Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Domi_95 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie problemy z trądzikiem?
    Ja nigdy mnie miałam na plecach, a teraz jest po prostu masakra 😔 macie jakieś sprawdzone produkty które można stosować na trądzik w ciąży?

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa wrote:
    Ja póki co to mam tylko w takich mega stresowych sytuacjach, nawet nie pamiętam kiedy ostatnio tak miałam. Ale masz rację, że jak coś odbiega od normy to warto to skonsultować z lekarzem. Psychiatra to wbrew pozorom normalny lekarz, a niektórym to się kojarzy, że tylko dla osób zaburzonych. Także ja absolutnie uprzedzona do psychiatry nie jestem. Kurcze wiem, że na 99% jest dobrze z bejbolem i serio prawie 2 tygodnie byłam spokojna, a od wczoraj jakiś niepokój mnie dorwał i to tak falami. Teraz ok, za pół godziny stres... oszaleć idzie 🤣

No to chyba normalne, zwłaszcza w ciąży, że się człowiek stresuje. Ja nawet przed ciążą jak szłam do lekarza to mnie to trochę stresowało haha :D będzie dobrze trzymam kciuki 🤞🏻

Kaktusowa lubi tę wiadomość

preg.png

Na razie mama wesołego czworonoga ❤️🐾
    Niedługo mama słodkiej kuleczki 😊

Nifty -> niskie ryzyka 🥳 dziewczynka 🌺🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 14:23

• Domi_95 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik USG i testu PAPP-A
    Trisomia 21:
    Ryzyko podstawowe: 1:753
    Ryzyko skorygowane : 1:15059

Trisomia 18:
    Ryzyko podstawowe: 1:1837
    Ryzyko skorygowane: <1:20000

Trisomia 13:
    Ryzyko podstawowe: 1:5762
    Ryzyko skorygowane: <1:20000

Kokosankaa, Kaatii, Kaktusowa, IssGreen, Riptide, Katarzyna439, Kfiatuszek666, Katt, Magdak-51, Anekk lubią tę wiadomość

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • Gosia9 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję Wam za słowa wsparcia. W głowie na szczęście mam wszystko dość dobrze poukładane i jestem pewna tego że wyprowadzka i rozstanie to najlepsze co mogę teraz zrobić dla siebie i dzieci choć łatwo nie będzie.
    Jestem po wizycie z maluchem na szczęście wszystko ok. Jak dr zaczal robić usg to zaczęło się szaleństwo machanie raczkami i nóżkami łącznie z tym że śmiałam się że łapie się za głowę. Maluch ma juz ponad 4.5 cm serduszko ładnie bije no i jeśli się nic nie zmieni to moje przypuszczenia z dziewczynka wstępnie się potwierdziły.

Katarzyna439, Kfiatuszek666, Katt, Magdak-51 lubią tę wiadomość

• Kaatii Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffeebreak wrote:
    Zima jest 😅
    Pod swetrem czy bluzka odcięta pod brzuchem spokojnie mogę ukryć. W sam3j zwykłej koszulce opina się na brzuchu ale prędzej ktoś pomyśli że mi się utylo niż że to ciąża.
    O to to, też mówiłam mężowi, że dzięki temu, że jest zimno to łatwo się ukrywać z ciążą 😀 grubsze luźniejsze swetry i jak komuś w pracy mówię o ciąży to zawsze najpierw patrzą na brzuch „naprawdę?” 😅🙈 Chociaż moim zdaniem już mocno mi się ten brzuch wybija, jestem szczupła, więc szybko to widać ;)

👧❤️ 19.06.24
  • IssGreen Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_95 wrote:
    Ja nigdy mnie miałam na plecach, a teraz jest po prostu masakra 😔 macie jakieś sprawdzone produkty które można stosować na trądzik w ciąży?
    Mam problem z wypryskami na twarzy. Normalnie rzadko coś wyskakiwało, teraz co chwilę coś. Do tego sucha skóra + rumień na dekoldzie, w okolicach uszu + wypadające włosy.

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
  • Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2023, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj koleżanka powiedziała że chyba w połowie ciąży jestem 😅
    To moja druga ciąża więc pewnie dlatego i szczupła byłam przed ciążą bo ważyłam 48 kg. Ja w jeansach swoich nie chodzę już od 8-9 tydzień no może chodziłam ale na rozpiętym zamku 😂 teraz mam 15 tyg

Magdak-51 lubi tę wiadomość

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_95 wrote:

Ja nie mam żadnych wyprysków ani pryszczy, ale za to wlosy mi się szybko przetłuszczają i jakoś ich więcej wypada. Plus mam mega suchą skórę
    Ps. Czekam na wejście , a stres sięga zenitu. Oczywiście ciśnienie i tetno podwyższone przez nerwy 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2023, 14:08

age.png
  • Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa wrote:
    Ja nie mam żadnych wyprysków ani pryszczy, ale za to wlosy mi się szybko przetłuszczają i jakoś ich więcej wypada. Plus mam mega suchą skórę
    Ps. Czekam na wejście , a stres sięga zenitu. Oczywiście ciśnienie i tetno podwyższone przez nerwy 🤣
    Ja też mam bardzo suchą skórę i wypadają mi włosy nadal, chociaż wcześniej było jeszcze gorzej, trądziku nie mam. Za to mimo tego że już stosuję od dawna te kremy na rozstępy to na brzuchu już zaczęły mi się powoli robić, ale widocznie taka moja uroda.

preg.png

• Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nie widać jeszcze nic, chociaż ja jak się przypatrzę to costam widzę 😜 ale mąż mówi że nie widać nic, poza tym że schudłam, więc odwrotnie niż na ciążę. No i właśnie ja jestem dość wysoka (170cm) i nie należę do szczupłych, więc myślę że u mnie później będzie widać. Mieszczę się we wszystkie ciuchy, nawet jeansy więc nie jest źle 😜

Pisałam wam że przechodzę ciążę podobnie jak moja siostra, ona mówiła że miała mdłości gdzieś do 20 tyg, za to potem się zaczęły napady głodu, więc jak przejdzie jedno, to zacznie się drugie, ciekawe czy u mnie też tak będzie 😬 swoją drogą zaczęłam już 15 tydzień, jak ten czas leci! Jeszcze trochę i połowa za mną 😮

Katarzyna439 lubi tę wiadomość

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 181 cm wzrostu i może dlatego jeszcze niewiele widać ;) choć nie jestem szczupła, mam w genach życie nie granicy nadwagi. Dla mnie ciąża to w ogóle ciagle zaskoczenie w takim sensie, ze zawsze lubiłam bardzo jeść. Moja mam wróżyła mi jakieś +30kg w ciąży 😂 tymczasem jest plus 0,5kg, a wiek 14+5.

Co do samopoczucia to ostatnio było lepiej, ale od wczoraj wieczorem znów mdłości. Do tego czuję pachwiny i szybko się zmęczyłam na spacerze. Rozumiem to tak, ze dziś bobo rośnie szybciej i stad te objawy.

Co do skory to ja mam bardzo ładna, ale z ustami jest po prostu coś nie tak, nie mogę sobie poradzić z ich suchością. Nigdy w życiu tak nie miałam, żaden specyfik nie działa, nawet alantan. Idę do dermatologa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2023, 14:56

• Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2023, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    Ja mam 181 cm wzrostu i może dlatego jeszcze niewiele widać ;) choć nie jestem szczupła, mam w genach życie nie granicy nadwagi. Dla mnie ciąża to w ogóle ciagle zaskoczenie w takim sensie, ze zawsze lubiłam bardzo jeść. Moja mam wróżyła mi jakieś +30kg w ciąży 😂 tymczasem jest plus 0,5kg, a wiek 14+5.

Co do samopoczucia to ostatnio było lepiej, ale od wczoraj wieczorem znów mdłości. Do tego czuję pachwiny i szybko się zmęczyłam na spacerze. Rozumiem to tak, ze dziś bobo rośnie szybciej i stad te objawy.

Co do skory to ja mam bardzo ładna, ale z ustami jest po prostu coś nie tak, nie mogę sobie poradzić z ich suchością. Nigdy w życiu tak nie miałam, żaden specyfik nie działa, nawet alantan. Idę do dermatologa.

Jejus ja usta tak samo, jak kiedyś mogłam smarować tylko przed spaniem tak teraz ze 4 razy w ciągu dnia 😂

Ja do 11 tygodnia mogłam jest co 2 h😂 teraz się trochę wstrzymuje ale za to jem większe porcje więc nie wiem co lepsze. Fajnie że sezon na pomarańcze bo uwielbiam i jak nienawidzilam grejpfruta tak wczoraj zjadłam sama jednego 😂

Wysłany: 14 grudnia 2023, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1988 wrote:
    Jejus ja usta tak samo, jak kiedyś mogłam smarować tylko przed spaniem tak teraz ze 4 razy w ciągu dnia 😂

Ja do 11 tygodnia mogłam jest co 2 h😂 teraz się trochę wstrzymuje ale za to jem większe porcje więc nie wiem co lepsze. Fajnie że sezon na pomarańcze bo uwielbiam i jak nienawidzilam grejpfruta tak wczoraj zjadłam sama jednego 😂

Ja w ogóle w ciąży pokochałam kwaśne. Mandarynki, pomarańcze, grejpfruty jem codziennie ;) za to jakoś nie mam ochoty na słodkie, czyli odwrotnie niż przez całe życie. Stad czuję, ze to chłopiec :D

• Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    Ja w ogóle w ciąży pokochałam kwaśne. Mandarynki, pomarańcze, grejpfruty jem codziennie ;) za to jakoś nie mam ochoty na słodkie, czyli odwrotnie niż przez całe życie. Stad czuję, ze to chłopiec :D
    Ja też tylko kwaśne i nie mam ochoty na słodkie, a jest dziewczynka :D ja już nie wierzę w te przesądy ludowe haha :D

Co do ust mam to samo, ale ja zawsze miałam suche tylko teraz mam razy dwa to co było.

Domi kurcze nie wiem co ci poradzić na ten trądzik na plecach, bo chyba jakiś takich kwasowych substancji nie można w ciąży, jak ci nie przejdzie i jest to dla ciebie uciążliwe to ja bym się przeszła do dermatologa, może coś poradzi.

preg.png

• Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:

Może się sprawdzi, bo ja początek ciąży żywiłam się wyłącznie grejpfrutami i u mnie potwierdzony chłopak 😁

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png

Wysłany: 14 grudnia 2023, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, czyli szanse na chłopaka mam 50 na 50 😂

Katarzyna439 lubi tę wiadomość

• Paatka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na początku byłam 99% pewna, że chłopak, a teraz to już sama nie wiem. Mam tak zmienne smaki, że jeden dzień cytrusy, a drugi tylko słodkie. Przy poprzednich ciążach wszystko oprócz słodkiego jadlam na siłę. Sama jestem ciekawa kto to będzie. Z jednej strony chciałabym trzecią dziewczynkę, bo zawsze marzylam, żeby mieć 3 córy, no i już jestem zaznajomiona dobrze z tym dziewczyńskim światem. Ale z drugiej strony to się robią takie córeczki tatusia ostatnio, że może jednak lepiej by było jakby teraz był synuś mamusi. :D

Katarzyna439, shikaka86 lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie wszystko ok, ale musiałam wychodzić z gabinetu 3 razy zeby pochodzić po 20 minut bo się bejbol plecami ułożył i Pani doktor nie widziała czy ma kość nosową i jaka jest przezorność karku, ale na szczęście w końcu się ładnie pokazał i jest wszystko ok :) płci nie chciała zgadywać i powiedziała ze ok 16 tygodnia powinniśmy się dowiedzieć. Wyniki z krwi z ryzykiem mam do odbioru za tydzień, ale na usg wszystko ok, książkowo więc nie mam się co denerwować. Wychodzi, że jestem 13t2d, ale idę 19.12 do mojej Pani ginekolog to wtedy zaktualizuje datę porodu 😅 jeszcze raz dziękuję za słowa wsparcia i otuchę, jesteście najlepsze ❤️❤️

Kokosankaa, Domi_95, Katarzyna439, Katt, Riptide, agnieszkallo, Kfiatuszek666, Magdak-51, Coffeebreak, Nowa_Ola, Kaatii, Anekk lubią tę wiadomość

age.png
  • Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa wrote:
    Dziewczyny u mnie wszystko ok, ale musiałam wychodzić z gabinetu 3 razy zeby pochodzić po 20 minut bo się bejbol plecami ułożył i Pani doktor nie widziała czy ma kość nosową i jaka jest przezorność karku, ale na szczęście w końcu się ładnie pokazał i jest wszystko ok :) płci nie chciała zgadywać i powiedziała ze ok 16 tygodnia powinniśmy się dowiedzieć. Wyniki z krwi z ryzykiem mam do odbioru za tydzień, ale na usg wszystko ok, książkowo więc nie mam się co denerwować. Wychodzi, że jestem 13t2d, ale idę 19.12 do mojej Pani ginekolog to wtedy zaktualizuje datę porodu 😅 jeszcze raz dziękuję za słowa wsparcia i otuchę, jesteście najlepsze ❤️❤️

Super, cudne wieści ❤️❤️❤️

agnieszkallo, Kaktusowa, Anekk lubią tę wiadomość

preg.png

‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ