Czerwcowe mamy 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
_Belladonna wrote:Cześć dziewczyny, mogę do was dołączyć? Może trochę o naszej historii 🙂 staraliśmy się o dziecko 2,5 roku. Nigdy nawet cienia kreski na teście. W ostatnim roku miałam dwie inseminacje i dwa podejścia do in vitro. Efekt- za każdym razem biały test... ☹️ W międzyczasie przeżyłam dwa załamania nerwowe, dużo naszych znajomych zaciążyło co jeszcze pogłębiało ból... Zaczęłam brać leki przeciwdepresyjne... We wrześniu mieliśmy konsultacje genetyczną z jednym z bardziej znanych genetyków w Polsce. Podejrzewał, że zarodki mogą dziedziczyć bardzo bardzo rzadka mutacje przez co nie dożywają nawet implantacji. Wydaliśmy tysiące złotych na badania które tylko jeden ośrodek w Pl mógł wykonać. Dnia 22.09 lekarz z Invicty powiedział nam, że nie mamy szans na naturalną ciążę i musimy zmaksymalizować ilość zarodków z ivf żeby mieć szansę na uzyskanie blastocysty. Wróciliśmy do domu i stwierdziliśmy, że może kiedyś nam się w życiu uda mieć potomstwo... Następnego dnia zaczęłam myśleć nad logo do swojej firmy- jeśli nie jest dane mieć nam dziecko to chociaż rozwinę się zawodowo. 01.10 ujrzałam DODATNI TEST CIAZOWY 😍🤭 udało się naturalnie, jesteśmy do tej pory w szoku. Gdy lekarz mówił nam że musimy się pogodzić ze się nie uda naturalnie, właśnie rodziło się we mnie życie!!
W piątek mam drugie kontrolne USG i jestem tak zestresowana, że nie wiem. Okropnie się boje, że ten sen się zaraz skończy. Jakieś rady na stres? 😄 -
Witam w tą bardzo ciepłą (jak na październik) środę. U mnie zero objawów ciążowych. Już nawet cycki nie dokuczają... Ciekawe ciekawe...Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
Madlene28 wrote:Nie mogę już spać. Myślę o tym jak to się dalej potoczy. Najgorsza jest ta niepewność..
Madlene ja w pierwszej ciąży miałam dokładnie taką samą historię. Wg ostatniej miesiączki było 7+2 a na USG dwa tygodnie mniej ( był widoczny sam pęcherzyk ciążowy). Lekarz mnie nastraszył, że nie mam nikomu o ciąży mówić bo to zbyt optymistycznie nie wygląda a na wizycie 2 tygodnie później był piękny 1,3 cm człowiek i bijące serduszko. Masz regularne miesiączki?
Moni** lubi tę wiadomość
Marysia 02.08.2017 😍
Starania o 2 malucha od VI. 2020
CB 12.03.2021 😔
23.09.2021 - 10dpo II,
15 dpo beta 348, 77 , 17 dpo 789,90
18.10.2021 - 0,8 człowieka i
13.12.2021 - SYNEK!
11.04.2022 - 32+1 - 2100 gram
02.05.2022 - 35+1 - 2480 -
_Belladonna wrote:Cześć dziewczyny, mogę do was dołączyć? Może trochę o naszej historii 🙂 staraliśmy się o dziecko 2,5 roku. Nigdy nawet cienia kreski na teście. W ostatnim roku miałam dwie inseminacje i dwa podejścia do in vitro. Efekt- za każdym razem biały test... ☹️ W międzyczasie przeżyłam dwa załamania nerwowe, dużo naszych znajomych zaciążyło co jeszcze pogłębiało ból... Zaczęłam brać leki przeciwdepresyjne... We wrześniu mieliśmy konsultacje genetyczną z jednym z bardziej znanych genetyków w Polsce. Podejrzewał, że zarodki mogą dziedziczyć bardzo bardzo rzadka mutacje przez co nie dożywają nawet implantacji. Wydaliśmy tysiące złotych na badania które tylko jeden ośrodek w Pl mógł wykonać. Dnia 22.09 lekarz z Invicty powiedział nam, że nie mamy szans na naturalną ciążę i musimy zmaksymalizować ilość zarodków z ivf żeby mieć szansę na uzyskanie blastocysty. Wróciliśmy do domu i stwierdziliśmy, że może kiedyś nam się w życiu uda mieć potomstwo... Następnego dnia zaczęłam myśleć nad logo do swojej firmy- jeśli nie jest dane mieć nam dziecko to chociaż rozwinę się zawodowo. 01.10 ujrzałam DODATNI TEST CIAZOWY 😍🤭 udało się naturalnie, jesteśmy do tej pory w szoku. Gdy lekarz mówił nam że musimy się pogodzić ze się nie uda naturalnie, właśnie rodziło się we mnie życie!!
W piątek mam drugie kontrolne USG i jestem tak zestresowana, że nie wiem. Okropnie się boje, że ten sen się zaraz skończy. Jakieś rady na stres? 😄
Cudowna historia! Sama znam parę, która starała się o dziecko prawie 10 lat. W końcu stwierdzili , że widocznie nie jest dane im być biologicznymi rodzicami i rozpoczęli procedurę adopcyjną. Dwa miesiące później dziewczyna była już w ciąży. Psychika ma duży wpływ na nasze ciało.Ona_89', _Belladonna lubią tę wiadomość
Marysia 02.08.2017 😍
Starania o 2 malucha od VI. 2020
CB 12.03.2021 😔
23.09.2021 - 10dpo II,
15 dpo beta 348, 77 , 17 dpo 789,90
18.10.2021 - 0,8 człowieka i
13.12.2021 - SYNEK!
11.04.2022 - 32+1 - 2100 gram
02.05.2022 - 35+1 - 2480 -
Annie_ wrote:Łącze się w bólu 😢 właśnie mam drugi raz w ciągu miesiąca jakieś tragiczne zatrucie… nie dość ze mdłości to jeszcze to. Mąż ma 38,5 gorączki i tez ledwo sam daje radę a mamy 3 latka 😢 tak się boje o maleństwo czy nic się nie stanie jak ja prawie nie jem i nie pije. Jelita napie… porządnie 🤦🏻♀️
Trzymaj się!Annie_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnakin wrote:Witam w tą bardzo ciepłą (jak na październik) środę. U mnie zero objawów ciążowych. Już nawet cycki nie dokuczają... Ciekawe ciekawe...
-
Anakin wrote:Witam w tą bardzo ciepłą (jak na październik) środę. U mnie zero objawów ciążowych. Już nawet cycki nie dokuczają... Ciekawe ciekawe...
-
Kagu3 wrote:Mi też nic nie dolega. Tylko zaobserwowałam wyciek siary z piersi 😳 aby już do wizyty, bo im dłużej czekam, tym mniej wierzę w tę ciążę
-
Ona_89' wrote:Piersi w ciagu trzech dni urosly mi o jeden rozmiar. Poza tym zero objawów.
jeden, ale jest haha
Ona_89' lubi tę wiadomość
-
Z chęcią bym się podzieliła częścią objawów. Mam ich nadmiar
ale podobno w pierwszej więcej jest objawów
Starania o 🤱👶 od maja 2021
Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
-
Hej dziewczyny, wygląda na to, że do Was dołączę
Z kalkulatora wynika,że poród 30 czerwca:) Niedawno dowiedziałam się o ciąży. To moja pierwsza...za dwa miesiące skończę 43 lata;)Ciąża naturalna. Na razie robiłam tylko Betę - 157 i USG, ale jeszcze nic nie widać. Dostałam progesteron i mam przyjść do lekarza za 10 dni. Buziaki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2021, 10:34
Annie_, Anakin, Gosiaczkova, Madlene28, Dorrotaaa, aannkka, Domi93, TuRuda, _Belladonna, Ona_89' lubią tę wiadomość
ja - 42 l
partner - 45. l
starania naturalne 4 miesięcy
19.11.2021 - test pozytywny, Beta 157 -
Gosiaczkova wrote:Z chęcią bym się podzieliła częścią objawów. Mam ich nadmiar
ale podobno w pierwszej więcej jest objawów
Oj kochana nie powiedziałabym 😂
W poprzedniej ciąży ja dawałam radę jeszcze na studia chodzic w pierwszym trymestrze. A teraz leżę osłabiona 🤦🏻♀️ Nawet nie wiedziałam ze tyle może być objawów ciążowych 😂Gosiaczkova, Mamma-mia lubią tę wiadomość
-
Annie_ wrote:Oj kochana nie powiedziałabym 😂
W poprzedniej ciąży ja dawałam radę jeszcze na studia chodzic w pierwszym trymestrze. A teraz leżę osłabiona 🤦🏻♀️ Nawet nie wiedziałam ze tyle może być objawów ciążowych 😂
Wyjątek potwierdza regułę haha
Po tym bólu brzucha w nocy rozmawiałam z szefową i przechodzę na zdalne do końca tygodniaOby tylko w piątek tylko było wszystko ok.. i żeby było ❤
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2021, 10:52
Annie_ lubi tę wiadomość
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
-
Gosiaczkova wrote:Wyjątek potwierdza regułę haha
Po tym bólu brzucha w nocy rozmawiałam z szefową i przechodzę na zdalne do końca tygodniaOby tylko w piątek tylko było wszystko ok.. i żeby było ❤
A na która masz wizytę? Tez w piątek idę ❤️ Tylko z tego co widzę jestem tydzień do przodu
-
Puldzia wrote:Madlene ja w pierwszej ciąży miałam dokładnie taką samą historię. Wg ostatniej miesiączki było 7+2 a na USG dwa tygodnie mniej ( był widoczny sam pęcherzyk ciążowy). Lekarz mnie nastraszył, że nie mam nikomu o ciąży mówić bo to zbyt optymistycznie nie wygląda a na wizycie 2 tygodnie później był piękny 1,3 cm człowiek i bijące serduszko. Masz regularne miesiączki?
Nie wiem. Trudno powiedzieć, bo 2 miesiące naklejałam plastry evra, ale czułam się okropnie stosując je i zrezygnowalam. Po nich wszystko mi się rozregulowało.
Też miałam podobną sytuację w pierwszej ciąży i lekarz się śmiał teraz, że może ma być dziewczynka i dlatego znowu takie rewelacje. Trzeba czekać. Niestety niczego nie przyspieszęWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2021, 11:16
-
Mamma-mia wrote:brałaś lek rozkurczający?
Nospa nigdy na mnie nie działała a tylko to pozwolił mi lekarz brać😖 wiec po prostu wyleżałam to i jak trochę przeszło to usnęłam. Teraz znowu trochę mocniej boli ale do zniesienia. Mam nadzieję, że szybko przejdzie 😔
Wizytę mam w pt na 8(nfz). To już moja druga 😊. Na pierwszej lekarz powiedział żebym się zapisała za 2 tyg i sprawdzimy serduszko- mam nadzieję się nie mylił 😊
U Ciebie już napewno wszystko będzie na miejscu 😁Domi93, Annie_ lubią tę wiadomość
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...