Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kfiatuszek666 wrote:Daj znać, ciekawi mnie co ubezpieczyciel powie na to wszystko, bo ciąża sama w sobie nie jest przeciwwskazaniem do podróżowania.
Oczywiście, że ciąża sama w sobie to nie przeszkoda do podróży. Ale tu jest ciąża 2 miesiące po poronieniu zakończonym łyżeczkowaniem i na dodatek podróż do kraju, w którym występuje ZIKA będąca ogromnym zagrożeniem dla rozwoju płodu w pierwszym trymestrze. Także to byłby szczyt nieodpowiedzialności z mojej strony tam lecieć. Już wolę kasę stracić, niż narażać dziecko. Ale lekarz zna już mnie na tyle po wcześniejszych ciążach, że nie sądzę, żeby miał podstawy mi utrudniać wypisanie tego w taki sposób, żeby ubezpieczyciel nie miał pola do manewru. ;] -
Paatka wrote:Oczywiście, że ciąża sama w sobie to nie przeszkoda do podróży. Ale tu jest ciąża 2 miesiące po poronieniu zakończonym łyżeczkowaniem i na dodatek podróż do kraju, w którym występuje ZIKA będąca ogromnym zagrożeniem dla rozwoju płodu w pierwszym trymestrze. Także to byłby szczyt nieodpowiedzialności z mojej strony tam lecieć. Już wolę kasę stracić, niż narażać dziecko. Ale lekarz zna już mnie na tyle po wcześniejszych ciążach, że nie sądzę, żeby miał podstawy mi utrudniać wypisanie tego w taki sposób, żeby ubezpieczyciel nie miał pola do manewru. ;]
Bardziej chodziło mi o podejście ubezpieczyciela. Ja w maju miałam lecieć na wakacje, miałam dwa ubezpieczenia do wycieczki (jedno typu odwołanie bez powodu, a drugie właśnie obejmowało M.in. Komplikacje w ciąży) i okazało się, ze moja ciąża nie rozwija się prawidłowo. Zadzwoniłam do tego ubezpieczyciela od kłopotów zdrowotnych z pytaniem jakie dokumenty dostarczyć, a przede wszystkim czy to jest powód do zwrotu środków. Ubezpieczyciel odpowiedział, ze nie ma w katalogu konkretnych kłopotów z ciążą, zwrot środków w tym wypadku jest po prostu uznaniowy wiec może się udać, a może nie.
-
Kfiatuszek666 wrote:Bardziej chodziło mi o podejście ubezpieczyciela. Ja w maju miałam lecieć na wakacje, miałam dwa ubezpieczenia do wycieczki (jedno typu odwołanie bez powodu, a drugie właśnie obejmowało M.in. Komplikacje w ciąży) i okazało się, ze moja ciąża nie rozwija się prawidłowo. Zadzwoniłam do tego ubezpieczyciela od kłopotów zdrowotnych z pytaniem jakie dokumenty dostarczyć, a przede wszystkim czy to jest powód do zwrotu środków. Ubezpieczyciel odpowiedział, ze nie ma w katalogu konkretnych kłopotów z ciążą, zwrot środków w tym wypadku jest po prostu uznaniowy wiec może się udać, a może nie.
No ja do swojego ubezpieczyciela jak dzwoniłam to usłyszałam od konsultanta, że jeśli będzie adnotacja, że ciąża jest zagrożona i z jakiego konkretnie powodu, to roszczenie zostanie przyjęte. Także bardziej kwestia wypisania tego przez lekarza u mnie. No i jedynie w umowie jest konkretny warunek, że ciąża nie mogła być zagrożona w momencie kupowania wycieczki. -
Paatka wrote:No ja do swojego ubezpieczyciela jak dzwoniłam to usłyszałam od konsultanta, że jeśli będzie adnotacja, że ciąża jest zagrożona i z jakiego konkretnie powodu, to roszczenie zostanie przyjęte. Także bardziej kwestia wypisania tego przez lekarza u mnie. No i jedynie w umowie jest konkretny warunek, że ciąża nie mogła być zagrożona w momencie kupowania wycieczki.
A, No to super, na szczęście Twoja wycieczka jest ubezpieczona u bardziej rozgarniętego ubezpieczyciela -
Witam i ja u mnie mdłości się nasiliły co doprowadza do wymiotów od wczoraj naj chętniej bym nie wychodziła z łóżka. Poszłam z tego powodu na l4 bo nie byłam.wstanie w pracy funkcjonować. Zaczęłam myśleć czy to nie od leków które przyjmuje🤨ale nie sądzę aby progesteron powodował takie efekty czy tez witaminy i akrd
-
Mi się jutro zaczyna 8 tydzień i tez z dnia na dzień mam gorsze mdłości… dostałam od lekarza tabletki, które na szczęście trochę pomagają, ale jest ciężko. Do tego śpię po 12h, a nie mogę iść na zwolnienie w pracy, bo do końca roku muszę ukrywać ciąże…
-
Trzymajcie dzis za mnie kciuki o 16 wczorajsze wymioty tak mnie sponiewierały że całą noc bolał mnie brzuch i rano mialam delikatne plamienia. Teraz to jeszcze mam wrażenie że jaks infekcja intymna się przyplątała. Dlatego przyspieszyłam wizytę u lekarza bo boję się bardzo 😔☹️
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNutka -88 wrote:Trzymajcie dzis za mnie kciuki o 16 wczorajsze wymioty tak mnie sponiewierały że całą noc bolał mnie brzuch i rano mialam delikatne plamienia. Teraz to jeszcze mam wrażenie że jaks infekcja intymna się przyplątała. Dlatego przyspieszyłam wizytę u lekarza bo boję się bardzo 😔☹️
-
Ja na lekach przeciwwymiotnymi jestem w zasadzie od 5 tygodnia przy czym w piątym tygodniu jeszcze jako tak pomagał mi imbir, od szóstego niestety nic nie pomaga. Do tego torsje, ciagle uczucie zimna, wstręt do jedzenia czy picia… wczoraj byłam u lekarza, polozna powiedziała, ze BeTa hamuje od 8 tygodnia i powinno być lepiej i u mnie faktycznie tak jest - od dwóch dni wracam do żywych, czyli właśnie od 8 tygodnia
Patka28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Również trzymam kciukasy ✊️✊️ za wasze dzisiejsze wizyty! Koniecznie dawajcie znać czy wszystko ok i co już było widać 😍😍
Do mojej wizyty jeszcze tydzień, chyba zeświruje do tego czasu 😵💫
Na szczęście u mnie mdłości najgorsze są z pobudką, aż zjem pierwszy posiłek, a później muszę tylko dbać żeby nie zgłodnieć. Patrząc na Wasze przeżycia, to oby tak zostało 😱🤞Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość
-
Paatka wrote:U mnie beta wczoraj 7762,20, także rośnie bez zarzutu. Dzisiaj 17:30 pierwsza wizyta i stresik jest. 🙈
Też mam dziś wizytę o 17:15. Z tym że to moja druga wizyta, na poprzedniej widoczny był tylko pęcherzyk.👩🏻 - 28 lat - PCOS
🧔🏻♂️ - 29 lat
Mama - 🐶
Starania od 04.2023 r.
09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)
05.10.2023 - ⏸️
🩵chłopiec🩵 -
Kciuki za wizyty
Odnośnie mdłości to ja cały dzień można powiedzieć, że ich nie mam ale jak przychodzi wieczór to jest słabo aż do czasu gdy zasnę06.10.2023 pozytywny test- niespodzianka naturalna
07.10.2023 beta 742 (godz15)
09.10.2023 beta 1551 (godz 11)
11.10.2023 beta 2994 (godz 10:30)
14.10.2023 beta 8476 (godz 21)
19.10 ♥️ 96 uderzeń
31.10 CRL 13,4mm FHR 159/min
21.11 3,86 człowieczka ♥️173 (10w5d)
04.12 USG prenatalne ok (12w4d) PAPPA ok
19.12 ♥️150 (14w5d)
16.01 273 gr człowieczka (18w5d)♥️152
22.02 397 gr córcia, badania połówkowe ok (22w)
15.02 556gr (23w) ♥️142
14.03 973gr (27w) ♥️155
09.04 1484gr (30w5d) ♥️147 prenatalne nieznacznie poszerzona miedniczka
07.05 2379gr (34w5d) ♥️153
22.06.2024 2840g 53cm 18:20 nasza kruszynka jest z nami