X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2022
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2022

Oceń ten wątek:
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea8407 wrote:
    Ja mam dwie dziewczynki i zawsze mnie ciągnęło na słodkie :) teraz kwaśne na mdłości, kwaśne na smaki, kwaśne do wszystkiego. I strasznie mi sie chce kiełbaski takiej swojskiej mmmmniam aż mi ślinka cieknie. Teraz to bym chciała chłopca, ale czy to się sprawdza? nie ważne co, ważne by było zdrowe :D

Tak, słodycze przy córce też były mniam :)
    A teraz masz rzeczywiście smaki na syna.
    Mam nadzieję, że wszystkie nasze dzieciaczki będą zdrowe ❤️

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie_ wrote:
    I mam pytanie do mam które już maja dzieci albo lepiej jak maja już i chłopca i dziewczynkę. Mamy z mężem takie zastanowienia czy lżejsza ciąża nie jest przy synu a cięższa przy córce. Jak się zapatrujecie na to? U mojej siostry sie potwierdziło. Ja zawsze słyszałam ze druga ciąża łatwiejsza a ja sie czuje dosłownie jak 💩 z synem nie było tak źle…

Myślę, że to akurat nie ma znaczenia. U mnie dwie ciąże były okej, a moje niektóre koleżanki miały ciąże leżące bez względu na płeć.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Domi93 Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie podobno słodycze na dziewczynkę , a ja na synka pochłaniałam wszystko co słodkie a kinderki to musiały być ciągle w domu 🤣
    Teraz znowu słodycze nie koniecznie aczkolwiek pewnie okaże się jak z nimi będzie gdy mdłości przejdą .

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Oriaana Ekspertka

Wysłany: 21 października 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki;)

Ja się czuje jakby mnie czołg przejechał …
    Mało tego co chwile czuje głód , a na nic nie mogę patrzeć - wszystko jem na chama ..
    Zjem coś i wcale nie czuje , ze zjadłam .. ciagle pusty żołądek . Boję się, że to coś z cukrem … albo za niski albo za wysoki . Jutro odbieram wyniki z krwi i moczu, a we wtorek wizyta ;)
    dziś 8+0 , jeszcze 3 tyg i powinno minąć .. nie wyobrażam się tak źle czuć dłużej …

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• Domi93 Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriaana wrote:
    Hej dziewczynki;)

Ja się czuje jakby mnie czołg przejechał …
    Mało tego co chwile czuje głód , a na nic nie mogę patrzeć - wszystko jem na chama ..
    Zjem coś i wcale nie czuje , ze zjadłam .. ciagle pusty żołądek . Boję się, że to coś z cukrem … albo za niski albo za wysoki . Jutro odbieram wyniki z krwi i moczu, a we wtorek wizyta ;)
    dziś 8+0 , jeszcze 3 tyg i powinno minąć .. nie wyobrażam się tak źle czuć dłużej …

Chyba każda z Nas odlicza z niecierpliwością do drugiego trymestru 🙊
    Ja też sobie nie wyobrażam,mam nadzieję,że szybko Nas przejdzie i odpoczniemy 🙂
    Ja już nie pamiętam jak wygląda dzień bez mdłości a męczą mnie dopiero i aż dwa tyg ... Musi to być piękny dzień 🤣🤣🤣🤣

Synek 2014 ❤️❤️
    Sierpień 2020 💔

Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
    88c5s65ghu1a5nbl.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakin wrote:
    Dziewczyny, szybkie pytanie: idziecie się szczepić na covid (3cia dawka), grypę i krztusiec? Kagu, gratki!
    tak, pójdę na 3 dawkę, ale dopiero w II trym, czyli tak, jak zalecają.

Anakin lubi tę wiadomość

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi93 wrote:
    No właśnie zdania są podzielone 🙊 swoją drogą badania trwają nadal to nikt nie może mi dać gwarancji ,że nic się nie wydarzy .
    Ciocia moja jak się szczepiła też mówiła ,że było kilka kobiet już ze sporym brzuszkiem
    badania na kobietach w ciąży nie trwają i trwać nie będą, gdyż byłyby nieetyczne :) Podobnie, jak i na kobietach w ciąży nie testuje się kosmetyków czy leków.
    Wszystko, co wiemy w tym zakresie, opiera się na zasadzie doświadczenia albo przez "ochotników" (np. kobieta w ciąży chce się zaszczepić i jest to zgłaszane), albo na zasadzie "nie wiedziałam, że jestem w ciąży i się zaszczepiłam/przyjęłam lek itd." :) Na ten moment nie ma żadnych dosienień jakoby cokolwiek stało się jakiejś kobiecie ciężarnej po szczepieniu.

age.png
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie samopoczucia, to jeśli chodzi o ciążę - senności na razie nie mam, ale mam wzdęcia (wysoki progesteron) i od ok 3 dni mam troche mdłości, ale jeszcze nie za duże :) Często za to nie mogę zjeść swojej porcji posiłku... zaczynam się źle czuć w trakcie.
    Najbardziej dokuczają mi jednak piersi. Mam wrażenie, że teraz to każda waży po 2kg 🤣🤣🤣 mąż ma zakaz dotykania 🤣🤣

Gosiaczkova lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2021, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki proszę... jutro o 12 USG... Wolałabym mieć mdłości ciążowe a tak niepokoję się, że coś jest nie tak... Oprócz ogólnego poddenerwowania żadnych dolegliwości pokarmowych, płaski brzuch... Jeśli tak ma być to super tylko niech już będę pewna że wszystko jest ok :D

Moni**, Madlene28, aannkka lubią tę wiadomość

• Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę trzymać :D od razu się podziel tutaj co i jak :)
    Ja również proszę o przesłanie mi pozytywnej energii o 8 :)
    Z tych wrażeń aż zasnąć nie mogę

Madlene28, aannkka lubią tę wiadomość

Starania o 🤱👶 od maja 2021

Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psia mama 🐕🐩 x2

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖

Morfologia 👍
    TSH 👍
    Glukoza ❌😔 101,11
    HCV 👍
    HIV 👍
    Toksoplazmoza 👍
    Kiła 👍
    Różyczka👍

w57vdqk3zy4autzb.png
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Belladonna wrote:
    Trzymajcie kciuki proszę... jutro o 12 USG... Wolałabym mieć mdłości ciążowe a tak niepokoję się, że coś jest nie tak... Oprócz ogólnego poddenerwowania żadnych dolegliwości pokarmowych, płaski brzuch... Jeśli tak ma być to super tylko niech już będę pewna że wszystko jest ok :D

Będziemy razem się stresować. Mam o 12.15 wizytę. Trzymam mocno kciuki ❤️
    Gosiaczkova daj od razu znać rano. Czekamy 😍

Gosiaczkova, Madlene28 lubią tę wiadomość

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • Annie_ Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy nie trafiłam u siebie w dziesiątkę (odpukać żeby nie zapeszyć). W każdym razie na mdłości tak na chwile pomagały mi tic taci. No i tak czytałam dzisiaj o olejkach eterycznych itd. No i przeczytałam ze olejek miętowy i cytrynowy pomaga na mdłości. Wysłałam zaraz męża po miętowy, zapalam w łazience póki co w kominku zapachowym, nalewam wody do wanny i co? I godzinę sobie leżałam (ciul ze w zimnej wodzie już 😂) ale bez chęci wyplucia żołądka i jelit. Jutro jeszcze z rana przetestuje ale jestem dobrej myśli 😍

h84f20mmgjau13ca.png

0d1ygzu3m5qxv5s4.png
  • Madlene28 Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Was, a Wy trzymajcie za moją betę ❤️ od jutra wiele zależy. Dobrej nocy :*

Moni**, Annie_, Gosiaczkova, Dorrotaaa, Kagu3, Puldzia lubią tę wiadomość

Córeczka - 25.12.2017r.
    Synek- 25.08.2020r.
    25.10.2021r- mamy ❤️

w57v3e3kc4ld4kpi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2021, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie, Gosiaczkova, będę z wami myślami 🤗❤️ Madlene jutro twoja beta - ⬆️⬆️⬆️📈 ☺️
    Guma miętowa też mi pomagala dotychczas na nudności 😋

Gosiaczkova, Madlene28, Annie_ lubią tę wiadomość

• Zuzlo Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Bylismy wczoraj na wizycie! 5t5d i słyszeliśmy już serduszko ♥️

Madlene28, Mango44, Dorrotaaa, Moni**, Kagu3, Anakin, aannkka, Annie_, _Belladonna, Puldzia lubią tę wiadomość

córka - 2018 ✨
    syn - 2022 ✨
  • Madlene28 Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Zuzlo :) super wieści!
    Ja już oczywiście nie mogę spać. Zrobiłam mleko synkowi i chyba już nie zasnę.. Za godzinę z kawałkiem jadę. Ostatnio byłam o 7.30 i czekałam godzinę w kolejce 🙈. Mam nadzieję, że dziś będzie mniej ludzi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2021, 06:10

Córeczka - 25.12.2017r.
    Synek- 25.08.2020r.
    25.10.2021r- mamy ❤️

w57v3e3kc4ld4kpi.png
  • Mango44 Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie_ wrote:
    To dopiero początek ciąży a już taki chleb na myśli? 🤣🤣

Hahahaha, ja wódki pić nie mogę bo w momencie wymiotuję chociaż jak wiadomo... W ciąży wiele rzeczy się zmienia 🤣🤣🤣

Syn 2018

zi13vfxmy87wsevh.png
  • Mango44 Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam akcji w pracy...
    Moja firma jest względnie ok pod tym względem, chociaż jak odchodziłam z pierwsza ciąża (a chodziłam prawie do samego końca!) To usłyszałam parę dogryzek na odchodne 😏 dlatego tym razem nie zamierzam się poświęcać i zażynac. Czekam do prenatalnych, jeśli będzie wszystko ok to informuję o ciąży i na przełomie stycznia/lutego odchodzę na L4.
    Koniec z sentymentami 😉

Syn 2018

zi13vfxmy87wsevh.png
  • Zuzlo Autorytet

Wysłany: 22 października 2021, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny czekam na umowę i trochę mi ciezko i zle na sercu, że wszystko trzymam w tajemnicy. Nie ukrywam, że czuje jakis strach! I tez jeśli dojdzie do podpisania umowy to popracuje ile się da 😞

córka - 2018 ✨
    syn - 2022 ✨
  • Bea8407 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2021, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie_ wrote:
    Dziewczyny nie wiem czy nie trafiłam u siebie w dziesiątkę (odpukać żeby nie zapeszyć). W każdym razie na mdłości tak na chwile pomagały mi tic taci. No i tak czytałam dzisiaj o olejkach eterycznych itd. No i przeczytałam ze olejek miętowy i cytrynowy pomaga na mdłości. Wysłałam zaraz męża po miętowy, zapalam w łazience póki co w kominku zapachowym, nalewam wody do wanny i co? I godzinę sobie leżałam (ciul ze w zimnej wodzie już 😂) ale bez chęci wyplucia żołądka i jelit. Jutro jeszcze z rana przetestuje ale jestem dobrej myśli 😍
    To prawda bo mi przechodzą po gumie mega miętowej. Troche pożuje i nie ma mdłości, ale jak wypluje wracają :D, także chwilowe szczęście heh

w4sq3e3kxjq5ipta.png
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ