Czerwcowe mamy 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Bea8407 wrote:Ja mam dwie dziewczynki i zawsze mnie ciągnęło na słodkie
teraz kwaśne na mdłości, kwaśne na smaki, kwaśne do wszystkiego. I strasznie mi sie chce kiełbaski takiej swojskiej mmmmniam aż mi ślinka cieknie. Teraz to bym chciała chłopca, ale czy to się sprawdza? nie ważne co, ważne by było zdrowe
Tak, słodycze przy córce też były mniam
A teraz masz rzeczywiście smaki na syna.
Mam nadzieję, że wszystkie nasze dzieciaczki będą zdrowe ❤️
-
Annie_ wrote:I mam pytanie do mam które już maja dzieci albo lepiej jak maja już i chłopca i dziewczynkę. Mamy z mężem takie zastanowienia czy lżejsza ciąża nie jest przy synu a cięższa przy córce. Jak się zapatrujecie na to? U mojej siostry sie potwierdziło. Ja zawsze słyszałam ze druga ciąża łatwiejsza a ja sie czuje dosłownie jak 💩 z synem nie było tak źle…
Myślę, że to akurat nie ma znaczenia. U mnie dwie ciąże były okej, a moje niektóre koleżanki miały ciąże leżące bez względu na płeć.
-
No właśnie podobno słodycze na dziewczynkę , a ja na synka pochłaniałam wszystko co słodkie a kinderki to musiały być ciągle w domu 🤣
Teraz znowu słodycze nie koniecznie aczkolwiek pewnie okaże się jak z nimi będzie gdy mdłości przejdą .
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Hej dziewczynki;)
Ja się czuje jakby mnie czołg przejechał …
Mało tego co chwile czuje głód , a na nic nie mogę patrzeć - wszystko jem na chama ..
Zjem coś i wcale nie czuje , ze zjadłam .. ciagle pusty żołądek . Boję się, że to coś z cukrem … albo za niski albo za wysoki . Jutro odbieram wyniki z krwi i moczu, a we wtorek wizyta
dziś 8+0 , jeszcze 3 tyg i powinno minąć .. nie wyobrażam się tak źle czuć dłużej … -
Oriaana wrote:Hej dziewczynki;)
Ja się czuje jakby mnie czołg przejechał …
Mało tego co chwile czuje głód , a na nic nie mogę patrzeć - wszystko jem na chama ..
Zjem coś i wcale nie czuje , ze zjadłam .. ciagle pusty żołądek . Boję się, że to coś z cukrem … albo za niski albo za wysoki . Jutro odbieram wyniki z krwi i moczu, a we wtorek wizyta
dziś 8+0 , jeszcze 3 tyg i powinno minąć .. nie wyobrażam się tak źle czuć dłużej …
Chyba każda z Nas odlicza z niecierpliwością do drugiego trymestru 🙊
Ja też sobie nie wyobrażam,mam nadzieję,że szybko Nas przejdzie i odpoczniemy 🙂
Ja już nie pamiętam jak wygląda dzień bez mdłości a męczą mnie dopiero i aż dwa tyg ... Musi to być piękny dzień 🤣🤣🤣🤣
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Domi93 wrote:No właśnie zdania są podzielone 🙊 swoją drogą badania trwają nadal to nikt nie może mi dać gwarancji ,że nic się nie wydarzy .
Ciocia moja jak się szczepiła też mówiła ,że było kilka kobiet już ze sporym brzuszkiemPodobnie, jak i na kobietach w ciąży nie testuje się kosmetyków czy leków.
Wszystko, co wiemy w tym zakresie, opiera się na zasadzie doświadczenia albo przez "ochotników" (np. kobieta w ciąży chce się zaszczepić i jest to zgłaszane), albo na zasadzie "nie wiedziałam, że jestem w ciąży i się zaszczepiłam/przyjęłam lek itd."Na ten moment nie ma żadnych dosienień jakoby cokolwiek stało się jakiejś kobiecie ciężarnej po szczepieniu.
-
Odnośnie samopoczucia, to jeśli chodzi o ciążę - senności na razie nie mam, ale mam wzdęcia (wysoki progesteron) i od ok 3 dni mam troche mdłości, ale jeszcze nie za duże
Często za to nie mogę zjeść swojej porcji posiłku... zaczynam się źle czuć w trakcie.
Najbardziej dokuczają mi jednak piersi. Mam wrażenie, że teraz to każda waży po 2kg 🤣🤣🤣 mąż ma zakaz dotykania 🤣🤣Gosiaczkova lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTrzymajcie kciuki proszę... jutro o 12 USG... Wolałabym mieć mdłości ciążowe a tak niepokoję się, że coś jest nie tak... Oprócz ogólnego poddenerwowania żadnych dolegliwości pokarmowych, płaski brzuch... Jeśli tak ma być to super tylko niech już będę pewna że wszystko jest ok
Moni**, Madlene28, aannkka lubią tę wiadomość
-
Będę trzymać
od razu się podziel tutaj co i jak
Ja również proszę o przesłanie mi pozytywnej energii o 8
Z tych wrażeń aż zasnąć nie mogęMadlene28, aannkka lubią tę wiadomość
Starania o 🤱👶 od maja 2021
Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
-
_Belladonna wrote:Trzymajcie kciuki proszę... jutro o 12 USG... Wolałabym mieć mdłości ciążowe a tak niepokoję się, że coś jest nie tak... Oprócz ogólnego poddenerwowania żadnych dolegliwości pokarmowych, płaski brzuch... Jeśli tak ma być to super tylko niech już będę pewna że wszystko jest ok
Będziemy razem się stresować. Mam o 12.15 wizytę. Trzymam mocno kciuki ❤️
Gosiaczkova daj od razu znać rano. Czekamy 😍Gosiaczkova, Madlene28 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny nie wiem czy nie trafiłam u siebie w dziesiątkę (odpukać żeby nie zapeszyć). W każdym razie na mdłości tak na chwile pomagały mi tic taci. No i tak czytałam dzisiaj o olejkach eterycznych itd. No i przeczytałam ze olejek miętowy i cytrynowy pomaga na mdłości. Wysłałam zaraz męża po miętowy, zapalam w łazience póki co w kominku zapachowym, nalewam wody do wanny i co? I godzinę sobie leżałam (ciul ze w zimnej wodzie już 😂) ale bez chęci wyplucia żołądka i jelit. Jutro jeszcze z rana przetestuje ale jestem dobrej myśli 😍
-
nick nieaktualny
-
Gratulacje Zuzlo
super wieści!
Ja już oczywiście nie mogę spać. Zrobiłam mleko synkowi i chyba już nie zasnę.. Za godzinę z kawałkiem jadę. Ostatnio byłam o 7.30 i czekałam godzinę w kolejce 🙈. Mam nadzieję, że dziś będzie mniej ludzi..Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2021, 06:10
-
Współczuję Wam akcji w pracy...
Moja firma jest względnie ok pod tym względem, chociaż jak odchodziłam z pierwsza ciąża (a chodziłam prawie do samego końca!) To usłyszałam parę dogryzek na odchodne 😏 dlatego tym razem nie zamierzam się poświęcać i zażynac. Czekam do prenatalnych, jeśli będzie wszystko ok to informuję o ciąży i na przełomie stycznia/lutego odchodzę na L4.
Koniec z sentymentami 😉Syn 2018
-
Annie_ wrote:Dziewczyny nie wiem czy nie trafiłam u siebie w dziesiątkę (odpukać żeby nie zapeszyć). W każdym razie na mdłości tak na chwile pomagały mi tic taci. No i tak czytałam dzisiaj o olejkach eterycznych itd. No i przeczytałam ze olejek miętowy i cytrynowy pomaga na mdłości. Wysłałam zaraz męża po miętowy, zapalam w łazience póki co w kominku zapachowym, nalewam wody do wanny i co? I godzinę sobie leżałam (ciul ze w zimnej wodzie już 😂) ale bez chęci wyplucia żołądka i jelit. Jutro jeszcze z rana przetestuje ale jestem dobrej myśli 😍
, także chwilowe szczęście heh