Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Riptide wrote:A ja dziewczyny wczoraj miałam urodziny, a w prezencie dostałam… covid. Tego się nie spodziewałam. Wczoraj myślałam, że zejdę z tego świata, tak mnie dowaliło, szczególnie mocno bolała mnie głowa. Lekarz, który mnie badał, powiedział, że dobrze, że przyjmuję heparynę w ciąży. Pocieszał, że na pewno z dzieckiem będzie wszystko ok, ale domyślacie się, jak się martwię.. mój lekarz prowadzący kazał przyjść się zbadać wcześniej. Teraz to się dopiero będę stresować 😩 a już było tak dobrze.
Dużo zdrówka! Kuruj się kochana ☺️
U mnie w pracy wysyp najprawdopodobniej covidow. Oczywiście nawet dopadło moją koleżankę z pokoju, więc stwierdziłam że jak mam możliwość to zmykam na pracę zdalna. Zrobię to co mam zrobić i od nowego roku na zwolnienie. Mam tylko nadzieję że pomimo kontaktu z nią wczoraj nic mnie nie złapie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2023, 13:05
Riptide lubi tę wiadomość
👩🏻 - 28 lat - PCOS
🧔🏻♂️ - 29 lat
Mama - 🐶
Starania od 04.2023 r.
09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)
05.10.2023 - ⏸️
🩵chłopiec🩵 -
Riptide wrote:A ja dziewczyny wczoraj miałam urodziny, a w prezencie dostałam… covid. Tego się nie spodziewałam. Wczoraj myślałam, że zejdę z tego świata, tak mnie dowaliło, szczególnie mocno bolała mnie głowa. Lekarz, który mnie badał, powiedział, że dobrze, że przyjmuję heparynę w ciąży. Pocieszał, że na pewno z dzieckiem będzie wszystko ok, ale domyślacie się, jak się martwię.. mój lekarz prowadzący kazał przyjść się zbadać wcześniej. Teraz to się dopiero będę stresować 😩 a już było tak dobrze.
Z pewnością jest wszystko dobrze, a dla pocieszenia powiem, że dużo kobiet przechodziło covid w ciąży i dzieciaczkom nic nie było w mojej rodzinie, tu na forum też i wszystko było ok. Nie martw się na zapas bo stres jest jeszcze gorszy. Mnie za to od wczoraj ciągnie jakoś dziwnie w brzuchu i jakby mi drętwiał ten brzuch... I też swiruje. Taki urok kobiety, że się martwi na zapas. Glowa do góry dla pocieszenia powiem Ci, że miałam 3 migreny w ciąży i to takie, że ledwo żyłam a z fasolą było wszystko ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2023, 13:25
Riptide, Katarzyna439 lubią tę wiadomość
-
Riptide, wszystkiego najlepszego
Ja mam problem z robieniem czegoś większego, jakieś gotowanie, pranie, sprzątanie. Najchętniej cały dzień leżałabym i czytała książki Zaraz po Nowym Roku mamy malowanie całego mieszkania, ale moja mama już się zapowiedziała z wizytą, żebym przypadkiem za dużo nie robiła, bo mam odpoczywaćKaktusowa, Riptide lubią tę wiadomość
-
Ja po prenatalnych. Na USG wszystko bez zarzutu. Jeszcze przed świętami powinny przyjść wyniki Pappa. Mam zdjęcie 3d, ale akurat bobo obróciło się dupką, także widać plecki. 😅🤷🏼♀️
Połówkowe mam zapisane na 7.02.Kfiatuszek666, Katarzyna439, Domi_95, Katt, Nowa_Ola, Kaatii lubią tę wiadomość
-
Paatka wrote:Ja po prenatalnych. Na USG wszystko bez zarzutu. Jeszcze przed świętami powinny przyjść wyniki Pappa. Mam zdjęcie 3d, ale akurat bobo obróciło się dupką, także widać plecki. 😅🤷🏼♀️
Połówkowe mam zapisane na 7.02.
Super, gratulacje ❤️Paatka lubi tę wiadomość
-
Riptide wrote:Pięknie dziękuję 💕
Mój mąż wrócił właśnie wcześniej z pracy, bo też go gardło bolało od rana, ja mam tylko nadzieję, że szybko mu przejdzie i mnie nie zarazi 🙈Riptide lubi tę wiadomość
-
Kfiatuszek666 wrote:U mnie terno na początku było 176, ostatnio spadło do 164, ale lekarz nic w tej sprawie nie mówi.
Mi mój zaleca kupić detektor i przyjsc na wizytę w 18 tygodniu to pokaże mi jak go prawidłowo używać ale ja chyba dam sobie spokój.
Co do niezrozumienia to tak, jest kiepsko. Mam co prawda koleżankę, która znosiła ciążę tak samo złe jak ja, ale jesteśmy w mniejszości. Tak to wszystko super i niewiele osób mnie rozumie. Jak byłam w tamtej ciąży to mówiłam mojej mamie, ze coś jest nie tak, a ona ze nieprawda, bo ona urodziła trójkę to ja tez nie będę mieć problemow 😂 jak w tej ciąży od początku mówię, ze czuję się kiepsko to mi tłumaczy, ze to chwilowe bo ona urodziła trójkę i z każdym się super czuła i pracowała do końca…. 😅 a moja kuzynka to w 7 mies leciała na wakacje bo tez się super czuła i w ogóle nie czuła, ze jest w ciąży, w ogóle l4 nie chciała brać… no i tak to leci tylko ja się raczej nie przejmuję, jak ktoś mi zaczyna coś gadać to mówię, ze fajnie, ale ja ciążę przechodzę tak i zamykam temat.
O dziwo teściowa i babcia mnie rozumieją 🩷
W sumie masz dobre podejście, ja też raczej jak ktoś mi mówi że on to miał super ciążę i się super czuł to mówię, że no a ja a się czuje beznadziejnie.
W sumie to prawda co pisała Magda wcześniej, że najgorsze jak się człowiek tak nastawi na coś i później jest gorzej. Ja się tak nastawiłam, bo o ile czytałam o tych wszystkich objawach to mama mi mówiła że ona się super czuła w ciąży to samo wszystkie moje koleżanki i co… a ja czuję się beznadziejnie no i niby wiedziałam że tak może być, bo już wcześniej czytałam książki o ciąży i wiedziałam wszystko to i tak się zawiodłam… także no to w sumie dobra rada żeby się nie nastawiać -
Riptide, nic się nie martw, COVID w ciąży nawet wedlug naszych forumowiczek, które przeszły, nie jest groźny. Wszystkiego najlepszego będzie dobrze a Ty właśnie nie miałaś tak czy siak mieć wizyty u lekarza w połowie grudnia?
Ja zadzwoniłam do swojej kliniki zapytać o wyniki pappa, panie powiedziały ze są i ze skoro nie dzwoniły abym przyleciała odebrać to znaczy, ze wszystko jest w porządku ))Katarzyna439, Riptide lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Jestem Kasia i termin mam na 2 czerwiec. To moja druga dzidzia będzie. Miło mi do Was napisać bo do tej pory byłam tylko cichym podglądaczem 😅
Mi po 11 tyg przeszły nudności, potrafiłam je mieć cały dzień.
Teraz moja dolegliwość jest taka że często czuję takie rwanie w pępku. Czasem jest to tak mocne że potrafię znieruchomieć albo zgiąć się w pół.
Macie coś podobnego?Kfiatuszek666, Kokosankaa, Domi_95, Riptide, Katt, Nowa_Ola, Magdak-51 lubią tę wiadomość
-
Kasia1988 wrote:Cześć dziewczyny,
Jestem Kasia i termin mam na 2 czerwiec. To moja druga dzidzia będzie. Miło mi do Was napisać bo do tej pory byłam tylko cichym podglądaczem 😅
Teraz moja dolegliwość jest taka że często czuję takie rwanie w pępku. Czasem jest to tak mocne że potrafię znieruchomieć albo zgiąć się w pół.
Macie coś podobnego?
Cześć. Fajnie, że dołączyłaś do nas ja czuję lekkie mrowienie wokół pępka, tak jakby mi drętwiał brzuch, tak trochę rwie, ale lekko. Nie mam tak żeby mnie zginało albo zeby mnie bardzo bolało. Mam nadzieję, że to objaw rozciągania się macicy itd, a nie nic złego 😊 -
Riptide wszystkiego najlepszego, przede wszystkim dużo zdrowia dla ciebie i maluszka ❤️
Do mnie właśnie dzwonili z gabinetu lekarza z wynikami badań NIPT- wszystko ok i potwierdzili że będzie chłopak, więc Leoś 😊 wizyta za tydzień 20.12
Śmiesznie że chłopak, zawsze jakoś tak myślałam że moje pierwsze dziecko to będzie dziewczynka i ogólnie to bym wolała pierwsza dziewczynkę, ale przeczucie przez moje sny miałam na chłopaka. Już na ostatnim USG lekarz mówił że chłopak i już się z tym oswoiłam, ale i tak jakoś mi dziwnie 😁Katarzyna439, Kaktusowa, Kfiatuszek666, Riptide, Katt, Nowa_Ola, Magdak-51, Kaatii lubią tę wiadomość
-
Kasia1988 wrote:Cześć dziewczyny,
Macie coś podobnego?
Moim zdaniem to normalne, też mam tak, ale bardziej w dole brzucha albo po bokach różnie to bywa. Jeżeli nie jest to nie do wytrzymania i nie trwa cały czas to raczej nic poważnego ale zawsze możesz podpytać lekarza na wizycie
A w jakim wieku pierwsze bobo ? -
Kokosankaa wrote:Riptide wszystkiego najlepszego, przede wszystkim dużo zdrowia dla ciebie i maluszka ❤️
Do mnie właśnie dzwonili z gabinetu lekarza z wynikami badań NIPT- wszystko ok i potwierdzili że będzie chłopak, więc Leoś 😊 wizyta za tydzień 20.12
Śmiesznie że chłopak, zawsze jakoś tak myślałam że moje pierwsze dziecko to będzie dziewczynka i ogólnie to bym wolała pierwsza dziewczynkę, ale przeczucie przez moje sny miałam na chłopaka. Już na ostatnim USG lekarz mówił że chłopak i już się z tym oswoiłam, ale i tak jakoś mi dziwnie 😁
Oo super, gratuluję chłopaczka ❤️ imię Leon mi też się podobało dla chłopaka no i super, to przed świętami jeszcze sprawdzisz czy wszystko dobrze z bobo -
Cześć dziewczyny. I ja Was od paru dni podczytuję, więc postanowiłam dołączyć. To moja czwarta i dość niespodziewana ciąża termin z OM mam na 05.06 Jestem mamą trzech wspaniałych synów. Pierwsze badania prenatalne i test pappa wyszły dobrze, z czego się bardzo cieszę ze względu na mój niemłody wiek.
Co do samopoczucia do jest bardzo podobnie jak do części z Was, sił brak na cokolwiek,nie mam od początku żadnych mdłości, wymiotów, za to jeszcze do niedawna strasznie bolała mnie głowa praktycznie codziennie, ale jest znacznie lepiej od początku drugiego trymestru.
20.12 idziemy z mężem prywatnie do lekarza, bo może uda się zobaczyć co nasze maleństwo skrywa między nóżkami. Następna wizyta dopiero 05.01 , może uda się zrobić starszym chłopakom niespodzinkę na święta. Drugie badania prenatalne mam na 31.01.
Pozdrawiam wszystkie mamusie na forum.Kokosankaa, Kaktusowa, Katarzyna439, IssGreen, Kfiatuszek666, Katt, Nowa_Ola, Magdak-51 lubią tę wiadomość
-
Kokosankaa wrote:Riptide wszystkiego najlepszego, przede wszystkim dużo zdrowia dla ciebie i maluszka ❤️
Śmiesznie że chłopak, zawsze jakoś tak myślałam że moje pierwsze dziecko to będzie dziewczynka i ogólnie to bym wolała pierwsza dziewczynkę, ale przeczucie przez moje sny miałam na chłopaka. Już na ostatnim USG lekarz mówił że chłopak i już się z tym oswoiłam, ale i tak jakoś mi dziwnie 😁
Mi się mega podoba imię dla chłopca LeonKokosankaa lubi tę wiadomość
-
Katarzyna439 wrote:Oo super, gratuluję chłopaczka ❤️ imię Leon mi też się podobało dla chłopaka no i super, to przed świętami jeszcze sprawdzisz czy wszystko dobrze z bobo
Dziękuję 😊 strasznie jestem podekscytowana teraz, przede wszystkim cieszę się że nie wyszły żadne choroby genetyczne no i że już wiem jaka płeć 😊 a ty już masz wybrane imię dla córeczki? -
Anuska0907 wrote:Cześć dziewczyny. I ja Was od paru dni podczytuję, więc postanowiłam dołączyć. To moja czwarta i dość niespodziewana ciąża termin z OM mam na 05.06 Jestem mamą trzech wspaniałych synów. Pierwsze badania prenatalne i test pappa wyszły dobrze, z czego się bardzo cieszę ze względu na mój niemłody wiek.
Co do samopoczucia do jest bardzo podobnie jak do części z Was, sił brak na cokolwiek,nie mam od początku żadnych mdłości, wymiotów, za to jeszcze do niedawna strasznie bolała mnie głowa praktycznie codziennie, ale jest znacznie lepiej od początku drugiego trymestru.
20.12 idziemy z mężem prywatnie do lekarza, bo może uda się zobaczyć co nasze maleństwo skrywa między nóżkami. Następna wizyta dopiero 05.01 , może uda się zrobić starszym chłopakom niespodzinkę na święta. Drugie badania prenatalne mam na 31.01.
Pozdrawiam wszystkie mamusie na forum.
Witamy to już masz spora gromadkę
To dobrze, że na pierwszych prenatalnych było ok, później też na pewno wszystko będzie super ❤️
A jak przeczuwasz chłopczyk czy dziewczynka tym razem ?
-
Katarzyna439 wrote:Witamy to już masz spora gromadkę
To dobrze, że na pierwszych prenatalnych było ok, później też na pewno wszystko będzie super ❤️
A jak przeczuwasz chłopczyk czy dziewczynka tym razem ?
A co rośnie mi tam pod serem, może jak będziemy mieć trochę szczęścia to się dowiemy 20 grudnia, najważniejsze żeby dzidziuś był zdrowy i się dobrze rozwijał.Katarzyna439, Katt, Magdak-51 lubią tę wiadomość