Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9 wrote:
    Za długo miałam złudne nadzieję że będzie lepiej. Każdy jego powrót do Polski to dla mnie taki stres że wymioty i biegunka gwarantowane. Wyzywa mnie, obrażasz. Prubuje zastraszyć że odbierze mi dzieci ale nie po to żeby je wychować tylko po to żebym ja ich nie wychowywała. Myślałam że dziecko go zmieni ale jak by tak miało być to poprzednia ciąża i dziecko by go zmieniło a jest tylko gorzej. Także nie wierzę w jego zmiany. Alkohol jest najważniejszy. Prubuje się zachowywać jak swój śp. Ojciec który był tyranem. Jedyne czym się różnią to tym że on jeszcze nie podniósł na mnie ręki. Jego matka od niego usłyszała że wolał by żeby ona umarła zamiast ojca. Ojciec był panem i władca w domu nikt nie miał nic do powiedzenia. Matka do tej pory nie może się nic odezwać bo ja gnoją z każdej strony i synowie i córka i dorosła wnuczka tak samo. Żałuję że dowiedziałam sie tak wielu faktów tak późno ale podobno nic nie dzieje się bez przyczyny przynajmniej zajęłam się zdrowiem jego mamy i trochę stanęła na nogi (cukrzyca nie leczona 12 lat bo żadne z 6 dzieci nie pojedzie z nią do lekarza).

To faktycznie nie ma sensu próbować się dogadać bo tu jest bardziej złożony problem i dopóki on nie widzi swojej winy to nic z tego dobrego nie będzie. Trzymam kciuki zebys sobie znalazła jakieś mieszkanko. W sumie to czy musisz przy wynajmie mówić, że jesteś sama z dziećmi? Moze ich to niepotrzebnie odstrasza :(

age.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna439 wrote:
    Ja też już powoli zaczynam świrować :D ale to dobrze, że wizyta już jutro, za niedługo do spania i po sprawie :D

Nie wiem jak wytrzymam do 14 😅

age.png
  • Gosia9 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa wrote:
    To faktycznie nie ma sensu próbować się dogadać bo tu jest bardziej złożony problem i dopóki on nie widzi swojej winy to nic z tego dobrego nie będzie. Trzymam kciuki zebys sobie znalazła jakieś mieszkanko. W sumie to czy musisz przy wynajmie mówić, że jesteś sama z dziećmi? Moze ich to niepotrzebnie odstrasza :(
    Dlatego po przemyśleniu i dokładnym przeanalizowaniu stwierdzam że tym razem czas zawalczyć o siebie i dzieci a nie za wszelką cenę o "ojca".
    Pytają zawsze ile osób i w jaki wieku dzieci. O ciąży nawet nie wspominam.... I mam wrażenie że przez to że mówię sama matka z 3 dzieci uciekmo mi mieszkanie i dom. Ale przecież jak by chcieli spisac umowę z obywojgiem to nawet nie ma z kim. 😕

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9 wrote:
    Dlatego po przemyśleniu i dokładnym przeanalizowaniu stwierdzam że tym razem czas zawalczyć o siebie i dzieci a nie za wszelką cenę o "ojca".
    Pytają zawsze ile osób i w jaki wieku dzieci. O ciąży nawet nie wspominam.... I mam wrażenie że przez to że mówię sama matka z 3 dzieci uciekmo mi mieszkanie i dom. Ale przecież jak by chcieli spisac umowę z obywojgiem to nawet nie ma z kim. 😕

Nie wiem co Ci mogę doradzić, w mniejszych miejscowościach to w ogóle jest chyba problem z wynajęciem. Jakoś studentom chętnie wynajmują, a nie zastanawiają się czy będą mieć na czynsz, to takie podwójne standardy. Mam nadzieje, że uda Ci się coś wynająć w najbliższym czasie

age.png
  • Magdak-51 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2023, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety podejrzewam ze to bardziej chodzi o to ze prawo w naszym kraju jest takie ze nie mozna wyrzucic w razie nieplacenia kobiety z dziecmi z mieszkania i wlasciciele sie poprostu boja, tylko w takim momencie prez Nasze prawo cierpia uczciwi ludzie, ktorzy musza wynajac mieszkanie bo taka maja sytuacje😔 bardzo mi przykro Gosiu, mam nadzieje ze w koncu Ci sie uda i silniejsza ulozysz sobie zycie po swojemu, na swoich zasadach. A moze bys zaproponowa ze podpiszesz umowe przed notariuszem? Tylko wtedy musialabys miec kogos kto poswiadczy ze jak cos masz gdzie sie przeprowadzic i niestety taka umowa kosztuje chyba ok1000zl ale nie jestem pewna

Katarzyna439, Kokosankaa lubią tę wiadomość

• Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdak-51 wrote:
    Niestety podejrzewam ze to bardziej chodzi o to ze prawo w naszym kraju jest takie ze nie mozna wyrzucic w razie nieplacenia kobiety z dziecmi z mieszkania i wlasciciele sie poprostu boja, tylko w takim momencie prez Nasze prawo cierpia uczciwi ludzie, ktorzy musza wynajac mieszkanie bo taka maja sytuacje😔 bardzo mi przykro Gosiu, mam nadzieje ze w koncu Ci sie uda i silniejsza ulozysz sobie zycie po swojemu, na swoich zasadach. A moze bys zaproponowa ze podpiszesz umowe przed notariuszem? Tylko wtedy musialabys miec kogos kto poswiadczy ze jak cos masz gdzie sie przeprowadzic i niestety taka umowa kosztuje chyba ok1000zl ale nie jestem pewna

Nie, nie to z 300zl kosztuje, wiem bo mamy podpisana umowę z naszymi najemcami i kosztami się najczęściej dzieli na pół 😊

Gosiu, współczuję bardzo, alkoholizm to straszna choroba i najgorsze że bez dobrej woli chorego nic się z tym nie zrobi. Do tego dochodzą nieprzepracowane traumy rodzinne, bardzo ciężka sytuacja. Mam nadzieję, że uda ci się wyprowadzić i żyć samodzielnie, bo takie życie w stresie z alkoholikiem nie jest dobre ani dla ciebie, ani dla waszych dzieci 😞

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • Katt Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2023, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdak-51 wrote:

Tak jak pisze Kokosanka to jest jakieś 300 zł ale problem pojawia się że właściciel mieszkania musi od tego legalnie odprowadzać podatki. A tego nie wszyscy chcą robić.
    Gosiu, a może ktoś wśród znajomych znajomych coś wie? Albo faktycznie poszukać czegoś nie bezpośrednio w mieście u Ciebie tylko w okolicy.

• Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie :)

U mnie wszystko ok, szyjka wysoko, serduszko bije, malutka cały czas głowa w dół ułożona. Też od razu nie przyznalam się, że robiliśmy te genetyczne i chciałam zobaczyć co powie moja lekarka i jak robiła usg to mówi, no głowy sobie nie dam uciąć, ale chyba dziewczyna. No i później jej mówię, że dobrze chyba mówi bo na genetycznych tak wyszło, a ona ooo no to mam sprawne oko 😂😊

Jedyne co to spadła mi trochę hemoglobina już, ale powiedziała żeby na razie brać to co mam w suplach, a zobaczymy za miesiąc co pokaże morfologia i wtedy mi wypisze coś na receptę najwyżej :)

Uff dziewczyny ulżyło mi trochę na jakiś czas pewnie. Ale tak jak robiła mi to USG i mówi tak że wszystko super to mnie taka myśl naszła, że trudno ja się męczę, ale dobrze że z bobo wszystko ok i jakoś się tak wzruszyłam ❤️ chyba mi łatwiej teraz będzie znosić te mdłości, wczoraj miałam nawrót znowu… :D

Następną wizytę mam 11.01.2024

Trzymam kciuki za resztę wizyt dzisiaj 🤞🏻🤞🏻🤞🏻❤️

Kaktusowa, Kokosankaa, Kfiatuszek666, Magdak-51, Domi_95, Saimi, Riptide, Kaatii, Nowa_Ola, Katt, Anekk lubią tę wiadomość

preg.png

Na razie mama wesołego czworonoga ❤️🐾
    Niedługo mama słodkiej kuleczki 😊

Nifty -> niskie ryzyka 🥳 dziewczynka 🌺🥰
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna439 wrote:
    Melduję się po wizycie :)

U mnie wszystko ok, szyjka wysoko, serduszko bije, malutka cały czas głowa w dół ułożona. Też od razu nie przyznalam się, że robiliśmy te genetyczne i chciałam zobaczyć co powie moja lekarka i jak robiła usg to mówi, no głowy sobie nie dam uciąć, ale chyba dziewczyna. No i później jej mówię, że dobrze chyba mówi bo na genetycznych tak wyszło, a ona ooo no to mam sprawne oko 😂😊

Jedyne co to spadła mi trochę hemoglobina już, ale powiedziała żeby na razie brać to co mam w suplach, a zobaczymy za miesiąc co pokaże morfologia i wtedy mi wypisze coś na receptę najwyżej :)

Uff dziewczyny ulżyło mi trochę na jakiś czas pewnie. Ale tak jak robiła mi to USG i mówi tak że wszystko super to mnie taka myśl naszła, że trudno ja się męczę, ale dobrze że z bobo wszystko ok i jakoś się tak wzruszyłam ❤️ chyba mi łatwiej teraz będzie znosić te mdłości, wczoraj miałam nawrót znowu… :D

Następną wizytę mam 11.01.2024

Trzymam kciuki za resztę wizyt dzisiaj 🤞🏻🤞🏻🤞🏻❤️

Super wiadomość! Boze laski stresuje się jak nie wiem, aż z nerwów dostałam rozwolnienia... pomódlcie się tam za mnie, mam o 14... oby mogla napisać że u nas też wszystko ok 🥺

Katarzyna439 lubi tę wiadomość

age.png
  • Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2023, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9 wrote:
    Za długo miałam złudne nadzieję że będzie lepiej. Każdy jego powrót do Polski to dla mnie taki stres że wymioty i biegunka gwarantowane. Wyzywa mnie, obrażasz. Prubuje zastraszyć że odbierze mi dzieci ale nie po to żeby je wychować tylko po to żebym ja ich nie wychowywała. Myślałam że dziecko go zmieni ale jak by tak miało być to poprzednia ciąża i dziecko by go zmieniło a jest tylko gorzej. Także nie wierzę w jego zmiany. Alkohol jest najważniejszy. Prubuje się zachowywać jak swój śp. Ojciec który był tyranem. Jedyne czym się różnią to tym że on jeszcze nie podniósł na mnie ręki. Jego matka od niego usłyszała że wolał by żeby ona umarła zamiast ojca. Ojciec był panem i władca w domu nikt nie miał nic do powiedzenia. Matka do tej pory nie może się nic odezwać bo ja gnoją z każdej strony i synowie i córka i dorosła wnuczka tak samo. Żałuję że dowiedziałam sie tak wielu faktów tak późno ale podobno nic nie dzieje się bez przyczyny przynajmniej zajęłam się zdrowiem jego mamy i trochę stanęła na nogi (cukrzyca nie leczona 12 lat bo żadne z 6 dzieci nie pojedzie z nią do lekarza).

Gosiu bardzo mi przykro, że masz taką sytuację w domu. Niestety przechodziłam podobną sytuację. Po 13 latach poniżania psychicznego i ekonomicznego (on również wyjeżdżał za granicę) odeszłam. 4 lata teraz jestem w nowym szczęśliwym związku i spodziewamy się chłopaka. Powiem Ci coś z własnego doświadczenia- daj sobie i dzieciom szansę na szczęśliwe życie. Teraz jest ciężko i będzie ciężko na początku kiedy go opuścisz ale wiedz że święty spokój i bezpieczeństwo Twoje i dzieci jest najważniejsze.

Na Instagramie jest kobieta w sądzie. Pomaga kobietom na insta w jaki sposób mogą sobie poradzić w różnych sytuacjach.

Trzymam za Was kciuki ❤️

Katarzyna439, Kokosankaa, Gosia9, Nowa_Ola lubią tę wiadomość

• Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2023, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytam Wasze posty i nie dowierzam jak mówicie że jeszcze ktoś tam nie wie o ciąży. Mi już tak widać brzuch że masakra.

Riptide lubi tę wiadomość

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1988 wrote:
    Dziewczyny czytam Wasze posty i nie dowierzam jak mówicie że jeszcze ktoś tam nie wie o ciąży. Mi już tak widać brzuch że masakra.

Ja jestem raczej pulchniejsza więc u mnie nie widać, dalej noszę te same spodnie i sukienki. Zrezygnowałam tylko z dżinsów bo są niewygodne 😁

age.png
  • Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa wrote:
    Super wiadomość! Boze laski stresuje się jak nie wiem, aż z nerwów dostałam rozwolnienia... pomódlcie się tam za mnie, mam o 14... oby mogla napisać że u nas też wszystko ok 🥺
    Będzie dobrze, jeśli cię to pocieszy to ja też wczoraj miałam biegunke, ale ja mam ibs więc nawet mnie to nie dziwi, są nerwy jest biegunka :) do 14 szybko zleci ❤️

Kaktusowa lubi tę wiadomość

preg.png

• Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuch jest taki jakbym obiad zjadła ;) ja widzę, ze ma inny kształt, inaczej się układa, ale ktoś kto się nie zna nie powie, ze to ciążowy brzuch. Dla mnie to pierwsze dziecko, a podobno dopiero przy kolejnych ciążach brzuch szybko się pojawia.

Ja dziś w nocy tez znów nie spałam 2h. Nie wiem o co chodzi z tymi przerwami ;)

Kaktusowa, będzie Ok ;)

Kaktusowa, Kokosankaa lubią tę wiadomość

• Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1988 wrote:
    A w którym jesteś tygodniu? :) wiesz co to wszystko zależy od budowy ciała, od tego jak dziecko jest ułożone, czy to pierwsza ciąża, jest wiele czynników :D miałam koleżankę, której dopiero brzuch się pokazał w 6 miesiącu. U mnie już trochę widać tzn ja widzę, ale jak mam luźniejszą bluzę to nie widać :) ale i tak muszę już nosić leginsy takie z rozmiar większe bo nie mieszczę się w spodnie normalne, leginsy ciążowe jeszcze mi spadają z tyłka więc jeszcze czekam aby te ciuchy ciążowe ubrać w końcu :)

preg.png

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie moja ciocia jak szła do porodu to wszyscy w szpitalu oczy przecierali bo wygląda jak w 5 miesiącu, miała malutki brzuch. Moja mama przytyła dopiero w 7 miesiącu, ale to przez to, że tyle jadła i przytyła coś z 25 kg. Na zdjęciach z plaży, gdzie była jakoś w 4 miesiącu to nawet nie widać zeby byla w ciazy, tska bardziej okragla na brzuchu i tyle. Wszystko zależy właśnie od budowy, predyspozycji i która to ciaza. Kasia ja właśnie mam biegunki na tle nerwowym, w ogóle to ja jestem znerwicowana, ale nie mam tego zdiagnozowanego. Z natury jestem niecierpliwa i nerwowa🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2023, 11:44

age.png
  • Magdak-51 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2023, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo wydawalo mi sie ze kiedys bylo to drozsze

• Domi_95 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1988 wrote:

U mnie 13 tydzien i w sumie brzuch widzę tylko ja 😂 nawet mój mąż mówi że ja to chyba udaje że jestem w ciąży bo on brzucha nie widzi. Jeszcze się mieszczę we wszystkie jeansy sprzed ciąży, chociaż w niektórych już czuje że robią się delikatnie ciaśniejsze.
    Jest to moja pierwsza ciąża, więc może dlatego.
    Teraz pracuję zdalnie więc chodzę sobie w dresiku żeby mieć wygodnie.

Katarzyna439, Kasia1988 lubią tę wiadomość

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa wrote:
    U mnie moja ciocia jak szła do porodu to wszyscy w szpitalu oczy przecierali bo wygląda jak w 5 miesiącu, miała malutki brzuch. Moja mama przytyła dopiero w 7 miesiącu, ale to przez to, że tyle jadła i przytyła coś z 25 kg. Na zdjęciach z plaży, gdzie była jakoś w 4 miesiącu to nawet nie widać zeby byla w ciazy, tska bardziej okragla na brzuchu i tyle. Wszystko zależy właśnie od budowy, predyspozycji i która to ciaza. Kasia ja właśnie mam biegunki na tle nerwowym, w ogóle to ja jestem znerwicowana, ale nie mam tego zdiagnozowanego. Z natury jestem niecierpliwa i nerwowa🙄
    No niestety ja też, wiem więc co czujesz. Nawet się leczyłam właśnie na to lekami antydepresyjnymi, bo zdjagnozowala mi psychiatryka lęk uogólniony i właśnie ten zespół jelita też prawdopodobnie był od tego. Ja się zaczęłam leczyć u psychiatry po tym jak już schudłam z tych biegunek chyba 15 kg i nigdy w życiu tak mało nie ważyłam, generalnie masakra wtedy czułam się najgorzej w życiu. Po lekach które brałam dwa lata około i psychoterapii mogę powiedzieć że teraz jest naprawdę ok, bo zdarzało mi się że potrafiłam mieć biegunke 3 miesiące, gdzie to wydarzenie stresowe już było dawno za mną. Mi lekarze tacy jak gastrolog itp nie potrafili pomóc bo u mnie z ciałem było wszystko w porządku wyniki miałam w normie i USG brzucha też.

Także jeśli po ciąży będzie cię to dalej męczyć, to ja rekomenduję najpierw gastrologa żeby upewnić się że jednak z ciałem jest ok, a polecam konsultację z psychiatrą, bo mi naprawdę dużo dały te leki, brałam antydepresant i leki przeciwlękowe w połączeniu, także psychiatra to nie tylko depresja jak coś :)

Oczywiście wiesz żeby nie było że tu wysyłam kogoś znowu do lekarza, tylko mówię jak u mnie było i jeśliby cię to męczyło dalej to może jakaś podpowiedź, zazwyczaj lekarze to olewają, bo wyniki sa ok. Tylko że mi później od tych biegunek zrobiła się w końcu anemia i tyle z tego było, dwa lata mi zajęło jak sobie dopiero wyprostowałam ferrytyne i żelazo jako tako. A dopóki u mnie to pojawiało się tak wiesz raz na jakiś czas to olewałam to, no bo faktycznie wtedy nie utrudnia to aż tak życia, tylko w pewnym momencie w moim życiu miałam duże natężenie stresów, w życiu osobistym i pracy i to już było za dużo, równia pochyła od tego czasu.

Uff na szczęście u mnie już jest dobrze, mam nadzieję, że ciebie to tak bardzo nie męczy 🤞🏻😊

Kaktusowa, Magdak-51 lubią tę wiadomość

preg.png

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna439 wrote:
    No niestety ja też, wiem więc co czujesz. Nawet się leczyłam właśnie na to lekami antydepresyjnymi, bo zdjagnozowala mi psychiatryka lęk uogólniony i właśnie ten zespół jelita też prawdopodobnie był od tego. Ja się zaczęłam leczyć u psychiatry po tym jak już schudłam z tych biegunek chyba 15 kg i nigdy w życiu tak mało nie ważyłam, generalnie masakra wtedy czułam się najgorzej w życiu. Po lekach które brałam dwa lata około i psychoterapii mogę powiedzieć że teraz jest naprawdę ok, bo zdarzało mi się że potrafiłam mieć biegunke 3 miesiące, gdzie to wydarzenie stresowe już było dawno za mną. Mi lekarze tacy jak gastrolog itp nie potrafili pomóc bo u mnie z ciałem było wszystko w porządku wyniki miałam w normie i USG brzucha też.

Także jeśli po ciąży będzie cię to dalej męczyć, to ja rekomenduję najpierw gastrologa żeby upewnić się że jednak z ciałem jest ok, a polecam konsultację z psychiatrą, bo mi naprawdę dużo dały te leki, brałam antydepresant i leki przeciwlękowe w połączeniu, także psychiatra to nie tylko depresja jak coś :)

Oczywiście wiesz żeby nie było że tu wysyłam kogoś znowu do lekarza, tylko mówię jak u mnie było i jeśliby cię to męczyło dalej to może jakaś podpowiedź, zazwyczaj lekarze to olewają, bo wyniki sa ok. Tylko że mi później od tych biegunek zrobiła się w końcu anemia i tyle z tego było, dwa lata mi zajęło jak sobie dopiero wyprostowałam ferrytyne i żelazo jako tako. A dopóki u mnie to pojawiało się tak wiesz raz na jakiś czas to olewałam to, no bo faktycznie wtedy nie utrudnia to aż tak życia, tylko w pewnym momencie w moim życiu miałam duże natężenie stresów, w życiu osobistym i pracy i to już było za dużo, równia pochyła od tego czasu.

Uff na szczęście u mnie już jest dobrze, mam nadzieję, że ciebie to tak bardzo nie męczy 🤞🏻😊

Ja póki co to mam tylko w takich mega stresowych sytuacjach, nawet nie pamiętam kiedy ostatnio tak miałam. Ale masz rację, że jak coś odbiega od normy to warto to skonsultować z lekarzem. Psychiatra to wbrew pozorom normalny lekarz, a niektórym to się kojarzy, że tylko dla osób zaburzonych. Także ja absolutnie uprzedzona do psychiatry nie jestem. Kurcze wiem, że na 99% jest dobrze z bejbolem i serio prawie 2 tygodnie byłam spokojna, a od wczoraj jakiś niepokój mnie dorwał i to tak falami. Teraz ok, za pół godziny stres... oszaleć idzie 🤣

Katarzyna439 lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ