Czerwcowe mamy 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
A wiecie, na wizycie do mnie lekarz mówi czy czasem nie mam jaśniejszych włosów niż ostatnio. Bo on radził by się wstrzymać z farbowaniem do końca pierwszego trymestru. Mi się wydaje że raczej nie ma przeciwwskazań no ale skoro lekarz tak mówił a ja faktycznie ostatnio farbowałam włosy i już w ciąży byłam.
-
A ja na grudzień jestem zapisana do fryzjera na rozjaśnianie.... I właśnie zastanawiałam się bo słyszałam ,że wogole nie powinno się rozjaśniać w ciąży 🤔
Ale to chyba o zapach chodzi ?
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
Po burzy zawsze wychodzi 🌞 , czekamy okruszku ❤️🌈
-
Można farbować. Dla pewności warto poprosić o farbę z mniejszą zawartością amoniaku. Farbowałam w każdej ciąży, rozjaśniałam też
Można też robić paznokcie- hybrydy, żele itp. Jedynym ograniczeniem może być Wasze samopoczucie, ewentualnie wrażliwość na zapachyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2021, 22:21
-
Madlene28 wrote:Można farbować. Dla pewności warto poprosić o farbę z mniejszą zawartością amoniaku. Farbowałam w każdej ciąży, rozjaśniałam też
Można też robić paznokcie- hybrydy, żele itp. Jedynym ograniczeniem może być Wasze samopoczucie, ewentualnie wrażliwość na zapachy
Całe Szczęście bo jak strach na wróble bym wyglądała do czasu porodu 😆😆
Z paznokciami to bym nie dała rady bez hybrydy 🙊🙊 tak mi się łamią ,że bez to ciągle krótkie aż do krwi czasem...
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Ona_89' wrote:Dziewczyny czy Wy też codziennie zakładacie wkładkę? U mnie codziennie dużo żółtej wydzieliny. U Was tak samo?
Wkładek nie noszę, one tylko "kiszą" nam pochwę, a na się wietrzyć, a nie kisić, bo inaczej to infekcja gwarantowana.Madlene28, Ona_89' lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja na oddziale, już po podaniu pigułek dopochwowych. Czekam na rozmiękczenie szyjki i zabieg. Może uda mi się jeszcze dziś wyjść do domu... A max jutro. Życzę Wam wszystkiego dobrego. Jakby co, to mam pamiętnik na ovu. Nie wiem czy ponownie jeszcze starania... Mam 36 lat i 3 niepowodzenia za sobą...Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
Anakin wrote:Dziewczyny, ja na oddziale, już po podaniu pigułek dopochwowych. Czekam na rozmiękczenie szyjki i zabieg. Może uda mi się jeszcze dziś wyjść do domu... A max jutro. Życzę Wam wszystkiego dobrego. Jakby co, to mam pamiętnik na ovu. Nie wiem czy ponownie jeszcze starania... Mam 36 lat i 3 niepowodzenia za sobą...
Trzymaj się mocno. Pamiętaj że masz swój cud w domu i musisz być dla niego silna. Mam nadzieję że wrócisz dziś do domu. -
Anakin wrote:Dziewczyny, ja na oddziale, już po podaniu pigułek dopochwowych. Czekam na rozmiękczenie szyjki i zabieg. Może uda mi się jeszcze dziś wyjść do domu... A max jutro. Życzę Wam wszystkiego dobrego. Jakby co, to mam pamiętnik na ovu. Nie wiem czy ponownie jeszcze starania... Mam 36 lat i 3 niepowodzenia za sobą...
Kochana wracaj szybko do zdrowia , teraz musisz wypocząć.
A o staraniach to na spokojnie bo teraz za wcześnie na takie decyzje..
Moja mama urodziła w wieku 45lat zdrowego synka , też miała wiele niepowodzeń.
Ale teraz o tym nie myśl , jestesmy z Tobą będzie dobrze.
Musisz być silna dla synka ❤️❤️
Widziałam ten pamiętnik ale On jest prywatny chyba ? Bo nie widać wspisow 🤔
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Anakin, niedługo będzie po wszystkim i będziesz w domu z synkiem!24.12.2023 II kreski pod choinkę
21.06.2022 Alicja ❤️
16.10.2021 niespodziewane II kreski
3.03.2017 Amelia 10tc [*]
09.2017 pusty pęcherzyk
25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
6.02.2020 scratching, biopsja - OK
7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
Koniec leczenia…
Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼 -
Moni super wieści! Oby teraz ciąża była spokojna :*
Anakin mam nadzieję, że szybko pójdzie i wrócisz do rodziny a w domu odpoczniesz. Dużo dużo siły dla Ciebie teraz! -
Ona_89' wrote:Dzięki dziewczyny. W takim razie wywalam wkładki i niech się wietrzy 😁
A jakie witaminy przyjmujecie? I czy używacie jakiegoś specjalnego żelu do higieny intymnej?
Ja biorę omega med Optima forte nie są najtańsze, ale skład fajny ☺️☺️
Co do żelu to ja jestem anty kiedyś używałam potem poczytałam i odstawiłam 😬Ona_89' lubi tę wiadomość
-
Anakin strasznie mi przykro, trzymałam za Ciebie mega kciuki, bo miałam w bardzo podobnych miesiącach 2 poprzednie niepowodzenia
Będę za Ciebie trzymała kciuki, nie poddawaj się i daj sobie czas na odpoczynek fizyczny i psychiczny. Jeśli będziesz potrzebowała dodatkowego wsparcia to polecam Fundację Ernesta, można tam zadzwonić i pomogą Ci za darmo.
Co do witamin to ja biorę PRENACAPS MULTI 1+DHA i uważam, że stosunek jakości do ceny jest nieporównywalny z żadnymi innymi prenatalnymi, a robiłam mega duży reasercz bardzo długo.
Co do płynów do higieny intymnej to z nimi ostrożnie. Ja używam lacibios feminy pregny, ale takie mikro ilości, tak jakby wziąć 1/10 pompki i jeszcze to rozwadniam wodą, bo tak mi zalecił lekarz, że te ilości standardowe pompki na tak małą powierzchnię są zdecydowanie za duże i tylko powoduje to wyjałowienie miejsc intymnych.Ona_89' lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny.
Zamelduje się u was bo podobnie jak Lolita jest krótko po cc więc pewnie jeszcze w czerwca mnie potną mimo że termin prawdopodobnie wypadnie mi początkiem lipca. Mówię prawdopodobnie bo pierwszą wizytę mam we wtorekDomi93, Lolita, Madlene28 lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Dziewczyny powiedzcie mi czy macie jakieś sklepy gdzie są fajne ubrania ciążowe ?
Chodzi aby rozmiary były nie zaniżone jak np w hm co niektóre z tego co koleżanki pisały mi 🤔
Niestety u mnie zostaje tylko online później zamawianie i nie chciałabym zamawiać i odsyłać jak wariat ,a ja mam do tego farta 🤣🤣
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Jednorożec89 wrote:Cześć dziewczyny.
Zamelduje się u was bo podobnie jak Lolita jest krótko po cc więc pewnie jeszcze w czerwca mnie potną mimo że termin prawdopodobnie wypadnie mi początkiem lipca. Mówię prawdopodobnie bo pierwszą wizytę mam we wtorek
Witamy 🙂
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Co do witamin to biorę prenatal uno jakoś nie patrzyłam na te składy bo myślałam ,że to wszystko to jedno i to samo a najważniejszy jest kwas foliowy 🤔
Ogólnie ten lek z polecenia lekarza,że jest fajny ,więc kupiłam i nie drazylam 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2021, 14:59
Synek 2014 ❤️❤️
Sierpień 2020 💔
-
Jednorożec89 wrote:Cześć dziewczyny.
Zamelduje się u was bo podobnie jak Lolita jest krótko po cc więc pewnie jeszcze w czerwca mnie potną mimo że termin prawdopodobnie wypadnie mi początkiem lipca. Mówię prawdopodobnie bo pierwszą wizytę mam we wtorek
Co do supli to prenatal uno ze względu na metylowane witaminy które musze przyjmowac,magne b6 forte,wit d3
Ale po za tym biorę dużo leków bo euthyrox ,neoparin,acard 150,luteine,duphaston,glucophage i teraz na noc insulina😜
Jeżeli chodzi o płyń do higieny to z apteki provag,w ciąży ponoć najodpowiedniejszy.