 latka 😢 tak się boje o maleństwo czy nic się nie stanie jak ja prawie nie jem i nie pije. Jelita napie… porządnie 🤦🏻‍♀️

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 19 października 2021, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Tak bardzo się boję....

Leż,odpoczywaj..
    Może rzeczywiście spróbuj z tą nospa , działa rozkurczowo . Napewno nie zaszkodzi ja z synkiem też brałam .

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2021, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belladona, piękna historia, spokojnej ciąży 🍀❤️

Ja się tak stresuję wizytą, że pomalowałam włosy, nałożyłam maseczkę i oglądam seriale 🙈

Gosiaczkova, odpocznij, może to nerwy. 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2021, 23:00

• Madlene28 Autorytet

Wysłany: 19 października 2021, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu3 wrote:
    Belladona, piękna historia, spokojnej ciąży 🍀❤️

Ja się tak stresuję wizytą, że pomalowałam włosy, nałożyłam maseczkę i oglądam seriale 🙈

Gosiaczkova, odpocznij, może to nerwy. 🍀

Kagu, na pewno wszystko będzie dobrze :) ja się zastanawiam jaką wartość bety powinnam mieć na tym etapie. I chyba sprawdzę też proga przy okazji. W poprzedniej ciąży miałam z nim problem.

Córeczka - 25.12.2017r.
    Synek- 25.08.2020r.
    25.10.2021r- mamy ❤️

w57v3e3kc4ld4kpi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2021, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene28 wrote:
    Kagu, na pewno wszystko będzie dobrze :) ja się zastanawiam jaką wartość bety powinnam mieć na tym etapie. I chyba sprawdzę też proga przy okazji. W poprzedniej ciąży miałam z nim problem.
    Będzie pewnie z kilka tysięcy, ale wiesz jak to mówi się rozsądnie- liczy się przyrost, są jakieś widełki dla danych tygodni, ale dolna norma często sięga niższego tygodnia również, więc przyrost, przyrost, przyrost 😁
    Ja dziś chyba nie zasnę 🙈 dobrze, że rano szybko zleci, idę z malutką do klubu malucha na spotkanie 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2021, 23:38

• Madlene28 Autorytet

Wysłany: 19 października 2021, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, jasne, że przyrost najważniejszy. Pozostaje mi tylko zrobić betę 2 razy i dać znać lekarzowi. Swoją drogą to taki kochany człowiek. Wizytę w poniedziałek robi mi za darmo w ramach jakby tej dzisiejszej, bo nie znosi zostawiać kobiety w niepewności 🙈 Wtedy też tak zrobił, więc lata mijają, a on wciąż tak samo serdeczny dla swoich pacjentek. To rzadko spotykane i trudno byłoby mi znaleźć równie dobrego lekarza 😍

Z tym klubem malucha świetna sprawa :) w takich momentach żałuję, że nie mieszkam gdzieś bliżej dużego miasta, bo zdecydowanie byłoby łatwiej o takie atrakcje. Miłej nocy! I sercem jestem z Tobą ❤️

Córeczka - 25.12.2017r.
    Synek- 25.08.2020r.
    25.10.2021r- mamy ❤️

w57v3e3kc4ld4kpi.png
  • Zuzlo Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale się rozpisałyście! 😀 niektóre z Was już po wizytach, a ja dopiero jutro wieczorem 😜 żeby jakoś szybko zleciało!

Madlene28, Kagu3, aannkka lubią tę wiadomość

córka - 2018 ✨
    syn - 2022 ✨
  • Madlene28 Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę już spać. Myślę o tym jak to się dalej potoczy. Najgorsza jest ta niepewność..

Córeczka - 25.12.2017r.
    Synek- 25.08.2020r.
    25.10.2021r- mamy ❤️

w57v3e3kc4ld4kpi.png
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w środę.
    Wczoraj po napisaniu wiadomości odłożyłam telefon i starałam się zasnąć. Ból osłabił się jak leżałam dłużej na plecach i ok 1 zasnęłam.
    Wczoraj bardzo się wystraszyłam bo naprawdę to był ból typowo okresowy ale z tych mocniejszych co nawet z łóżka nie wstaniesz 😖 w piątek zapytam lekarza bo na szczęście coraz bliżej do wizyty.

Madlene mi się wydaje, że będzie dobrze. Pewnie po prostu owulacja się przesunęła i stąd niższy wiek. Wszystkie trzymamy kciuki za dzisiejsza betę. Daj znać jak będą wyniki.

TuRuda lubi tę wiadomość

Starania o 🤱👶 od maja 2021

Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psia mama 🐕🐩 x2

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖

Morfologia 👍
    TSH 👍
    Glukoza ❌😔 101,11
    HCV 👍
    HIV 👍
    Toksoplazmoza 👍
    Kiła 👍
    Różyczka👍

w57vdqk3zy4autzb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2021, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene28 wrote:
    No tak, jasne, że przyrost najważniejszy. Pozostaje mi tylko zrobić betę 2 razy i dać znać lekarzowi. Swoją drogą to taki kochany człowiek. Wizytę w poniedziałek robi mi za darmo w ramach jakby tej dzisiejszej, bo nie znosi zostawiać kobiety w niepewności 🙈 Wtedy też tak zrobił, więc lata mijają, a on wciąż tak samo serdeczny dla swoich pacjentek. To rzadko spotykane i trudno byłoby mi znaleźć równie dobrego lekarza 😍

Z tym klubem malucha świetna sprawa :) w takich momentach żałuję, że nie mieszkam gdzieś bliżej dużego miasta, bo zdecydowanie byłoby łatwiej o takie atrakcje. Miłej nocy! I sercem jestem z Tobą ❤️
    U nas takie atrakcje w malutkim miasteczku 😍 dziękuję.
    Madlene, ja też tak właśnie myślę, jak to się potoczy, nie mam przeczuć, ale dziś śniło mi się, że widzieliśmy wszystko tam, gdzie trzeba. 🍀🍀🍀

• aannkka Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene28 wrote:
    Teoretycznie 7+1, ale na usg około 2 tyg mniej
    Spokojnie ja przy pierwszej ciąży miałam różnice 1.5 tyg i wszystko było dobrze po prostu termin liczyliśmy z USG a nie z om
    Głowa do góry ☺️☺️

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni** wrote:
    Ja po wizycie w końcu. Na dzień dzisiejszy wszystko ok. Pęcherz w dobrym miejscu umiejscowiony. Nie widać żadnego krwiaka. Nie ma wiadomo jeszcze serduszka ale na też czas to wiadomo. Kolejna wizyta za 2 tygodnie. Ogólnie nie muszę leżeć ale może niekoniecznie podnosić ciężary. Uspokoiłam się ☺️
    Uff to teraz odpoczywaj ile się da!

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89' wrote:
    Dużo nas łączy :) Tez mam pierwsze dziecko z 2015, tez jestem w trzeciej ciąży, tez mam termin po 20 czerwca i też zapisałam się na wizytę kontrolną a okaże się pierwszą wizytą ciążową :)
    O kurde to faktycznie :D a jak się czujesz?

8599ikgnwfmhvhys.png

👶👶
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ