Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Riptide Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa wrote:
    Dziewczyny u mnie wszystko ok, ale musiałam wychodzić z gabinetu 3 razy zeby pochodzić po 20 minut bo się bejbol plecami ułożył i Pani doktor nie widziała czy ma kość nosową i jaka jest przezorność karku, ale na szczęście w końcu się ładnie pokazał i jest wszystko ok :) płci nie chciała zgadywać i powiedziała ze ok 16 tygodnia powinniśmy się dowiedzieć. Wyniki z krwi z ryzykiem mam do odbioru za tydzień, ale na usg wszystko ok, książkowo więc nie mam się co denerwować. Wychodzi, że jestem 13t2d, ale idę 19.12 do mojej Pani ginekolog to wtedy zaktualizuje datę porodu 😅 jeszcze raz dziękuję za słowa wsparcia i otuchę, jesteście najlepsze ❤️❤️

Suuuuper, cudnie 🥰🥰🥰 gratulacje!

Kaktusowa lubi tę wiadomość

• agnieszkallo Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2023, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę litrami pić sok pomarańczowy. Tak miałam w ciąży z córką więc mąż wróży drugą. Starsza by się ucieszyła - od 3 lat prosi św. Mikołaja o siostrę 😆
    Kolejna wizyta 8 stycznia ( to będzie 17 tc) może wtedy uda się podejrzeć kim jest mały człowiek. Jeśli nie to 5 lutego mam połówkowe.

01.2007🩵
    09.2014🩷
    04.2017🩵
    06.2024🩷
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnieszkallo wrote:
    Ja mogę litrami pić sok pomarańczowy. Tak miałam w ciąży z córką więc mąż wróży drugą. Starsza by się ucieszyła - od 3 lat prosi św. Mikołaja o siostrę 😆
    Kolejna wizyta 8 stycznia ( to będzie 17 tc) może wtedy uda się podejrzeć kim jest mały człowiek. Jeśli nie to 5 lutego mam połówkowe.

Ja mam fazę na mandarynki i pomarańcze, a ostatnio taki mnie smak złapał na melona, że zjadłam całego na raz 😅 a z drugiej strony mam ochotę na mięso czerwone, gdzie przed ciążą to raczej mnie do mięsa nie ciągnęło za szczególnie 😁

age.png
  • Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnieszkallo wrote:
    Ja to sok pomarańczowy do obiadu popijam bo tak mi łatwiej jest zjeść obiad, ogólnie jakbym mogła to bym pila tylko taki soczek, ale wiem że nie można dlatego tylko raz/dwa razy dziennie wjeżdża 😂

A pomarańcze też nigdy nie byłam fanką pomarańczy to teraz uwielbiam. No i kawa zupełnie mi nie wchodzi a kiedyś lubiłam bardzo i chyba tego mi brakuje, chociaż niby na dobre wychodzi bo kawa w nadmiarze też nie wskazana :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2023, 18:27

preg.png

Na razie mama wesołego czworonoga ❤️🐾
    Niedługo mama słodkiej kuleczki 😊

Nifty -> niskie ryzyka 🥳 dziewczynka 🌺🥰
  • Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa wrote:
    Ja mam fazę na mandarynki i pomarańcze, a ostatnio taki mnie smak złapał na melona, że zjadłam całego na raz 😅 a z drugiej strony mam ochotę na mięso czerwone, gdzie przed ciążą to raczej mnie do mięsa nie ciągnęło za szczególnie 😁
    A mięso to akurat spoko, może organizm sam sie dopomina, już ktorys raz słyszę że właśnie kobieta przed ciążą nie przepadała za mięsem i jak jest w ciąży to ochota przychodzi :D

preg.png

• Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna439 wrote:
    Ja to sok pomarańczowy do obiadu popijam bo tak mi łatwiej jest zjeść obiad, ogólnie jakbym mogła to bym pila tylko taki soczek, ale wiem że nie można dlatego tylko raz/dwa razy dziennie wjeżdża 😂

A pomarańcze też nigdy nie byłam fanką pomarańczy to teraz uwielbiam. No i kawa zupełnie mi nie wchodzi a kiedyś lubiłam bardzo i chyba tego mi brakuje, chociaż niby na dobre wychodzi bo kawa w nadmiarze też nie wskazana :D

Dlaczego soku pomarańczowego nie można? :(

• Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna439 wrote:

Mnie tak samo od kawy odrzuciło, za to owoce mogę jeść kilogramami .
    A jak tam wasze maleństwa, czujecie już pierwsze ruchy? Ja pierwsze bulgotania, bo takie miałam wrażenie poczułam w poniedziałek. Na początku myślałam, że pewnie jeszcze to nie to,a jednak czuję takie lekkie kopniaczki ,może takie odbijanie się malenstwa od ściany macicy. Dzisiaj to nawet mój najmłodszy synek poczuł jak trzymał dłoń na brzuchu, mina była bezcenna 😍
    Dużo nie przytyłam bo 3 kg, a moja obecna waga to 52 kg .

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙
    28.05.2024💝 Jest już na świecie Zuzia waga 3360 i 55cm

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wizytujące dziś - wszystkim gratuluję tak cudownych wieści! 🥰🥰🥰

U nas wszystko dobrze, tak pięknie rozłożył nogi, że lekarz od razu powiedział, że nie ma złudzeń - będzie chłopak 💙💙💙 a ja słodkie mogłabym jeść i jeść 😂 jutro zaktualizuję wizyty, bo dziś mamy z mężem tyle radości w sobie, że nie w głowie mi laptop 😅🥰

Ktoś pytał o trądzik - u mnie też na plecach :/ nic z tym raczej się nie da zrobić w ciąży :( twarz czyściutka

Kfiatuszek666, Kaktusowa, Kokosankaa, Domi_95, Katarzyna439, Saimi, Katt, Kaatii lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

Ona: niedoczynność tarczycy, io
    On: ZZSK

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2023, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 14:23

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:

U nas wszystko dobrze, tak pięknie rozłożył nogi, że lekarz od razu powiedział, że nie ma złudzeń - będzie chłopak 💙💙💙 a ja słodkie mogłabym jeść i jeść 😂 jutro zaktualizuję wizyty, bo dziś mamy z mężem tyle radości w sobie, że nie w głowie mi laptop 😅🥰

Ktoś pytał o trądzik - u mnie też na plecach :/ nic z tym raczej się nie da zrobić w ciąży :( twarz czyściutka

Super! Gratulacje! 🥰 moja cholera mała to nie dość, że jeszcze za mała to nogi krzyżowała 😅 najważniejsze, że zdrowe dzieciaczki ❤️

Nowa_Ola lubi tę wiadomość

age.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffeebreak wrote:
    Pierwsze słyszę. Może chodzi jej o to że sok z cytrysów zmniejsza wchłanianie niektórych leków 🤷🏻‍♀️

Ogólnie jak ktoś jest szczupły i niski to zazwyczaj szybciej widać brzuszek.
    Ogólnie to ciążę mamy w takim terminie że jeśli macie osoby które widujecie rzadziej to mogą się na wiosnę mocno zaskoczyć naszymi brzuchami 😂

Ja nie mam smaka na mięso, raczej przeciwnie - unikam mięsa. Jeszcze jakaś wędlinę to zjem ale tak do obiadu to nie bardzo.
    Ogólnie to wogole na nic nie mam smaka. Na śniadanie od początku ciąży jem codziennie tosty 😂 na obiad w 90% makaron z sosem a na kolację kanapkę z pomidorami ewentualnie serkiem.
    Na przekąskę nawet przestałam zupy jeść bo nie mam ochoty.

Podobno jak kobieta ma mało żelaza w organizmie to ją ciągnie do mięsa. Ja za to monotematycznie jem na śniadanie kanapkę z serem i jajko. W pracy najczęściej jem owoce i zupę, a na obiad mięso. Zazwyczaj na wieczor nie jestem glodna, co też mi się odmieniło 😅 ja jeszcze mam za wczesną ciążę i to pierwsza, żeby poczuc ruchy dziecka, ale czekam z niecierpliwością 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2023, 19:03

age.png
  • Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bo ostatnio pytałyście co jest dobre na wzdęcia? Ja osobiście jem kminek i mi bardzo pomaga. Jak wiem ,że będę jadła coś smażonego, biorę mniejsze pół łyżeczki kminku popijam wodą i tyle. Jak macie ochotę to warto spróbować, i poczytać na ten temat bo "ma pozytywny wpływ na funkcjonowane układu pokarmowego, zwiększa laktację, niweluje skurcze żołądkowo-jelitowe, pomaga w walce z częstym objawem w ciąży, a dokładniej zgagą "

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙
    28.05.2024💝 Jest już na świecie Zuzia waga 3360 i 55cm

age.png
  • Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu gorszy dzień, bo się dowiedziałam że dopiero jak mi się oficjalnie skończy okres próbny to mogę powiedzieć w pracy o ciąży, a wtedy już będę w 24 tygodniu… w dodatku wszyscy mówią o tych 2 chłopakach co odchodzą na ojcowskie, wtedy niby zostaniemy we 2+manager, a prawda jest taka że zostaną 1+manager. Czuję się jak oszust ukrywając tą moją ciążę 😞 no i martwię się czy będę w stanie ukrywać do tego czasu ciążę, póki co nic nie widać, ale na początku 6 miesiąca to już raczej ciężko będzie się ukrywać… poza tym strasznie nie lubię tej pracy, zmieniłam latem i miało być lepiej, a jest o wiele gorzej niż w poprzedniej 😞 mogłam siedzieć w starej i być spokojna z tą ciążą, tam bym już mogła dawno temu powiedzieć, ale zachciało mi się zmiany 😞

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    Dlaczego soku pomarańczowego nie można? :(
    Można tylko nie można go pić cały dzień, bo też zawiera cukry więc to raczej ogólnie nie zdrowe :D chodziło mi o to, że w nadmiarze nie jest wskazany jak zresztą wszystkie soki owocowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2023, 19:26

preg.png

• Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffeebreak wrote:
    Pierwsze słyszę. Może chodzi jej o to że sok z cytrysów zmniejsza wchłanianie niektórych leków 🤷🏻‍♀️
    Nie nie, chodziło mi o to że soki owocowe są w nadmiarze niewskazane, ale to nie tylko w ciąży, tylko tak ogólnie :) ale z tymi lekami to akurat też prawda więc trzeba uważać :)

preg.png

• Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska0907 wrote:
    Mnie tak samo od kawy odrzuciło, za to owoce mogę jeść kilogramami .
    A jak tam wasze maleństwa, czujecie już pierwsze ruchy? Ja pierwsze bulgotania, bo takie miałam wrażenie poczułam w poniedziałek. Na początku myślałam, że pewnie jeszcze to nie to,a jednak czuję takie lekkie kopniaczki ,może takie odbijanie się malenstwa od ściany macicy. Dzisiaj to nawet mój najmłodszy synek poczuł jak trzymał dłoń na brzuchu, mina była bezcenna 😍
    Dużo nie przytyłam bo 3 kg, a moja obecna waga to 52 kg .
    Ja czuję czasem coś, ale nie wiem czy to ruchy :D takie jakby coś mi tam bulgotało więc równie dobrze może być nie bobo :D ale ja też mam łożysko na przedniej ścianie więc nie nastawiam się że szybko poczuje ruchy niestety z tego co czytałam.

preg.png

• Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:

Oo super, że udało się ustalić płeć :) no i super, że wszystko dobrze. ❤️

Wiesz co z tym detektorem ja wczoraj patrzyłam i mi pokazywało 126 tętno i później poczytałam w internecie i to na pewno było dziecka. Bo tętno spoczynkowe u człowieka to 70-80 i pamiętam jak miałam zegarek że też mi tak pokazywało zawsze, jak poćwiczyłam to wtedy wiadomo było ponad 100, ale to by trzeba coś robić, ale jak się siedzi to niemożliwe żeby wyszło twoje tętno w takim przypadku 140, chyba że byłaś bardzo zestresowana, więc może to jednak maluszka twojego było ? Bo później specjalnie sprawdzałam czy mi się nie pomyliło i co to jest tętno i dobrze myślałam, bo tętno to nie to samo co ciśnienie, więc to 140 to raczej było dziecka tak mi się przynajmniej wydaje. Jak będziesz jeszcze kiedyś sprawdzać to daj znać co tam ci powychodzilo, ale ja myślę że tobie dobrze działa ten detektor.

Nowa_Ola lubi tę wiadomość

preg.png

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna439 wrote:
    Oo super, że udało się ustalić płeć :) no i super, że wszystko dobrze. ❤️

Wiesz co z tym detektorem ja wczoraj patrzyłam i mi pokazywało 126 tętno i później poczytałam w internecie i to na pewno było dziecka. Bo tętno spoczynkowe u człowieka to 70-80 i pamiętam jak miałam zegarek że też mi tak pokazywało zawsze, jak poćwiczyłam to wtedy wiadomo było ponad 100, ale to by trzeba coś robić, ale jak się siedzi to niemożliwe żeby wyszło twoje tętno w takim przypadku 140, chyba że byłaś bardzo zestresowana, więc może to jednak maluszka twojego było ? Bo później specjalnie sprawdzałam czy mi się nie pomyliło i co to jest tętno i dobrze myślałam, bo tętno to nie to samo co ciśnienie, więc to 140 to raczej było dziecka tak mi się przynajmniej wydaje. Jak będziesz jeszcze kiedyś sprawdzać to daj znać co tam ci powychodzilo, ale ja myślę że tobie dobrze działa ten detektor.

Tylko ja skupiłam się na tym co słychać, a słychać było ewidentnie moje tętno, a detektor pokazywał okolice 140. Może po prostu z moim jest coś nie tak 😅

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

Ona: niedoczynność tarczycy, io
    On: ZZSK

age.png
  • Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Tylko ja skupiłam się na tym co słychać, a słychać było ewidentnie moje tętno, a detektor pokazywał okolice 140. Może po prostu z moim jest coś nie tak 😅
    Tak tak u mnie też było słychać moje, ale pokazywało na pewno nie moje, wydaje mi się że żeby było słychać to faktycznie musimy jeszcze poczekać :)

preg.png

• AEGO Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosankaa wrote:
    U mnie znowu gorszy dzień, bo się dowiedziałam że dopiero jak mi się oficjalnie skończy okres próbny to mogę powiedzieć w pracy o ciąży, a wtedy już będę w 24 tygodniu… w dodatku wszyscy mówią o tych 2 chłopakach co odchodzą na ojcowskie, wtedy niby zostaniemy we 2+manager, a prawda jest taka że zostaną 1+manager. Czuję się jak oszust ukrywając tą moją ciążę 😞 no i martwię się czy będę w stanie ukrywać do tego czasu ciążę, póki co nic nie widać, ale na początku 6 miesiąca to już raczej ciężko będzie się ukrywać… poza tym strasznie nie lubię tej pracy, zmieniłam latem i miało być lepiej, a jest o wiele gorzej niż w poprzedniej 😞 mogłam siedzieć w starej i być spokojna z tą ciążą, tam bym już mogła dawno temu powiedzieć, ale zachciało mi się zmiany 😞
    Hej, zobaczyłam Twoją wiadomość. Od kiedy jesteś zatrudniona? Jeśli nie chcesz tu możesz napisać priv, może pomogę.;) chyba, że nie mieszkasz w PL to wtedy przepisów nie znam. ☺️

age.png
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ