Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a macie problemy z trądzikiem?
Ja nigdy mnie miałam na plecach, a teraz jest po prostu masakra 😔 macie jakieś sprawdzone produkty które można stosować na trądzik w ciąży?👩🏻 - 28 lat - PCOS
🧔🏻♂️ - 29 lat
Mama - 🐶
Starania od 04.2023 r.
09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)
05.10.2023 - ⏸️
🩵chłopiec🩵 -
Kaktusowa wrote:Ja póki co to mam tylko w takich mega stresowych sytuacjach, nawet nie pamiętam kiedy ostatnio tak miałam. Ale masz rację, że jak coś odbiega od normy to warto to skonsultować z lekarzem. Psychiatra to wbrew pozorom normalny lekarz, a niektórym to się kojarzy, że tylko dla osób zaburzonych. Także ja absolutnie uprzedzona do psychiatry nie jestem. Kurcze wiem, że na 99% jest dobrze z bejbolem i serio prawie 2 tygodnie byłam spokojna, a od wczoraj jakiś niepokój mnie dorwał i to tak falami. Teraz ok, za pół godziny stres... oszaleć idzie 🤣
No to chyba normalne, zwłaszcza w ciąży, że się człowiek stresuje. Ja nawet przed ciążą jak szłam do lekarza to mnie to trochę stresowało haha będzie dobrze trzymam kciuki 🤞🏻Kaktusowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mam wynik USG i testu PAPP-A
Trisomia 21:
Ryzyko podstawowe: 1:753
Ryzyko skorygowane : 1:15059
Trisomia 18:
Ryzyko podstawowe: 1:1837
Ryzyko skorygowane: <1:20000
Trisomia 13:
Ryzyko podstawowe: 1:5762
Ryzyko skorygowane: <1:20000Kokosankaa, Kaatii, Kaktusowa, IssGreen, Riptide, Katarzyna439, Kfiatuszek666, Katt, Magdak-51, Anekk lubią tę wiadomość
👩🏻 - 28 lat - PCOS
🧔🏻♂️ - 29 lat
Mama - 🐶
Starania od 04.2023 r.
09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)
05.10.2023 - ⏸️
🩵chłopiec🩵 -
Dziewczyny dziękuję Wam za słowa wsparcia. W głowie na szczęście mam wszystko dość dobrze poukładane i jestem pewna tego że wyprowadzka i rozstanie to najlepsze co mogę teraz zrobić dla siebie i dzieci choć łatwo nie będzie.
Jestem po wizycie z maluchem na szczęście wszystko ok. Jak dr zaczal robić usg to zaczęło się szaleństwo machanie raczkami i nóżkami łącznie z tym że śmiałam się że łapie się za głowę. Maluch ma juz ponad 4.5 cm serduszko ładnie bije no i jeśli się nic nie zmieni to moje przypuszczenia z dziewczynka wstępnie się potwierdziły.Katarzyna439, Kfiatuszek666, Katt, Magdak-51 lubią tę wiadomość
-
Coffeebreak wrote:Zima jest 😅
Pod swetrem czy bluzka odcięta pod brzuchem spokojnie mogę ukryć. W sam3j zwykłej koszulce opina się na brzuchu ale prędzej ktoś pomyśli że mi się utylo niż że to ciąża.👧❤️ 19.06.24 -
Domi_95 wrote:Dziewczyny a macie problemy z trądzikiem?
Ja nigdy mnie miałam na plecach, a teraz jest po prostu masakra 😔 macie jakieś sprawdzone produkty które można stosować na trądzik w ciąży? -
Mi wczoraj koleżanka powiedziała że chyba w połowie ciąży jestem 😅
To moja druga ciąża więc pewnie dlatego i szczupła byłam przed ciążą bo ważyłam 48 kg. Ja w jeansach swoich nie chodzę już od 8-9 tydzień no może chodziłam ale na rozpiętym zamku 😂 teraz mam 15 tygMagdak-51 lubi tę wiadomość
-
Domi_95 wrote:Dziewczyny a macie problemy z trądzikiem?
Ja nigdy mnie miałam na plecach, a teraz jest po prostu masakra 😔 macie jakieś sprawdzone produkty które można stosować na trądzik w ciąży?
Ja nie mam żadnych wyprysków ani pryszczy, ale za to wlosy mi się szybko przetłuszczają i jakoś ich więcej wypada. Plus mam mega suchą skórę
Ps. Czekam na wejście , a stres sięga zenitu. Oczywiście ciśnienie i tetno podwyższone przez nerwy 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2023, 14:08
-
Kaktusowa wrote:Ja nie mam żadnych wyprysków ani pryszczy, ale za to wlosy mi się szybko przetłuszczają i jakoś ich więcej wypada. Plus mam mega suchą skórę
Ps. Czekam na wejście , a stres sięga zenitu. Oczywiście ciśnienie i tetno podwyższone przez nerwy 🤣 -
U mnie też nie widać jeszcze nic, chociaż ja jak się przypatrzę to costam widzę 😜 ale mąż mówi że nie widać nic, poza tym że schudłam, więc odwrotnie niż na ciążę. No i właśnie ja jestem dość wysoka (170cm) i nie należę do szczupłych, więc myślę że u mnie później będzie widać. Mieszczę się we wszystkie ciuchy, nawet jeansy więc nie jest źle 😜
Pisałam wam że przechodzę ciążę podobnie jak moja siostra, ona mówiła że miała mdłości gdzieś do 20 tyg, za to potem się zaczęły napady głodu, więc jak przejdzie jedno, to zacznie się drugie, ciekawe czy u mnie też tak będzie 😬 swoją drogą zaczęłam już 15 tydzień, jak ten czas leci! Jeszcze trochę i połowa za mną 😮Katarzyna439 lubi tę wiadomość
-
Ja mam 181 cm wzrostu i może dlatego jeszcze niewiele widać choć nie jestem szczupła, mam w genach życie nie granicy nadwagi. Dla mnie ciąża to w ogóle ciagle zaskoczenie w takim sensie, ze zawsze lubiłam bardzo jeść. Moja mam wróżyła mi jakieś +30kg w ciąży 😂 tymczasem jest plus 0,5kg, a wiek 14+5.
Co do samopoczucia to ostatnio było lepiej, ale od wczoraj wieczorem znów mdłości. Do tego czuję pachwiny i szybko się zmęczyłam na spacerze. Rozumiem to tak, ze dziś bobo rośnie szybciej i stad te objawy.
Co do skory to ja mam bardzo ładna, ale z ustami jest po prostu coś nie tak, nie mogę sobie poradzić z ich suchością. Nigdy w życiu tak nie miałam, żaden specyfik nie działa, nawet alantan. Idę do dermatologa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2023, 14:56
-
Kfiatuszek666 wrote:Ja mam 181 cm wzrostu i może dlatego jeszcze niewiele widać choć nie jestem szczupła, mam w genach życie nie granicy nadwagi. Dla mnie ciąża to w ogóle ciagle zaskoczenie w takim sensie, ze zawsze lubiłam bardzo jeść. Moja mam wróżyła mi jakieś +30kg w ciąży 😂 tymczasem jest plus 0,5kg, a wiek 14+5.
Co do samopoczucia to ostatnio było lepiej, ale od wczoraj wieczorem znów mdłości. Do tego czuję pachwiny i szybko się zmęczyłam na spacerze. Rozumiem to tak, ze dziś bobo rośnie szybciej i stad te objawy.
Co do skory to ja mam bardzo ładna, ale z ustami jest po prostu coś nie tak, nie mogę sobie poradzić z ich suchością. Nigdy w życiu tak nie miałam, żaden specyfik nie działa, nawet alantan. Idę do dermatologa.
Jejus ja usta tak samo, jak kiedyś mogłam smarować tylko przed spaniem tak teraz ze 4 razy w ciągu dnia 😂
Ja do 11 tygodnia mogłam jest co 2 h😂 teraz się trochę wstrzymuje ale za to jem większe porcje więc nie wiem co lepsze. Fajnie że sezon na pomarańcze bo uwielbiam i jak nienawidzilam grejpfruta tak wczoraj zjadłam sama jednego 😂
-
Kasia1988 wrote:Jejus ja usta tak samo, jak kiedyś mogłam smarować tylko przed spaniem tak teraz ze 4 razy w ciągu dnia 😂
Ja do 11 tygodnia mogłam jest co 2 h😂 teraz się trochę wstrzymuje ale za to jem większe porcje więc nie wiem co lepsze. Fajnie że sezon na pomarańcze bo uwielbiam i jak nienawidzilam grejpfruta tak wczoraj zjadłam sama jednego 😂
Ja w ogóle w ciąży pokochałam kwaśne. Mandarynki, pomarańcze, grejpfruty jem codziennie za to jakoś nie mam ochoty na słodkie, czyli odwrotnie niż przez całe życie. Stad czuję, ze to chłopiec -
Kfiatuszek666 wrote:Ja w ogóle w ciąży pokochałam kwaśne. Mandarynki, pomarańcze, grejpfruty jem codziennie za to jakoś nie mam ochoty na słodkie, czyli odwrotnie niż przez całe życie. Stad czuję, ze to chłopiec
Co do ust mam to samo, ale ja zawsze miałam suche tylko teraz mam razy dwa to co było.
Domi kurcze nie wiem co ci poradzić na ten trądzik na plecach, bo chyba jakiś takich kwasowych substancji nie można w ciąży, jak ci nie przejdzie i jest to dla ciebie uciążliwe to ja bym się przeszła do dermatologa, może coś poradzi. -
Kfiatuszek666 wrote:Ja w ogóle w ciąży pokochałam kwaśne. Mandarynki, pomarańcze, grejpfruty jem codziennie za to jakoś nie mam ochoty na słodkie, czyli odwrotnie niż przez całe życie. Stad czuję, ze to chłopiec
Może się sprawdzi, bo ja początek ciąży żywiłam się wyłącznie grejpfrutami i u mnie potwierdzony chłopak 😁 -
A ja na początku byłam 99% pewna, że chłopak, a teraz to już sama nie wiem. Mam tak zmienne smaki, że jeden dzień cytrusy, a drugi tylko słodkie. Przy poprzednich ciążach wszystko oprócz słodkiego jadlam na siłę. Sama jestem ciekawa kto to będzie. Z jednej strony chciałabym trzecią dziewczynkę, bo zawsze marzylam, żeby mieć 3 córy, no i już jestem zaznajomiona dobrze z tym dziewczyńskim światem. Ale z drugiej strony to się robią takie córeczki tatusia ostatnio, że może jednak lepiej by było jakby teraz był synuś mamusi.
Katarzyna439, shikaka86 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny u mnie wszystko ok, ale musiałam wychodzić z gabinetu 3 razy zeby pochodzić po 20 minut bo się bejbol plecami ułożył i Pani doktor nie widziała czy ma kość nosową i jaka jest przezorność karku, ale na szczęście w końcu się ładnie pokazał i jest wszystko ok płci nie chciała zgadywać i powiedziała ze ok 16 tygodnia powinniśmy się dowiedzieć. Wyniki z krwi z ryzykiem mam do odbioru za tydzień, ale na usg wszystko ok, książkowo więc nie mam się co denerwować. Wychodzi, że jestem 13t2d, ale idę 19.12 do mojej Pani ginekolog to wtedy zaktualizuje datę porodu 😅 jeszcze raz dziękuję za słowa wsparcia i otuchę, jesteście najlepsze ❤️❤️
Kokosankaa, Domi_95, Katarzyna439, Katt, Riptide, agnieszkallo, Kfiatuszek666, Magdak-51, Coffeebreak, Nowa_Ola, Kaatii, Anekk lubią tę wiadomość
-
Kaktusowa wrote:Dziewczyny u mnie wszystko ok, ale musiałam wychodzić z gabinetu 3 razy zeby pochodzić po 20 minut bo się bejbol plecami ułożył i Pani doktor nie widziała czy ma kość nosową i jaka jest przezorność karku, ale na szczęście w końcu się ładnie pokazał i jest wszystko ok płci nie chciała zgadywać i powiedziała ze ok 16 tygodnia powinniśmy się dowiedzieć. Wyniki z krwi z ryzykiem mam do odbioru za tydzień, ale na usg wszystko ok, książkowo więc nie mam się co denerwować. Wychodzi, że jestem 13t2d, ale idę 19.12 do mojej Pani ginekolog to wtedy zaktualizuje datę porodu 😅 jeszcze raz dziękuję za słowa wsparcia i otuchę, jesteście najlepsze ❤️❤️
Super, cudne wieści ❤️❤️❤️agnieszkallo, Kaktusowa, Anekk lubią tę wiadomość